Regisztráció Blogot indítok
Adatok
h.Szilvi_

144 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 21. század számos olyan kihívás elé állította/állítja a ma emberét, ami még nekünk, felnőtteknek is komoly fejtörést okoz, nemhogy a gyermekeinknek. Mindennapjainkat uralják az okoseszközök, a közösségi média világa, folyamatosan nő a társadalmi egyenlőtlenség, egyre több az elvárás önmagunk és…..
Megkerülhetetlenül az életünk részévé vált a digitális világ. Fénykorukat élik a közösségi oldalak, videómegosztók és társaik és mindannyian töltünk velük/rajtunk valamennyi időt, ki többet - ki kevesebbet, de a lakosság nagy része szinte kortól függetlenül online felhasználónak számít. Mégis csak…..
Nem lesz önbizalmunk 5 egyszerű lépéstől, nem találjuk meg álmaink hivatását egyetlen  hírlevél elolvasása után, nem leszünk jobbak önmagunknál, csak mert el tudtuk képzelni azt  és nem, a zsírégetés sem lehetséges befektetett munka nélkül. A helyzet az, hogy nem vezet egyenes, küzdelem nélküli út a…..
Van valami különleges atmoszférája az olyan helyeknek, amelyek egykoron szebb napokat is láttak, ahol legtöbbször nemesek éltek, ahol talán még nem is olyan régen, virágzott az élet. Ezen helyek szerelmesei az urbex rajongók, azok, akik időt és energiát nem sajnálva, lankadatlan lelkesedéssel…..
Az ember azért ember, hogy a változó helyzetekben is az maradjon, aki volt, soha ne kelljen önmaga előtt szégyenkeznie. Úgy érzem, ez a legtöbb, amit korunkban el lehet érni - olvashatjuk elöljáróban a nemrégiben elhunyt, Nemzet sportolója címmel kitüntetett, zsidó származású olimpiai bajnok úszónő,…..
Mióta megnyitotta kapuit ez az internetnek nevezett csodagépezet, azóta boldog-boldogtalan előtt kinyílott a vég nélküli lehetőségek tárházának vaskos nagykapuja. Zöld utat kaptunk, véleményünket, gondolatainkat, vélt vagy valós igazságainkat a nagy közönség elé tárhatjuk, megcsillogtathatjuk éles…..
Már nem tudom pontosan, hogy melyik kép volt az, ami annyira magával ragadott, hogy azóta is lelkesen, őszinte érdeklődéssel "követnem kell" Eszter munkásságát, de ez teljességgel bizonyos, hogy nem érdemtelenül kapott helyet, a frissen induló, Inspiráló nők- interjú - cikksorozatom legfrissebb…..
LélekHatár Csak azért se! 2020.01.22 18:31:51
Lépten-nyomon mondvacsinált megmondóemberek osztják az észt mindenről, de tényleg mindenről. Arról, hogy mit, mikor és hogyan kellene tennünk, éreznünk. Hány kilósnak kellene lennünk, mikor kellene szülnünk, mitől leszünk értékes emberek és mitől nem. Jobbról-balról ömlenek a jó tanácsok, melyeknek…..
Rengetegen küzdünk különféle gátlásokkal, szorongásokkal, de csak kevesen merünk igazán beszélni róluk. Miért? Mert gyengeségeinket vállalni önmagunk előtt, csak az egyik része, ha úgy tetszik, könnyebbik fele az önismereti munkánknak. Sebezhetőségünket, tökéletlenségünket mások előtt is bátran…..
Ki ne álmodozott volna még arról, hogy egy szép napon kiszáll abból a bizonyos mókuskerékből és a saját lábára áll? Helyfüggetlen életmód, az álmaink megvalósítása, korlátok nélküli élet és utazgatások minden mennyiségben. Valahogy így képzeli el az átlagember a mai szóval digitális nomádságnak…..
Rengetegszer jött szembe velem mostanában egy örök érvényű igazságnak szánt bölcsesség, mely szerint - és most nem pontosan idézek: aki rendben van önmagával, az másokat sem bánt. Elgondolkodtam kicsit a dolgon (jó szokásomhoz híven), hogy, ha mindez valóban így van, ahogy fentebb írva vagyon, akkor…..
Ha egymáshoz nem, legalább magunkhoz lehetnénk azok. S, ha magunkhoz azok lennénk, másokat sem vernénk át - legalábbis az én logikám szerint, így kellene, hogy legyen. Sokat gondolkodom ezen mostanában, hiszen jószerével az őszinteségre építettem az egész életemet. Már nincsenek körülöttem…..
Bicskanyitogató egy cím nem mondom, de mivel ma már kb. hetedjére jött velem szembe a drága, gondoltam, megragadom az alkalmat és kifejtem én is a véleményemet a témával kapcsolatban. Hogy minek? - Mert megtehetem.  És milyen jogcímen? Csak. - üdv. a szerk. Szóval az van, hogy szerintem, a…..
Mindig mindenkit meghallgattam(tok), mindig mindenkinek segítek, ha tudok. De az van, hogy egy idő után én is elfogyok. Lemerül az energiaszintem és azon kapom magam, hogy olyan problémákon agyalok, amik valójában nem is az enyémek, és egyáltalán nem nekem kellene megoldani őket, de olybá tűnik néha…..
De könyörögve kérlek, ne úgy törődj magaddal, mint a Garnier, hanem úgy tényleg, istenigazából. Szállj le-ki idegen emberek életéből/ről, mert hidd el, bármennyire is igyekszel, a saját nyomoroddal nem fogod tudni lehúzni őket a szintedre, akárhogy is szeretnéd (nem véletlenül vagy te ott, ők meg…..
Mondom ezt úgy, hogy egész eddigi életemben kikészített, ha bárki bármilyen negatív kritikát fogalmazott meg velem szemben. Az álarcom jól működött, sohasem vették észre, ha sikerült megbántaniuk. Sőt! Mindenki azt gondolta, hogy rólam aztán tényleg minden lepereg. Sokáig haragudtam ezért, még végül…..
Nem. A legtöbben inkább másokat cseszegetnek helyette. És velük bizony, annak is meggyűlik a baja, aki minden erejével igyekszik a saját útját járni. Úgy tűnik legalábbis, hogy  kishazánkban még mindig ez a virtus dívik. Pedig ép ésszel felfogni nem nagyon lehet (legalábbis, eddig nekem még nem…..
Semmi sem visszataszítóbb számomra, mint az olyan ember, aki a saját fejébe zárva él és a fenekéből kihúzni azt képtelen. De nem az a bajom vele, hogy így létezik bele a nagyvilágba, hanem az, hogy nem akarja hagyni másoknak sem, hogy másképp/jobban élhessenek...
Na már most, biztosan ismersz te is olyan embereket, akiknek megállás nélkül, folyton-folyvást csak a panasz árad kifelé a szájukon, észre sem véve, hogy teljesen leszívják a beszélgetőpartnerük energiaszintjét. Ha senkit sem ismersz az energiavámpírok ezen típusából, akkor a szokásos séma szerint,…..
Berzsán Eszti illusztrátor lenyűgöző képei láttán folyton az az érzésem támad, hogy egy másik világba kerültem, ahol tényleg léteznek még csodák. Alkotásai mind egytől-egyig egyedi remekművek, melyeken keresztül megismerhetünk alkotójuk lelkéből is néhány szeletet. Pozitív személyisége, tehetsége és…..
Follow my blog with Bloglovin Annyira, de annyira szeretem a listákat, hogy gondoltam kreálok is egy sajátot, de mivel minden ehhez hasonló pontokba szedett remekmű a boldogság kék madarát hivatott megtalálni, formabontó módon, én most az ellentétét kutatom. A tőlem megszokott önámítás mentes…..
Szükségünk van a címkékre, hogy könnyedén bekategorizálhassuk egymást. Mert mivé is lenne a világ, ha nemes egyszerűséggel csak annyit mondanánk: emberek vannak, akik mind különböznek ugyan, de épp ez a jó bennük? - nem, ez nyilván túl közhelyes lenne, én meg megint álomvilágban lépkedek. Kellenek…..
Annyira, de annyira szeretem a semmilyen tartalommal nem rendelkező, motivációs, inspirációs, netán pozitív gondolat címkékkel ellátott sallangokat! Imádom bennük, hogy konkrét marketingkoncepciókat lehet felhúzni rájuk, miközben az égvilágon semmit sem jelentenek. A Légy önmagad! a fentebb…..
Az érzékenység nem összekeverendő a gyengeséggel. Nem vagyunk gyáva nyulak, sem anyuci picikéi, pusztán arról van szó, hogy másképp reagálunk a világra és a benne élő emberekre. Nem megyünk el dolgok mellett, amik mellett mások igen és észre veszünk olyasmiket is, ami senkinek másnak nem tűnik fel.…..
LélekHatár Te vagy az otthonom 2019.04.30 18:27:38
Egész életemben menekültem. Miközben semmire sem vágytam jobban, mint a biztonságra. Paradoxon meghatározása egy megzabolázatlan személyiségnek, akinél tényleg nincsenek arany középutak, akit mindennél jobban untat az állandó. Csak tátongó mélységek és szédítő magasságok, melyek között szüntelenül…..