Regisztráció Blogot indítok
Adatok
naneszórakozz

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Balázsék öt év után látogattak haza Magyarországra. A látogatás nem is indulhatott volna rosszabbul, nagyjából megtörtént az, ami minden autós egyik rémálma, mindez persze az évvégi ünnepek előtt. Aztán mégis valami teljesen más, egy szívmelengető történet lett belőle. (A kép másik oldala Katalin…..
  Bárhol, bármikor, ha kiejtjük azt a szót: elkötelezettség, mindenki elismerően csettint, mintha valamiféle tényleges, megkérdőjelezhetetlen érték került volna terítékre, mint az egészség, vagy a szépség. Pedig az elkötelezettség közel sem ilyen. Egy láncról, egy bilincsről beszélünk, melyet…..
Palik László fogja vezetni a TV2 januárban induló új műsorát, az Exatlon Hungaryt, írja az Origo. Ez egy külföldről átvett formátum, amit sikerrel vetítettek Brazíliától az Egyesült Államokig.  Az Exatlon Hungaryban két csapat küzd egymással különböző akadálypályákon. Az egykori és jelenlegi…..
naneszórakozz 2018.12.06 14:06:26
@Fülig José: Pld. hogy a "Mikulás" takarodjon vissza amcsiba? Vagy legyen végre normális, erős ellenzék? Ezek mission impossible szintű kívánságok.
Az idei évet egyértelműen a balhék uralták a gaming ágazatban, ezért is volt üdítő a Red Dead Redemption 2. október 26-i megjelenését követő átmeneti pozitív hangulat. Ez az állapot azonban nem tartott sokáig, ugyanis három kiadóra is rázúdult a népharag...
naneszórakozz 2018.12.05 14:47:19
Némi kiegészítés: A Bethesda ott rontotta el, hogy gyorsan akart kiadni egy multis játékot, amivel teljesen szembement a korábbi single player játékaival, pedig a rajongók ezt várták volna. Én is a TES VI-ot várom, nem a Fallout 76-ot.
Bizony ez egy rókabőr lehúzási próbálkozás volt csak, mert teljesen a Fallout 4 világa köszönt vissza, üresen, npc-k nélkül "majd a játékosok élettel telivé teszik" felkiáltással. Azért csinálták, hogy meglovagolják a jelenlegi multis trendet és mivel rendelkezésükre állt egy szinte teljesen kész játékalap, amibe nem sok újdonságot implementáltak, gondolták majd jó lesz a hülye playereknek ez is. Hát nem.
A másik dolog, hogy 1 évig nem lehet moddolni! Mi van? Ezek nem gondolkodnak. A Skyrimet és a Fallout 4-et jelenleg is csak a modok tartják életben! Több éve.
Hogy lehet valamit ennyi hibával kiadni? Első napokban 50 gigás peccs? Ezzel is teljesen hülyének nézik a gamereket. A pénzem nem hibás ugye, amikor fizetek vele? Akkor a játék se legyen az, vagy csak minimálisan!
Az F 76-al csak elvették a fejlesztési időt a TES VI-tól és a Fallout 5-től, már ha lesz egyáltalán utóbbi.
Mindenképpen csak jót tesz ha ezeket a problémákat felvetik és botrány kerekedik, mert talán ez visszatartja majd a többi igénytelen/hanyag/siettetős kiadót az ehhez hasonlóan botrányos játékok megjelentetésétől.
Ne feledjük, hogy mi vásárlók döntjük el mit vásárolunk! Ha nem veszik elegen, az egyértelmű jele lesz annak, hogy valamit elcsesztek.
„Nem az a tartós, ami az időnek ellenáll, hanem ami bölcsen változik vele.” (Müller Péter) A tartósnak nevezett tartós háztartási cikkek sem olyan tartósak, mint egyes értékeink. A tartósság alatt ne egy pár évtizedes múlttal rendelkező céget értsünk, bár a vállalati szférában ez szép teljesítmény.…..
KultúrPara Francba a Seggfejekkel! 2018.11.28 00:02:00
Édes egy barátaim az úrban, a poszt címe egy fejezetcím olyan könyvből, amelyet pszichológusok neve  fémjelez, a mű címe pedig Fr@ncba az érzelmekkel! (Így, felkiáltójellel.) Sőt, az egész könyv tele van francokkal, egészen pontosan Fr@ncokkal. Mer' most mit nem értesz? ..
naneszórakozz 2018.11.30 13:17:45
@Carbonari: Akinek minden rendben van a családjában, el se tudja képzelni, hogy ez milyen. Amikor a szülőt bilincsben viszik el a rendőrök, mert bolond módjára beleköt a háza előtt takarító közmunkásokba és ellenáll a rendőri igazoltatásnak.
Sajnos az ilyen embert ki kell zárni az életünkből, mert egyszerűen nincs más megoldás.
Ha ezt egy normális családdal rendelkező embernek mesélem el (nem sűrűn szoktam), mindig hitetlenkedve fogadják. Hogy létezhet ilyen egyáltalán? - ezt kérdezik. Hát így, ahogy mondom.

Megértem, hogy a fentebbi rokonokhoz miért nem jársz, csak ha nagyon muszáj. Nálunk anyám annyira elrontotta az apám ágával való kapcsolatot, hogy már én is alig bírom rendberakni. Sosem fogom tudni teljesen, hiába próbálok meg mindent. Mentem a menthetőt.
Csomó elsőfokú unokatestvéremet évek óta nem láttam.
Nesze!szer Egy szingli apuka élete 2018.11.25 17:51:26
     Szülőnek lenni nem könnyű, szingli szülőnek pedig... olykor piszok nehéz meló (lehet). Ezt egy egyedülálló apuka mutatja meg most a rajzain. Elképesztően beszédesek, szívbemarkolóak, mindenféle klisé nélkül. Még több rajz ITT.    forrás: boredpanda  ..
Szép meg jó ez a természetközeli lét, de ha az ember lánya egyszer igazán ráérez, akkor méginkább arra fog vágyni, hogy a puszta, érintetlen természet vegye őt körül... Milyen hely is ez?Amikor ideköltöztünk, a nagy fővárosból, ez a vidék maga volt a paradicsom. Jójó, persze most is az, de akkor az…..
Az MNB kiadta a Növekedési jelentés című kis összefoglalót, mely alapvetően a nemzetgazdaság különböző tényezőit vizsgálja, ezen belül a humán tőkét is, ennek területein között pedig az egészségügyi tényezőket is...
naneszórakozz 2018.11.23 11:21:02
@Munyi cica: Olyan mintha nem volnának normálisak a döntési helyzetben lévők.
Luxusdolgokra költenek, amíg közben megrohad az, ami szükséges lenne.
Mintha én a saját háztartásomban nem vennék kaját, csak nagyon keveset, nem fizetném ki a házam javítását, holott 50 éve nem költöttem rá és hullik a vakolat meg beázik a tető, inkább vennék egy Mercedest.
Ez őrültség.
Na de visszatérve a konkrét témára: tavaly decemberben jártam a IX. ker. bőrgyógyászaton, ahol van egy délelőttös és egy délutános doktor(nő). A délutánoshoz mentem, mert ugye én dolgozom. Röptében megvizsgálta a panaszomat, beutalt a sebészetre.
Apósom a délelőttihez ment (mivel nyugdíjas) ugyanilyen panasszal mint nekem. Neki elkezdte a kezelését ecseteléssel ill. fagyasztással. Többször vissza kellett mennie ezért.
Furcsa, hogy 2 bőrgyógyász teljesen mást mondott/tett ugyanarra a panaszra. A másik, hogy azóta a délutános nyugdíjba vonult, azóta nincs ott délutános rendelés!
Mert nem megy senki oda, nincs doki!
Elmentem ezzel egy magánklinikára, 13900 Ft egy 5 perces vizsgálat, utána még nem tudom mennyi lesz a műtét.
De az a baj, nem bízom az államiban, hogy odafigyelnek. És ez a legnagyobb baj az állami egészségüggyel szerintem. Nem bíznak bennük meg az emberek, mert feltételezik, hogy slendriánul állnak hozzá, a sz@r fizetésük miatt.
Ha tudnátok, mennyi mindent nem ettem meg gyerekként? Képzeljétek, alig ettem meg pár húsfélét. Persze, nem szándékosan, hanem egyszerűen csak nem kellettek a húsételek, a legtöbbtől undorodtam. Zöldségek között is sok volt a sötét folt. Mára ez gyökeresen megváltozott. (Akkor valahogy úgy állt…..
Sötétedik. Még csak fél öt, de lassan sötét van. Nem tesz jót a lelkének, mert a sötétben sokat gondolkodik. Mást sem tesz, csak gondolkodik. Hogyan oldja meg a gondját? Mi  lesz majd Petivel? Már nem sír. Talán elsírta az összes könnyét. Vagy már nem képes sírni. Sírt ő eleget, mégsem változott…..
Mikor elkezdtem ezeket a napi emlékezetes eseményeket feljegyezni és tulajdonképpen a feszültség levezetésének ezt az ártalmatlan módját választottam, akkor azt gondoltam, hogy ezeknek a száma véges, és egy idő után nem lesz már tartalom, tehát volt a fejemben egy vég-dátum ezekkel a bejegyzésekkel…..
Legjobb lesz, ha rögtön két sztereotípiát megdöntök a bejegyzésem elején. Először is az indonéz emberek nem csak rizst esznek rizzsel. Másodszor, nem minden indonéz ember vékony. A közel 18000 szigetből álló Indonézia konyhája igen sokszínű, a szó szoros értelmében. Amikor megkérdeztem az…..
A Don Pepe novemberi extra pizzája, a Nasi Goreng (2590.-) első látásra/olvasatra fanatizált. Alapból nagy rajongója vagyok a keleties ízeknek, a garnéla és a gyömbér jelenléte pedig egy igazán különleges ízélménnyel kecsegtetett az összkép tekintetében. A nasi goreng egyébként egy indonéz étel,…..
naneszórakozz 2018.11.14 11:51:56
A minap az egyik örökbefogadós csoportban nagy vita kerekedett arról, hogy vajon mennyire fair az örökbefogadó párokkal szemben, hogy az egyik alapítvány vezetője egyéni szimpátia alapján illeszti össze az örökbefogadható kisbabát és a várakozó örökbefogadó szülőket, ezzel mintegy "élet és halál…..
naneszórakozz 2018.11.09 11:02:46
Na ide figyeljen a kedves posztíró: "ha annak az alapítványnak a vezetője az "illesztésben" hisz, ha mer szimpátia alapján dönteni, tegye. Azok a gyerekek így biztosan jó helyre kerülnek."
Ez a legnagyobb marhaság, mert nem ismeri annak az alapítványnak a vezetőjét, akiről szó van. Én ismerem. Épp eléggé ahhoz, hogy megállapíthassam, nem való oda, ahol van és nem való arra, hogy elbírálja azt, ki kapjon gyereket és ki nem.
Nem, ne játsszon Istent!
Több év alatt egyetlenegyszer hívott be minket elbeszélgetésre, akkor is kb. 9 másik párral együtt. A "beszélgetés" alatt folyamatosan ő beszélt, arra sor sem kerülhetett, hogy érdemben hozzászóljunk, ne adj isten magunkról is beszélhessünk, kik vagyunk, mit értünk el az életben, miért fordultunk hozzá, milyen tulajdonunk van! stb.
Az "illesztést" ebből következően kizárólag a beküldött anyagaink alapján tudja megtenni, az meg kb. semmit nem ér, személyes kapcsolat, beszélgetés, háttér felderítés nélkül.
Még annyit erről a beszélgetésnek hívott semmiről, hogy ez kb. az alapítvány vezetőjének magánügyeiről szólt, amihez semmi köze nem volt egyikünknek sem és nem is oda tartozott. A beszélgetés egy összefüggéstelen, 3-szor általa sírásba torkolló felesleges valami volt, amire még az időt is sajnáltam már ott és utólag is, de mivel mindegyikünk reménykedett, persze elmentünk rá.
Azért több év ilyen tevékenység után sokkal összeszedettebb előadást vártam tőle, nem állandó elkanyarodásokkal és fölösleges, minket egyáltalán nem érintő magánügyekkel.
Még rengeteg dolgot tudnék írni, de már csak annyit szeretnék tudatni mindenkivel, hogy az utóbbi időben ki kapott tőle gyereket: egy fogorvos, 2 művész és egy vállalkozó. Na mi a közös bennük? A pénz/híresség.
Annyiban megértem, hogy így persze reklámozzák az ő alapítványát és ezzel esetleg több örökbeadóhoz juthat el (ami nem ártana, mert csökken az általa örökbeadható gyermekek száma), de a másik oldala ennek az, hogy milyen alapon feltételezi, hogy náluk jobb helyen lenne a gyerek, mint nálunk?
Nem a pénz az elsődleges egy gyerek örökbeadásánál!
Illesztés mi? Lófaszt! Már bocsánat, de ezen nagyon berágok, amint meghallom.
Tudod, hogy milyen érzés, mikor valaki fél éve jelentkezett nála és kap gyermeket (újszülött, szőke, kék szemű!) miközben mások (mi pld.) legalább 2 éve várunk? Ezt úgy hivják igazságtalanság, egyenlőtlenség, istenkomplexus!
Kezeltetni kéne ez utóbbit. Rá is férne.
Ja és fel kell tüntetni a hozzá beadott jelentkezésben az anyagi helyzetedet...
Ez meg simán törvénysértő, mert nem lehet megkülönböztetni az embereket, ilyen alapon sem, hiszen már átmentünk a TEGYESZ-nél ill. a gyámhivatalnál mindenféle vizsgálaton, környezettanulmányon és pszichológia vizsgálaton, ahol megállapították - papírunk van róla - hogy alkalmasak vagyunk egy kisgyermek felnevelésére.
Nem mintha lenne bármi szégyellnivalónk, mindkettőnknek biztos állása van, normális jövedelemmel, semmi hitel, semmi tartozás, bankszámlánk rendben, van lakásunk, kocsink, stb.
Úgyhogy kérlek ne írj ilyeneket, ha nem ismered ezt az alapítványt és a vezetőjét, köszönöm!