Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ATIPICO

23 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megvásároltuk, kicsomagoltuk, szeretgettük, de most már illene készíteni egy fergetegesen jó feketét! Mit kell még tudnunk? Miről lesz szó? Őrlésfinomságról, a víz és kávé arányáról, arról, hogy forró vagy hideg vízzel dolgozzunk és megnézzük, hogyan működik a moka-express. Ez egy háromrészes…..
ATIPICO PIMP YOUR (N)ESPRESSO! 2019.12.26 15:58:16
Emlékszel még az első kóstolásra? Maga volt a csoda! Magyarországra 2006-ban érkeztek meg, de akkor már tíz éves volt a svájci cég, úgyhogy lehetnek korai tapasztalataid. Ebben az időben még a specialtyról azt sem tudtuk, eszik vagy isszák, a jó kávé maximum egy jobb olasz blend lehetett. Ami a…..
Carlo Ernesto Valente 1945-ben alapított, elsősorban eszpresszógépek gyártásával foglalkozó milánói gyára, a FAEMA (Fabbrica Apparecchiature Elettromeccaniche e Affini) a háború utáni olaszországi termelési fellendülés szimbólumává vált, ami elsősorban a vállalat hajtóerejének számító technológiai…..
Vannak dolgok, amikkel ha először találkozol, igazán fel sem tűnik, elfogadod olyannak, amilyen, nem gondolkozol rajta, továbblépsz. Aztán amikor másodszor jön szembe, akkor döbbensz rá: Úristen! Ez nagyon gáz! Van egy nagyon kedvenc éttermünk. Annyira szeretünk oda járni, hét nem telhet el úgy,…..
1933-at írunk, amikor a svájci határtól néhány kilométerre eső olasz kisvárosban, Alfonso Bialetti, az alig egy évtizede megalapított Crusinalloi alumíniumgyárában a fejlesztési folyamat végére érve, piacra dobja új termékét. Az ötvenes évekre, az oldalára nyomtatott tréfás kis bajszos figurával,…..
Pont azokban a hetekben, amikor célegyenesbe fordultunk az üzletnyitással, meglepő, de egy tipikusan otthoni eszköz került a figyelmem középpontjába. Egyszerűen nem tudtam nem foglalkozni a gondolattal. Akartam. Vágytam rá. Nem engedett. Ez egy háromrészes cikk. Most az első részt olvasod. A…..
  Hogy sikerült a plasztikmentes július kihívás? Várom a beszámolókat! Ami engem és a családomat illet, bevallom nem teljesítettünk olyan jól, mint vártam. De mégsem vagyok csalódott, mert hétről hétre egyre több dolog épül be a napi életünkbe, ami környezetre nézve hatalmas lépés. A szelektív…..
Egyre aggasztóbb hírek érkeznek arról, hogy mit tartogat a jövő számunkra, ha nem kezdjük el azonnal a változtatást. Klímaváltozásból klímakatasztrófa lett és minél többet olvasok róla, annál inkább omlik össze a gyerekeim számára megálmodott boldog jövőkép. Sajnos azt tapasztalom az utcán, a…..
Miért legyen unalmas a „presszó”, ha lehet magával ragadó is? Ugyan sokak számára nem ismeretlen már a fogalom, egy kicsit mesélünk arról, milyenek, és főleg, miért lettek az újhullámos – vagy más néven, speciality kávézók! Mindenkinek van emléke a nagymamája vagy a szülei kotyogósáról.…..
Megérkezett hozzánk a HuskeeCup Swap. Talán a korábbi bejegyzéseinkből kitűnt számotokra, hogy a kávés szakma komolyan foglalkozik a környezetvédelemmel és sokat tesz Földünk fenntarthatóságáért. Ez valóban fontos számunkra és ezt újra bizonyítjuk Nektek. Már nálunk is hódít az ausztrál dizájner…..
A spanyol származású német séf, Juan Amador kezei alatt érdemelte ki az étterem a csúcsgasztronómia legrangosabb kitüntetését. A Németországban született sztárszakács útja Michelin csillagokkal van kikövezve. Hazájában már az első étterem Michelin csillagot kapott, ahol 25 évesen főszakács volt. Ezt…..
Speciality Coffee: Mitől lesz egy kávé különleges? A magas minőségű, speciality vagy divatosan inkább specialty kávé egyik leplezetlen titka a szigorú elvárásoknak való megfelelés. A követelményrendszerek nagyszerű szabályozók a kávéipar számára, mivel hozzáértő szakemberek által kerültek…..
Az instagramon botlottam bele a HuMuSz Szövetség kampányába. A húsvét előtti nagyböjt időszakára időzítették műanyagböjt nevű kampányukat. A műanyagszennyezésre kívánják ráirányítani a figyelmet. Céljuk, hogy minél több emberhez jusson el üzenetük, a megelőző magatartás elterjedésének magját…..
Itt a tavasz! Hivatalosan is. A csodálatos, kellemes, langyos levegő mindenképp erre enged következtetni. De ennél még beszédesebb, hogy kinyíltak a hóvirágok, ők aztán tényleg a tavasz első hírnökei. Tervezek egy hóvirágtúrát a gyerekekkel, a természetben szeretném nekik megmutatni. Igyekszem zöld…..
Tisztában vagyok vele, hogy a mai nap mindenki Oscar izgalomban van és minden a tegnap esti Oscar díjkiosztással van tele. Régebben még több adó közvetítette a díjkiosztókat, mindig rajongva néztem és izgatottan vártam. Azokban az időkben kezdtem el rendszeresen nézni, amikor még Billy Crystal volt…..
De kik ezek a szakemberek, akik nélkül nem létezne specialty kávé? Többek között Te és én, akik az ATIPICO célközönsége vagyunk. A mi munkánk elfogyasztani egy csésze zamatos minőségi feketét. Azonban ez legalább annyira fontos szereplővé tesz minket a láncolatban, mintha kávétermesztők, kávé…..
Naponta szembesülök vele, hogy mennyi szemetet gyártunk. Persze ennek felismerése is része az új környezettudatos jómagamnak. Korábban nem tűnt fel ennyire, most azonban elborzadva állok a hatalmas halom mellette azon tűnődve, hogy mi lehetne erre a megoldás. Az ember hiába próbálkozik, hogy óvja a…..
Nagyon szeretem a reggeli kávézásokat. Talán amikor munkába álltam, akkor lett minden napkezdés kihagyhatatlan része.  Amikor egy-egy új specialty kávézó tulajdonosával összefutok, rendszeresen faggatom őket, hogy meséljenek a tervezett kínálatról és mondhatom, már tűkön ülök, hogy megnyissanak és…..
Advent első hétvégéje van, jönnek az ünnepek. A családok összegyűlnek, karácsonyi zene szól a háttérben, fények mindenütt. Az otthonokban jókedv uralkodik és süti és kávé illat terjeng. Mennyei kávé illat. Rengeteg új értékes információra bukkantam a specialty kávék kapcsán. De nagyon izgatott,…..
Az elmúlt hónapokban sztenderden a környezetvédelem körül forognak a gondolataim, állandóan azt érzem, tennem kell valamit a Földért. Persze ez így borzasztóan demagógnak hangzik, sajnos a pazarlók közé sorolnám magam. Most mégis azért merem a fenti mondatot leírni és másokkal is megosztani, mert…..
Egy harmadik hullámos kávézó kínálatát ha megnézitek, izgalmas, új kávékra bukkanhattok. A múltkor a kávéforradalom állomásaiban merültem el, ugye a harmadik hullám magas minőségű kávét, újfajta termesztési körülményeket és pörkölési eljárásokat hozott magával Nagyon kíváncsi lettem, hogy mi egy…..
Hajnalban álmosan kortyolgattam a kávémat és élveztem a pillanatnyi csendet, amíg a többiek felkelnek és elkezdődik a nap. Céltalanul nézegettem az oldalakat a laptopomon, amikor eszembe jutott, hogy megnézem, mik lesznek a Starbucks idei karácsonyi ízei. Minden évben megkóstolgatom őket. Emlékszem,…..
Az elmúlt hetek számomra borzasztóan aggasztó hírekkel szolgáltak. Először az IPCC, vagyis az ENSZ Éghajlat-változási Kormányközi Testülete 10, majd a WWF 2 évet jósolt arra, hogy tegyünk valamit annak érdekében, hogy a globális felmelegedés ütemét megfékezzük. Őszinte leszek, nem nagyon…..