Adatok
origamihattyu
0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Ez az egyik kedvenc kenyerem, a formája számomra mindig az általam igen kedvelt német pékségeket idézi. Amúgy pedig az elkészítése is a legegyszerűbbek közé tartozik.
Hozzávalók egy kb. 780g-os cipóhoz
Rozskovász 100%hidratálású 150g
Víz 310g (amennyiben frissen őrölt lisztből dolgozunk, a víz…..
origamihattyu
2018.11.04 19:49:19
Kedves Gabi! Köszönöm a receptet, pontosan ilyet kerestem. Első próbálkozásomnál a következő problémába futottam bele: a kenyér külseje szépen repedt, ropogós lett, de a bélzet kifejezetten krémes-ragacsos-nyers maradt. Mit ronthattam el? Egészen a sütésig minden stimmelt, a kenyér szépen megemelkedett, 100% tk. rozskovászom van. A sütés alul-felül+légkeverésen ment, egy vízzel teli tál volt még a sütőben. Nagyon hálás lennék ha tudnál segíteni, köszönöm!
origamihattyu
2018.11.04 20:31:54
@Ormós Gabriella: nagyon szépen köszönöm a gyors választ, a részletes leírást, legközelebb így teszek! (Ilyen finom illatok mellett azért nehéz a 12 órát kivárni;))
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz