Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anilka

7 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tökéletes uzsonnára ebben a hideg időben, bár én amúgy is nagyon szeretem a forrócsokit. Annál kevésbé szeretem a telet és a havat, de ez van. Nekem az lenne a tökéletes, ha tavasz lenne egész évben. Mivel kb 20 g gyors szénhidrátot tartalmaz így én uzsonnára fogyasztottam     Amire szükség van…..
Anilka 2019.01.11 16:02:01
@tompus: sehol nem látom, hogy azt állítottam volna, hogy nincs benne! Aki ellenzi a cukorhelyettesítők használatát egyszerűen hagyja figyelmen kívül blogom.
Anilka 2019.01.11 18:51:32
@Sir Gombóc: köszönöm keves vagy, hogy szurkolsz nekem ☺️ (ha olvastad kiszamoltam, hogy mennyi ch van benne és több diétás forrócsoki receptben is olvastam a keményítőt)
Anilka 2019.01.12 10:41:30
@P806: köszönöm, hálás vagyok érte!
Két gyengém van kaja téren, mégpedig a friss, ropogós fehér kenyér és a pizza. Én elég gyakran sütök pizzát, mindig Jamie Oliver pizza receptje alapján ami szerintem a legegyszerűbb recept amit valaha láttam. Ebből a mennyiségtől nekem 2 közepes méretű tepsivel lett pizza. Ha esetleg azon…..
Anilka 2018.12.25 22:04:07
@Attilajukkaja: Nyilván nem. Ezért sem írtam, hogy mi legyen rajta és az alap tészta a lényeg. A gyerekeim jobban szeretik a kukoricás pizzát, és így is csak +28 g ch került egy teljes pizzára. Ami 3,5 gramm/szelet :)
Anilka 2018.12.26 11:31:08
@Attilajukkaja: A fehér lisztnek sokkal magasabb alapból a sikér tartalma, mint az egészséges lisztekenek. Akár ez amit használok, de lehet az zab vagy teljes kiörlésű liszt is. A plusz sikértől sokkal lazább, rugalmasabb tésztát lehet készíteni ezért az állaga még jobban hasonlít az "eredetire" :) én is kellemes ünnepeket kívánok :)
Szeretem a bulgurt. Tényleg higgyétek el nekem, hogy bármilyen ételben lecserélhető vele a fehér rizs. Szénhidrát tartalma (63,4 g) is valamivel kevesebb, mint a fehér rizsnek (77 g) viszont sokkal jelentősebb különbség van abban, hogy a vércukorszint mennyire (nem) emeli meg. Ezért az IR és…..
Amikor megismertem a férjem még egyáltalán nem volt hajlandó megenni a csirke húst semmilyen formában (ma már a mellét megeszi, de csak ritkán), viszont a paprikás csirke szaftját nokedlivel nagyon szereti, ezért mindig ha csirkére vágytam, akkor ezt készítettem. Szóval megpróbáltam alakbarát módon…..
A liszt és a cukor lecserélése után a következő lépésünk a fehér rizs kiiktatása. A barna rizs nálunk nem opció én se rajongok érte, de a férjem meg sem eszi. Bulgurt már többször ettünk, még gdm-es terhességeim során és szerettük, így erre esett a választás. Valahol olvastam róla, hogy török…..
Mindenképpen valamilyen édességgel szerettem volna kezdeni, mert eddig akármilyen cukorhelyettesítőt próbáltam ki mindet utáltam, mert akárki akármit mond ..
Ahogy a blog leírásában is olvashatod éppen most lépünk rá az életmódváltás rögös útjára. Hosszas keresgélés után végre ..