Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csillagház

0 bejegyzést írt és 286 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A világ legdrágábbra kihozott, de legkevésbé elkészült olimpiáját sikerült Putyinnak összetendereztetnie. Akinek van ideje, végigpörgetheti a külföldi beszámolókat. Ekkora szarhalmot még nem látott a világ! A fenti képen a felirat azt mondja, hogy a használt vécépapírt nem…..
csillagház 2014.02.05 15:52:40
@csillagház: JAVÍTVA.
Aki túl fiatal, az bizonyára nem emlékezhet a bulgár tengerparti (Napospart, Aranypart, Várna, Burgosz, Neszebar stb.) kemingjeire az 1980-as évek elején. Ugyanez a színvonal(talanság) volt. A WC minden esetben az általuk szuper higiénikusnak titulált guggolda lábtámasszal, aminek a keskeny csövébe tilos volt használt papírt tömni. A takarítónő slagozott közben, elválasztó fal csak 1 méteres magasságig. És persze bűz és legyek. Inkább bejártunk a bokrok közé vagy valamelyik szálloda angol WC-jébe. De Bulgária már régen átépítette ezeket a szállodáit és kempingjeit, EU szintűre. Az oroszok magyarországi laktanyáiban is guggolda volt mindenütt. Egyszóval valóban a Szovjetúnió 1980-as szintjén rekedtek Putyinék, botrányos Olimpia várható, az is lehet, hogy idő előtt be fogják fejezni. És nem a terroristák miatt, hanem a higiénia hiánya miatt kitört hasmenés járvány okán. És ezek akarnak nálunk gagyi atomerőművet építeni? Ha még szállodát sem tudnak?
A következőkben szeretnék néhány történelmi tévhitet és tényt szemügyre venni. Magyarázatként pár rövid tanulmányt jelölnék meg, ha kell később részletesen kibontom őket, bár e tanulmányok magyarázó erejét enélkül is nyilvánvalónak gondolom. 1) Tévhit: A Magyar…..
Robi a MediaMarktól rendelt monitort karácsony előtt, de 3 nap alatt nem sikerült kiszállítaniuk raktárról, mielőtt külföldre utazott volna, úgyhogy lemondta a rendelést. Azóta a pénz nem érkezik: Most, hogy remélhetőleg mindenki túl van a bejgli mérgezésen, szeretném…..
Mátyás király vadászaton. Stróbl díszkútja a Várban - fotó: imocs/indafoto Őrült móka lesz jövő hétfőn az Országos Széchényi Könyvtárban: Farkas Gábor Farkas, a Régi Nyomtatványok Tárának vezetője 12 előadást tart "vicces-véres történetekkel", rövid…..
csillagház 2013.11.24 00:18:51
Időjárási események és elemi csapások Magyarországon 1701-ig
Réthly Antal Akadémiai Kiadó, 1962. "Pünkösd hétfőjén éjjel 10 órakor az égen borzalmas dörgés és villámlás volt, amely a lakosságot félelemmel és ijedelemmel töltötte el, majd nagy földrengés is volt, annyira, hogy mindenki (férfiak, nők, nagyok és kicsinyek) felkelt és senki sem tudta, hova meneküljön. A vad tűz és villám Budán a várkastélyba csapott, ágyúkat, fegyverzetet és hasonlókat, valamint az ott levő embereket elpusztította, a várat feldúlta, s annyira tönkretette, hogy csak egyik oldalán levő fala – az is összezúzottan – maradt meg. Buda városában is több, mint 500 ház összedőlt, és összezúzott, összerombolt, megrontott mindent, ami benne volt. A városkapu és egyéb boltozatok is elpusztultak, ajtók maguktól nyíltak ki, néhány teljesen tönkrement és le nem írható a borzalmas pusztítás és rombolás. És majd mindenki életét vesztette. A Csonkatorony, amelyben keresztény foglyok voltak, összeomlott és a legtöbb foglyot agyonütötte, részben kezük-lábuk eltört, vagy teljesen összezúzattak. Egy villám a lőportoronyba csapott és az abban levő néhány ezer mázsa lőpor felrobbant, ami borzalmas károkat okozott, és ami a víztoronyban volt, valamint a bástyákon levő ágyúkat majdnem mind a Dunába röpítette. A várkastély körüli házak összeomlottak, a kőből épült ház (a várkastély) kőhalmazzá vált, úgyhogy borzalmas volt látni. A felrobbant lőpor a köveket messzire repítette, részben a Dunába, majd a pesti földekre, ahol török holttesteket és nagy kőfaldarabokat találtak. A Dunán egy nagy hajó volt 200 törökkel, és a hajót a ráhulló kődarabok elsüllyesztették, mindannyian a rajta levők a Dunába fulladtak. Pesten is néhány házra esett kő. Jégeső is volt, a budai szőlőket teljesen elpusztította. Egyesek azt mondják, kétezer, sőt hogy háromezer ember, keresztény és török pusztult el. A legfőbb pasa keservesen sírt, nagyon lesújtotta ez a rettenetes pusztulás. És még nagy eső is volt, ami nélkül egész Buda elpusztult volna". Hüttel-
Ahhoz képest, hogy jókora szoborról van szó, teljesen elkerülte a figyelmemet a tavaszi nagy bejelentéshullám, szóval csak akkor szembesültem a hírrel, amikor Sadia átküldte a projekthonlap linkjét. Hogy hogyan áll az építése nem tudom, de képek tanulsága szerint javában zajlik…..
Egy amúri tigris és állatkerti látogatók kötélhúzást játszanak a Chanhgsha Ökológiai Állatkertben, Hunanban. Az internetre felkerült fényképek természetesen feldühítették a kínaiak egy részét. Pénteken többször is rendeztek kötélhúzást a közönség és egy amúri…..
A Pilis-Visegrádi-hegységben számos helyen találkozhatunk olyan utakkal, melyek eredete az idők homályába vész. Közöttük néhányról azt tartják, hogy még a római korban készültek. Bár ezek egy részét a Második Világháború idején régészek is dokumentálták, pontos korukat…..
Nálunk forgatják az Expendables négyet. Az aprónál valamivel nagyobb szívás, hogy mindannyian ingyen statiszták vagyunk, akik nélkülözni kénytelenek a gondos tervezés, alapos szakemberek nyújtotta biztonságot ezen a forgatáson. Fő a spontaneitás, a mi részünk forgatókönyve…..
Lejáratta a Bors szerint az egykori ValóVilágos VV Éva az országunkat Athénban, miután világra szóló botrányt csapott egy hotelben. A valóságshow volt szereplője egy szépségversenyen képviselte Magyarországot, Miss Budapestként  - ami lássuk be, már önmagában is furcsa.…..
Kérem szépen, újabb sokkoló fordulat állt be Kocsis Korinna vs. Szépségkirálynő ügyben. Most éppen a Blikk hozta le, hogy Hajdúné Sarka Kata, aki egyébként a Magyarország Szépe Kft. ügyvezetője kijelentette: nekik (mármint a cégnek, nem a Hajdú-klánnak, még mielőtt per lenne…..
csillagház 2013.06.27 15:15:42
@vernarancs: Életműve HP-nak? Hol élsz te, hát van ennek a gagyigyártónak olyan is? Világos, hogy csaltak, élő adásban szavazhattak a nézők, miközben a végeredmény napok óta megvolt már. Korinna nem hazudott, Hajdúné egy ostoba liba, aki még hazudni se tud.
Jóslatunkkal ellentétben mégsem lesz ingyenes a 65 éven felüliek gyorsvonati pótjegye, ennél egy sokkal unortodoxabb, mondhatni hungarikum megoldással rukkolt elő az NFM: "pótjegy-bérletet vezetnek be a 6 év alatti és a 65 év feletti utasok számára, havi 1500 forintért – ez tíz…..
csillagház 2013.05.18 00:14:55
@Kemencés Szittya Buci: Sok eszed nincs , apám, vagy te is a "nyuggerek" gyors fogyásában vagy érdekelt? Ők utaznak a legkevesebbet, mert aki betöltötte a 80-at, az még a faluját is ritkán hagyja el. És nem jut eszedbe a MÁV híres nagy logikája, hogy az egy hetes kis csecsemőnek is drága pótjegy kell? Attól, mert a MÁV árat emelt, mennyivel lett tisztább és korszerűbb a vasút? A koszos vonatok, koszos ablakain, ülésein és undorító WC-in változott valami? Az, hogy se büfékocsi, se víz, se WC papír, se kéztörlő stb. nincs, azt értik "korszerűsítésen"? Vagy a netet és wifit? Ezeket a nyugdijasok nem is használják. Akkor MIRE FÖL szednek pótdíjat?!
A Market Építő Zrt. az utóbbi időben több nagyobb beruházásra is megbízást kapott, pedig a Fidesz-kormány és a jobboldali médiumok általában nem szeretik a Bajnai Gordon nevével fémjelzett Wallis-csoporthoz kötődő cégeket. A dolgot tovább árnyalja, hogy a Market tulajdonosai…..
 Szombaton, a kora reggeli órákban, Piliscsaba határában kivágtak egy 150 éves, hársfát. Mint az erről szóló cikkből megtudhatjuk, az akció rendőri segédlettel, a helyi környezetvédők tiltakozása ellenére történt, a NIF Zrt megbízásából és az A Híd Építő Zrt …..
Múlt pénteken ejtette ki Caramel a Fekete Vonat egykori énekesnőjét a The Voice-ból, de a rajongók azóta sem tudják neki megbocsátani és közösségi oldalán próbálnak rá nyomást gyakorolni, hogy gondolja meg magát. De vannak, akik ennél is tovább mennek, és a romák…..