Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aLoHa

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
aLoHa Penész és a Black Friday... 2019.11.29 19:47:12
Téli hónapokban a panel házak könnyen penészednek a sarkokban és élekben. Leggyakrabban azért, mert az egybe öntött panel elemek itt illesztődnek egymáshoz, és a következő emelet által képzett födémhez. Nincs is annál nagyszerűbb dolog, mikor az ember elhúzza a szekrényt a faltól, hogy…..
Az idő, és az egyre igénytelenebben kivitelezett szoftverek elképesztő sebességgel avultatják el az egyébként már évekkel korábban is overkillnek számító informatikai eszközeinket. Persze nyilván pörgetni kell a gazdaságot, és a tech cégek sem halhatnak éhen, ez egyfajta technológiai…..
Régebb óta szenvedek a problémával hogy USB-n kereszüli másolás vagy fénysebességgel megtörténik, vagy nagyon hamar megszakad. Telepítőlemezeket általában Rufus-al csinálok ISO-ból. Ennek a programnak van egy log/debug kimenete, ahol szerencsére elsőre használhatónak tűnő hibaképet kaptam egy ilyen…..
"A lustaság fél egészség." - mondja a bölcsesség. A kóderek legnagyobb fegyvere pedig a scriptelés. Sok feladatot itthon és munkahelyemen is scriptekkel oldok meg. A scriptek hasznosak, mert amennyiben monoton és ismétlődő feladatokat végzünk, könnyen beleeshetünk abba a hibába, hogy megszokásból…..
Ez a tablet nagyjából évente kerül hozzám javításra, most más ROM-ot próbálok rátenni. Az előző valószínűleg nem törölte a cache partícióról a szemetet, ami így megtelt... A hibakép: Nem akar bebootolni, percekig áll a bootlogónál, és nem történik semmi.   Hozzávalók: LiveSuite v1.07 <--…..
Az előző néhány napban új projectbe kezdtem, és ezzel párhuzamosan sajnos elég sok dolog nincs megírva, de igyekszem, hogy használható tudás kerüljön a blogba. Évekkel korábban, mikor promóciós céllal 4,30$ volt a TI MSP430 Launchpad fejlesztői panelje(és ekkor még postaköltség sem volt, illetve a…..
Az utóbbi fél évben nagyjából 5 alkalommal telepítettem különböző gépekre különböző OS-ek alá a flash playert. Öt alkalomból négyszer fordult elő a hiba, hogy nem kezdte el a telepítő letölteni sem a programot, így a telepítés meghiúsult. Az alábbi helyen(bár nincs is agyon reklámozva) elérhetőek az…..
Egy mikrokontrolleres projekthez szükségem volt egy GSM modulra. Így megoldva a távoli elérést, beállítást és rendszer felügyeletet. Ahová kerül a rendszer, sajnos nincs wifi. Más esetben a lényegesen egyszerűbb és olcsóbb ESP8266-ot választottam volna. Érdemes megjegyezni, hogy az ESP8266-ból is…..
Főzött Slim Fresh ROM-ot(Android 4.4.2) használok Lenovo S660-as telefonomon, mert a drónom applikációja 4.2-re már nem települt fel. Ez a rom még elég gyors, és mindenféle sallangoktól mentes, így az akkut sem meríti. Egyetlen problémája, hogy a SystemUI néha bekapcsolásnál/újraindításnál…..
aLoHa Sikerült rávennem magam... 2018.11.02 12:50:34
Rég gondolkodtam már blog indításán, de ez mégsem a klasszikus értelemben vett blog lesz, inkább csak egy amolyan "széljegyzet". Széljegyzet mindenféle elektronikai, informatikai és egyéb tapasztalatról, amikre az ember órák keresése-szenvedése után jön rá. A jegyzetfüzetek, cetlik, fecnik…..