Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Serio (törölt)

0 bejegyzést írt és 468 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassan, de biztosan ereszt már az országos botránnyá felfújt megszállási emlékmű-lufi. Úgyhogy az antifasizmus bátor harcosainak új front után kell nézniük. És aki keres, az talál. Találtak is.   Az új célpont az a bírónő, aki a Gyulai Törvényszéken első fokon…..
Serio (törölt) 2014.04.28 16:31:00
Oké, nem kell mindjárt falra mászni egyik oldalt sem.

Olvassuk csak el megint.

"..a »cigányság« mint kategória nem elsődlegesen faji alapon értelmezhető, hanem az ekként jelzett életformát követő, faji hovatartozástól függetlenül a lakosságnak egy elkülönült, a többségi társadalom hagyományos értékeit és a már hivatkozott jogszabályok által is védett értékeket semmibe vevő csoportjaként, akik egy bizonyos munkakerülő életforma, a magántulajdont, együttélési normákat nem tisztelő erkölcsi felfogás követői.”

Értem én hogy mit akar mondani, értem hogy mi lehetett a bírónő fejében, de basszus, hogy van az, hogy egy jogász, mit jogász, bíró, ennyire ne tudjon fogalmazni.
Miez barátaim? Mi az hogy "elsődlegesen ... értelmezhető"?!

Ennyi erővel a "halál a magyarokra" ügy kapcsán is mondhatta volna a bíró, hogy "a magyar szó itt nem elsősorban faji alapon értelmezhető, hanem az ekként jelzett életformát követő, faji hovatartozástól függetlenül a lakosságnak egy elkülönült, a cigányságot megvető, azt tettleges erőszakkal is fenyegető, a diszkriminációt tiltó hatályos törvényeket semmibe vevő csoportjaként, akik egy bizonyos félelemkeltő, paramilitáris életforma, az élethez és méltósághoz való jogot, együttélési normákat nem tisztelő erkölcsi felfogás követői".

Na most ahogy a "magyar" nem jelent "nácit", úgy a "cigány" sem jelent "bűnözőt" vagy "lumpenprolit".
Értem én, hogy a bírónő, meg a posztgárda, nem konkrétan a roma nemzetiség, hanem bizonyos életformaszerűen normatörő, a társadalomból kiszorult-kilépett, lumpen csoport ellenében nyilvánult meg.

De ezt a csoportot "cigányokként" emlegetni, maga a rasszizmus. Összekapcsolja a cigányságot, mint népet, az ún. "cigánysággal", mint lumpenséggel.
Ami igazságtalan, mert nem minden cigány lumpen, és nem is minden lumpen cigány. Ezt mi sem példázza jobban, mint a "fehér cigány" kifejezés, amit igen gyakran hallottam, nem roma származású lumpen elemek megnevezéseként.
Serio (törölt) 2014.04.28 17:13:03
@Istóczy Viktor: Hogy van-e cigánybűnözés vagy nincs-e, abban nem kívánok vitát nyitni. Személy szerint hajlok arra hogy van, de csak halkan, nehogy rámküldjék a Gergényit.

Nade. Nem abba kötöttem bele, hogy van-e cigánybűnözés, hanem hogy önkényesen át lehet-e definiálni a "cigány" szót, hogy cigány helyett lumpent jelentsen?

Ennyi erővel aki azt mondja, hogy "munkatáborba az összes cigánnyal", az nem rasszista uszítást követ el, mert "cigány" alatt igazából csak a bűnözőket érti?

Ez egy totál más szint, mint a cigánybűnözés.
Akkor tudtam, hogy a Salem felkerül a heti nézős kedvencek közé, amikor a furcsán lárvaarcú és kifejezéstelen tekintetű Janet Montgomery fogta magát, előhúzott egy varangyot a férje szájából, majd rácuppantotta a combja belső felére, vészesen közel a pinájához. Aztán…..
Készül, sőt 2014-ben meg is jelenik az Androidot futtató Nokia telefon. A Normandy kódnévre hallgató készülék az alsó kategóriában versenyez majd, míg a Nokia további készülékei továbbra is a Windows Phone-nál maradnak. A Nokia telefonok iránti romantikus vonzódás -- és a…..
Serio (törölt) 2014.01.16 09:25:11
@Jozsef Andras Kiss: Sajnos azt kell mondjam, a hiba nem a Windows 8-ban van. :D
Elnézést kell kérnem minden olvasótól, amiért ilyen sokáig adós maradtam a folytatással most igyekszem pótolni. Ebben a részben a rendszerváltozás sajátos helyi, vidéki aspektusát szeretném megmutatni. Az alakuló ülésre az Sz.-i kultúrházban került sor. A kultúrház régi,…..
Serio (törölt) 2013.12.16 17:26:58
A gömbvillám a legkülönösebb rejtélyek egyike, mely teljes mértékben ellentmond a fizika törvényeinek. Szinte bárhol képes, akár a semmiből is felbukkanni, még a víz alatt, a tengeralattjárók fedélzetén is találkozhatunk vele! Vajon mi állhat a jelenség hátterében? Igaz…..
A kémműhold nem új találmány, ez azonban egy különleges darab. Edward Snowden szivárogtatásainak köszönhetően most már biztosra vehetjük azt amit eddig csak sejthettünk. A amerikai titkosszolgálatokat minden létező adat érdekli, és mindent meg is tesznek a megszerzésük…..
Tisztelt, barátaim, a kommunisták! A kommunisták, tisztelt, a kommunisták. Barátaim! Tisztelt. Kommunisták! A kommunisták – kommunisták! Barátaim – barátaim. Tisztelt – tisztelt. A kommunisták barátaim. A kommunisták, a kommunisták, a kommunisták! Barátaim, a…..
Serio (törölt) 2013.11.13 23:20:32
Hubei tartomány Kína selyemtermelésének legfontosabb körzete. Megragadva a lehetőséget, meg a betegszabi okozta rengeteg szabadidőt, tegnap webet böngésztem, s kapcsolatba léptem az egyik selyemhernyófarmmal. Mindig is szerettem volna látni élőben, hogy miként zajlik a folyamat, s…..
„Annyira vicces, ahogy a hiszteroliberális értelmiség rasszizmust kiált a székelyföldi autonómia kapcsán.” (Schiffer András) „Ha rögeszméjüket megérintik, dührohamot kapnak” – írta Hamvas Béla az ateisták viszonyáról az istenhithez. Ma leírhatná ezt sok minden…..
Serio (törölt) 2013.10.28 17:45:21
Ami itt szól, az őrület ugyan, de nem illogikus hisztéria, hanem egy átgondoltabb elmebaj, a Nagy Terv a Kárpát-Medence Dehungarizálására.

Bizonyos értelmiségi csoportok, részben pesti zsidó, részben kommunista gyökerekkel, teljes mértékben magukévá tettek egy nézetet, miszerint a nemzet, mint olyan, minden földi gonosz gyökere, afféle Pandora szelencéje, amiből, ha meg nem semmisítik, automatikusan következik a holokauszt, a zsidótörvény és a világháború.

A jobboldal szereti ezt az igyekezetet félremagyarázni, genocídiumot vízionálni, de valójában a cél nem a magyarság kiirtása, vagy földjének elvétele, hanem a magyarságnak, úgymond, magyartalanítása.
Azaz a nemzet, mint szakrális sorsközösség, és mint jelszó, szalonképtelenné tétele.

Ez a gondolat csak politikai államokat, lakosságot ismer el, nemzetet nem. A hisztéria nem a román nemzetállam mellett, hanem a határokon túlnyúló magyar nemzet gondolata ellen fogalmazódik meg. Etnikai hovatartozást nem ismer, csak és kizárólag jogi, technikai állampolgárságot.
"A romániai magyart azt nem is szabadna romániai magyarnak nevezni, hiszen ha romániában él, akkor román. Hogy magyarul beszél, az mellékes részletkérdés." - gondolkodik magában hősünk.

Persze mindez csak, vagy elsősorban a magyarokra vonatkozik. Nem azért, mert hősünk különösen utálná a magyarokat, hanem mert szerencsétlenségére épp magyarul beszél, ezért saját közvetlen közegét próbálja hiedelmei szerint nemzetmentesíteni.

Ne essék félreértés, nincs semmilyen összeesküvésről szó. Ez csak annyiban összeesküvés, amennyiben a 2000-es évek magyar nacionalista ébredése összeesküvés volt. Egy közösség elsajátított, szülőről gyerekre, tanárról tanítványra átadott, szentül hitt és a legmagasabb jónak gondolt hitrendszerről beszélünk, nem opportunista tervekről.
Serio (törölt) 2013.10.29 00:31:30
@bömböcz: Attól még, hogy szalmabábúkkal vitatkozol, nem lesz igazad.

Nem vagyok kontraglobalista. Sőt, kifejezetten EU-párti és Amerikabarát vagyok.
Egyedül a hungarofóbia-ellenességem áll a kettőnk közt. :P
Egy mandátum sorsáról dönthet az erdélyi magyarság - derül ki egy friss kutatásból. Ez az egyetlen kis mandátum természetesen azonnal megmutatta, 2004. december 5. prolijait nem nyelte el a föld az elmúlt évtizedben. Marad a kommentförgeteg az interneten: "aki nem itt adózik, ne…..
Ismételten nagy vihart kavart a zsebszerződésekkel szembeni, a kormány által is támogatott törvényjavaslat. A javaslat eredeti szövegének számos elemével szemben még a kormánypártokkal nem kifejezetten ellenséges, s a tervezet végrehajtásáért felelős ügyészi szervezet…..
A amerikai adósságplafon-vitáról, a csőd lehetőségéről, illetve az esetleges következményekről elég sok cikk, elemzés, és találgatás lát napvilágot. Ez érthető. Valamiféle kompromisszum talán megszületett tegnap, egy "ideiglenes" adósságplafon emelésről. Vagy…..
Serio (törölt) 2013.10.11 21:31:32
Rohadtul el vagy tévelyedve.

A kötelező biztosításnak szimplán biztosításmatematikai oka van. Eddig tudniillik, a szabad piac elve alapján, a biztosítótársaságoknak is megvolt a lehetőségük, hogy kimaradjanak valakinek az életéből. Ez pl. azt jelentette, hogy ha már eleve volt valamilyen krónikus betegséged, AKKOR NEM KAPTÁL BIZTOSÍTÁST!

Hiába akarod, ha már pl. eleve rákos vagy, akkor nem köthetsz, és meg fogsz dögleni mint a kutya, mert nincs hárommillió dollárod a kezelésre.
De ugyanígy nem köthettek várandós anyukák, cukorbetegek, stb.
Sok esetben ha munkahelyet vagy lakóhelyet vált valaki, új biztosítást kell kötnie - így ha közben szükséged lett az ellátásra, gyakorlatilag megszűnt a mobilitásod.

Képzeld el kicsit hogy milyenek a magyarországi biztosítók, akik mondjuk a kocsid CASCOját intézik. És most képzeld el hogy rajtuk múlik az életed.

Az Obamacare nem tökéletes, de szigorúan megtiltja a társaságoknak, hogy kockázati kategóriákba sorolják az embereket, és akárki akar náluk kötni, kutya kötelességük biztosítani. Tehát ha rákos vagy, és holnapután egy milliót érő életmentő műtétre van szükséged, akkor is megkapod a fedezetet, és mehetsz a kórházba.

Na most ha nem lenne kötelező mindenkinek kötni, akkor elképzelheted, hogy ez hová vezetne. Felborulna az egésznek a matematikája, szinte nem lennének befizetők csak pénznyelők a rendszerben.

Szóval mielőtt Magyarországról okoskodik az ember, nem árt beleásni magadat a dolgok mélyére is.
A Heti Válasz cikke egy amerikai magyar templom megszüntetéséről ismét rávilágít az amerikai magyarság sorsára. Bár a Kárpát-medence magyarsága is súlyos mértékben fogy, a Kárpát-medencén kívüli magyarságé még drasztikusabban. Antall József 15 millió magyar…..
Serio (törölt) 2013.08.26 12:11:47
Hát igen. Ez már csak ilyen.

Amíg idegen erők foglalták el a hazát, addig lehetett reménykedni, volt motiváció a diaszpórában őrizni a magyarságot egy szebb, eljövendő kor reményében.

Ma nem másban, mint a magyarságban, a magyar szabadság reményében csalódott sok millió ember, külföldön és Magyarországon egyaránt.

Én pl. rohadtul örülnék, ha nem kéne azon drukkolnom hogy megkapom-e a zöldkártyát még mielőtt lejár az L-es vízumom. Csak ahhoz az kéne, hogy ne a "százéves pályaudvar" jusson mindig eszembe ha Magyarországra gondolok.

Íme:

1. Vannak idők, mikor menni kell,
Mikor feltűnik a ház falán a jel.
Nem volt már egészen fiatal,
És úgy érezte, majdnem belehal.
Mikor a sínek mellett állt egy hajnalon,
Azon a százéves pályaudvaron.

R. Elbúcsúzom, elbúcsúzom,
Ez a föld már nem az én otthonom.
Elbúcsúzom, elbúcsúzom,
De a szívemet örökre itt hagyom,
De a szívemet örökre itt hagyom.

2. Az utcákon a gyűlölet vonult,
S a láthatáron felizzott a múlt,
Érezte, hogy most már menni kell,
Mert mindig ugyanúgy kezdődik el.
S csak ott állt egy hajnalon,
Azon a százéves pályaudvaron.

R.

3. Nagy volt a zaj a pályaudvaron,
S mintha már ott állt volna rég,
Egy régi film, egy furcsa film,
S oly ismerősnek tűnt a kép.

Ha olyan fontos a magyarság továbbélése, akkor ezt kéne többet olvasgatni, nem a Szózatot. És tenni róla, de rohadt gyorsan, hogy ne legyen ennyire aktuális.
IDDQD Heti retro: Commodore 64 2012.09.07 08:42:09
Tudom, a Jetpac következne a rovatban, de hadd előzzön be egy hardvertéma, aminek nemrég volt aktualitása. Augusztusi pihenőnk alatt ugyanis szép csendben harmincéves lett a Commodore 64 (1982 augusztusában jelent meg), és bármilyen hihetetlen, erről a gépről nem volt még nagyobb…..
Serio (törölt) 2012.10.11 12:02:54
"Magyarországon számtalan kisebb-nagyobb cég használta könyvelőgépként, attól a téveszmétől félrevezetve, hogy az egyértelműen hobbicélokra kifejlesztett gép rendelkezett minden olyan perifériával..."

Látszik hogy nem értetted meg Tramiel gondolkodásmódját.
Ő kifejezetten "mindenkinek" szánta a gépet, egy az egyben J.D. Rockefeller, illetve a Standard Oil üzletfilozófiáját (minél olcsóbban, minél többet, mindenkinek) ültette át a számítástechnika területére.

A C64 nem "egyértelműen hobbicélra" kifejlesztett gép volt, a fénykorában tökéletesen felvette a versenyt olyan gépekkel, amiket munkacélra gyártottak, igazi különbség csak az árban (és a szoftverellátásban) volt, illetve abban, hogy ezekkel a "felnőtt" gépekkel ellenben a C64 képes volt arra, hogy videojáték-színvonalú grafikát, és szintetizált zenét állítson elő.

Idővel persze lehagyták a "komolyabb" gépek, de a nyolcvanas évek elején ez egy nagyon is felnőtt konfiguráció volt. (Amikor Magyarországra bekerült, akkor pedig itthon még nem voltak elérhetők, vagy a hazai pénztárcák számára megfizethetetlenek voltak az IBM PC és Apple számítógépek, amik addigra valóban magasan túlszárnyalták a C64 képességeit.)

Szóval semmiféle téveszméről vagy félreértésről nincs szó. Ez egy teljesen tisztességes gép volt, és sokak számára - gondoljuk a nyolcvanas években teret nyerő családi kisvállalkozásokra, "maszek" boltokra - az egyetlen, amit meg tudtak fizetni.
Serio (törölt) 2012.10.11 12:09:36
@Isten Nyila: Azt azért nem árt nem elfelejteni, hogy a mai C fordítók gyakran optimálisabb kódot állítanak elő, mint egy átlagos ASM kóder, pláne ha siet és épp koffeinhiánya (vagy túladagolása) van.
Serio (törölt) 2012.10.16 16:42:58
@Isten Nyila: Naja, azt mondjuk nem árt nem elfelejteni, hogy a Windows mitől 5-10 giga.
Mert nem a szigorúan vett oprendszer az ami annyi belőle, hanem a "körítés".

Ugyanez van az OSX illetve a Linux rendszerekkel is. Egy OSX Mountain Lion install jó 10 gigát megeszik, de egy használható minimális rendszer karakteres interfésszel (PureDarwin) már csak megabájtokban mérhető. Linuxból a mai napig tudsz olyan installációt összerakni, ami elfér egy floppy lemezen, de az átlag installáció abból is gigabájtos méretű.

Nagyon érdekes kísérlet a MenuetOS ettől függetlenül... Csak épp azt példázza, hogy manapság nem a számítógép kapacitása, teljesítménye a szűk keresztmetszet, hanem a fejlesztő. :)
A Yamaháé a Musikmesse egyik legnagyobb dobása: a filmen látható Vocaloid Keyboard ugyan még nem termék, csak koncepcó, de működik. A bal kézzel megnyomjuk, milyen betűt szeretnénk kiénekeltetni, jobb kezünkkel pedig megszólaltatjuk a szintibillentyűkön. Nem tűnik túl egyszerű…..
Serio (törölt) 2012.06.21 13:20:53
@komplikato: A Vocaloid egy szintetizátor. Előre betáplálod egy streamként a szöveget és a hangsúlyozást, nem vagyok benne biztos de a hangszín és az időzítés jöhet tudtommal MIDIn. :)
A fent látható input felület amúgy a japán nyelv korlátozott szótagkészletére épül (összesen kb. 50 szótag van és kifújt). Nem gépelés, hanem mindig egyszerre két gombot kell lenyomni, amik azonosítanak egy szótagot (mássalhangzó + magánhangzó).
Schmidt Mária nagy port felkavart cikke (Reakciósnak lenni –mi a jobb?) szerint mintha kísértet járná be –nem Európát-hanem hazánkat: a reakció kísértete. A baloldali sajtó a proklamáció súlyához mérten, sok helyütt, hevesen reagált az írásra. Sajnos azonban sokszor…..
Serio (törölt) 2012.06.14 13:30:01
Nos, nem mondom hogy Schmidt Máriát vagy akár Orbán Viktort tartanám Jézus új eljövetelének, de ez a cikk nagyon bárgyúra sikerült.

"a jobboldal viszont úgy ragyog mint a pitykegomb a huszármentén, azután is, hogy átadták a Vörös Hadsereg haditerveit az antantnak"

A Szent Felszabadító Vörös Hadsereg ellen tettek! Fúj! Vagy ez a tétel a holokauszt mellett csak nekem furcsa?

"Én speciel a szocialista politika különféle jeles alakjait Robert Owentől Marxon át Marcuséig nem kapcsolnám Maóhoz, Kim Jong Ilhez és a vörös khemerekhez."

Én meg a jobboldaliság jeles alakjait, Churchilltől Hayeken át Thatcherig nem kapcsolnám Hitlerhez és Mussolinihez.

Nesze visszakaptad. Ez a része a cikknek annyira következetlen, önellentmondásos, és annyira fuldoklik az érzelmi alapú irracionalitásban, az ellenség démonizálásában és a sajátjaid szuperhipós kifehérítésében, hogy arra érdemben reagálni sem lehet.

"Schmidt a fasizmust nemes egyszerűséggel baloldali forradalmi rendszernek titulálja. Ezek után kérdés marad, miért támogatták Hitlert német tőkések, miért vezett be szindikalista politikát"

Amiért Gyurcsányt meg a magyar tőkések támogatták? Hülye kérdésre hülye válasz.
Azzal, hogy a baloldaliságot máig a tőkével való valamiféle marxi örök harcként képzeled el, önmagában kiírod magad a XXI. századból. A nácizmus ("Nazionalsozialismus"!) ízig-vérig osztályharci retorikára épülő, baloldali, felforgató, forradalmi kommunista ideológia volt. A zsidóság ellen irányuló őrületnek nagyon nagyrészt szolgáltatta érzelmi alapját a zsidók gazdag tőkésekként való percepciója.

A maradék, nos nem tudom mit húzod úgy fel magad. Amit a végén vízionálsz, ahhoz azzal járulnál hozzá a leghatékonyabban, ha végre te is elfelejted az egész bal-, meg jobboldal dolgot, eltüzeled a vörös zászlót, vagy megfogadod hogy holnaptól csak bikaviadalon fogod elővenni, az összes doktriner balos könyvedet a padlásra, de legalábbis a felső polcra száműzöd, és ha politizálni óhajtasz, megpróbálsz reálisan, a résztvevőket emberszámba véve erkölcsileg kielégítő megoldást találni, majd ezt képviseled.