Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PIEMONT

29 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Néhány évvel ezelőtt, egy „Nem kell mindig kaviár!” felkiáltással azt mondtuk, uncsi már az állandó ötcsillag superior wellness-szállodázás, próbáljunk ki most valami mást. Eleve ne az Alpokalját célozzuk, hanem induljunk keletre. Nem is tudom miért, de kézenfekvőnek tűnt kis hazánk égbenyúló…..
Az egyik oldalról érthető, ugyanakkor nekem kicsit visszásnak is tűnt a járvány ideje alatt bizonyos települések bezárkózása. Pontosítsunk kicsit, ha jogi felhatalmazást, pünkösdi királyságot kaptak is a törpefalvak mini-napóleonjai, erkölcsit aligha, a külterületeik kirándulóhelyeinek lezárására.…..
  Hétvégén megcsapott a szabadság szele. Az elmúlt két hónap a feje tetejére állította a világot. Annyi, de annyi mindent átértékelt. Ám az egész történet farvizén felszínre kerülnek olyan dolgok is, ami először annyira banálisnak tűnik, hogy szinte szégyelled, de ahogy kezd visszatérni a…..
Megvásároltuk, kicsomagoltuk, szeretgettük, de most már illene készíteni egy fergetegesen jó feketét! Mit kell még tudnunk? Miről lesz szó? Őrlésfinomságról, a víz és kávé arányáról, arról, hogy forró vagy hideg vízzel dolgozzunk és megnézzük, hogyan működik a moka-express. Ez egy háromrészes…..
ATIPICO PIMP YOUR (N)ESPRESSO! 2019.12.26 15:58:16
Emlékszel még az első kóstolásra? Maga volt a csoda! Magyarországra 2006-ban érkeztek meg, de akkor már tíz éves volt a svájci cég, úgyhogy lehetnek korai tapasztalataid. Ebben az időben még a specialtyról azt sem tudtuk, eszik vagy isszák, a jó kávé maximum egy jobb olasz blend lehetett. Ami a…..
Carlo Ernesto Valente 1945-ben alapított, elsősorban eszpresszógépek gyártásával foglalkozó milánói gyára, a FAEMA (Fabbrica Apparecchiature Elettromeccaniche e Affini) a háború utáni olaszországi termelési fellendülés szimbólumává vált, ami elsősorban a vállalat hajtóerejének számító technológiai…..
Vannak dolgok, amikkel ha először találkozol, igazán fel sem tűnik, elfogadod olyannak, amilyen, nem gondolkozol rajta, továbblépsz. Aztán amikor másodszor jön szembe, akkor döbbensz rá: Úristen! Ez nagyon gáz! Van egy nagyon kedvenc éttermünk. Annyira szeretünk oda járni, hét nem telhet el úgy,…..
„Csokit vagy csalunk!” hangzik el világszerte október 31-én, Halloween napján. A kifejezés maga a skótoktól ered, ők kezdték el használni az Írek All Hallows Even ünnepnapjára a Halloween szót. Eredetileg egy kelta hagyományról van szó, a hiedelem szerint ezen az éjszakán elvékonyodik a határ az…..
1933-at írunk, amikor a svájci határtól néhány kilométerre eső olasz kisvárosban, Alfonso Bialetti, az alig egy évtizede megalapított Crusinalloi alumíniumgyárában a fejlesztési folyamat végére érve, piacra dobja új termékét. Az ötvenes évekre, az oldalára nyomtatott tréfás kis bajszos figurával,…..
Pont azokban a hetekben, amikor célegyenesbe fordultunk az üzletnyitással, meglepő, de egy tipikusan otthoni eszköz került a figyelmem középpontjába. Egyszerűen nem tudtam nem foglalkozni a gondolattal. Akartam. Vágytam rá. Nem engedett. Ez egy háromrészes cikk. Most az első részt olvasod. A…..
  Hogy sikerült a plasztikmentes július kihívás? Várom a beszámolókat! Ami engem és a családomat illet, bevallom nem teljesítettünk olyan jól, mint vártam. De mégsem vagyok csalódott, mert hétről hétre egyre több dolog épül be a napi életünkbe, ami környezetre nézve hatalmas lépés. A szelektív…..
Egyre aggasztóbb hírek érkeznek arról, hogy mit tartogat a jövő számunkra, ha nem kezdjük el azonnal a változtatást. Klímaváltozásból klímakatasztrófa lett és minél többet olvasok róla, annál inkább omlik össze a gyerekeim számára megálmodott boldog jövőkép. Sajnos azt tapasztalom az utcán, a…..
Miért legyen unalmas a „presszó”, ha lehet magával ragadó is? Ugyan sokak számára nem ismeretlen már a fogalom, egy kicsit mesélünk arról, milyenek, és főleg, miért lettek az újhullámos – vagy más néven, speciality kávézók! Mindenkinek van emléke a nagymamája vagy a szülei kotyogósáról.…..
Megérkezett hozzánk a HuskeeCup Swap. Talán a korábbi bejegyzéseinkből kitűnt számotokra, hogy a kávés szakma komolyan foglalkozik a környezetvédelemmel és sokat tesz Földünk fenntarthatóságáért. Ez valóban fontos számunkra és ezt újra bizonyítjuk Nektek. Már nálunk is hódít az ausztrál dizájner…..
A spanyol származású német séf, Juan Amador kezei alatt érdemelte ki az étterem a csúcsgasztronómia legrangosabb kitüntetését. A Németországban született sztárszakács útja Michelin csillagokkal van kikövezve. Hazájában már az első étterem Michelin csillagot kapott, ahol 25 évesen főszakács volt. Ezt…..
Speciality Coffee: Mitől lesz egy kávé különleges? A magas minőségű, speciality vagy divatosan inkább specialty kávé egyik leplezetlen titka a szigorú elvárásoknak való megfelelés. A követelményrendszerek nagyszerű szabályozók a kávéipar számára, mivel hozzáértő szakemberek által kerültek…..
Az instagramon botlottam bele a HuMuSz Szövetség kampányába. A húsvét előtti nagyböjt időszakára időzítették műanyagböjt nevű kampányukat. A műanyagszennyezésre kívánják ráirányítani a figyelmet. Céljuk, hogy minél több emberhez jusson el üzenetük, a megelőző magatartás elterjedésének magját…..
Itt a tavasz! Hivatalosan is. A csodálatos, kellemes, langyos levegő mindenképp erre enged következtetni. De ennél még beszédesebb, hogy kinyíltak a hóvirágok, ők aztán tényleg a tavasz első hírnökei. Tervezek egy hóvirágtúrát a gyerekekkel, a természetben szeretném nekik megmutatni. Igyekszem zöld…..
Tisztában vagyok vele, hogy a mai nap mindenki Oscar izgalomban van és minden a tegnap esti Oscar díjkiosztással van tele. Régebben még több adó közvetítette a díjkiosztókat, mindig rajongva néztem és izgatottan vártam. Azokban az időkben kezdtem el rendszeresen nézni, amikor még Billy Crystal volt…..
De kik ezek a szakemberek, akik nélkül nem létezne specialty kávé? Többek között Te és én, akik az ATIPICO célközönsége vagyunk. A mi munkánk elfogyasztani egy csésze zamatos minőségi feketét. Azonban ez legalább annyira fontos szereplővé tesz minket a láncolatban, mintha kávétermesztők, kávé…..
Legújabb családi szórakozásunk a smoothie készítés. Amióta megvan a kis készség, azóta naponta csinálunk a gyerekekkel, nyilván legfőbb cél, hogy az ő vitamintartalékaikat szinten tartsuk a hosszú sötét hideg hónapokban is. Mindenféle készülék van a háztartásban. Gyümölcsprés és turmix gép is, de…..
Naponta szembesülök vele, hogy mennyi szemetet gyártunk. Persze ennek felismerése is része az új környezettudatos jómagamnak. Korábban nem tűnt fel ennyire, most azonban elborzadva állok a hatalmas halom mellette azon tűnődve, hogy mi lehetne erre a megoldás. Az ember hiába próbálkozik, hogy óvja a…..
Nagyon szeretem a reggeli kávézásokat. Talán amikor munkába álltam, akkor lett minden napkezdés kihagyhatatlan része.  Amikor egy-egy új specialty kávézó tulajdonosával összefutok, rendszeresen faggatom őket, hogy meséljenek a tervezett kínálatról és mondhatom, már tűkön ülök, hogy megnyissanak és…..
Advent első hétvégéje van, jönnek az ünnepek. A családok összegyűlnek, karácsonyi zene szól a háttérben, fények mindenütt. Az otthonokban jókedv uralkodik és süti és kávé illat terjeng. Mennyei kávé illat. Rengeteg új értékes információra bukkantam a specialty kávék kapcsán. De nagyon izgatott,…..
Az elmúlt hónapokban sztenderden a környezetvédelem körül forognak a gondolataim, állandóan azt érzem, tennem kell valamit a Földért. Persze ez így borzasztóan demagógnak hangzik, sajnos a pazarlók közé sorolnám magam. Most mégis azért merem a fenti mondatot leírni és másokkal is megosztani, mert…..