Regisztráció Blogot indítok
Adatok
8CyB4

0 bejegyzést írt és 141 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy hetet utaztam Németországban, ahol új vidékeket fedeztem fel. Voltam nagyvárosban és hangulatos kis helyeken, kirándultam a természetben és ültem vonaton, repülőn és buszon. A Rajna-vidéket és kiváló rizlingjeit fedeztem fel az ország nyugati részén, ahol a helyiek és a kevés külföldi látogató…..
8CyB4 2020.08.20 12:55:49
@hidegsegg: nemetrendszamu az auto. A szeteszedest ugy ertsd hogy kipakoljak az osszes taskat, beneznek az ules ala, potkerekhez meg az osszes kisseb rekeszbe. Nem a hataron, ott atgurulsz aztan utanad jon egy rendorauto es kivezet az elso pihenohoz. Volt hogy a nyomi vegiszaglaszta az osszes hamutartot, azt mar nem birtam nevetes nelkul vegigallni
8CyB4 2020.08.20 13:00:11
@hidegsegg: es ez csak a nemetek fele van, visszafele soha semmi nem tortenik. Ez mar a covid elott is igy volt. A tartomanyi kiskiraly, Seehofer ezzel probal imponalni az AfD fele huzo oreg bajoroknak.
A jó partizán otthonában elbarikádozza magát, és családját, majd várja a betolakodni vágyó koronavírussal fertőzött szomszédokat és amúgy jóindulatú áentéeszeseket. Íme a fegyvertára: liszt: a közeledő koronazombik közé dobva fullasztó ködfelhőt generál. Amíg ők a liszttől fulladoznak,…..
Egyre többen – leginkább a fiatalabb korosztály tagjai – éreznek növekvő, nem múló aggodalmat a klímaváltozás, a természet pusztulása miatt. Az öko- vagy más néven klímaszorongás hivatalosan egyelőre nem betegség, de kétségtelenül létező állapot, amit megkeseríti a mindennapokat. De hogyan…..
8CyB4 2020.02.12 12:53:01
@midnightcoder2: Szoval tudtad es megis egy egesz rendszert epitettel ra ugy hogy azt is tudtad ez igy fentarthatatlan lesz. Most hogy meg teljesen nyilvanvalo hova jutottunk veletek, probalsz osszekenni mindenkit a szaroddal amibe miattad kerultunk.

Gyonyoru.
8CyB4 2020.02.12 13:00:32
@Billy Hill: csak azert tartozol felelossegel aminek kovetkezmenyei a te donteseidbol vezethetok le.
8CyB4 2020.02.12 13:45:05
@midnightcoder2: lofaszt:D A hosszu tavon okologiai szempontbol fentarthatatlan gazdasagi koncepcio az ipari forradalmakkal koszontott rank. Eloszor a szennel majd kesobb az olajjal. Amirol te beszelsz az a human populacio folyamatos novekedesehez szukseges technologiai verseny. A ket meg haromnyomasos tech vagy a vetesforgo nem az okoszisztema osszeomlasa miatt volt fontos es onmagaban nem is veszelyezteti azt. Ami veszelyezteti, hogy minden teruletett letaroltatok alig 60-70 ev alatt hogy gazdasagilag hamar megterulo, monokukturalis giga szornyeket szarjatok a helyere. Peldaul.
Kezdjük a hazugságokkal. Azt írja Orbán, hogy „2013-ban és  2014-ben csökkentettük a nyugdíjas háztartások rezsiköltségeit, és azóta is kitartunk a rezsicsökkentés mellett”. Kép: OLKT.hu Hát, Méltóságos Uram, ez elég nagy baj. Rezsicsökkentés nélkül már évek óta kevesebbet fizetnénk a villanyért…..
8CyB4 2019.09.13 09:10:31
@élhetetlen: A magyar allami oktatasban eltoltott elfecserelt es elpazarolt evekert inkabb a karteritesrol kene beszelni, szoval en ovatosan vallalnek szerepet ebben a helyedben
Lassan Nyugat-Európában is elkezdődik majd a nyári szabadságok időszaka, ilyenkor mindenki megindul kipihenni az év első felének fáradalmait. A határátkelők közül sokan ilyenkor Magyarország felé veszik az irányt – de vajon milyennek látják az országot, milyen tapasztalatokat…..
Purdy anyuka Krétán nyaralt három gyermekével. A hét leteltével a reptérre mentek. Mire kiértek nagyobbik gyermeke, Jack, aki autista, annyira rosszul lett, hogy még hányt is...
8CyB4 2019.06.20 06:32:06
@kisnagyember: en is erre gondoltam, hogy anyuka sem 100% neurotipikus.
Találtam egy jó kis írást a Qubit oldalán, melyben azon megy az eszmék futtatása, hogy erkölcsi kötelességünk-e vegetáriánussá válni? A helyzet az, hogy pont ez az érv, amitől a leginkább falra tudok ugrani, szóval pár gondolatot én is megejtenék a témában - vállalva ezzel azt, amit majd kapok,…..
8CyB4 2019.05.07 09:34:52
@Meleg Sándor: A legtobb allat semiszocialis vagy euszocialis kozossegben el. Az "allatok" vilaga egy hangyafasznyit nagyobb minthogy nehanyszaz gerinces alapjan ex catedra kijelenteseket tegyel.
8CyB4 2019.05.07 10:22:47
@CyberPunK: Nem nagyon latom az osszefuggest a 4 eve, hasznaltan vett tablet amit 90 szazalek solarpanelel toltok es akozott hogy a ha az etrended es a eletformad szetbassza a jovom akkor azaz alap hogy valtoztatsz.

Kerlek meselj meg a fentarthatosagrol, aranyokrol es a drasztikusan mersekelt fogyasztasi mintazatrol.
8CyB4 2019.05.07 10:32:05
@midnightcoder2: nyilvanvaloan nem te aki belevan dagadva az autojaba minimum 10 12 eve es egy felszelet kenyelemert nyari szmogriado alatt is a futes elavultsagarol csattog, hanem a kornyezetvedok:D
Vajon a fiatal munkavállalóid hány százaléka mond fel idén? Tudsz tenni ezért, hogy maradjanak? Van három alapvető dolog, ami befolyásolja a döntésüket. Ha dolgozik a cégednél Y generációs munkavállaló, számíthatsz rá, hogy 43%-uk két évnél rövidebb idő alatt új lehetőségek után néz. Azt…..
8CyB4 2019.03.06 14:00:34
@Bambano: A vilaggazdasagi lassulasaval egyetertek, de emellet egy radikalis munkaeropiaci atalakulas is zajlik ami a freelancer es maganvallalkozas kevereke kb. A klaszikus fonok-beosztott foglalkoztatasi model egyre jobban visszaszorul es mutat a megrendelo-szolgaltato viszony fele.
8CyB4 2019.03.06 18:08:11
@RHalacska: Ez szerzodestol fugg, ha sima munkaltatoi viszonyban vagytok akkor bizony kifizeted a beret akkor is ha igy beleszarik, ha megbizott szakerto, szerzodessel akkor tobb lehetoseged van de az hosszu tavon dragabb es munkaero felhasznalasa sem flexibilis szamodra
8CyB4 2019.03.06 18:13:04
@Bambano: azokban a szektorokban ahol ma munkaerohiany van, kesobb is az lesz, ezek a low-skilled vagy repetativ pozicioknak zero versenykepessege van. Az egyetlen ut a munkaltato szamara hogy csokkentsen a kiszolgaltotsagan ha beruhaz uj technologiakba amik reszben vagy teljesen kivaltjak a hianyt es/vagy ezzel magasabb szakertelmu poziciot nyit jobb feltetelekkel. Ez magyarorszagon kkv szinten nem fog megtortenni kb soha.
"Egy kis bizalom nem ártana." Ezt olvastam egy kedvesnek tűnő, higgadt, a kormányt tisztelő kommentben. Mellbevágott a mondat. Önkritikára, mélyebb számvetésre ösztönzött. Mert tényleg! Mi lenne, ha egyszerűen csak bíznék? Mért van az, hogy ha a NER hoz egy döntést, kihírdet egy programot, vagy…..
Sok határátkelő megy ki pénzt keresni külföldre, sokan tervezgetik azt is, hogy az összegyűjtött pénzt majd Magyarországon fektetik be – már kérdés, hogy ez közülük hányaknak sikerül. A mai poszt szerzőjének, Józsuének igen. Te is hazaköltöztél? Mik a tapasztalataid?…..
Ma, néhány órával ezelőtt volt Bezsenyi Mihály rendőr dandártábornok, az NNI igazgatójának temetése. Az, hogy személyesen ismertem és évekig jó bajtársak, kollégák voltunk, magánügy. Miként talán az is az, hogy egyike volt azoknak a (becslésem szerint nem túl nagyszámú) felső rendőri vezetőknek,…..
Évekig éltem külföldön, most pedig hosszú ideje már a fővárosban lakom. Nem vagyok idevalósi, ezért gyakran megyek vidékre is. Európa több országában jártam már, és szeretnék még többe eljutni. Ennek ellenére az utazás mégis legrosszabb rémálmaim közé tartozik.   Gyerekkoromban nem igazán utaztam…..
8CyB4 2019.01.28 04:16:53
@darlacko: Nem kell magamat bizonygatnom neked. Ha neked alproblema akkor neked alproblema es kesz.
8CyB4 2019.01.28 12:34:47
@darlacko: tehat ha jok ertem konkret diagnozisokat kerdojelezel meg mert 'szerinted', meg mert 'ugy hiszed' es mert egyszer volt egy enyhebb panikrohamod:)
8CyB4 2019.01.28 18:02:08
@darlacko: ha tudnad hogy egy multidiszciplinaris diagnozis mibol all nem mondanal ekkora butasagokat. Ezentuk nagyon sajnalom hogy nem kaptad es kapod meg azt a kituntetett figyelmet a kornyezetedtol amire vagysz es aminek a hianyat kivetited mar a harmadik hozzaszolasodban.
Egy éven belül a kormány mindent tudni fog rólunk, még a zoknink méretét is. Létrejött az összeesküvéselmélet-hívők rémálma. ..
8CyB4 2019.01.26 18:25:28
@antiinternáci: elolvastam megegyszer. Egy kommunista allam mellet propagalsz azzal hogy a fenyegetest realtivozalod.
8CyB4 2019.01.26 20:00:00
@antiinternáci: definiald a neobolsevista fortelmet, foleg a exbolsevistakal feltotott fidesz arnyekabol erdekel, megis mit jelent ez szamodra.
8CyB4 2019.01.26 22:23:47
@antiinternáci: tehat az orosz propaganda?
         Mimóza lelkű ítéletvégrehajtókban szakadt benn a szó, akadt fenn a hang. Háziállatlövő dicsőséges nagyurak kaptak idegrángást és kellett őket villanyozni, amikor a néma tartományból egy cérnavékony hang elég érthetően közölte, hogy méltóztassanak arcon baszni magukat. Mindenek előtt egy…..
8CyB4 2019.01.24 08:50:21
@felucca02: Uh, ritkan latni amikor valaki ennyire oszinten, nyiltan elismeri hogy egy gerinctelen, erdek-patkany aki ket kocka csokiert barmit es barkit leszop:(
Úgy határoztam erőt veszek végre magamon és megosztom a világgal, hogy milyen is egy asperger-szindrómával élő nő élete. Tisztában vagyok vele, hogy rengeteg hasonló (és talán hasznosabb) blog, weboldal létezik a témával kapcsolatban, amelyekkel én is sok mindenben tudok azonosulni, viszont egyik…..
8CyB4 2019.01.23 07:13:12
@$pi$: A disgrafia es a dislexia is jellemzo a spektrumon elok kozott de
az egyszeru typok meg az allisztikus embereket is utolerik nap mint nap. Igazan kedves ahogy kapasbol elo peldat hozol arra mitol nehez szamunkra koztetek elni :/
8CyB4 2019.01.23 20:47:42
@lobaszopiatej: a szocialis aspektus es a kihivasok a magasan funckionalo autizmusnak csak egy faktora. Sokunk kuzd sensor problemakkal ami lehet alul es tulstimulacio is, vagy egyeb genetikai gyengesegekkel ami lehet egyszeru emesztesi problematol kezdve nevesitett szindromakig kb barmi. A strukturalt, elore tudott es szamithato mindenapok aminek a hianya vagy megtorese olyan merteku stresszt es szorongast hozhat ami hetekre lebenithatja az autista individumot csak hab a tortan. Az uj DSMben egyebkent nem is szerepel mar az asperger mint diagnosztikai kategoria hanem ASD van helyette (autism spectrum disorder) es ezen probalnak elhelyezni. Azert kulonboztetik meg, mert a kulonbseg oriasi allisztikus es autista emberek kozott, megha a felszinen csak enyhe zavarok vagy kulonckodes latszik.
8CyB4 2019.01.23 21:08:35
@hmm hmm: Szemelye szerint is jol esett amit irtal es szeretnem megerositeni hogy a legtobbunknek nincs szuksege masra csak egy icipici odafigyelesre es olyan kornyezetre ahol kitudunk mi is bontakozni, de az is hozza tartozik hogy mind kulonbozoek vagyunk es a szemelyisegunk ugyanolyan mertekben diverz mint az NT emberekke. Sot igazabol megfelelo kornyezetben nem is vagyunk igazan masmilyenek.
Az a csodálatos a köztévében, hogy amikor azt hinnéd, hogy ha már egyszer (hatszor, hatvanhatszor, hatszázhatvanhatszor) megszívták, és leadtak egy olyan videót, amikről később kiderült, hogy nem akkor és/vagy nem is ott játszódnak, ahol ők szerették volna, akkor a körültekintésbe még senki nem halt…..
Néhány évig tanítottam a szombathelyi főiskolán. Épp az idő tájt, amikor Markó Péter volt a megyei közgyűlés elnöke. Tudtam róla, hogy sárvári népművelő, aki az MDF szellemiségét kereste a Fideszben. Egy ideig meg is találta, aztán kiábrándult, most pedig eljutott odáig, hogy egy kormányellenes…..
8CyB4 2019.01.14 15:14:58
@BiG74 Bodri: aki a harmadik ciklusban is Fideszes, annak igenis szembe kell neznie a tettei kovetkezmenyevel, ez nem ugyanaz a szituacio mint az elso vagy masodik ciklus elejenel ahol meg lehetett mosakodni.
Facebook oldalunkon kaptuk ezt a jól megfogalmazott írást egy olvasónktól, aki történetesen a kormánypártra szavaz. Üzenete szerintem mindenkihez szól, s különösen az ellenzéki érzelműek számára lehet tanulságos. Személy szerint több okból is fontosnak tartom, hogy párbeszéd legyen a…..
8CyB4 2019.01.13 14:12:07
@A kiló nem százat jelent.: Nem hiszem hogy barki azonosulna Sorossal barmilyen szinten is. Kormanyzati propaganda a part mediabirodalman es a kozpontositott kozmedian keresztul siman tematizalta a kozbeszedet. Nincs mozgaster, ha nem a Partal mozogsz akkor ellenseg vagy ami ma Soros Gyorgyel valo azonosulast jelenti.
8CyB4 2019.01.13 14:28:55
@vajdasagi: plusz a piaci teljesitmeny mogott is foleg az feszul hogy aki a regiora koncentral annak egyertelmu hogy Meszaroseknak lejt a palya es az egesz mogott ott teljhatalmu Fidesz ami gyakorlatilag egy fejlett orszag gazdasagi erejet tudja a erdekeltsegei moge rendezni. Befektetoi szemmel, igy a harmadik osszehekkelt ketharmad utan, logikus, kezelheto kockazatu befektetes.
Ha nem lenne olyan a közélet, amilyen, nem is lenne hír a Gundel menüje a Miniszterelnökségen. ..
8CyB4 2019.01.12 10:21:52
@DFK: Se Soros se az alakvalto gyiklenyek nem szerepelnek a storydban. Ezek nelkul, mar ne is haragudj, de szerinted ki hiszi ezt el?
8CyB4 2019.01.12 10:25:13
@Wéső: Amihez te viszed az agynemut meg a parnat es ha van szerencsed nem szakad rad a plafon. Tobbek kozott ezert is visszatetszo ahogy a kereszteny-kommunista hazaarulok az osszeomlott egeszsegugy fustolgo romjain zabalnak az adofizetok penzen.
  Vadonatúj, korszerű közepes helikopterek beszerzését jelentették be még tavaly decemberben. A 16 darab, közepes kategóriába tartozó helikopterrel közel fél évszázados korszak ér véget, a Mi-8-as és Mi-17-esek végleg kivonásra kerülnek.   Először is tegyük helyre, melyik forgószárnyast fogják…..
8CyB4 2019.01.11 09:59:32
@Harrdder: Elvezettel olvastam az irast es latszik a szakmai szinvonal, de egyszeruen nem tudok elmenni szo nelkul amellett a modoros bullshit mellet ahogy kultuszt epitesz a fegyver erok korre mert neha nagyobb bukasok es kudarcok nelkul kepesek vegrehajtani logisztikai tamogato feladatokat. Ez egy kover rohej bazdki.
De megegyszer, ez egy nagyon szepen osszesett prezentacioja a uj eszkozoknek es ramegyek a tobbi posztodra is.
Sok embernek nem jön be ez az O1G logó. Én nem csak az idősebbekről van szó. Beszéltem huszonévessel és beszéltem politika iránt érdeklődő tizenévessel is, aki azt mondta, hogy ez sok. Gusztustalan. Én magam is így gondolom. De! Minden szerveződő mozgalomnak szüksége van egy szimbólumra. Olyanra,…..
A plebejus miniszterelnök eljutott a luxus magánrepülőgépezésig és Nagy Imre megtagadásáig...
8CyB4 2019.01.02 20:47:52
@6.Lenin: Teljesen irrelevans hogy mit gondol egy hozzad csicska vagy magasabb rangu nyalonc. Amint Polt Peter megy, mentek mind a bortonbe utana.
8CyB4 2019.01.02 20:50:40
@Dickon: Ugy lehet elcsalni hogy a szavazas itthon tortenik es a szavazatokat is itthon szamoljak, sot a valasztasi szerver is MOn lesz amirol mar most tudni nem lesz elerheto elore nem latott technikai prpblemak miatt. Ismerjuk mar a trukkok szazait, nem kell a felesleges szinjatek. Szerintem mar a CAP sem nagyon fizet ezert.
8CyB4 2019.01.02 20:56:12
@Dickon: Amugy az utolso mondatban igazad van. Ez nem latszik itthonrol, de nemetorszag nem letezik ugy mint egy tradicionalis europai orszag. Nemetorszag az autogyarak es a raepulo szolgaltatasok politikai manifesztacioja es semmi tobb. Kemeny arat fizettunk es fizetunk a leckeert de megtanultuk.
Nem akarom ezt bő lére ereszteni. A petárdázás lényegében be van tiltva. Mindenki nyugodjon meg. Szilveszterkor is. A kispolgári mindenen nyavalygás nincs. Újévkor se'. Miután minden évben ellepi a social mediát a házi kedvenceink iránt érzett túlcsorduló szentimentalizmus és embercsecsemők iránt…..
Eléggé abszurd helyzet állt elő, mert a munkaadók és munkavállalók képviselői december 30-án dönthetnek a jövő évi minimálbér összegéről. Ha nincs egyezség, a kormány mondhatja ki a végső szót, de mikor? Szilveszterkor összeül a kabinet, hogy kormányrendeletben állapítsa meg, mennyi lehet jövőre a…..
8CyB4 2018.12.31 06:30:48
@maxval balcán bircaman: Te egy jol ismert hazaarulo vagy.
8CyB4 2018.12.31 06:42:04
@maxval balcán bircaman: Birca, te annyira szervilis vagy, hogy a sajatjaid is lekopnek. Nem vagyok liberalis, plane nem baloldali, de te igy is hazaarulonak tunsz.
8CyB4 2018.12.31 07:08:18
@maxval balcán bircaman: A kereszteny-kommunistak seggebol Birca, mindenko ballibnek latszik, pont ugyanugy ahogy a szovjet-kommunistaknak mindenki eroszakos jobboldali reakcionista volt. Tenyleg azt hiszitek hogy ezt a szart el tudjatok adni annak aki 85' utan szuletett:)?