Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kristóf Bokor

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újévi fogadalmak és az út a sikerhez   Minden kedves olvasónak boldog, sikeres új évet kívánok! Ilyenkor sokan, nagyon helyesen, újévi fogadalmakat tesztünk. Tesszük ezt, mert minden év egy új kezdet, hogy egészségesebbek, rendezettebbek, sikeresebbek, jobb emberek legyünk.  Ez a bejegyzés…..
A táplálkozás egészségmegőrzésben való szerepéről gyakran hallunk. Fontos, hiszen hozzájárul a jó közérzethez, valamint csökkentheti bizonyos betegségek kialakulását is. Gyakori és felkapott az "egészséges" jelző használata, ha a táplálkozásról beszélnek. Sok a hozzáférhető információ, de ezzel a…..
Mens sana in corpore sano - Ép testben ép lépek Az testedzés az egyik kedvelt témám. Testedzés, táplálkozás... mind fontosak, de nem csak sejtek tömkelege, csontok, izmok, szervek vagyunk...és persze fascia, bár nem látható pszichés konponensünket, sem érdemes figyelmen kívül hagyni.…..
Bevezetés: Előző bejegyzésemben a gyanús termékekről és az esetleges káros hatásokról olvashattatok. Most azonban a hatásokról és azok igazoltságáról osztanék meg veletek néhány új információt!  Amikor táplálékkiegészítőt választunk, fontos, hogy 3 szempont teljesüljön: az egészségünkre ne…..
Bevezetés: Manapság a sportolók gyakran használnak táplálékkiegészítőket/étrend-kiegészítőket, a sportolás szintjétől függetlenül. Fogyasztásuk elterjedtsége ellenére kevesen vannak tisztában a lehetséges mellékhatásokkal - kockázatokkal, így nem kérik szakember segítségét az étkezési tervük és…..
Az előző bejegyzésben volt szó a kinesztézis fogalmáról, diszfunkciókról, helytelen testhasználatról, korrekciókról. Számos dologgal utaltam a megoldásra is.  Testnevelés vagyis a test intelligenciája Korunk betegsége a mozgás minimálisra csökkenése mellett a mozgások egyhangúságát is…..
A mozgás szereves részét képezi az életünknek. Korábbi bejegyzésekben tárgyaltam a kötött izmokat, a sérülés veszélyének lehetséges okait. Most egy másik megközelítést szeretnék ismertetni veletek!  Mit is akarunk csinálni a testtünkkel? Hogyan veszítjük el az irányítást. Ez a cikk egy kis…..
A jógáról, és hogy miben más, mint a nyugati sportok   A jóga nagy népszerűségnek örvendő mozgásforma, amely szülőhazájában, Indában nagy múltra tekint vissza. (Történeti bemutatásra a bejegyzés nem tér ki.) A jóga egy kultusz, több, mint testgyakorlás, jógafilozófiáról beszélhetünk, mely szerint…..
Az egészséges életmód virágkorát éljük. Fokozatosan felhívják figyelmünket, hogyan alakíthatjuk tudatosan életünket, hogy egészségesebbek, fittebbek, esztétikusabbak legyünk. Néha viszont 'elszalad a ló' és az egészségtudatosság a háttérbe kerül vagy ál-egészségtudatosság veszi át a helyét.  A…..
Kötött, feszülő izmok, darabos mozgás, fájdalmak, vagyis hogyan tesszük tönkre testünket az izomtömeg és a teljesítmény kényszeres akarásával   Ha rendszeresen jársz edzőterembe, olvasol fitness magazinokat és látogatsz táplálék-kiegészítő webáruházakat tudod mennyire fontos lett a…..
Masszázzsal a sportsérülések megelőzésére Az emberi test mozgásra lett tervezve. Testünk elképesztő dolgokra képes! Mi is sportolunk, mozgunk, mert izomzatunkat szeretnénk gyarapítani, formálni; mert elégedetlenek vagyunk jelenlegi súlyunkkal, alakunkkal, esetleg jól esik a mozgás és szociális…..