Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kardosanikó

25 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Budapesten kívüli régiókban is találkozhatunk az idén 20. alkalommal megrendezésre kerülő L1danceFest jubileumi búcsúfesztiváljának programjaival...
Col Legno A Duna című művének felvételére készül a Budapest Jazz Orchestra a B32 Galéria és Kultúrtérben, amelyre közönséget is várnak június 29-én. Kollmann Gábor zenekarvezetővel beszélgettünk...
adóvevő Novák Tata 90! 2021.03.27 13:36:10
Példaérték. Ösztönösség, alázat, kitartás, egészséges humor. És az a sok minden, amit az élet mentén kapott, átadott. Az élet mentén táncolt és táncoltatott.  Válhassanak mindezek még jó sokáig egészségére! Így köszönti a Kultúrpart a méltán népszerű és elismert alkotót…..
Fotó: Veres Anita Photography - határtalanKÉPzelet Eredetileg Bartók Béla halálának 75. évfordulója alkalmából New Yorkban mutatták volna be a Szent Efrém Férfikar Bartók In Motion című előadását Bubnó Tamás Liszt-díjas érdemes művész ötlete és koncepciója alapján. A világjárvány átírta a terveket,…..
adóvevő Ott repül a kismadár! 2021.03.17 23:39:39
Madár ezüstkalitkában. Ez a címe az ütőhangszeres-gadulkaművész Gyulai Csaba  első szólóalbumának, melyet a napokban tárt az igényes zenehallgató közönség elé. Egyedi zenei anyag, melyen jazz, kórusmű és népzene hatása kellemes arányban érhető tetten a muzsikus előadásában, egy-egy dal erejéig…..
Eddig elért sikereiről, tengerentúli tapasztalatairól, regényéről és az új albumáról is beszélgettünk Szűcs Gáborral, azaz Little G Weevillel. ..
adóvevő Blueskeringés 2021.02.12 23:54:53
Február 19-én a Trip Hajó online közvetítésével mutatja be Play on! című új elektro-blues albumát Little G Weevil és zenekara meghívott vendégénekeseik kíséretében...
adóvevő Óda alkotókhoz 2021.01.22 09:49:04
Alkotói hegyeken S völgyökön át Vándorol az ihlet. Alászálla mélységekbe És magasságokba, Érezvén a tériszonyt S a térviszonyt Népünk Magas- és mélykultúrájának Peremén. Még kivár, Tétlenkedik, Dühét visszafojtva Ugrana a Sodródó hasadékba, Melyre csak együtt Építhetünk hidat. Ha…..
adóvevő Látószög 2020.08.27 12:32:35
  Fényképezni manapság bárki tud. De meglátja-e magát a látnivalót? Palotai Misi fényképei egyediek már csak abban a tekintetben is, hogy nem bízza a digitalizmusra azt amit látni szeretne: digitális géppel ugyan, de analóg fényképezőgépekhez készült lencséken keresztül kapja el azokat a…..
drMáriás, aki ír, fest és minden bizonnyal már újra zenélne is, június 6-án a szentendrei VinczeMill Galériában mutatja be a karantén ideje alatt alkotott műveit „Engedéllyel festeni tilos!" címmel...
20 évesen indul neki a 2020-as évnek a Besh o droM zenekar, s az új év új lemezt is hoz majd...
Amilyen észrevétlen és sejtelmes erők munkálkodnak a föld mélyén, olyan természetes egyszerűséggel zenél a Terra Profonda,  azaz Vincenzo Lo Buglio, Kiss Krisztián és Szabó Mátyás...
Így Márton nappal a hátunk mögött a tavalyi hegyháti szüret új borát ízlelgetjük Ripoff Raskolnikovval egy évvel ezelőtt megjelent "Small world" című albumának évfordulóján, újabb Fonó-beli koncertjének apropóján. Fehér vagy vörös? Mindkettőt szeretem. :-) Édes vagy száraz? Száraz,…..
adóvevő gyémánt /részlet/ 2019.11.15 13:15:31
nézz körül! mit látsz? kiforgatott sorsok, felforgatott elmék, kifosztott szívek, megfosztott emlék? fölborult világ. van wifi. de képben vagy? jövőképben? mit látsz? látszólagos rend és fenntartható hazugságok. de meddig? és komolyan? hiszi a wifi, aki elviszi. hajtjuk, visszük, toljuk,…..
BB BAND koncert - 2019. december 12. csütörtök, 21.00 óra LÁMPÁS (1074 Budapest, Dob utca 15.)   Tequila vagy fejenállás? Mindkettő, de csak koncerten! Herfli vagy gitár? Herfli Humán vagy reál? Mindkettő Egyedül vagy csapatban? Csapatban Vendéglátás vagy szabadalmi ügyvivői pálya?…..
Ha nem színész lenne, pszichológiával és mélylélektannal foglalkozna. Lux Ádámmal beszélgettünk barátságról, régi és új szerepekről, Jászai Mari-díjról és a politikamentes színház eszményéről...
Weöres remekművével ünnepli 70. születésnapját a Bábszínház...
adóvevő Játékszenvedély 2019.09.08 23:15:26
  Három férfi színházi zene és hangszerei iránti menthetetlen, intenzív szerelme egyesül abban a szárnyait próbálgató, bizakodóan kísérleti trió formációban, amely a művészi élmény halmozott hatásainak sérüléseit okozhatja a bátor hallgatóban, ha az a balesetveszély ellenére 2019. szeptember 12-én…..
Brian Maynek mi jöttünk be a legjobban...
Június 15-én a Budapest Jazz Orchestra közreműködésével kerül bemutatásra Col Legno A Duna c. műve. A szerzővel az inspirációról, a zeneszerzés műhelytitkairól és a folyóhoz való kötődéséről is beszélgettünk...
adóvevő Szappanopera 2019.05.02 01:50:59
Amerikából Európába szakadt állat, híres mestersége címere: mosodatulaj. Cégtábláján határozottan áll a kreatív marketing: "Megnyílt a mosoda! Akar új bundát? Keresse fel mosodámat. Minden mocskos bundát tisztára mos Mosó Masa." Bizony! Hogy mennyire jövedelmező biznisz hazánkban mosodát…..
2019. április 25-én az új otthonra talált Nemzeti Táncszínház ad teret az Elmúlt időkből - Bartók & Folk című táncszínházi előadás bemutatójának, melyben a Duna Művészegyüttes Bartók Béla férfikórusra írt műveit tárja elénk a tánc metaforikus nyelvére fordítva. (Kép eredete: internet /…..
Kollár-Klemencz László, Muzsik és Volkova valamint a Terra Profonda visz be a sűrűbe december 27-én a Fonóban...
Kultúrpart Szőni kéne! 2018.11.08 10:50:35
Képzelt Riport - ja, csak a XXI. századról címmel a klasszikus zenés darab újszerű feldolgozását mutatják be november 9-én az OFF Kultúrszövőgyárban...
Kultúrpart Ripi kis világa 2018.10.30 11:32:42
November 3-án mutatja be Ripoff Raskolnikov Small World című új lemezét a Fonóban...