Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jamboria

42 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap  24 óra utazás után hazaértem épségben. Nemrég feltöltöttem még 105 képet a galériába a tanítás utolsó napjairól, Kunmingról és Shanghairól. Mivel több képet már nem teszek fel, visszaállítottam a képek sorrendjét időrend szerint növekvőre.  Köszönöm a…..
Amikor ezeket a sorokat írom, 250 km/h-val robogok Peking felé. Az út 8 órás Shanghai és a főváros között, és mivel ez messze nem a legrövidebb menetidő, amire jegyet lehetett venni, azt hittem, hogy a vonat átlagos, régi típusú lesz. Ezzel szemben az egyik legmodernebb típussal…..
Rövid leszek, mert 2 óra múlva kelek pakolni a bőröndömbe. Ma a Shanghai Múzeummal kezdtünk, amiben nagyrészt a bronz- és porcelántárgyakat és a kínai pénz történetét bemutató termekre jutott idő. Ezután találkoztunk az időközben megérkező maláj csoporttársunkkal, akinek…..
Már dél elmúlt, mire mindannyian összekészülődtünk és részlegesen pótoltam az elmaradásaimat – frissítettem a blogomat 31-ével. Az úti cél azon kevés régi helyek egyike, amit még Shanghaiban meg lehet találni a nagy modern világ közepette. A Yuyuan kertet még a Ming…..
Ma reggel egy késői reggelivel kezdtünk, aminek ár-, érték-, hústartalom- és távolságarányát okosan mérlegelve Dennis a Subwayben kötött ki, én pedig a Breadtalk-ban. Ez utóbbi egy nemzetközi pékséglánc, gyönyörű termékeik vannak, az ember tálcával megy végig és lehet…..
Tegnap bejártuk a Nanjing Road nevű bevásárlóutcát, és láttuk esti fényében a Bund-ot és a Huangpo folyó túloldalán levő Pudong városrészt. Ez az a kerület, ami önmagában is megállná a helyét különálló metropoliszként, pedig az utóbbi 20 évben húzták fel. Shanghai a…..
Csak egy gyors hír: megérkeztünk a shanghai hostelbe. Most indulunk felfedezni a várost. ..
A szombati nap csak a tábor befejezéséről szólt. Reggel az osztállyal voltunk, szabadfoglalkozás keretein belül, én az olimpiai megnyitó és a táborbeli programok fényképeit mutogattam nekik. Készültünk egy másfél-kétórás műsorral délután, miután ez rendben lezajlott, a…..
25-éről nem tudok sok érdekeset írni, teljesen standard nap volt. Délelőtt tanítottam, délután pedig az aktuális elfoglaltság színészkedés volt. Egy-egy jelenetet kellett előadnuk az osztályoknak egy általuk választott filmből. Tekintettel arra, hogy a legtöbben nem vették a…..
Először is, akik hallották a híreket a tájfun által okozott károkról Dél-Kínában, azoknak szólok, hogy mi is Dél-Kínában vagyunk, de a tájfun 1500 km-re voltunk tőlünk.  A tegnapi napról csak pár képet akarok mutatni, ugyanis sok érdekesség nem történt, tanítottunk,…..
Ma annak a napnak az ütemtervét dolgoztuk le, ami múltkor elmaradt az állami vizsgák miatt. Ez a múlt pénteket jelenti, amin nem lett volna órám, így ma alhattam délelőtt. Ebéd után global village (globális falu) volt a program, ami annyit jelent, hogy mindenki kipakolja a saját…..
Ma van a tábor egyetlen hivatalos szünnapja, a gyerekek hazamentek és nekünk menetrend szerinti kirándulás volt a program. Eredetileg a kunmingi dinoszaurusz parkba mentünk volna, de mivel a társaság döntő többsége nem akart egy rakás pénzt fizetni egy nagy rakás csontért cserébe,…..
Miután letudtam a mai napra kiírt három kötelességemet: egy fizika előadás megtartását reggel, egy beszélgetős óra levezetését délután és a mosást este (egy hónapja kézzel mosok magamra), este elmentünk megünnepelni az egyik kínai lány és a holland srác születésnapját.…..
http://www.origo.hu/nagyvilag/20120720-a-kinai-egykepolitika-kovetkezmenyei.html Néhány mondat a cikkből: - A 27 éves Feng Csian-mejt hét hónapos terhesen kényszerítettek abortuszra egy kórházban június elején. Horrorisztikus története sok…..
A mai nap a pihenésé volt, bár egyébként sem lett volna órám, törölték az összes órát egy itteni érettségi-szerűség miatt. Nemrég, este elmentünk az iskola melletti tó partjára. A holnap esti workshopok is elmaradnak, mert holnapután szünetel a tábor, és a gyerekek holnap…..
Reggel felkeltem és boldogan mentem el megtartani az első órát, mert tudtam, hogy nem kell másodikat, sőt, holnap nem kell egyet sem tartanom. A saját osztályomnak adtam le a fizika előadásom második felét (elektromágnesesség, termodinamika alapjai, pár szó az alkalmazásokról és…..
Ma egy otthoni rossz híren kívül nem sok történt velem. Reggel tartottam egy fizikaórát, ami most nem volt olyan egyértelműen sikeres, mint az eddigiek (a tananyag ugyanaz volt, az osztály volt egy másik, mint eddig). A végén hiányolták a kísérletet, és mivel nem kaptam…..
A mai nap is gyorsan eltelt. A reggel úgy kezdődött, hogy az osztályom magyarul üdvözölt, amikor beléptem a terembe, Cyan ugyanis megtanította nekik, hogy "jó reggelt" :) Délelőtt két órám volt, az egyik azzal az osztállyal, akiket már tegnap tanítottam. Mindenkinek két tanóra…..
A mai nap volt az első éles napunk tanárként. Kicsit féltem, hogy nem tudok beszélni 70 percig, de szerencsére nem volt gond és a gyerekek is élvezték az órát. Alapvető fizikát tanítottam nekik angolul. A cél nem az, hogy teletömjem a fejüket új anyaggal angol nyelven, elég ha a…..
Ma reggeltől kezdve foglalkozunk a gyerekekkel. Utólag már látom, hogy jó ötlet volt egy ilyen félig tanítós, félig ismerkedős napot tartani a hét kezdete előtt, mert mi is megismerkedtünk velük, az angoltudásukkal, a félénkségükkel, és ők is hozzászoknak a stílusunkhoz, hogy…..
Miután az előző két napot az óráimra való készüléssel töltöttem, ma délután-este elmentünk kirándulni. A program fakultatív volt, és eredetileg sokan mentünk volna, de jó néhányan meggondolták magukat az utolsó pillanatban az eső miatt. Nos, ők rosszul döntöttek. Két…..
Azért nem írtam az elmúlt két napban, mert elég sok munkát vár el tőlünk az iskola, és erre készülünk teljes gőzzel.11. osztályosokat fogok tanítani. Készülünk kétórás megnyitó ünnepséggel, arra is elég sok idő elmegy.  Csak azt szeretném megmutatni gyorsan, hol…..
Sikeresen megérkeztünk Kunmingba, most először pontosan érkezett be a vonat. A vonaton töltött nap, de különösen az éjszaka, elég kellemetlen volt. Összeszedtem egy kis szokásosnak mondható arcüreggyulladást, aminek elég agresszív lefolyása volt, de szerencsére egyben gyors is,…..
Ma elbúcsúzunk a gyerekektől, utána összepakolunk és holnap reggel a mi csapatunk is továbbindul, mégpedig Kunming városába, ami a Vietnámmal határos Jünnan tartomány 6,5 milliós fővárosa. Az út 20 órás, amit ülve teszünk meg, mert a fekvőhelyek már elfogytak, mire a…..
Az, hogy mára egész napos programot találtak ki nekünk, csak akkor tudatosult bennem, amikor az első csapat bőröndjeit bepakoltuk a buszba, majd mindannyian elhagytuk DuJiangYant. Azt hittem ugyanis, hogy csak a tábort elhagyóknak kell tanítani egy másik városban, JianYangban, egy másik…..