Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JudgeBravo

102 bejegyzést írt és 131 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi az a píszí és mit akar? Maga a jéghegy, vagy csak valaminek a csúcsa? Pajzs a védtelennek, vagy fegyver a támadónak? Ezúttal a polkorrektség működését boncolgatjuk meg kicsit.  ..
CGI élet a halál után? Vajon jól van ez?..
JudgeBravo 2021.09.14 15:10:57
@midnight coder: az új trilógia véleményes fényében már én is inkább ezt az utat ünnepeltem volna... :D
Mi mással, ha nem az elmúlt évek egyik legnagyobb meglepetésfilmjével nyitottam volna meg a Youtube csatornánkat!..
Csak most érzem igazán, hogy a mindig termékeny Pixar minőségi gyümölcsözése mennyire hozzászoktatott a gazdaságukon kívülről származó, egyéb lelki vitaminbombák nagy legyintéssel kísért elbliccelésére. Mitchellék szeretettel megcirógatva emlékeztettek arra, hogy a bevált receptből menetrendszerűen…..
JudgeBravo 2021.05.05 09:26:41
@Dan da Man: Köszönöm szépen, természetesen a legutóbbi jelzésed sem felejtettem el, csak hát na... megint elgurult a fogalmazásgátlóm. Örülök, ha ennek ellenére elolvastad, igyekszem faragni magamon. :)
JudgeBravo 2021.05.05 09:28:35
@midnight coder: sztem ez csak egy megható "feel good" mozi, ami a minket körülvevő világról mutat be néhány problémát iszonyat viccesen. Lehet én vagyok naiv, de semmi propaganda-szándékot nem ismertem fel mögötte.
Még egy diszkréten intézett válás is elég csúnya dolgokat tud művelni egy szebb időkben csodálatos családdal, ha a döntéshozó szülők személyes ellentéteiktől elvakulva megfeledkeznek a helyzet ártatlan kiszolgáltatottjairól. Bármi is volt Jaume Balagueró és Paco Plaza szakmai szakításának oka, a…..
Judge Bravo REC 3: Génesis (2012.) 2021.04.28 13:49:42
  A minimum rém kiábrándítóra sikerült második fejezet után járunk pár évvel. Paco Plaza, a REC címet nagy lendülettel földbe állító rendezőpáros 50%-a egy madárcsicsergős reggelen valamiért arra a csiklandozó gondolatra ébredt, hogy két filmjük ellenére benne még ragadt némi közölnivaló a…..
Judge Bravo REC 2 (2009.) 2021.04.27 12:17:27
Rohadt egy dolog az előítélet. A filmtörténeti példákból tanulva nehéz sziklaszilárd bizalommal hozzáállni egy olyan folytatáshoz, aminek elődje nem csak számodra vált esetleg meghatározóvá, de széles körben is kiemelkedő elismeréseket zsebelt be. Mert hát mire vélje az ember egy egyébként…..
Judge Bravo REC (2007.) 2021.04.26 13:19:57
Ha van filmes műfaj, ami soha nem tudott érdemben lehengerelni, az a found footage. Javarészt sajnos maguk a készítők hajlamosak megfeledkezni a belépő szintű formai keretekre ráerősíteni valami extrával, hogy a filmnek csúfolt valami ne merüljön ki egy vinnyogós decibelterrorban, amiből ráadásul…..
Egy váratlan nekrológnak kell szentelnem a kezdést...
JudgeBravo 2020.09.15 15:47:13
@Dan da Man: Köszönöm a tanácsod, faragni fogok rajta! :)
JudgeBravo 2021.04.23 12:29:42
@doggfather: Az a váltogatósdi nekem is nagyon ült, pazar ötlet és gusztusos megvalósítás volt, valóban. :)
Még a kivételesen széles spektrumú magyar szókészlettel is igen nehéz kifejeznem, hogy mit jelent nekem egy olyan film előzetes ígérete, mint az Ároké. Koromsötét mélytengeri nyomás alá helyezett sci-fi horrorkodás Lovecraft-et idéző lényekkel? Na ne b*ssz.. Ebben a ritka vegyületben összeér minden,…..
„Kimerültnek tűnsz, túl keményen dolgozol… te nézel bele az ördög szemébe.”..
Őszinte vallomások a horror zsáner mai állapotáról, illetve a közízléstől eltérő véleményeinkről...
A Warner-DC animációs kínálatban tartottunk portyázást a kollégákkal, meglehetősen másképp megítélve a látottakat. Ja meg egy Tekken is befigyelt... :)..
Judge Bravo Trench 11 (2017.) 2020.09.15 15:56:25
Hogy mi…? I. világháborús horrorfilm? Lélekszakadva evakuált árok- és bunkerhálózat? Földalatti kísérletek során elszabadult kórság? Két behatoló ellenséges csapat versenyfutása a bizonyítékok megszerzéséért kontra elpusztításáért? Dohos deszkafalak fagyos visszhangjain szárnya kelt halál? Proaktív…..
JudgeBravo 2020.09.16 13:33:02
@Jutocsa: Fúúúú mennyire jogos, elvitt magával a lebilincselő filmélmény. Köszi! :D
Judge Bravo Pandorum (2009.) 2020.07.02 14:48:10
Őrület. Milyen gyakran használt szavunk is ez, nem igaz? Egyike azoknak, amelyekkel talán kissé túl lazán, csípőből dobálózunk jobbra-balra egy beszélgetés során. A rutinból elkövetett címkézések közben pedig szép lassan megszűntünk figyelembe venni a valós jelentést. De vajon a kifejezés tág…..
JudgeBravo 2020.07.04 13:24:33
@Dan da Man:

Drága Dan! :)

Köszönöm neked az összeszedett véleményed és rokonszenves stílusát! Természetesen nem először találkozom ezzel az igénnyel, ami nem baj, mert adott esetben féken tud tartani és folyamatosan fejleszt. Az, hogy mennyit fogadok meg ezekből, már más kérdés.

A kezdetektől célom volt ezzel a stílussal élesen megkülönböztetni magam más filmes tucatblogoktól, ami szerencsére nem izzadságszagú erőlködés eredménye, hanem nettó én vagyok, így esik ki belőlem. Tudom, hogy sokszor nem könnyen fogyasztható, főleg a mai világ olvasási szokásaihoz és trendjeihez mérten, de amennyien nem kedvelik, legalább annyian igen, nekem pedig nem célom nagyobb közönségért hátrébb lépnem ebből. Ezzel együtt tisztában vagyok vele, hogy néha megszalad a dolog, de szeretem pontosan átadni, amit egy film művel velem, ez pedig néha töményebb, néha limonádébb. Ettől függetlenül írásról-írásra faragom magam, jelen cikk terjedelme is egy többnapos visszametszegetés eredménye. :)

Még egyszer köszönöm, hogy időt szántál az elolvasására és a kommentedre, hátha lesz majd egyszer, ami neked is betalál!
JudgeBravo 2020.07.03 13:28:58
JudgeBravo 2020.07.04 03:17:06
@Filmnéző Lehel: saját tapasztalatból mondom, nem. :D
Csak idő kérdése volt, hogy a Hotel Transylvania szörnyuniverzumos cukiság kampányának dollármilliókkal kirakott sikerén felbuzdulva más, kellően infantilizálható rémtörténetek tulajdonlói is felkapnak a Sony által gerjesztett hullámokra kicsit élvezkedni, mert nincs is annál felemelőbb, amikor…..
JudgeBravo 2020.07.02 15:45:00
@doggfather: megbánni én sem bántam meg, de több sem lettem általa, ami mindig felbosszant. Sajtóvetítés volt, magamtól biztosan nem ültem volna be. A nachost legalább sosem rontják el... :D
JudgeBravo 2020.07.03 11:06:51
@doggfather: "szépen nyúl hozzá, nem heréli ki csak kicsit." - Ezt helybenhagyom. :)
Judge Bravo Marianne (2019.) 2019.10.03 14:14:15
Tikk... takk... tikk... takk... tikk... takk.....
JudgeBravo 2020.06.02 22:37:30
@szociál: De jó, örülök, hogy belefogtál! :) A nő tényleg nagyon komoly, ráz a hideg ha csak rágondolok arra a vigyorra...
Judge Bravo The Head Hunter (2018.) 2020.05.20 18:43:25
Ezúttal visszatértem egy rég elfeledett kiválasztási módszeremhez és átmenetileg szakítottam az előre listázott filmjeim messze kígyózó sorával. Nagyobb kihagyás után újfent random trailerbányászni kezdtem a Youtube hírhedt algoritmusai által felköpködött, gyakorta érthetetlen ajánlások közt...
JudgeBravo 2020.05.26 15:29:50
@AntiChrist: Teljesen megértem az álláspontod, a 7-es egy korrekt értékelés. Nekem ez a fajta hangulat viszont a gyengém, ami itt végig uralkodó, szóval némiképp elfogultan álltam a pontozáshoz. :)
Az Uncut Gems halogatása nem ok nélküli húzás volt tőlem. Gyakorlatilag a létező összes olyan aknára rátrappolt, ami a szememben élből ellenszenvessé tesz egy filmet és megvonja tőle kedvem legutolsó morzsáit is...
Ha megkérdezel egy átlagos filmfogyasztót, hogy mitől is jó egy horrorfilm, akkor tízből kilencszer tuti, hogy olyan szavakat fogsz hallani, mint ijesztő és félelmetes. Én, mint a műfaj lelkes rajongója, is sokszor elgondolkoztam azon, hogy mi is az ami egy horrorfilmet igazán jóvá tesz. Nos,…..
Az egyik legkultikusabb, el nem készült szuperhősmozit boncolgattuk kicsit...
Ismét egy népszerű témába vágtuk a szekercénk...
JudgeBravo 2020.05.15 08:25:58
@szociál: Fú, hát ő bármihez nyúl is, arannyá válik. A Holdfényszelencét még nem is láttam, de úgy érzem azonnal pótolnom kell, Turturro is egy üde jelenség. :) A Moon pedig... talán az egyik legnagyszerűbb sci-fi thrillerizé. :D
Nosztalgia mindenek felett, avagy hogyan hatott gyerekkorunkra anno a Cartoon Network?..
Talán nem rugaszkodom el túl messze valóságunk felszínétől az állítással, hogy Genndy Tartakovsky korunk legmeghatározóbb rajzfilmeseinek egyik legeredetibb szemléletű mesterembere. Nyúljon pezsgő fantáziája bármely eldugott rekeszébe is egy pikáns koncepcióért, életre keltésében sem fog…..