Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kreadina

14 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
szép házunk lesz Neki vágunk 2.0 2021.06.08 19:03:45
2018 őszén vásároltunk egy házat, egy olyan naiv elképzeléssel, hogy azt kb. 15-20 millió forintból könnyedén felújítjuk. A házvásárlás mellet szólt, hogy az elmúlt 4-5 évben már keresztül kasul bejártuk a kerületet és amikor egy hirdetés felkerült a netre már tudtam, hogy melyik utcában hol készült…..
szép házunk lesz Tisztul a telek 2018.12.03 16:17:12
A telek tele van nem használt fa anyaggal és mivel Télapóék tuti biztos hogy januárban döbbennek majd rá mennyi cuccot kell kipaterolniuk a házból a telekkel biztos nem fognak foglalkozni. Hiába kötöttük ki a szerződésben, hogy kitakarítva kell átadják az ingatlant, nem füzök hozzá túl sok reményt,…..
Kedden (mintha itt minden kedden történne) ellátogattunk Trombiékhoz a statikus hölgyhöz és lányához, ugyanis elkészültek az első körös tervekkel. Miután szépen elhelyezkedtünk a verandán Trombi elővette a sütő papírját (ami persze pausz papír, csak elsőre olyan sütőpapír formája van) és elkezdte…..
szép házunk lesz Földhivatal 2018.11.22 23:30:58
Ma elballagtam a Földhivatalhoz is. Itt igazából nem volt sok dolgom, mert az ügyvédünk konkrétan minden papírt kitöltött és csak be kellett hogy vigyem. Viszont irtó sokan voltak, úgyhogy javaslom hogy ha menned kell vigyél 3 napi hideg élelmet. Én sajna utána terveztem ebédelni menni, úgyhogy így…..
szép házunk lesz A csalódás 2018.11.22 23:30:49
Ez a poszt már érik egy ideje. Konkrétan kedden úgy jöttem haza, hogy két pálinka kellett hozzá, hogy lenyugodjak és aki ismer tudja, hogy én elég gazdaságos vagyok mert egyáltalán nem iszom. Sőt! Már egy is elég ahhoz, hogy kiüssem magam, így viszonylag sokáig kitart nálunk egy üveg. Az történt…..
Mi is az az értékbecslés?  Hivatalosan egy értékelés - egy papír - ami számba veszi az ingatlanod előnyeit és hátrányait és megpróbálja a mai piaci környezetben megbecsülni, hogy vajon mennyit ér. Természetesen mindenkinek más és más az ízlésé és ami nekem szép az neked nem biztos hogy az, így az…..
szép házunk lesz A szerződés 2018.11.15 21:09:03
Rájöttem, hogy még nem is meséltem el az adás-vételi legszebb pillanatait. Na az úgy volt, hogy az uram adventure módban átszáguldott a városon majd a dimbes-dombos budán és a gyomrom kis fázis késéssel megérkezett utánunk. Télapó és Nyuszi már ott vártak a ház előtt és végül mi sem késtünk el. Tök…..
Amikor az adás vételi szerződést írtuk alá, akkor megkérdeztem Télapót, hogy bánná e ha már most bejelentkeznénk Patrikkal, ugyanis ő jövőre iskolába megy és fontos, hogy rajta legyen a körzetes tanköteles gyerekek listáján amit januárban húznak le. Mivel Télapó jóváhagyását adta, ezért elmentem a…..
Bezony ám eljött életem ezen pontja is.. és hogy erre 36 évet kellett várni? No. A lényeg, hogy sztereotípiák ide vagy oda, a favágó úgy néz ki ahogy azt gyerekkorunkban elképzeltük. Munkás ruha (ződ!) szőrős arc és erős kézfogás. A mi esetünkben Misinek hívják és nagyon barátságos egy fickó,…..
A telek mondhatni közepén elég közel a házhoz van egy hatalmas ős fenyő. Nagyon szép a lelkem és látszik, hogy az évek alatt jól volt tartva, mert most a földtől mért egy méteres magasságában 170 cm a törzs kerülete. Alatta már kikopott a föld és lassan kezdenek kilátszani a gyökerei (biztos fázik…..
Mi is az a Energetikai Tanúsítvány? Laikus szemmel egy felesleges drága papír. Szerintem a legjobb dolog a világon ilyen "szakembernek" lenni, aki kimegy a házakhoz lefotózza őket jobbról-ballról majd hazamegy és bepötyögi a táblázatba a méreteket. Az kidob valamilyen értéket A-tól J-ig, ami a ház…..
szép házunk lesz Az alku 2018.11.11 17:02:48
Másnap reggel (miután megtettük és elutasították az ajánlatunkat) felhívott az ingatlanos hogy mégiscsak elfogadnák az eladók az ajánlatot, azzal a feltétellel, hogy mi fizessük az ingatlanos jutalékot 3 hónapos kiköltözési határidőt kérnek valamint egy nagyobb vételár részletet a szerződés…..
Ahogy már írtam korábban nagyon sok házat néztem meg. Volt amit már Kiroval együtt is elmentünk nézni, de ezt a házat hagytam a legvégére. Már kezdtem elfáradni és mivel az ingatlan.com-on az összes hirdetést fejből ismertem hetek óta, úgy voltam vele kicsit leállok. Ez lesz a legutolsó, amit…..
És valóban.. most még elég távolinak tűnik, de érzem, hogy szép házunk lesz. Egy olyan szerethető otthon. Nem kocka ház, nem modern újépítésű sablon, hanem egy igazi szerethető kis otthon.Már évek óta szeretnénk házba költözni, de ezért vagy azért pár millióval mindig lecsúszunk az aktuális…..