Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Susta.Man

5 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyot fordult a világ két hét leforgása alatt. Amit akkor sokan médiahisztinek gondoltak, de a megfontoltabb véleményalkotók is egy komoly, de jól kezelhető problémaként beszéltek róla, mára súlyos következményekkel járó, mindenkitől fegyelmezett erőfeszítéseket igénylő válsághelyzetté nőtte ki…..
Susta.Man 2020.03.16 17:15:44
@Matyika Ápolója: Olvassatok, informálódjatok. A hipotézis az (a MOK-é is), ami nem légbőlkapott, mert már az egész világot körbejáró Medium cikk is ezt számolta ki, hogy:
Jelenleg 1 halál az a halálozási arány + vírus terjedési képessége miatt kb. 800 - 1000 valódi fertőzöttet jelent magyarországon.
Ez egy hét múlva elérheti a 7-8 ezret, két hét múlva pedig az 50-60 ezret. Drasztikus megszorító intézkedések, és egyéni felelősségvállalás (otthonmaradás, távolságtartás) nélkül!

Az esetek kb 10-20%-a fog kórházi ellátást igényelni az elmélet alapján, tehát egy hét múlva ilyenkor a 39-es szám helyére gondolj oda egy 1000 - 2000 közötti számot. Feltéve, hogy bírják, és elvégzik a teszteket és transzparensek lesznek, legalább valamennyire. Ez a valóságban 7-8000 fertőzöttet fog jelenteni. Remélhetőleg eddigre már tényleges kijárási tilalom lesz érvényben. Természetesen dolgozni el kell menni annak, akik nem tud otthonról.

További 5-6000 ember esetleg tünetmentesen pedig tovább fertőz.
Ezért kell otthon maradni.
Amerikában óriási szenzációként harangozták be a Beyond Meat márkanevő terméket, ami állítólag még a húsnál is jobb. Megkóstoltam, megmondom. Videóteszt. ..
Susta.Man 2019.02.05 16:07:16
@Adam Keresztes: nem hogy sok szója nincs benne, hanem mentes:
www.beyondmeat.com/products/view/beyond-burger
Amikor először kezdtem el csak vizet inni egy hónapon át, hamar rájöttem, hogy sokkal több vízre van szükségem, mint amit addig megittam egy nap. Erre a legegyszerűbb megoldás, ha megvesszük a palackos ásványvizet, azt tudjuk otthon is inni, és magunkkal is vihetjük.  Na de PET palackos megoldás…..
Susta.Man 2018.12.08 20:10:52
@Androsz: konkrétan az artézi vizet személyes véleményem szerint nem lehet nem szeretni :) Viszont ha mondjuk nem falun vagyok, és nem találok kék kutat a városban, nem dolgozni, vagy iskolába megyek éppen, akkor mi a helyzet? Mert akkor szerintem nincs ivóvíz. Vagy legalábbis nem lépten nyomon. 5 helyet nem tudnék felsorolni Budapesten most hirtelen... De ha Te igen, az pl egy tök jó információ lenne mindenkinek: "hol van elérhető ingyenes ivóvíz a városban?"

szórakozóhelyeken? mikor próbáltad legutóbb?
Susta.Man 2018.12.08 20:24:36
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ahogy írtam is: "Persze lehetsz ennél keményvonalasabb is, és kerülheted teljes mértékben a műanyagot, ez esetben ott vannak az üveg- és fémpalackok." szépjóéjt
Susta.Man 2018.12.08 20:25:17
@Kovacs Nocraft Jozsefne: a futópályán van 1-2, arról tudok.
Az, hogy olvasni jobb dolog-e, vagy tévét nézni, vagy a kelleténél többet lógni a social media-n, nem is lehet kérdés. Mégsem mindig könnyű, legalábbis nekem sokszor nem könnyű, hiába tudom teljesen biztosan, hogy melyiket kellene választanom. Persze vannak az igazi könyvmolyok, akik nem is tudják…..
Susta.Man 2018.12.01 16:46:46
@Melki: Wow! Köszi szépen az ajánlót! A Duhigg könyv egyébként megvan otthon (a szokás hatalma, ha jól rémlik), az mindenképp a bővített listámon van már :)

A másik kettőt viszont nem ismertem, szóval nagyon nagyon köszönöm!

Azért adok egy esélyt a Covey könyvnek is :)
Susta.Man 2018.12.01 21:07:39
@Melki: WoW! Már megérte összedobni ezt a listát! Várom a véleményeket majd! :)
El kéne menni futni. Le kéne menni a terembe is. Még Fecó is jár. Láttam Instán. Szerintem délután el is megyek...
Nagyon örülök, hogy páran már látták a tegnapi bejegyzést a kihívásról, és annak még inkább, hogy jópár ember be is vállalta a dolgot, ahogy az látszik itt a Facebook eseményben is! Az is feltétlen örömmel tölt el, hogy többen több szálon elindították már ezt a kezdeményezést, és hogy évek óta…..
Pár évvel ezelőtt hallottam először a száraz hónap kifejezést. Ez azt jelenti, hogy 30 napon át nem iszol semmi alkoholt. Megtetszett a dolog (értsd: éreztem, hogy rám férne), és úgy döntöttem, én is kipróbálom: 2015 februárt írunk. Ha jól emlékszem, valahol az ötödik nap tájékán bukhattam el ezt a…..