Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kardosanikó

22 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
adóvevő Látószög 2020.08.27 12:32:35
  Fényképezni manapság bárki tud. De meglátja-e magát a látnivalót? Palotai Misi fényképei egyediek már csak abban a tekintetben is, hogy nem bízza a digitalizmusra azt amit látni szeretne: digitális géppel ugyan, de analóg fényképezőgépekhez készült lencséken keresztül kapja el azokat a…..
drMáriás, aki ír, fest és minden bizonnyal már újra zenélne is, június 6-án a szentendrei VinczeMill Galériában mutatja be a karantén ideje alatt alkotott műveit „Engedéllyel festeni tilos!" címmel...
20 évesen indul neki a 2020-as évnek a Besh o droM zenekar, s az új év új lemezt is hoz majd...
Amilyen észrevétlen és sejtelmes erők munkálkodnak a föld mélyén, olyan természetes egyszerűséggel zenél a Terra Profonda,  azaz Vincenzo Lo Buglio, Kiss Krisztián és Szabó Mátyás...
Így Márton nappal a hátunk mögött a tavalyi hegyháti szüret új borát ízlelgetjük Ripoff Raskolnikovval egy évvel ezelőtt megjelent "Small world" című albumának évfordulóján, újabb Fonó-beli koncertjének apropóján. Fehér vagy vörös? Mindkettőt szeretem. :-) Édes vagy száraz? Száraz,…..
adóvevő gyémánt /részlet/ 2019.11.15 13:15:31
nézz körül! mit látsz? kiforgatott sorsok, felforgatott elmék, kifosztott szívek, megfosztott emlék? fölborult világ. van wifi. de képben vagy? jövőképben? mit látsz? látszólagos rend és fenntartható hazugságok. de meddig? és komolyan? hiszi a wifi, aki elviszi. hajtjuk, visszük, toljuk,…..
BB BAND koncert - 2019. december 12. csütörtök, 21.00 óra LÁMPÁS (1074 Budapest, Dob utca 15.)   Tequila vagy fejenállás? Mindkettő, de csak koncerten! Herfli vagy gitár? Herfli Humán vagy reál? Mindkettő Egyedül vagy csapatban? Csapatban Vendéglátás vagy szabadalmi ügyvivői pálya?…..
Ha nem színész lenne, pszichológiával és mélylélektannal foglalkozna. Lux Ádámmal beszélgettünk barátságról, régi és új szerepekről, Jászai Mari-díjról és a politikamentes színház eszményéről...
Weöres remekművével ünnepli 70. születésnapját a Bábszínház...
Békés megyei lokálpatriotizmus jegyében készülnek unikális lemezbemutatóra Rácz Gyula és Szokolay Dongó Balázs népzenészek Kubinyi Júlia népdalénekessel karöltve, melyre a Muzsikál az erdő fesztivál keretein belül kerül sor 2019. szeptember 28-án Gyulán az Erdészeti Erdei Iskolában. Ha "nem…..
adóvevő Játékszenvedély 2019.09.08 23:15:26
  Három férfi színházi zene és hangszerei iránti menthetetlen, intenzív szerelme egyesül abban a szárnyait próbálgató, bizakodóan kísérleti trió formációban, amely a művészi élmény halmozott hatásainak sérüléseit okozhatja a bátor hallgatóban, ha az a balesetveszély ellenére 2019. szeptember 12-én…..
Brian Maynek mi jöttünk be a legjobban...
Este 8-at harangoznak. A nap nyugovóra tér, de a tikkasztó nyári hőségtől még gőzölög a poros aszfalt. A falu befogadó lakóin kívül a főutca sok helyütt romos, lakatlan épületei is tudják jól: Méta tábor zárókoncert kezdődik a karádi Szent László katolikus templomban. Izgatott táborlakók…..
Június 15-én a Budapest Jazz Orchestra közreműködésével kerül bemutatásra Col Legno A Duna c. műve. A szerzővel az inspirációról, a zeneszerzés műhelytitkairól és a folyóhoz való kötődéséről is beszélgettünk...
adóvevő Szappanopera 2019.05.02 01:50:59
Amerikából Európába szakadt állat, híres mestersége címere: mosodatulaj. Cégtábláján határozottan áll a kreatív marketing: "Megnyílt a mosoda! Akar új bundát? Keresse fel mosodámat. Minden mocskos bundát tisztára mos Mosó Masa." Bizony! Hogy mennyire jövedelmező biznisz hazánkban mosodát…..
2019. április 25-én az új otthonra talált Nemzeti Táncszínház ad teret az Elmúlt időkből - Bartók & Folk című táncszínházi előadás bemutatójának, melyben a Duna Művészegyüttes Bartók Béla férfikórusra írt műveit tárja elénk a tánc metaforikus nyelvére fordítva. (Kép eredete: internet /…..
Bősze Ádám minden bizonnyal szereti a varázslatot. Zenei antikváriumának kellős közepén a szőnyeg is biztosan varázsszőnyeg. Ahogy az ember rálép, máris érzi, csuda világba csöppent. Legyen érdeklődésünk tárgya zenepedagógia, zenetörténet, zeneesztétika, zenei karikatúra vagy monográfia, gondosan…..
Kollár-Klemencz László, Muzsik és Volkova valamint a Terra Profonda visz be a sűrűbe december 27-én a Fonóban...
adóvevő Ó, Budapest! 2018.11.17 02:10:46
/Fotó forrása: MTI - Balogh Zoltán/ Egy ködös novemberi reggelen a rakpart felé igyekszem, hogy elérjem a menetrendszerinti tömegközlekedési hajót, mely - ha a szerelmet nem is, de legalább engem - átvisz a túlsó partra. Ahogy a kikötő pallójáról a hajóra lépek, rutinból mutatom érvényes…..
Kultúrpart Szőni kéne! 2018.11.08 10:50:35
Képzelt Riport - ja, csak a XXI. századról címmel a klasszikus zenés darab újszerű feldolgozását mutatják be november 9-én az OFF Kultúrszövőgyárban...
Kultúrpart Ripi kis világa 2018.10.30 11:32:42
November 3-án mutatja be Ripoff Raskolnikov Small World című új lemezét a Fonóban...
A kétlaki növények csak akkor hozhatnak termést, ha legalább két egyed van olyan távolságban egymástól, hogy a pollenátadás megtörténhessék. De mi történik akkor, amikor az adott termés egy alkotás, az alkotó pedig egy osztrák, aki dombról jött le és hegyre ment fel? Vagy legalábbis Hegyhátra. Egy…..