Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kaqxar

0 bejegyzést írt és 269 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végzetesen kettészakadt a magyar társadalom szociális, politikai és mentális értelemben is az elmúlt nyolc év kormányzati politikájának köszönhetően. Korábban már sokat írtunk arról, hogy egy elhibázott társadalomszemléletnek köszönhetően milliók lehetetlenülnek anyagilag, míg a tűzhöz közel lévő…..
kaqxar 2018.02.16 13:34:17
@gépeklázadása3: végre egy normális hangvételű komment. úgy tűnik, mindenki meghülyült, és Magyarországon mindenki Orbán-hívő, vagy Soros-bérenc. Fekete-fehér, klónok harca, mindenki szépen beállt a NER rendszerbe, választók, politikusok, értelmiség, média. Van néha egy két üdítő kivétel, akit vagy lekaraktergyilkolásznak, vagy szépen csendben elmondja a higgadt véleményét, de mivel nem lehet rá egy jót kurvaanyázni, el is tűnik a múlt ködébe. döbbenten figyeltem végig, ahogy ez a thread is egy viszonylag értelmes diskurzusból egybites gyökérségek ordibálásig jutott. nem tudom melyik a rosszabb, ha ez igazából trollok harca mindkét oldalról, vagy tényleg ennyire futja.
A TV2 bűnlajstroma meglehetősen hosszú. Beszóltak már mindenkinek, baszogatják, aki a gazdira csúnyán néz, de most tényleg elmentek a falig. Mert aki ebben az országban Bud Spencerrel baszakszik, az megnézheti magát, kérem szépen, ha van olyan legenda, akibe NEM rúgunk bele sehogy, az ő. A tavaly…..
kaqxar 2017.04.25 16:57:58
@helyén találta a szöget:
no akkor gyúrok egy kicsit agyra és elmagyarázom.
nem filmművészet, gyerekkori emlék.
nem egy graffitis fújt rá egy bögyös amazont pallossal, hanem egy tvs promó kedvéért barmolták szét.
lépj egy lépést hátra, gondolkodj. ez IS fel kellene hogy háborítson, ahogy a Simicska dolgai is. nem attól válik valami igazsággá, hogy kinek a tollából, szájából hangzik el.
kaqxar 2017.04.25 17:33:37
@helyén találta a szöget:
Nem szent és sérthetetlen. De nem fogok meglepődni, ha felháborodsz. Pláne ha van még melletted pár ezer ember.
Nem tudom megérteni, hogy mit nem lehet ezen érteni.
A feketére festés a felháborodás egy szélsőséges kifejeződése. Akcióra reakció.
Az nem kerülte el a figyelmem, hogy az utolsó megjegyzésemet nagyvonalúan átugrodtad.
Biztos könnyelműség már szuperlatívuszokkal dobálózni, de kevés jobb sorozat létezhet manapság a Netflixen, HBO-n, Amazonon túli univerzumban, mint az angolul The Bureau címen megtalálható Le Bureau des Légendes. Ha pedig leszűkítjük a halmazt a kémtörténetekre/politikai thrillerekre, akkor végképp…..
Nagyon úgy tűnik, hogy a közmédia parancsba kapta: tűzön-vízen át nyomni kell azt, hogy Orbán Viktor Európa megmentője, hogy csak ő állítja meg az Öreg Kontinens határain a menekültáradatot. A köztévében ugyanis azután is a magyar miniszterelnök érdemének tudják be a legutóbbi uniós csúcs döntésének…..
kaqxar 2016.03.08 10:14:10
@Afrika steht an der Elbe: olvasd el a cikket. az idővonalon sehol nincs Orbán. a cikk végén Kovács Zoltánra hivatkozva írják, hogy Orbán vétózott. szóval a példád erősen sántít. a sky news cikke is ugyanez, amit nemtom ki linkelt.
ettől függetlenül nem érdemes azzal vitatkozni, hogy Orbán állt bele ebbe a témába, és ő vezeti a partizánakciót. nyilván az index próbálja a szerepét relativizálni, mert tudják hogy a magyarok többsége mindenfób.
Büszkén jelenti be az MTVA Sajtóosztálya Facebookon, hogy január 4-én a német, az angol, és az orosz híradó után elindult a kínai nyelvű változat is, ugyanabban a műsorsávban, mint az említettek. És tényleg, ott van a Médiaklikken, meg lehet nézni, amennyire én ki tudok…..
kaqxar 2016.01.07 11:24:10
@l.: Meg fogtok lepődni. :) Ismerem a hölgyet aki a magyar nyelvű rádió adásért felelt pár éve Kínában. Mondjuk azt nem tudom, hány hazánk fia hallgatta...
Tudom, hogy a blog olvasói között az az általános vélemény, hogy ma már csak a hülyék vesznek nyomtatott gamer lapot, de akkor is van itt valami, ami érdekes fejlemény: a Gamestar mostantól nem ad lemezmellékletet az újság mellé. Na, azért nem ment el az eszük teljesen,…..
kaqxar 2014.08.20 01:40:14
@Wulfgar:
azért erős ám kijelenteni, hogy növekszik a példányszám. nyugati sajtó azért viszi MOra a melót, hogy ktget csökkentsen, nem azért, mert nincs hol nyugaton már nyomtatni...
mo-i nyomdászként nyilván a növekedést érzékeled, de azért szerintem gondolkodj el a miérten.

en.wikipedia.org/wiki/Decline_of_newspapers
A cím és a kép egy, az Átlátszó blogon megjelent cikkből való, egy Észtországban letelepedett magyar visszatekintésének és "országértékelésének" részeként. Merthogy az országot nem csak miniszterelnökök értékelik, hanem nap mint nap minden magyar. A poszt szerzője úgy…..
kaqxar 2014.08.04 17:52:01
@Renyi Bence:
egy dologot emelnék ki, amire szeretném felhívni a figyelmedet (az első 2 pont számomra értelmezhetetlen, az első pusztán megvalósíthatósága okán, a második pont pedig feltételezi, hogy egy alkotmány képes az emberek mentalitását megváltoztatni, meg eleve számomra kicsit zavaros).

Sokkal inkább szükség van a "motorok és fékek, egyensúlyok és egyensúlytalanságok" rendszerére, ami biztosítja azt, hogyha objektív gazdasági mutatók tekintetében igenis van egy relatíve jó kormányerő, azt ne lehessen ellenzéki ellenehetetlenítés útján megdönteni. - írod. Mi alapján ítéljük meg a gazdasági sikerességet? Gyurcsányék hihetetlen reálbér emelkedést értek el éveken keresztül, csak nem volt mögötte AKKORA gazdasági teljesítmény, ami ezt fedezte volna, de az emberek jobban éltek legalább egy pár évig, aztán be is borult. és a mostani garnitúra is mutogathat adatokat, amelyek alapján Mo-n van a kánaán, csak sok mindenki nem érzi ezt a bőrén.
Amire utalni szeretnék, hogy a gazdasági sikeresség szerintem mindig relatív, és csak hosszútávon igazolódik/cáfolódik. Szlovák egykulcsos adó bevezetése erre az egyik legjobb példa.
Feleim, bántsák a Viktort! Ámerika bántsa a Viktort. Rendre jönnek, vagdalkoznak: Washington Post, The New York Times, és most már a Wall Street Journal is. És hát ugye az a baj, hogy ezek mind nem a Magyar Hírlapot és a kurucinfót összekötő tengely mentén elhelyezkedő…..
kaqxar 2014.08.03 18:36:43
@bloghal: +1
A KARD Előjelek hiányában 2014.08.02 11:36:59
Illiberális, putyinizmus, satöbbi - zeng a sajtó az utóbbi napokban, megvilágítva tényleg minden szemszögből, úgyhogy mi ezt a szintet kihagyjuk. New York Times, szerkesztőségi cikk, ez már akár érdemi is lehet. Wall Street Journal, ezt is olvassák páran, de az itthon kit érdekel?…..
kaqxar 2014.08.03 16:37:33
@kaqxar:
megnéztem az egész éves adatokat is:
2010: 1,826M
2013: 1,817M
kaqxar 2014.08.03 16:39:47
@kaqxar:
és hamár, akkor államigazgatás is:
2010: 772k
2013: 786k

esse azt sugallja, hogy hatékonyabb lenne a közigazgatás.
kaqxar 2014.08.03 17:56:59
@Blogger Géza:
és megint személyeskedsz, szánalmasnak nevezel.

oké géza én mondtam egy februári adatot, közölted, hogy ez régi, majd jöttél egy Q1gyel (jan-mar). aszta. a legutolsó egész éves adatokra közlöd, hogy az elavult. aszta 2.

ha szerinted minden oké, akkor hagyjuk is. ha szerinted félszázezer munkahely az teljesítmény ráadásul nem is korrekt összehasonlításban, hát erre nemtudok mit mondani.
részemről a vitát berekesztem. majd a történelem igazol vagy engem, vagy téged. remélem, neked lesz igazad, én pedig mea culpázhatok majd.
de addig amíg számsorok értelmezésében sem egyezünk meg, addig hagyjuk is. egy ponton úgy éreztem, hogy talán egy normális vita is kibontakozhat közöttünk, de látom, hogy orbán mindent jól csinál.
talán azon gondolkodj el, hogy mennyi munkahelyet is ígért orbán?
üdv
Az EU átlaghoz képest tartós felzárkózó pályára került a magyar gazdaság, és a régiós gazdaságokhoz képest is megállt az évtizedes leszakadás. Végre egy ütemben fejlődik Magyarország a visegrádi országok átlagával. Igen, ez a helyzet kedves olvasók! Mi, a Nívó blog…..
kaqxar 2014.08.02 13:17:13
@Nívó blog:
ez mind szép, csak ezt szinte teljes egészében állami beruházások indukálják, amiket meg hihetetlenül fűt a fejlesztési pénz. egy kis nyitott gazdaság, egy ilyen gazdaságpolitikával lassú lemaradásra van ítélve, pláne hogy sztatjuk az EUt, akinek végeredményben azt a maroknyi gdp növekedést köszönhetjük.
ráadásul mindezt brutális közteher növekedéssel. és ugye megegyezünk, hogy a rezsicsökkentés, gyk "csak" a vállalati szektor szopatása azért szépen átszűrődik a lakosságra.
kaqxar 2014.08.02 22:57:57
@1ghost:
ne személyeskedj már lécci.
@Blogger Géza:
kérdezném,hogy mi fűtötte ezt az ipari növekedést, és vajon a mercedes beruházás, és az audi bővítés mikor lett nyélbe ütve.
az is érdekes kérdés, hogy milyen metódus szerint tekintjük, melyik szektort feldolgozó iparnak. lehet nézni úgy is, hogy a magyar ipar 90%-a feldolgozó, más szisztéma szerint csakmondjuk 15%.
a legjobb példája a statisztikai zsonglőrködésnek, hogy MO-n az elmúlt években folyamatosan csökkent a munkanélküliség papíron. ugye megegyezünk, hogy a közmunka nem sokat tesz hozzá a bruttó nemzetihez, én meg mint külföldön élő, dolgozó, magas képzettségű idióta (aki egyébként tervezett hazavinni a tudását) arra vagyok jó, hogy a statisztikában benne legyek mint foglalkoztatott, de egészségügyi ellátást még EU EÜs kártyával sem kapok otthon.
na most felment az agyvizem, ugyhogy le is csapolom.
azok a honfitársak, akik képesek voltak egy olyan kormányra szavazni, aki arra nem vette a fáradtságot, hogy valami ifjúságis balfasszal megírassanak egy választási programot, gyk beleszarjanak a választók szájába, és ezután fogalmatlanul rájuk szavaztak, hát köszi nektek.
Géza, legközelebb lécci szóljatok már nekik, hogy legalább a látszatra adjanak, és erőltessék meg magukat. talán rátok hallgatnak, és akkor legközelebb nagyjából tudni fogom, hogy mire számítsak.
kaqxar 2014.08.02 23:02:27
@anonymand:
a feldolgozó ipar télleg ugrott egyet 2012ről 2013ra úgy emlékszem, az más kérdés, hogy komplett ipar olyan 2,9milliárdon van 2010 óta változás nélkül.
Magyar Köztársaságország Kormánya Orbán Viktorminiszterelnökrészére Tisztelt Miniszterelnök Úr! Kérem, ne rabolja ki „élelmiszer jellegű bolti vegyes kiskereskedelem” tevékenységi körű vállalkozásomat! Mivel Ön főállású politikus 1989 óta – én ugyanekkor kezdtem…..
kaqxar 2014.07.31 20:46:14
@épészmérnök:
OFF
azt azért szögezzük le, hogy a vers a 2004es kettős állampolgárságos szavazásról szólt, nem a 2010es/2014es/2018as parlamentiről. ebben a tekintetben kissé azért jóval árnyaltabb a kép. nem csodálom, hogy a határontúliaknak igencsak rosszul esett...
egyértelmű mire ment rá orbán anno, aztán ment a mantra fidesz oldalról hogy nem akarunk mi szavazati jogot adni, aztán tessék.
én is meg voltam hasonulva anno, és nem is mentem el szavazni. nem volt szívem megtagadni a kint rekedtektől ezt a gesztust. másik oldalról meg nehogy egy olyan ember szóljon már bele Magyarország sorsába, aki nem Mo.n fizet adót, jó eséllyel se gyereke se apja nem tesz így.
a versszavaló kolléga lelkesedése minimum megmosolyogtató.
Világnézet Teréz Anya, vagy Apa? 2014.07.31 11:00:13
Teréz Nyanyus: Az emberek haláltusáját kéjes örömmel átélő szadista nőtől való idézést semmilyen közösségi oldalon ne lájkold és ne továbbítsd! Amit nagy valószínűséggel a propagandagépezete írt neki. Csak egy bűn ronda nő volt, akihez amúgy sem nyúlt volna férfi, sőt még kecskebak sem. Elment tehát…..
Mandiner blog És most mi a jobb? 2014.07.30 16:01:00
2010 tavaszán szinte egy emberként lélegzett fel az ország. Véget ért a mai napig “elmúlt nyolc évnek” keresztelt borzalmas vesszőfutás. Ebben a nyolc évben Medgyessytől Gyurcsányig teljesen inkompetens emberek vezették az országot, hazudtak reggel, éjjel meg este, aztán ott…..
kaqxar 2014.07.30 19:12:46
@picur3ka:
"Bence, az ún. ellenzék csak trollkodik. Ez a felsorolás, hogy mi a baj a Fidesszel, remekül szemlélteti ezt. Csak nézzen rajta végig, reál-politikai szempontból! "

gazdasági szempontból is akkor sorolnám: nyugdíjrendszer szétverése, aztán elherdálása (ezen lehet filózni, de felesleges). a bankszektor eszement adóztatása szabályozás helyett. adórendszer ész nélküli átalakítása egyszerűsítés szlogennel. rezsicsökkentés. államosítások. visszamenőleges hatályú törvények. adórendszer, meg úgy általában a jogi környezet kiszámíthatatlansága, gyk állandó változtatgatása.
most mondjam azt, hogy gyurcsányék legalább nem csináltak semmit? működött úgy ahogy? bajnai szerencsétlen meg ugyanúgy fingatta a jónépet, mint ez a garnitúra, csak annak legalább voltak gazdasági eredményei. a helyzet iróniája, hogy az ő neve már lassan szitokszó, orbán feje felett meg 2/3os glória lebeg.
kaqxar 2014.07.31 15:03:26
@picur3ka:
ez ám a riposzt apám. nekem meg tele van a tököm a kétdimenziós csököttekből, akik csak mi-ellenség vonatkozásban képesek a világra tekinteni. nekem tőletek és a másikoktól is kifordul a belem.
Lánczi András: Magyarországon megvalósult a liberális demokrácia. Azt nem kell védeni, számon kérni, ami megvalósult – megjegyezve: az a nagy kérdés, a jövőben hogy és mint legyen. "Kritikátlanul tovább azt mímelni, hogy ezek a dolgok így mehetnek, nem megy" – fogalmazott az…..
kaqxar 2014.07.30 16:10:31
@egyetmondok:
"(Ilyen folyamat ugyanis pl. Kínában nem is zajlik,nem is zajlott,miközben világos, hogy a kínai a világ egyik legfejlettebb civilizációja.)"
OFF
Ez azért erős. Milyen értelemben? Egyszer menj el egy keleti parti (fejlett!) kínai üzembe, és nézd meg milyen körülmények vannak, mennyit dolgoznak, milyen helyen élnek, esznek. és hangsúlyozom ez a "fejlett" Kína. ugyanakkor még mindig megéri nekik belső Kínából kiszambázni dolgozni, mert ezek a körlümények is jobbak mint "otthon". ne áltatsd magad, hogy másfél milliárd kínai "jól" él.
és ahogy már előttem elregélték, a bázis számít. már most kínlódnak, hogy micsináljanak, mert kezd kifulladni az eddigi lendület, és ennek nagyon sok oka van, ebbe most nem mennék bele.
kaqxar 2014.07.30 17:20:55
@egyetmondok:
a történelmükről, alokmányosságukról meg mao ce tung gondoskodott. mit ér már a több ezer éves történelmük. kérdezz meg egy hong kongit, mi a véleménye róla, meg úgy nézd meg az állami berendezkedésük.
szóval még mindig nem győztél meg. :)
Anomáliák   Van  egy  Hungarikumunk,  az  ulti,  és  van  hozzá  két  országos  szövetségünk:        A  MUOE  /szándékosan  írtam  elsőnek,  mert  ez  alakult  hamarabb/       Mausz.   Megmondaná  Walaky,  mi  szükség  van  egy …..
Az az igazság, hogy nem olyan nagy ördöngösség ez, és ez esetben sem a recept kitalálása a nehéz, hanem a receptnek megfelelő (fegyelmezett) főzés. A Fidesz legyőzése is egyéni döntések olyan együttállását követeli, amely a racionális cél és a biztosan látható…..
kaqxar 2014.07.29 20:17:39
@.Gordon Gekko.:
annyit azért még idefirkatok, hogy eleget vitatkoztam már gazdasági számokról és folyamatokról félművelt és ostoba tuskókkal, hogy felfogjam, felesleges. ezt most kérlek, ne vedd magadra.
fogalmazzunk úgy, hogy feladtam a küzdelmet. az itteni "vita" jellegét abban látom, hogy a fidesz hívő népnemzeti nép számára felfoghatatlan, hogy vannak olyanok, akik attól nem tapsikolnak a fidesz ámokfutásához, hogy a szocik is elkúrták. és a kétségbeesett kritikától még nem lesz az ember mszp, dk, mittomén szavazó. ezt jó lenne egyszer felfogni.
Kurvaéletbemár! Mikor érti meg ez a csökkent értelmű világ végre, hogy Orbán Viktor kommunikációjának egyetlen eleme a kinyilatkoztatás, ilyen vitaizé az nem választható opció? Mert nem és kész. Mindenórás Tábornok nertárs megmondja amit megmond, és hagyják őt kérdésekkel…..
kaqxar 2014.07.24 14:22:54
@évásanyó:
attól függetlenül, hogy alapvetően egyetértek veled, ez azért nem hülyeség, mármint gazdaságilag. ha már szétverték a magán-nyugdíjrendszert, legalább megpróbálnak valamit kiötleni. az meg ugye nem olyan egyszerű, hogy lemásolunk valamit, mert azért van miből válogatni. meg ebben az egész gazdálkodj országoddal okosan játékban, minden összefügg mindennel, szóval bonyolultabb ez ennél.
nyilván társadalmi szempontból azért felvet súlyos kérdéseket.
az emberi vonatkozására nem is gondoltam. nagyon jó gondolat, jogos.
Nyílt levélben fordul a Polgári Platform a Sportklub vezetőségéhez annak kapcsán, hogy ahogy szerdán megírtuk, a Dodzsem című műsor május 9-i adásában Balogh Tamás sportriporter azon élcelődött, hogy egy női sporteseményen nem az ott látható teljesítményre kíváncsiak a…..
Az RTL Klub főnöke, nem a vakvilágba ígérgetett, amikor azt mondta: ha a kormány hadat üzen az RTL-nek, akkor majd lesz haditerve, és és be is veti azt. A csatorna mai Híradójában az alkalomhoz illően síri hangú és nagyon komor arcú Szellő István menten atombombával…..
kaqxar 2014.06.02 20:42:16
@Zsetongaleria: ezt nem nagyon értem, biztos bennem van a hiba.
@vinyard: ha egy kicsit belegondolsz, jelenleg sajnos ez a szitu szerintem. egyébként értem mire gondolsz.
off
egy olyan országban, ahol az emberek arra a pártra szavaznak nagy többséggel, amelyik egyedül nem volt képes/ nem tartotta fontosnak, hogy írjon egy választási programot, hát ez a no comment kategória. legalább leadták volna valami ifjúsági szervezetes nyikhajnak, hogy írjál lécci 60 oldal bullshitet.
ezért kijelenthetjük, hogy az istenadta nép azt sem tudta mire szavaz.
gyakorlatilag politikai elitünk sikeresen alul múlja önmagát évről évre, a lakosság meg zabálja. hát, jó étvágyat hozzá.
Grath cimbi Tumblr-oldalán futottam bele, aztán Facebookon is szembejött a lenti hirdetés, ami állítólag egy 1981-es Atari-reklám. A vak Stevie Wonder hirdeti rajta az Atari 2600-at, hogyaszongya: "Ha tudnék videojátékokkal játszani, tutira az Atarit választanám!" Nem éppen…..
kaqxar 2014.05.03 14:08:16
@keer_eye:
régebben sok minden belefért...
www.youtube.com/watch?v=h0_vTUnokNU
Az Irrational Games befejezi működését, legalábbis a mostani formában mindenképpen. Ezt Ken Levine, a cég vezetője és egyik alapítója jelentette be a stúdió honlapján. Az Irrational Gamesnek 17 éves működése alatt olyan játékokat köszönhettünk, mint a System Shock 2 vagy a…..
kaqxar 2014.02.21 21:13:23
@Void Bunkoid:
ugyanígy vagyok én is. lemaradtam, mint a borravaló. nincs rá időm, fáraszt, és szánalmasnak érzem, hogy amikor folytatom az aktuálist, akkor tecsőn meg kell néznem egy végigjátszást. és akkor beugrik, hogy akkor mi a sztori, és hol is járok.
örökbecsűvel: I am too old for this shit.
(Azt mondják, a sajtó ne foglalkozzon saját magával, és mi eddig példásan megálltuk, hogy egy bizonyos kolléga ügyes-bajos dolgait posztolgassuk, pedig higgyétek el, heti rovatot lehetne megtölteni a munkásságával. A mostani húzásánál viszont gyengének bizonyultunk, mert kollegialitás ide vagy oda,…..
kaqxar 2013.10.26 00:11:54
@Morgan kapitány:
Kohlt azért szólítják miniszterelnök úrnak, mert a protokoll így követeli meg. Jelenlegi és volt Miniszterelnökök megszólítása életük végéig "Miniszterelnök Úr". Ez nem minősíti Kohl kancellár szakmai-politikai karrierjét/ tevékenységét.
IDDQD Mike Tyson béna játékos 2013.07.26 17:57:30
Harmincéves volt a Nintendo Entertainment System, Tyler kartárs erről szépen meg is emlékezett az Indexen (aki lemaradt róla, itt találja a cikket, itt pedig egy videót), de mindegyik hírportál igyekezett valahogy  ezt feldolgozni. Az Uproxx például Mike Tysont kérdezte meg. Oké,…..
kaqxar 2013.07.28 20:13:44
@Lidérc:
azt honnan tudjuk, hogy ironmike66 igazából az a Mike?
meg van egy pár zombis gáme. Mér pont a ZombieSat?
nem kötözködöm, télleg érdekel.
kaqxar 2013.07.30 15:32:30
@ravon:
áhhá. kicsit mást vártam a link alatt, jól megleptél.
@Lidérc:
a megvilágosodás boldog pillanata! a zombis gáme esetében az kavart meg, hogy a videóban sem egyértelmű az öreg. a témával kapcsolatos ismerethiányom és egy bötű hiánya meg elég volt a kérdőjelhez.
köszi, több kérdés nincs.