Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ácsné Éva

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezt üzeni nekünk Szél Bernadett, az LMP "friss" miniszterelnök-jelöltje, amikor úgy nyilatkozik, hogy náluk bizony nem lesznek "újracsomagolt politikusok". Tudjuk, a politika világa tele van kisebb-nagyobb lódításokkal, csúsztatásokkal. De hogy ennyire hülyének nézzék a nagyérdeműt, az azért ritka,…..
Ácsné Éva 2017.10.04 09:24:26
@DrFisham: MIt tudnak? Írja meg bátran!
Az MSZP – saját értékelése szerint – nagyvonalú ajánlatot tett a többi bal-ellenzéki pártnak: közös jelöltek, közös lista, mindenkinek saját frakció. Járhatónak tűnő út, nagy kár, hogy járhatatlan...
Furcsa jelenségnek lehetünk tanúi a napokban: töke nőtt egy szocialistának. Botka László - ifjúfideszeseknek Gábor - megfogalmazta orbánváltó programját, és ha hinni lehet a Magyar Időknek, akkor olyan keményre sikerült, mint a kád széle. Persze ez a keménység is relatív, mert kibaszni végre a…..
Ácsné Éva 2017.05.15 23:56:14
@DarthVader: Nem tudsz semmit a valóságról. A TV székház ostromának éjszakáján több száz rendőr ott várakozott a környező utcákban, de nem kaptak parancsot a beavatkozásra... A valóban agresszív kigyúrt kopasz fiúkat senki nem próbálta megállítani órákon keresztül. Aztán, hogy ne legyen furcsa az intézkedés elmaradása, másnap és harmadnap éjszaka ártatlan és gyanútlan fiatalokat fogdostak össze az üres, éjszakai utcákon. Ezek ezer százalékosan bizonyított tények. Ügyészségi vizsgálat, bírósági tárgyalás mind kimondta, hogy ártatlanok voltak. Kártérítést is kaptak az államtól. És akkor nem beszéltem még a fideszes naggyűlésról hazafelé tartókra lövetésről - 16 szem sérülés... Az egyik fiatalember, akinek kilőtték a szemét - azóta öngyilkos lett. Volt akinek a kezét roncsolta szét egy füst bomba. Az az öttusás, aki azért ment csak oda, hogy a lovasrendőr barátait üdvözölje - és agyba főbe verték, a földön fekve rúgdosták - alig egy évre rá meghalt. De meghalt az egyik ártatlanul letartóztatott fiú édesapja is decemberben szívinfarktusban.
Ácsné Éva 2017.05.15 23:58:06
@látjátok feleim szümtükkel: Bárkitől elájulhattok, jogotok van hozzá, de akkor marad Orbán és nem marad hazánk, nem marad jövőnk. Vagy nektek minden rendben van?
Ácsné Éva 2017.05.16 00:24:10
@habakuk000: Én nem imádom Botkát, miért is tenném. Az országunkról gondolkozom - ha szabad - az esélyekről, lehetőségekről.
Valóban szokatlan lépéseket tett, de majd az élet igazolja, hogy jó ötlet volt-e vagy nem. Nekem már az is felüdülés, hogy végre valaki akar valamit, és csinál valamit. Ebből a nyomasztó bénultságból jó felocsúdni egy kicsit.
Ha az volt a cél, hogy tömegek legyenek kíváncsiak Botka László országjárására, és ezzel erőt mutasson az MSZP, akkor ez a szándék elbukott. Pedig a szocialisták miniszterelnök-jelöltje van, hogy napi három helyszínt is felkeres, alkalmanként azonban 40-50 ember előtt szónokol. Hamarosan át kell…..
Ácsné Éva 2017.04.08 21:21:17
@BAZINGA2: És mégis kit érdekel, hogy hova állnak az 1 %-os pártok? Vicc.
Ácsné Éva 2017.04.08 21:28:29
@Tosó Doncsev: Gyurcsány egy unatkozó milliárdos, akinek csak az adrenalin szint emelésére kell a politika. Kiszes fiúból lett hirtelen milliárdos... puccsal lett miniszterelnök. Szétverte a baloldalt, majdnem csődbe vitte az országot. De a legnagyobb bűne 2006 ősze... Egy miniszterelnök, aki a saját népére lövet - teljességgel alkalmatlan. Nem képes felfogni, hogy megbukott. De a pártja is egy különös társaság, akik abban hisznek, hogy egy 5%-os párttal, és az ország legelutasítottabb politikusával kormányt lehet váltani. Vagy talán nem is a kormányváltásra játszanak...?
Ácsné Éva 2017.04.09 18:59:12
@Amelanchier: Hát igen, erről megfeledkeztem, hogy a Gyurcsány hívőknek érvei nincsenek, ezért csak sértegetéssel gondolják megoldani a vitát. Ennyi.
Úgy tűnik, az MSZP miniszterelnök-jelöltje hiába indított háborút Gyurcsány Ferenc ellen. A Závecz Research kutatása szerint a szocialisták támogatottsága stagnál, a DK népszerűsége nő. A kispártok eltűntek, a Fidesz és a Jobbik csökkent. Ami azonban az ellenzéknél a legfontosabb hír: az MSZP…..
Ha a szocialisták a progresszív adórendszerrel kapcsolatos gondolataikat próbálnák meg plakátkampány keretében megismertetni az emberekkel, Puzsér László Róbert azon borulna ki. Mert Puzsér most a Magyar Nemzetben borult ki arra, hogy a szocik gazdagok fizessenek című plakátkampánya túl populistára…..
Ácsné Éva 2017.03.24 10:50:23
@Muad\\\'Dib: Nevetséges, hiszen a sávos adózás évtizedekig elfogadott volt Magyarországon. Senki nem kérdőjelezte meg. Botka világossá tette, hogy nem a középosztályt adóztatná jobban, azoktól kérne több hozzájárulást, akiknek nem a megélhetése függ ezen - vagyis akik megengedhetik maguknak, hogy többet tegyenek a közösbe.
Ácsné Éva 2017.03.24 10:51:54
@ulpius66: Ez egy polgári és keresztény megnyilvánulás lenne, Gratulálok! Ezzel mindent elmondtál...
Ácsné Éva 2017.03.24 10:55:35
@Ravasz Figyelmeztetés: Matematikázz akkor egy kicsit visszafelé. Nézd meg azt, hogy mennyi marad nálad, és mennyi egy átlagos, vagy minimálbéres fizetésből? Aztán nézd meg, hogy kinek a megélhetése kerül veszélybe? A sávos adózás elfogadott volt a Fidesz előtt évtizedekig. Miért csinálsz úgy, mintha valami nagy újdonság lenne?
Botka első ígérete, miszerint március elejére maga mögé sorakoztatja a demokratikus ellenzéket, kudarcot vallott. Most 19-re kér lapot, megpróbálja egyedül, csak ebben már nemigen hisznek a szocialisták. A tegnapi, miskolci kampánynyitó előtt már számon is kérték, hogy amit tesz, bajba sodorja az…..
Nem akarok olyan országban élni, ahol 4 millió embert képes  akkora gyűlöletre nevelni a kormánypropaganda, hogy képes legyen felülírni a „minden ember egyenlő” elvét. Aki nemmel szavaz, azt mondja, a muszlimoknak kevesebb jár, mint másnak, vesszenek el a háborúban, nincs joguk menekülni. Ami a…..
Ácsné Éva 2016.09.28 14:06:12
Orbán népe... büszke lehet rá. Csak úgy sugárzik a keresztény lelkület ezekből a hozzászólásokból.

Történelmi korrajz ez a komment halmaz a mai Magyarországról. Az Orbán kormány ördögi gyűlölet politikájáról, és a kommunikációs manipuláció döbbenetes hatékonyságáról. Van akit a hitleri rémuralom felvezető uszítására emlékeztet.

Az alábbi kommenttel viszont egyetértek:

KayD ·
kayd.blog.hu/

"Pontosan ugyanolyan mélyről előtörő ősi gyűlölet és embertelen aljasság ölt itt testet, mint ami az Iszlám Állam terroristáinak elméjét is vezérli. Ahogy a kommentekből is látszik, a gyűlölet- és félelemkeltő propaganda alig több mint egy év alatt gyakorlatilag egy (ál)keresztény fundamentalista szektát eredményezett, ahol az erkölcstelenség és az embertelenség lett az erkölcsös, fő mozgatóerő a hazaszeretetként címkézett, de valójában mélyen nemzetellenes ösztönalapú csoportlojalitás (az értékalapú patriotizmus helyett), prosperáló és békés együttélés helyett zsigeri gyűlölködés egymás ellen, és a nemzetrontó uralkodói kaszt hatalmának bebiztosítása. "
"Aki ezentúl a „Liget-projekt” védelmezőjévé vagy mentegetőjévé szegődik, az a szélsőjobboldali hatalomnak és újnyilas zsoldosainak is a szövetségese. Nem fogunk többé méltányolni egyrészt-másrészt érveket. Urbanisták, ökológusok, mázolók, művészettörténészek, közhivatalnokok, építészek, kertészek,…..
Ángyán József, Révész Máriusz és Kovács Ferenc rekordnagyságú büntetést kaptak, amiért a frakciófegyelmet megszegve nemmel szavaztak az Alaptörvény harmadik módosítására. Vajon az ilyen büntetés összefér-e a szabad mandátum elvével? És milyen jogi relevanciája van a…..
Ácsné Éva 2013.01.04 13:13:48
Hát igen... sejthető volt, hogy melyik irányból is érkezett ez a hozzászólás.

Ha Ángyán József tévedett, akkor az egész Fidesz-KDNP választási és kormány program - a teljes kormány tévedett. Olvassa el a Kormány honlapján a Nemzeti Vidékstratégiát. Dr. Fazekas Sándor írta alá. Őt is Mao-Ce-Tung elvtárshoz hasonlítaná?

Ez a történet nem Ángyán Józsefről szól, hanem Magyarországról, a magyar vidékről.

Csányi idézett nyilatkozata úgy botrány, ahogy van... nagy kár volt felidézni.

A szokásos csúsztatás... "törpe- és kisbirtokok" Ángyán koncepciója - a fenntartható vidékfejlesztés koncepciója - nem törpe- és kisbirtokokról szól, hanem családi gazdaságokról, és azok szövetkezéséről, és főként arról, hogy a helyi erőforrások a helyi embereknek adjanak megélhetést, a jövedelem helyben maradjon.

Éppen Csányinak és a hozzá hasonlóknak köszönhető az a végtelen nyomor és kilátástalanság, ami a mai magyar vidéket jellemzi. Ezért történhet meg a XXI. században, hogy egy alig ezer fős településen Karácsony előtt 320 (!) rászorulónak osztottak élelmiszer csomagot. Összesen 350 család él a településen! Mindez annak a következménye, hogy a Csányihoz hasonló ügyesek megszerezték a településhez tartozó több ezer hektár földet - így kihúzták a megélhetést az ott élő emberek alól. A kivándorlási hullámnak is ugyanez a közvetett oka. Azok, akik vidéken nem találnak megélhetést, a városba vándorolnak - és megjelennek munkakeresőként... így aztán valakinek menni kell. És mennek...

A másik súlyos hazugság, amit éppen Vidéki és a hozzá hasonlóak próbálnak elhitetni, hogy a családi gazdaságok kicsik és szerencsétlenek, nem korszerű módszerekkel dolgoznak... Fenét!!! A magyar családi gazdaságok 50-100-300 hektáros gazdaságok, ami Európában a legnagyobb gazdaságok közé tartoznak. Dánia mezőgazdasága például - más nyugat-európai országokéhoz hasonlóan - családi gazdaságokra épül. Az átlag méret 70 hektár. A családi gazdaságok szövetkezetei foglalkoznak a feldolgozással és a kereskedelemmel, így annak jövedelme is a gazdákhoz jut vissza. A világ legkorszerűbb technológiáival dolgoznak. A magyar családi gazdaságok is ragyogóan tudnának fejlődni, ha a Csányi féle fékezhetetlen szerzési vággyal megáldottak nem szívnák el tőlük az erőforrásokat.

Ott van például a nemrég avatott Csányi féle tehenészet... 3,5 milliárdot ölt bele - 58 munkahelyet létesített, 150-et pedig megszüntetett - ott ahonnan elhozta a teheneket... Ennek jelentős része közpénz... Gratulálok! Ez aztán a befektetés egy olyan kormány részéről, amelyik egymillió munkahelyet ígért. Több milliárdot beáldozni közel 100 munkahely megszüntetéséért.

Tette ezt egy olyan térségben, ahol a környező települések éves költségvetése nem éri el a beruházás költségét.

Végül, de nem utolsó sorban érdemes elemezni, hogy mennyi jövedelmet termel az üzem - és hova vándorol ez a jövedelem...
Ácsné Éva 2013.01.04 13:22:39
@Vidéki: Honnan ismerték meg az emberek Ángyán Józsefet? A gazdademonstrációról, a vidéki fórumairól, az egyetemi munkájából. Az ezekből megszerzett jó hírnevet használta ügyesen és csalárdul a Fidesz a szavazatok és a bizalom megszerzéséhez.

Végül utoljára szögezem le, hogy nem Ángyán József megy szembe a Fidesz politikájával, hanem a Fidesz megy szembe a saját politikájával. Persze ez nem csoda, ha a miniszterelnökségnek olyan tanácsadói vannak, mint Raskó György... Ha nem az volt a Fidesz politikai szándéka, amit a NER-ben és a Nemzeti Vidékstratégiában - ma is érvényes és hivatalos dokumentumok! - megfogalmazott, akkor - ez Orbán öszödi beszéde... "hazudtunk reggel, délben és este"
A magyar politikai életből eleddig hiányzó, a német zöldek klasszikus szlogenjét - nem jobbra, nem balra, hanem előre - követő, "harmadik erőnek" szánt ökopolitikai alternatíva megfogalmazását tűzte ki célul a környezetvédő, szociális és jogvédő civil szervezetek…..
Ácsné Éva 2008.06.18 23:24:08
2005-ben azért alapítottuk meg az Élőlánc Magyarországért (www.elolanc.hu)nevű ökopártot, mert meggyőződésünk, hogy a fenntarthatóság elveit meg kell jeleníteni a politikában, másképp nincs esélye az utánunk jövő generációknak.

Schiffer Andrást és társait is bevontuk az előkészítésbe, meghívtuk az alapítók közé. Ők akkor a civilség mellett tették le a voksukat - mi ezt tiszteletben tartottuk. Meggyőződésünk, hogy a kettő nem egymás ellen való, hanem egymást kiegészítő tevékenység ugyanannak a célnak az érdekében.

Eddig elvégzett munkánk eredményét éppen ma tettük közzé: a www.arnyekkormany.net című honlapon. Fogadjátok szeretettel.

Ács Sándorné