Regisztráció Blogot indítok
Adatok
megyo

18 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mivel megkaptma a magamet, mert wiwen mereszeltem irni nektek, ezert Andris tanacsara bologolni fogok(nem gmail, mert nem tok email cimeket). Csodak csodaja, de eddig megy, habar a regisztralashoz az ekezetes betuket ki kellett masolnom, de sikerrel vetem az akadalytSzegeny hazigazdaim azt hiszik…..
w Hol gyávaság van 2009.01.25 15:30:00
Dagadó kebellel büszkélkedik a környezetvédelmi miniszter a budaörsi Tescóban, és jó oka van az örömre. A hipermarketek mostantól visszaveszik a műanyag palackokat, sőt a sörösdobozokat is, és ezzel hétmérföldeset lépünk, arccal a környezetvédelem felé. A probléma…..
megyo 2009.01.25 22:25:59
sotetzold.blog.hu
nem az én blogom, egy zöld élettel barátkozóé, tulajdonképpen egy ötletgyűjtemény, amelybe mindenki írhat (eddig csak ő írt, meg nekem volt két hozzászólásom)
de talán ez a nézettségmentesség (vagy minimum reakcióhiányosság) engedi az embert megszólalni, kinyitni a száját, szívét, eszét, elmondani, mit csinál a valóságban, mit gondol a valóságban, mit ajánlana igazából, és ez a blog is ilyen, a környezettudatosság köré épülve.
amíg te nem tehetsz a csövesekről, a hulladéktelepek ürítésének ellenőrizetlenségéről, tehetsz azért, h szelektáld, újrahasználd, kandallóba eltüzeld, visszavidd vagy csak simán levidd a hulladékgyűjtőbe, az állam hátán (mindigy, ki irányítja) ezen az oldalon kisebb lesz a teher, mert megcsinálod te, mert megtudod, mert józan paraszti ész, jóindulat, kisebb lesz a teher, többet fog tudni tenni elsőkörben a hajláktalanok által szétszórt hulladék újbóli begyűjtéséért, 2 hónappal később a hajléktalanokat fogja foglalkoztatni a hulladék begyűjtéssel kapcsolatban, vissza is válthatja, le is vásárolhatja. ha egy hulladékfeldolgozó cég nem fog fegyvert az állam fejének, akkor az állam is elismeri, h ez neki isszonyatos kieséscsökkenés lenne, ami jó, mindenkinek.

igen, a németek technikáját én is láttam, okos, rendben van... egy euró egy műanyag pohár, amibe a sört csapolják. ha visszaváltod, vagy elmossák, vagy bezúzzák és újrahasználják. a pet és aluvisszaváltógépek meg egyben és sértetlenül fogadja csak el a terméket, amit ő maga bezúz. ha vmi nem okés, megmondja, mi az amiért visszadobta.

ha egy forintot ér a betét, akkor egy forinttal kell többet fizetned érte, ha 200at (mint egy német söröspohár), akkor annyival fizetsz többet érte, majd visszaváltáskor visszakapod. elméletileg mindegy mennyi a betétdíj, ha itthon tizet veszel és viszel vissza akkor 10 forintot váltottál be üvegre, és költheted visszaváltás után másra, kint 2000-et (pet palackok, meg alu dobozok 30-80 cent között vannak, sörösüvegek (!) 8-24 cent(!)).

mi visszaviszük az övegeket, mindigis visszavittük, nem is tudnánk mit csinálni, nem férne bele a kukánkba. tecsoba amúgyismegyünk, soksokezer forint is tud lenni (mondjuk 2 hónap után). műanyag palack évente 10. leszámítva a mosogatószeres, öblítős, mosószeres palackokat. pet palackos piát én személy szerint csak az egyetemen veszek és iszom ki, és ott szelektív a hulladékgyűjtés, de a családom többi tagja sem hozza haza ha vesz.

be is lehet rendezkedni úgy, hogy ezek ne foggyanak.

a világvezetés meg nyeljen vérhabos gec*t, h csesznek a betétdíjat (tisztelet a kivételeknek) általánosítani, kötelezővé tenni, leölni a szemétmaffiát, mindennemű környezetkímélési ötleteket elfogadni, megfontolni, kiviteleztetését kutatni, CO2 kvóták adásvételén kívül semmit nem tesznek, h basódjanak meg.

kovet.hu
sotetzold.blog.hu

vállalatoknak és magánszemélyeknek!

éljen a civil, a google, a föld!

fullad a világ, fullad a politika, fullaszt a világ! ördögi kör! valaki lépjen ki! (vagy fulladjon meg:D)
Hogy ne vádolhassanak elfogultsággal, itt van egy kommentből kopipésztelve a ló másik oldala, kupec tollából: Kedves aszw!Ez igy magaban enyhen szolva is csak a lo egyik oldala.Nyilvan vannak olyan gorenyek, akik lehuzasbol nem fizetnek afat, de a vallalkozok nagy resze ugy kalkulalja…..
Nor kérem, a cucc (a nem környezetszennyző mosogatószer) ténylegesen működik, azaz lehet vele mosogatni! Nem kell belőle több mint a sima elterjedt környezetet hagyományosan szennyző cuccokból, ugyanúgy tisztít, nem kell hozzá forróbb víz, stb. Teljes siker! Respect a…..
megyo 2009.01.10 01:52:06
ismerem a lebomló mosogatószert.
egy óriás baj van a környezetkímélő technológiákat alkalmazó üzemekkel/gyárakkal. (még mindig sokkal kisebb, mint a nem környezetkímélőké) nekik is meg kell élni valamiből. tehát a terméket eladják, hogy használd. a felhasználó nem szakértő, tehát nem is tudja, hogy a környezetkímélő technológia nem környezetfüggetlen.
vegyünk példának egy ilyen mosogatószert.
mivé bomlik? jót tesz-e az a drávának? lehet, hogy annak nem, de az amazonasnak semmi baja vele. volt már a kezemben olyan öko mosogatószer (nem mai találmány, biztos vagyok benne, hogy több száz éves), amely szennyezte a környezetet, ahogy pl a diófa is teszi.

az ilyen mosogatószer még mindig 1000000000000000szer jobb ötlet, mint a pur, bármilyen kevés is kell belőle (mert sok kell belőle).
de én az igazán öko terméket olyannak képzelem el, ami NEM hat a környezetére. mert egy elektromos autó is hat, aszfalt kell neki, látszódik, hangja van, és félnek tőle az állatok, sőt, el is lehet ütni vele. az elektromos kisautó akkor lesz öko, ha a tömege (egy városinak) nem haladja meg a 400 kilót+utas. gyakorlatilag azert 800 kiló a legkisebb suzuki, hogy legyen valamilye egy opel/audi/bmw/merdzsó/rönóval történő karambol esetén.

mi értelme van egy olyan autónak, aminek az alaptömege 800 kiló, én beszállok a 70 kilómmal, 12 másodpőercen belül százon vagyunk, de ha használom is az autót (5 fő, csomagok), akkor megdöglik az autó, fogyasztása az egekben, meg sem moccan, kisodródik? egy ugyanilyen motor kisebb autóban=környezetkímélő.
napkollektoros, szélenergiás elektromos autó stb, az szép.


bocsánat, hogy csak így iderondítottam, kicsit elfogott a hév... pártolom a kezdeményezést! kémiát tanulok az egyetemen, és évről évre (habár még mindig elsős vagyok) rá kell jöjjek, hogy a környezetvédelem nem pénzen, nem törvényeken, nem támogatottságon múlik, nem erkölcsökön, hanem filozófián! sehol filozófia! sem itt, sem politikába, sem oktatásba! ha a tervező/készítő/értékesítő megértené azt a problémát, h nem a haszon az első (mondhatnám, nem a megélhetés) ebben a témában, hanem a hatékonyság, és mindenki kihozná a maximumot, megélhetne belőle, hasznot hozna a projekt!

felvetttem az oldalt könyvjelzőim közé!

hajrá!
megyo 2009.01.10 02:24:37
még annyit, h az előző bejegyzésem (a divatossá vált) magyaros jelzővel jellemezhető. nem, a látszat ellenére nem bagatelizálom el a blogon leírtakat. magam is hasonlókon török össze. kevesebb autózás (friss jogsival eléggé szar... pláne kevesebbet autózni mint jogsi nélkül:D), kevesebb áramozás (nincs tv-m, monitorom, ezekből a katódsugaras fajta sincsen meg, amelyet a rendszeres áramtalanítás kinyír): részletesebben van egy laptopom (nagy szgép kütyülős vagyok, pár hete tettem ki az asztali gépem, frankón összepakolt szerkezet, 21 colos nokia képcsöves monitorral, fájt a szívem), egy telefonom, 3 db lámpa a szobámban, és töltők. a töltőket mindig kiszedem a falból, mert még úgy is fogyasztanak!
nagybátyám a házában felszerelt a lépcsőfordulóban egy ledlámpát. a konnektor az a fajta, amely lekapcsolt álapotban világít, hogy megtaláld. ez az árammennyiség, ami átfolyik a konnektoron elegendő a lámpát 30%-on működtetni! ezt gondoljuk már át! sőt, új technológia, a led színhőmérséklete is állítható (drága, külön számítógép, na nem egy játékgép, de kell hozzá)! mindenféle tartozékával együtt a ledek energiatakarékossága (plusz az állítható kivitelben a számítógép üzemeltetése) hosszútávon (egy év, nem is sok) megtérül! sok fényforrás kell, nem egy erős.

amit még megteszek, ha nem iskolába járok, hanem dolgozom, akkor biciklivel járok (8km oda, 8 vissza), de ez csak munka esetén, bkv-zom (nem fizetek érte, az is benzinnel megy:D amúgy nem éri meg a stressz amit az ellenőrők jelen nem léte teremt bennem), és rengeteget gyalogolok! gyaloglás közben lehet enni, inni, telefonálni, cigizni, olvasni, beszélgetni, gyönyörködni, ismerkedni, ha meg akarsz állni, nem kell leparkolni, fizetni a parkolásért, visszacammogni a megállóból, leláncolni a bicót, stb. én nem vagyok az a hízós fajta (4-5 karácsony kell plusz 1-2 kilóhoz), de azt tudom, ha sokat gyalogolok, fogyok. a belvárosban szoktam, nem metrozhatok, és óriásiak a dugók. hozáteszem, olyan tempót diktálok, amit eddig senki nem tudott velem tartani, hosszúak a lábaim, tehát egy batyi-deák szakasz nekem ugyanannyi idő gyalog, mint nem metróval de mással. (ez 18 pluszminusz3 perc) ez is segit a fogyáshoz.

valaki meséljen már a hízásról:D

na tehát ezeket teszem meg.

gyaloglás mellett mégegy pluszpont: a gyönyörű magyar lyányok:P!!!

na jóéjt!
w Eljövendő szép napok 2009.01.05 19:50:00
  Nincs buék, ez nem lesz boldog új év. Don-kanyar lesz...
megyo 2009.01.05 23:13:53
nem értek egyet greeting from piresiaval. azert, mert a nyugdij a(z egyik) legnagyobb kiadás, nem biztos, hogy azt kell megnyirbálni.
a 13 havi nyugdíj eltörlésének egy ésszerű formájának ezt találom:
delete, de 13 havi összegnek egy bizonyos százalékát hozzácsapni a nyugdíjhoz. (70000 ft nyugdíj esetén a 13 havi 70000 forintot feldaraboljuk 15 részre, 12 visszaosztunk, a maradék 3-at meg az eube fordítjuk)
és akkor nem a nagymamák ajándékozzák az xbox 360-at, gitárt, telefont, stb karácsonyra, mert akkor ugye van pénzuk, de mondjuk a gyógyszereiket ki tudnák fizetni. és akkor a gyerek megkapja a nagyi kedvenc babáját, megfőzi a karácsonyi vacsorát, ez is bőven elég. (nem mintha ez nem állna amúgy is fenn, mármint akarácsonyi vacsi)

tóta cikkei jók, néha kicsit túlzásnak érzem amit mond, úgy érzem magam, mintha a kisördög mászkálna velem az utcán és kísérne a mindennapjaimban, és idegesítő stílusban a fejemhez vágná a legkisebb hibáimat (belecsusztál a pirosba! nem engedted át a nagyinak a helyed! nem kértél a borravalóra számlát, pedig lehet, sőt, kötelező! stb)
igaz, h szar van, és igaz, hogy nem siklunk el felette, de (kommentem megírásának megkezdéséig)88x vette rá magát az olvasóközönség, h belesüppedjen a szarba, és szarszagot érezzen.
nem tudom mennyi hiányzik a kasszából. nem tudom, hogy a máv 15-öd annyi pánzt visz ki, mint a nyugdíjak.
de azt tudom, h nincs szükség ennyi vasutasra, nincs szükség ennyi mellékvonalra, nincs szükség a máv andrássy uti irodájába ennyi alkalmazottra, továbbá hogy nincs szükség a családi pótlékra.
mert azért hagyni kéne a gazdaságot is egy picikét családformálni. tehát ha szar a helyzet, ne vállaljunk annyi gyereket. csak munkanélküli lesz belőle, és (talán) az unoka lesz az egyetlen kereső a családban.
igaz, hogy ha most megfogan a baba, mire kereső ember lesz belőle, vagy mire egyáltalán pénzt vesz ki az államkasszából, jóesélyel máshol tart majd a magyar gazdaság. ha kiszámoljuk, 2 gyerek/házaspár a legjobb arány. és nem a 3. vagy az 1. a kettő az egy olyan szám, amiről biztosan tudjuk: ha kevesebb, mint amennyi most megfordul egy családban, biztosan, több tere, és pénze lesz ebben a világban.
na befejezem, kezdődik a viki krisztina barszelóna.
Belsőség Kiszorítás 2008.12.28 00:43:57
  Egységes egészségügyi határérték megállapítása igen bonyolult, mert sok aeroszolképző anyag már egészen kis mennyiségben is nagyon káros lehet. Vélemények az azonos című cikkünkről...
megyo 2008.12.28 21:01:18
a 0 az se nem páros, se nem páratlan. (oszd el.) a rendszám meg 3 különálló betűből és 3 különálló számból áll.
nem olvastam végig a kommenteket, ne várjátok el tőlem.
én örülök a rendeletnek. vidéken lakom, jo a közlekedés ide, rendszeresen járnak a buszok, megfelelő sűrűséggel. 2 éve nem portalanítottam a szobám, 3 hetente szellőztetek. nem sokat vagyok itthon, néha csak aludni járok haza.
barátnőm a 12. kerületben, az alkotás út környékén lakik, a lakásuk összes ablaka egy sok telek (többek közt óvoda, iskola) által bezárt belső térre nyílik, csend van. mégis, hetente 2x kéne takarítani még a laptop tetejét is, amit napi 5x nyitnak ki, akkora a por. egyszer takarítanak hetente. nálam semmi, mint egy szingli 20 éves szobája (aki nem szingli). tiszta. soha semmi nem poros.
szerintem szanalmas. jah, a 3ik emeleten.
de volt már kispesti barátnőm is, dettó (ő kertes házban lakik).
de nem kell hülyének nézni a törvényhozókat. nagy dologról van szó, esélyes a megkenés, magas határértékek meghatározása. de pontosan tudják mi a difi egy dizel citroen, renault, bömbi, és egy dízel uaz között.
sőt, ki fognak alakítani akkor helyet a parkolásra, amekkora szükséges (kisebbet, mint az első ránézésre szükségesnek tűnő). abban is biztos vagyok, hogy a tömegközlekedés is javulni fog. a határértékek meg magasan lesznek, nem csinalnak folyton pluszmunkát majd a rendőröknek, határőröknek, autófordítókat a kerületek határain. ez mind csak kiadás.
a pénzes behajtás már jobb. plusz drága parkolás.
páros, páratlan... szerintem rendben van. évente 7 nappal több páratlan van (plusz szökőév), mint páros.
szóval nem kell félni, jó lesz. öltönyben meg ne add át a helyed a suhancoknak, h belekenje az ülésbe a rágóját. te meg pláne.
én pártolom a tervezetet.
 Egykor közös hazánk egészét szereti Sólyom László, aki szlovák tárgyalópartnereinek kevesebb görcsösséget és egymás történelmének megismerését javasolja. Magyar államfő először nyilatkozott egy blognak, a köztársasági elnök a Reakciónak adott interjújában úgy…..
megyo 2008.12.11 01:38:50
nem volt türelmem végig olvasni a kommenteket, de szerintem a nagy atlaghoz csatlakozom: tetszett a beszed.
olvastam ilyet orbantol is meg gyurcsanytol, demszkytol is, ilyet, ami ennyire oszinte, széleslátókörű. csak észre kell venni.

amit mondani akartam, a matricával kapcsolatban, szerintem nem helyes megerkezni egy felvideki emlekmhelyhez nagymagyarorszagos matricaval, mindenfele ruhakba beoltozve koszoruzgatni, majd hazajönni, es szlovak-zaszlot egetni, esetleg kinn szlovakiaban szlovak zaszlot egetni, tudvan az oriasi problemat a ket orszag kozott, majd egy ilyen 64/63 varmegyes keresztkerdesre azt valaszolni, jol van, nem mindenki ismeri a tortenelmet ilyen reszletesseggel, sot, inkabb csak ugy reszleteiben.

az ilyen emberek szerintem a magyar es szlovak tarsadalmon kivuliek, direkte kimennek direkt hergelni, majd hazakialtani segitsegert, es miutan nem kapjak meg, anyaznak mindket iranyba, meglasd, elmennek az emberijogok birosagara, es lemajomniggerezik a földgolyo leghatalmasabb birojat is.

az ilyennek kell az iskola, antikorrupt tabletta meg azoknak, akiknek azt a problemat kellett volna a 64/63-as csoport helyett "lekommunikalni".

es kedves tenyfeltaro ujsagirok, legyenek szivesek feljelenteni a mozgaskorlatozottkartya-kibocsato irodakat, es tenyfeltarni (amennyiben lehetseges tenyekrol beszelni, de legalabbis altalanosan elfogadottakrol) az 1918 elott nyelvi es nemzetisegi hatarokat. mert a 64/63as csoport tobb tagja is biztosan tudja, hogyan kell mozgaskorlatozott kartyat szerezni, de azt nem, hogy 64 nem egyenlő 63-mal.
egy eve erettsegiztem, de egy arva tortenelem konyv nincs a kornyezetemben (konkretan 0 perc raforditassal lettem 4 a töri erettsegin), tehat magam sem tudom mi volt 18 elott. az internet viszont egesz nap be van kapcsolva.


thx
bodoky A KGB aranya? 2008.12.09 14:31:00
Emlékszik még valaki a Nádor 95 ügyre? A Fővárosi Főügyészség 2005-ben szüntette meg - bűncselekmény hiányában - a Horn-kormány idején beszerzett mobiltelefon-lehallgató berendezések miatt 1998-ban indult nyomozást. Anno a Kormányzati Ellenőrzési Bizottság (Kehi) és az…..
Az eutanázia, avagy kegyes halál az egyik olyan téma, amivel az emberek lehetőség szerint csínján bánnak, nem nagyon lehet semleges álláspontot képviselni ugye, mert vagy támogatjuk a halálos betegségben szenvedők öngyilkosságának elősegítését, vagy konokul elutasítjuk -…..
megyo 2008.12.10 18:00:32
Macropus Rufus: sok nyugati jog alapul isten szavaira, a 10 parancsolat egyes parancsaira, de nem a teljes irományra, a biblia egészére, csak olyan részletekre amikkel egyet értenek a jogalkotók.
amiben szerintem van igazság. isten, de elsősorba jézus által felvázolt világ, életmód csak akkor kivitelezhető, hogyha rajtad kívül minden ember, egytől egyig úgy él, mint te, mint jézus. de mivel ez nem így van, a kivitelezhetetlen részek helyett ki kellett találni valamit. eutanáziát, asszisztált öngyilkosságot.
ha mindenki kriszus szava szerint élne, nem lenne mindegy, hogy csak az agya jár, vagy az izmai is? de. (tanmese, a remete kap egy fürt szőlőt. nem akarja megenni, van akinek nagyobb szüksége van rá. átmegy a másik remetéhez, odaadja, de az sem eszi meg. az továbbadja, és így tovább, amíg a szőlő vissza nem kerül az első remetéhez. mondandóját tekintve mindegy, h béna vagy e avagy fitt egészséges akármelyik remete is. a végén az első remete megeszi a szőlőt.)
és ha bár isten sem helyesli az öngyilkosságot (gyakorlatilag gyilkosság), megbocsátó lény, és az ő világába meg biztosan boldog, senki sincs az ember terhére, és ő sincs senkiére.
de a dogma c film is hasonlóval foglalkozik, lejon a földre 2 ördög, akik sehol nincsenek a világmindenségben, és az olyan szar, h inkább elpusztítják a világmindenséget magukkal együtt, minthogy sehol sem legyenek. ateista szemmel nézve ez is egy logikus gondolat. nincsenek sehol sem az életben, ne is legyenek az életben, és végetvetnek neki.
de szerintem sem kell ezt reklámozni. legyen rá lehetőség, de a sok választási lehetőségek közötti latolgatás közben ne ezen járjon az ember agya. legyen ez az utolsó lehetőség.

megyo 2008.12.10 18:14:40
nem Macropus Rufus ellen írtam, hanem a gondolatmenetét folytatom, abból indulok ki.
atepista meg nem levetítette nekünk a filmet, hanem felvázolta.
5-6 beszélgetés alatt, amit a beteggel tartanak, jó esélyel ki lehet deríteni, h külső kényszer hatására döntött így, vagy belsőre, hogy ez a legjobb megoldás-e, avagy tudnak jobbat, tájokozott e az illető satobbi.
a sávjciakról (nem ismerek egyet sem, nem voltam svájcban, még svájci irodalmat sem olvastam, ennek ellenére) el tudom képzelni, hogy rendesen körüljárták a témát. nem ismerem őket egy filozófus népnek, de az élethez, a környezetük életéhez való hozzáállás példás. és nem az életben maradásról, hanem az életről gondoltakról beszélek.
ők olyan helyzetben vannak. ahol a vállalatvezető büszke arra, hogy a kollégája viszi reggelente az autójával és 2 másik kollégával együtt munkába, h a 10000 frankos öltönyében a sárfelverődött buszra/villamosra száll fel, és ha alkalmazottjai követik tetteit, rendesen fizet azért, szerintem az a hely átgondolt életképről tanuskodik. és nem sablonosan "helyesről", mint ami finneknél van.

na de mindegy, nem a hős középkorban élünk, ahol a hosszúéletűekről 2 oldal iromány maradt meg, a hősi halottakról meg konténernyi kódexek. általában az emberiség fél a haléltól, de ha életével több kárt okoz a környezetének, mint halálával, két választása van: vagy meghal, vagy változtat éledmódján. kinek mire van lehetősége.
megyo 2008.12.10 18:24:24
Balázs két történetet is küldött, mindkettőt a Posta jóvoltából. Először hiába adott meghatalmazást, mégis a bürokrácia legmélyebb bugyraiba zuhant és más nem vehette át a levelét, másodszor pedig az új épületbe költözött posta egyoldalúan módosította a szerződést…..
megyo 2008.12.08 18:28:55
én is követtem már el azt a hibát gimnazista koromban (2 éve), hogy túlbuzgón bevállaltam érettségire felkészítő tankönyvek beszerzését. nem lakom közel a sulihoz, tehát a 4 láda (nem nagy, de akkor is 4) könyvet nem akartam cipelni, egyenest a suliba rendeltem. amikor kérték az adatokat, csak diktáltam, iskola neve, címe...
egy héttel később (mindegy, mennyivel) hívnak a titkárságra, h nem ki nyomozás után derítették ki, én rendeltem egy valag könyvet az iskola címére és nevére, és (ezt már az első pillanattól tudták) ez baj.
mert azt az iskola veheti csak át, vagyis az igazgató.
a főpostan van, a moszkva téren.
nem mesze, de a dirinek attól még dolga van.
átmegyek a postara, csokolom, kérem, de nem kapom, mert nem a diri vagyok. hozzak egy meghatalmazast.
vissza a suliba, kértem egy meghatalmazást, összedobtunk valamit a gazdaságis csajjal, vissza a postara...
ez nem meghatalmazás. akkor milyen? ráültem egy kupac dobozra az osztálytárssammal, és jegyzeteltünk. nem ám, itt egy minta, vagy valami...
vissza a suliba, igazgató neve, anyja neve, szemigszám, lakhely, minden anyámkinja, ami egy diri nem szivesen ad ki egy diák kezébe. de megtette, mert szépen kértem.
tanuk dettó, minden annyuk kinja.
posta, meghatalmazást elfogadják, cipekedés a suliba, bkv-val, majd tankönyvosztás.

én semmit sem intézek postan. e-mail, telefon, személyesen, még a volán pótdíjazás is megy e-mailen. és gyorsabb mint a posta, ami 8-12ig, 13:30-16ig van nyitva, tehát még az ebédrevaló beszerzésekor sem tudsz átugrani, h most felvedd/beadd a dolgaid, délutáni szunyó helyett hallgathatod ahogy büfögnek pörköltöset.

egy igen kozeli rokonom a mávnál dolgozik. 10 éves tapasztalat hr területen, kilépett, és kínjában elment a mávhoz. asszem összehozunk mi is egy levelet a homárnak.
tudjátok milyen rákfene a máv legelőkelőbb(ben kinéző) épületében egy kiborult pohár vizet feltörölni? tudjátok, a szivacsnak, mint az 5g-os élesztőpornak, iktatószáma van...
Minden vicc nélkül a kedvenc közterületesünk a rogánfalvi Illés István, aki egy korábbi esetben is gyorsan és érdemben reagált egy olvasói felvetésre, annyira tárgyszerűen, hogy a szenyózásra hajlamos igen igényes Homár-olvasótábornál 80 százalék feletti tetszési indexet…..
Petrovics Péter, az iWiW egykori fejlesztője és tulajdonosa gondolt egyet, és új webes vállalkozásba kezdett. A Noba.hu nem más, mint egy barátok közti kölcsönözésre alkalmas webes szolgátlatás. A felhasználók különböző projekteket támogathatnak. A lényeg pedig, hogy sok…..
megyo 2008.11.05 15:50:08
Mint a cikkben is olvashato, a buli a világválság miatt is bepörrenhet akár. És a világválsaggal kapcsolatban sok nyugati és fejlett északi ország kijelentette, hamár lehullott a házról a tető, és bizonytalanak a falak, építsünk egy uj házat, előről kezdve mindent, kiedvezőbb feltételeket biztositva környezetunknek és magunknak is további fejlődésunk során. Én itt elsősorban a zöld energiára gondolok, többen szólaltak már meg, h a válságot a zöldülés megindítására is lehetne használni. de válság ide oda is van igény rá.
Amig nem változnak jogszabályok, addig nem fog itt a kor igényeinek megfelelo mennyiségű szélerőmű épülni. erre egy példa: egy ismerősöm ebbe a buliba utazik, szélerőmű. megcsinálta a céget, odamegy a hivatalhoz, szeretnék építeni egyet. a jogszabályok megengedik a hivatalnoknak, h önzően eldöntse, megkapja e az engedélyt vagy sem. így persze kérhet érte pénzt is, hiszen csak rajta mulik, akkor miért ne kérjen...
azóta romániában munkálkodik az ember, rohadjon meg a magyar jogalkotás.

az ilyen jogi környezetek átszabására lehetne pénzt adni pl, vagy csak simán szélerőművekre, és ha elegendő számú kezdeményezés regisztrálódik, talán maguktól változnak a jogszabályok.

amugy offline adsz hitelt bélának, a komának, először életedben. és nem kapod vissza. miben másmint online? vagy ha visszakapod, zero kamat, mert béla a koma, az miben más? tudtátok, hogy van alapitvány mozgássérültek segédeszközeinek beszerzésére, vagy mittoménmire? tudjátok, hova kell küldeni a pénzt? szerintem az ilyenekre jó megoldás a noba.hu, és nem néztem utána, nem is értek tulzottan hozzá, de nem kötelező neki az iwiwes annakeresőmotorral dolgoznia. vagy bármilyen más motorral.

tovább megyek.

ki az aki torrentezik, és zárt portálokon regelt? ott olyan kőkemények a szabályok, úgy a szádbaszarnak, annyira szlengben vannak meg a szabályok, h az ember meg sem mer nyikkanni, teszi, amit tennie kell. és lásd, a szabályok betartása közösséggé formálja a dolgot. aki meg kilóg, annak viszlát, buktad a tagságod, a jó arányod, rossz helyen tetted fel a kérdést, bannolva vagy. visszajöhetsz, csak meg kell másznod a ranglétrát.

ilyen szoros feltételek mellett minden további nélkül mehet a dolog, habár ilyen feltételeket legális környezetben nehéz biztositani (habár olvassátok el az google, microsoft, virusirtók, e-mail szolgáltatók felhasználói feltételeit. nem kaptok sok esélyt...).

az egyetlen, ami szvsz halára itélheti a dolgot, az a személytelenség.
az ember odamegy a cimbihez, de 20x meggondolja, kérjen e pénzt. nem, nem kér, gáz, nem tom visszafizetni. odamegy a bankhoz, csokolom, kell pénz, megkapja, aztán csúszik a fizetéssel, kap egy levelet, meglátogatja egy emberke, éjjel zaklatják telefonon...
nem ez sok. felmegyek a netre,kérek kölcsönt online userektől, max kapok pár e-mailt, stb, és mire eljut az ember, h késedelmi kamatostul, biróságis többletköltségekkel terhelve visszafizesse, már semmi se marad neki. akkor már inkább kalapálja el 2 héten belul az ember, és fátylat rá.

szerintem.
Hiába kéri az előfizető, hogy ne kerüljön bele a telefonszáma semmilyen kereskedelmi adatbázisba, a T-csoport ezt úgy értelmezi, hogy az általa megbízott telefonos kellemtlenkedőknek azért odaadhatja, állítja Gergely. Gratulálunk, ez igazi népszerűségnövelő üzletpolitika,…..
Széndioxiddal terhelt melegedő világunkban nap mint nap gyötör a lelkiismeretfurdalás: miért ingázom én belső égéssel napi kétszer hatvan kilométert valami környezetbarátabb megoldás helyett? Tömegközlekedni egyelőre drága, lassú, kényelmetlen, gyakorta büdös; nincs pénzem…..
megyo 2008.10.17 13:44:36
Nos szerintem ez az elektromos autó akkor lesz hasznalható, ha az energiának a megjelenésétől kezdve a legrövidebb utat kell megtennie a felhasználóhoz, a motorhoz. mi használ több energiát, a dizel vagy az elektromos mozdony? kb ugyanazt tudja. ugyanannyit fogyaszt. a dizelt nem tudják olyan jól elégetni kis máretekben (lásd egy dizelmozdony dizelmotorjának 30 literes vagy több, mindegy mennyi hengerürtartalmával), h az ipari méretekben előállíott elektromos áram menyiségével harcbaszálljon. viszont az erőműből mire a mozdonyba ér az áram, szintén óriásit veszít magából. mindkét esetben kb. 40%-os a veszteség.
tehát amíg nincsen megoldás, h te az országos/nyugateurópai villanyhálózattól függetlenül termelhess áramot pl kerti szélerőművel, napelemmel, bevállalsz napi 10 kilóméter tekerést(egy helyben), és áramot termelsz egy generátorral, lendkerekes megoldás, akármi(a hiba a jogszabályok és a jogalkotók e téren hiányos ismereteik közt rejlik), addig tényleg tök mindegy, mivel mész. a vízbontás meg óriási energia, és ha fölrobbantod a gázelegyet, a töredékét kapod vissza. az a viz sem csak viz, melyik TISZTA 2xH2+O2 elegy nem robban a motortérben, csupán a hőmérséklet hatására, a nyomás meg még sehol?
A másik megfontolandó dolog: csak az elektromos áram hordoz energiát? miért nem melegitunk napon vizet (a probléma megoldható, megoldott), miért nem keringetjük a vizcsövekben a vizet a szél által megforgatott lapátokkal (az energiát meg tároljuk lendkerékbe, ha nem kell forgatni a vizet)? a belső égésű motorok, a gőzmotor, akármilyen motor előtt is meg voltak oldva a dolgok.
és az ember nem szivesen mond le? megy alább? kinek volt jobb, az irodai munkatársnak, aki a világ legbiztonságosabb, legkényelmesebb, legmodernebb, legfényűzőbb irodájában kap szívinfarktust, vagy az ősembernek, akinek sokkal kevesebb halált okozó tényezőtől kellett óvakodnia? király nekem, h egy laptop forró teste pörköli a pöcsömet, a szemem emelett meg folyamatosan romlik? egy csomó minden csak azért van a háztartásban, mert occsó, és jobb, mint az előző. na jó, az előző nem pörkölte a pöcsöm.
a-z ig zöldnek, környezettudatosnak, csak úgy simán tudatosnak és átgondoltnak kell lennie mindennek, különben úgy jársz, h egy professzor mérései közben megállapitja, h 100 éve piszkolod a fold levegőjét vizét stb.
az akkumlátor meg tényleg alig környezetszennyezőbb egy belső égésű motor előállításánál.
és egy normális világban egy autó nem 100000 kilómétert fut, hanem többet, és ha az alatt az ut alatt nem termel/jelentősen kevesebb szennyeződést termel, már megérte.
csók. én hiszek a zöldben. GOOGLE
Felesleges izgalmaktól és a kaparás közben keletkező, mindenre tapadó, bosszantó szürke kis darabáktól kímélt meg minket a MOL, a képen látható sorsjeggyel. A nyerteseknek gratulálunk. Ma (2008-10-01) délben tankoltam a budakeszi Mol kútnál 51 liter evo dízelt. A ma kezdődő…..
udv mindenki.Ma megvilagosultam. volt egy kisebb inceidensem reggel a fonokkel, amellyel kapcsolatban sokat gondolkodtam, beszelgettem is rola jozseffel. Pakolaszunk reggel, a barna kord nadragomba voltam, amelyen oldalt van egy luk. Tehat pakolaszunk, bejon a fonok, es megkerdezi, mijen vagyok…..
megyo-in-kappeln Hetfon 2008.08.11 17:43:00
Hetfo van, szabadnap.Tegnap elott ejjel gyerekcsoszkodtem. majd kettoig elvoltak, arra az idore alvas volt betervezve.De ha a gyerek nem alszik, a csosz sem. Alba ragaszkodott ahhoz, hogy anyja foglalkozzon vele, nem derult ki, mit vart tole pontosan, nem is fog kiderulni, az egeszre nem emlekezik.…..
megyo-in-kappeln majd hetfon 2008.08.10 00:59:00
most gyerekcsoszkodom, kepzelhetitek mi tortenik, ha ilyenkor meg mindig netezek. Szegeny Alba nehezen alszik. En is. szoval nem is rabolom a draga idomet, majd hetfon beszamolok mindenrol.cso...
megyo-in-kappeln cim nelkul 2008.08.04 17:08:00
Ennek a bejegyzesnek nem taltam ertelmet megcimezni.Mindennapjaim mit sem valtoztak, a hozzaallasom rengeteget. Megszoktam, hogy itt ez a tempo, ha rosszul alszol szar a napod, mikor kell felporogni, mikor leallni (a holtpontot meg mindig sokszor erem el, ez felporgest eredmenyez, persze a nap…..
Megintcsak egy szabadnap, felfrissules, feltoltodes. Lassan fejlodok a fonokok szerint, erzesem szerint gyorsan, de ha az ido mulasat is figyelembe veszem, valoban lassan.Egyre jobban tetszik, amit csinalok. Nem lesz soha eletcelom, de van benne kihivas boven. Nem sok kelyhet tudok itt leirva…..