Regisztráció Blogot indítok
Adatok
finisz

0 bejegyzést írt és 139 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi a helyzet a nemzetközileg ma legsikeresebb hazai séffel, Palágyi Eszter tényleg elhagyja a Costest-? A választ nem egyszerű értelmezni, de az biztos, hogy hatalmas változások vannak az első magyar csillagos étterem háza táján...
finisz 2019.06.13 14:26:15
@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember: @Eugene Horse: Nehéz ezt elmagyarázni, de azért megpróbálkozom vele.
Nem, a szakácsszakma nem álommeló, Magyarországon még kevésbé, mint "Nyugaton". Nőként meg pláne nem az, mert hajlamosabbak a kollégák is hülyébbnek nézni, mint amilyen vagy. Amíg be nem bizonyítod, hogy tévedtek. Persze, nőként vannak fizikai korlátaid, például én nem fogok 20-25 literes forró akármivel tele edényekkel zsonglőrködni, mert jó eséllyel már a másodikat földhöz vágom. Igaz, ettől még emelni, cipelni kell, tehát a fizikai munka alól senki sincs felmentve, de korlátok azért vannak. Ezen kívül rohadtul veszélyes is, pláne, ha valaki nem tartja be a biztonsági szabályokat. Nincs egy hete, hogy az egyik kolléganőm hónapokra "elintézte" magát. A főnökség felelőtlensége és a saját tapasztalatlansága okán. Először is, nem munkavédelmi cipőt viselt, másodszor forrón cserélte ki az olajat a fritőzben, mert azt mondták neki, és nem mert ellentmondani, hogy "hülyék-vagytok-b+!'. Most Hamburgban fekszik az égési osztályon, elsőfokú égési sérülésekkel a karjain és a lábszárán.
A konyhai munka robot, nehéz fizikai meló, bele lehet fásulni, bele lehet betegedni.
Ugyanakkor a konyhai munka az egyik legfaszább meló. Ott vannak előtted az alapanyagok, és rajtad áll, hogy mihez kezdesz velük, mit alkotsz belőlük, hogyan használod fel őket, mit adsz hozzá, mit veszel el, hogyan ízesíted. Játszol a színekkel az ízekkel, és ha a végeredmény ízletes, akkor örömet szerzel a munkáddal másoknak. Igaz, pár percnyi ez az öröm, nem holtodiglan-holtomiglan, mert ahogy egyikőtök fogalmazott "A végeredmény meg csak kaja, semmi más, megeszem, kitolom".
Persze, így is fel lehet fogni.
A szállásfoglalós oldalak vendégértékeléseire alapozott szállásfoglalás után most jöjjön a másik oldal. Egy vendégház, amit tönkretett a booking.com. Levélíró vállalkozónk nem értette, miért nem jönnek foglalások az oldalról, aztán meglátta a lehúzó kommentet, amit…..
finisz 2019.06.08 01:24:28
@Xezs7: Hja, édesapa, neked viszonylag könnyű, "csak" pisilned kellett :DDDD ... Mnnnaaa, és most azt a szituációt képzeld el, amikor nőként, egy alkalommal egy ugyancsak bőbeszédű házigazda előadása közben kell rádöbbenned arra, hogy 2 nappal a várt időpont előtt kitör a havi vulkán, méghozzá szokatlan intenzitással. Még szerencse, hogy fekete volt a nadrág, és volt a lakásban mosógép :DDD
finisz 2019.06.09 15:15:08
@hubelejakab: Mondom, évek óta nem használtam, amikor még igen, akkor tényleg az volt a helyzet, hogy rövid bemutatkozást kellett írni a szállásadónak (reménybelinek), hogy szimpatikusnak találjon, és kiadja neked a pecót. Ez addig még úgy ahogy rendben volt, amíg az oldalon található szállások olcsóbbak voltak, mint az egyébként CV-t nem kérő, csak simán foglalható szállások. De ez azóta megváltozott.
finisz 2019.06.09 15:17:07
@hubelejakab: Kamuember ám a .... ! De hiszel, amit akarsz, felőlem!
Már több, mint 10 év telt el azóta, hogy az ÖBB prémium kategóriás távolsági vonata, a Railjet forgalomba állt Budapest Keleti pályaudvar és München Hauptbahnhof között. Az eltelt évek már nyomot hagytak a szerelvényen és a technika is fejlődött, nem beszélve az utazóközönség folyamatosan változó…..
finisz 2019.04.21 13:26:36
@Oxy: Nem asztalos, négyes helyre veszel jegyet, hanem sima kettesre. Esetleg fülkébe. Probléma megoldva. A kofferek meg az ülések alá kerülnek majd, ami egy 25-30 kilós koffernél kész áldás, hogy nem kell a közös tároló 2-3.-ik szintjéig emelni, ha az alsó szinten már nincs hely.
finisz 2019.04.21 17:36:10
@Európai téridő: Hát a retyók néha technikai hibásak lesznek, leginkább egy idióta utastárs miatt, aki eltömíti őket, útközben. Már én is futottam bele ilyenbe, azonnal szóltam a kalauznak, és lezárták. Jobb, mintha elöntené a szennyvíz a padlót.
Mondjuk, az fura, hogy nem volt átjárás a vagonok között, én még ezt nem tapasztaltam a Railjeteken, pedig sokat utazom velük, de ez is előfordulhat, valamilyen hiba miatt.
Hm, nos ami a kaját illeti... Ha végképp nem bírod ki, vagy több mint 6 órás útra van kilátás, akkor célszerű otthon szendvicseket készíteni magadnak. 5-6 óránál hosszabb utazás esetén én is így teszek, sőt még ásványvizet is beszerzek az útra. Nem ciki, nem gáz. Ugyanis nem titok, hogy a vonatokon és repülőkön kapható jócskán felülárazott szendvicsek és egyebek, vákuumfóliázott, hetekkel azelőtt elkészített "ínyencségek", amelyeket vagy megfelelően tároltak vagy nem addig, amíg a büfékocsira felkerültek. A meleg ételek meg konzervek, ugyanis konyha az nincs, csak melegítő, így ha valami melegre vágysz, akkor legfeljebb egy pár virslit egyél vonaton, ha nem zavar az ára. Vonaton/repülőn, max. csak kávét, az nem drágább, mint ha az állomáson vennéd.
Az meg, hogy a büfékocsis hölgy fáradt volt .. most komolyan? Miért? Robotnak nézted eddig a személyzetet?
Leégett a Notre Dame egy része. A kár tetemes, a helyreállítás évekbe telik majd, az internet pillanatok alatt tele lett a lángokról készült videókkal... meg az esemény kommentárjaival. A nagy médianyilvánosságot kapó események mindig fellobbantják a közbeszéd lángjait is. A hétköznapi embernek…..
finisz 2019.04.18 23:10:23
@Narancsos kommunizmus: Hasonlót szerettem volna írni, de megelőztél. Elképesztő mennyire működik az agymosás, mennyire ostobák az emberek, akik muszlimot legfeljebb a sarki falafeles-döneres pacák személyében láttak. Emlékeztet arra a gyűlöletpropagandára, amit Ceaucescu tolt anno, Romániában a magyar kisebbség ellen. Azok a románok gyűlölték a leginkább a magyarokat, akik életükben egyetlen egy magyarral sem találkoztak, de az agymosás hatott. Mint ma, Magyarországon. Szánalmas.
finisz 2019.04.19 00:48:04
@sírjatok: A gyűlöletpropaganda tényén semmit sem változtat a kommented.
comment:com Frászt! 2019.04.15 12:16:56
Fischer Gáborral, a TV2 (egyelőre még) programigazgatójával interjúzott a Marketing és Média (nekünk nem ad, ötször kértem), és az online elérhető rövidített verzióból úgy ugrik ki egy kérdés, és az arra adott bullshit válasz, mint Bayer Zsolt a rászorulóknak szánt önkormányzati lakások bérlői…..
Kivel ne fordult volna elő külföldön, hogy egészen véletlenül elcsípett egy, az anyanyelvén folytatott beszélgetést, mely résztvevőinek fogalmuk sem volt arról, hogy más is érti, amiről beszélnek? Az ilyen helyzetek rendkívül viccesek tudnak lenni, öt sztorival ösztönözlek…..
Azaz teltebb, kerekebb, egészséges keretek között. Korábban megvető szemekkel néztek az emberek ezekre a nőkre, leginkább a többi nő, de ebben a haladó korban ez is változni látszik. Valószínűleg a médiának köszönhetően, hiszen így olyan világhírű plus size nőket ismerhettünk meg, mint Ashley…..
finisz 2019.03.31 22:57:09
@teéjesenmindegy: Ha pontosan tudod mennyi 1000 kcal akkor azt is pontosan tudod, hogy 1 év napi 1000 kcal étrenddel, és újévkor a mentő visz el .... 1000 kcal ugyanis a szervezeted napi sárgarépa-szinteden való létezésedre elég. Ha mellette még dolgozol is, bármit, akkor 1 év alatt napi 1000 kcal-val, fogyni azt fogsz (főleg izomból), de le is építed a szervezeted.
finisz 2019.03.31 23:01:46
@Zabalint: Pontosan, átlag.
finisz 2019.03.31 23:20:48
@teéjesenmindegy: Khm, 1000-t írtam, a puszta létezéshez, kétszer is, de persze, -direkt-elkerülte a figyelmed. Azt is írtam, hogy átlag, persze, ez is elkerülte a figyelmed, vagy csak nem vagy annyira értelmes, hogy értelmezni tudd, az "átlag" szó jelentését.
A személyeskedő hangnemedet meg tartogasd a haverjaidnak, akik vevők rá, azért a haverjaid, mert elviselik a bunkóságodat.
Közel 1,7 millió fontot (610 millió forint) gyűjtöttek össze tavaly a brit krematóriumok azzal, hogy eladták a hamvasztás után megmaradt fém implantátumokat...
finisz 2019.03.07 18:26:53
@darlacko: Ha a család hozzájárult, akkor neked mi bajod van ezzel a gyakorlattal? Mellesleg, nem kicsit idiótaság fasizmust emlegetni. Kissé túlzásba viszed a harcodat.
  Kedves Tamás,  egykor együtt rúgtuk a bőrt, én emlékszem rád, ez fordítva valószínűleg nem mondható el, de nem baj. Azt mondod, hogy a magyarok szívesen túlóráznak. Azt mondod, hogy Magyarországon az emberek teljesen önszántukból, minden féle ellentételezés elvárása nélkül, szívesen dolgoznak…..
finisz 2019.03.05 23:20:53
@TSandor Toth: Ja, le kell tenni valamit az asztalra. Neked pl. mit is sikerült?
Labancz Anna él. Feltehetőleg. Hisz alig múlt hatvan. Az Arcanum 15 rendszerváltás előtti, Labancz Annára adott találatából 12 rá vonatkozik. Rá, aki levelezőtársat keresett az Ifjúsági Magazinban, majd válogatott műrepülőként tűnt fel a Repülés és más lapok hasábjain.…..
finisz 2019.02.27 23:01:07
@finisz: Ja, bocs, 10 milla .... hát legalább telik Viagrára ...
finisz 2019.02.28 09:44:37
@Gazz: Ja, ha van DNS minta. Talán nem olvastad, de az ügy bizonyítékai mentek a levesbe, mivel elévült. Ezért mondtam/írtam, hogy egy gyilkosságnak nem lenne szabad elévülnie.
Szóval, visszavehetsz magadból.
finisz 2019.02.28 12:18:52
@Gazz: A kioktató hangnemet annak tartogasd, aki vevő rá. Elévüléskor ugyanis minden megy a levesbe, nemcsak az iratanyag.
Tényleg, vegyél vissza az arcodból.
Régóta ismert tény, hogy a szomszédos Androméda-galaxis felénk tart, és habár nem kapkodja el a dolgot, de végül ütközni is fog Galaxisunkkal, a Tejútrendszerrel. A látványos eseményre ugyan nem mostanság fog sor kerülni, ám így is érdekes, hogyan zajlik le egy ilyen galaktikus összeolvadás. Egy…..
finisz 2019.02.27 17:28:54
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Khm, a másodperc lemaradt .. csakmondom ...
finisz 2019.02.27 19:27:10
@commando: Neb+már, hogy tudományos oldalakon is "bocsit" kellene kérni, mert most hagyom itt akkor a magyar blogszférát, de teljesen - a közéletiektől már leszoktam, de úgy teljesen, kábé.
Figyelj, a mai ismeretanyagunk szerint valami vagy így van, vagy úgy, ráadásul amúgy is lehet, aztán majd még az is összejön nekünk, hogy a kvantumfizikát, amit jelenleg valami hű-de-kibaszottul-bonyolult dolognak tartjuk, laza pár száz év alatt simán felülírjuk.
Szerintem, mi most vagyunk az elején, mint anno az őseink úgy kábé 35 ezer évvel ezelőtt,amikor a neandervölgyi fajunkkal összejöttek. Kihaltak, de a genetikai örökségük megmaradt. Mi is kihalunk, de genetikánkban pont annyira élünk tovább, amennyire az emberi faj.
finisz 2019.02.27 20:01:14
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Azért gáz, hogy nem leszek majd ott, statisztának ;).
Egyébként, érdekes ez, ki tudja, hányadik evolúciós hullámunkat éljük már meg fajként?
Annál jobb dolog nem is történhetett a magyar sorozatiparral, mint a Válótársak és a Mi kis falunk sikere. A két sorozat berúgta a pajtaajtót, és mostanra ott tartunk, hogy aki tud, sorozatot fejleszt, magyar gyártásút, lehetőleg magyar kútfőből. Ha jól számolunk, idén decemberig legalább 16 magyar…..
A vállalkozó mint olyan, itthon még mindig az M. Richárdokat vagy M. Lőrinceket jelenti, az erőszakos gyökeret megy a simlis, mutyizós lófaszjóskát, ami azért baj, mert ha a szó szoros értelmében vesszük, Steve Jobs is az volt, meg Mr. Selfidge is. A vállalkozó nem szitokszó, és nem pufidzseki…..
finisz 2019.02.19 18:52:52
@Butterske: Az a baj, hogy a magyar piac túl kicsi ehhez, nem is kapta meg a kért 60 millát, "csak" 10-et. Az ajánlatot tevő hölgynek ez egészen jó biznisz lesz, ugyanis Franciska, akármennyire is próbálták egy béna vágással "cápásítani", amolyan karitatív lélek, és tuti nem hagyja ott a melóját. Aprónak viszont megvan a céges háttere, és a tőkéje, hogy ezt a -szerintem- jó ötletet felfuttassa, és idővel profitot is hozzon.
finisz 2019.02.19 19:19:09
@Butterske: Persze, én is kívánom. Még annak a béna járókásnak is, megérdemli, amennyi energiát és pénzt belefektetett, veréb meg mindig akad :D
A fólia nem véletlenül egyszer használatos. Egyszer leveszed a szalámiról, újat kell visszatenned. Ugyanis, leveszed a termékről, hogy egy vásárlónak kimérj 15 deka tarját. Hova teszed? Hát, leginkább a pultra. Melyik felével? Amelyikkel éppen sikerül. Aztán 5 másodperc múlva, jön a következő vásárló 20 deka parizerért, arról fólia le, ugyancsak a pultra lebaszva. Majd jön újabb 5 másodperc múlva egy másik kedves vevő, ezúttal 15 deka paprikás kolbászért. Arról is fólia le. És ez csak 3 fólia a pulton 1 percen belül, amelyek vissza is kerülnek majd a termékekre, de ki tudja, melyik hova, melyik termékre, és melyik oldalával? Szóval, engem nem nyugtat meg, hogy a fóliát naponta -jó esetben- lecserélik. Mert vevői rendelésenként kellene. Csak persze, erre nincs idő, amikor 20-an állnak sorban a pultnál.
A kupaknál meg, ha jól láttam, nem érintkezik a belső felülete a termékkel. Persze, azt is tisztítani kellene minimum naponta, de mondjuk, ha ez nem jut eszébe a pultosnak, akkor ezt azért áruház/bolt-szinten egyszerűen lehet ellenőrizni.
finisz 2019.02.19 19:54:09
@jollytall: A nyalókások kényszerhelyzetben voltak, mondhatni, kínjukban mentek el erre a showra. Ha figyeltél, akkor elhangzott az a túl őszinte mondat, hogy az apjával fasírtban levő srác a fatertől szerezte be addig a cukrot, és ez a családi dzsembori miatt már nem annyira vonzó. Na, itt vágta el magát, mert rögtön 10%-al több beleugatási jogot volt kénytelen elfogadni, mint eredetileg tervezett. Bár, még jól járt, ugyanis ez legalább oszlott 3 ember között, akik ugye, nem egyformák ...
Még hogy következmények nélküli ország! Kérem szépen, csütörtökön reggel tíz körül került ki egy poszt ide Az állami propagandahivatalban Túrkeve=Mezőtúr címmel, amiben egy mulatságos húzásról írtam: a szoljon.hu-ra publikáló Szilvási Zsuzsa egy éven belül ugyanazt a cikket kétszer is megjelentette,…..
finisz 2019.02.17 17:25:30
@vakablak: Nos, egy újságírónak az általa jegyzett cikkek, riportok, interjúk a termékei. Ő ezeket adja el, ezekért kap fizetést. Tételezzük fel, hogy az egyik alkalmazottad a tavalyi bár saját termékét, de újként adja el neked, és mivel a te fejed nem káptalan, nem ugrik be neked, hogy ezt te már egyszer kifizetted neki, sőt annak az alkalmazottadnak sem ugrik be, akit viszont azért fizetsz, hogy ezt figyelje. Szóval, a termék, a te (cég)neved alatt idén újfent megjelenik, mint vadiúj termék a piacon. Majd a szakma és a konkurencia jól körberöhög, hogy mekkora egy dilettáns vagy is te, cégestől együtt.
Nos, mit lépnél? Az egyik alkalmazottad szándékosan átvert, a másik meg trehány volt.
finisz 2019.02.17 17:44:08
@Na hogy érzi ez a Wágner magát?: Már bocs, nem sixx-et védem, mert arra ott van ő maga, de ez a "bemószerolás" dolog úgy hülyeség, ahogy van. Amikor a konkurencia, bármelyik szakmában egy ilyen baromi ordasat hibázik, mint ebben az esetben, az első lépés mindig a nyilvánosság. Tudod, a piac ...
finisz 2019.02.17 18:05:40
@vakablak: Nos, én dolgoztam szerkesztőként ilyen szirem-szarom megyei lapnál, nem mostanában., hanem vagy olyan 12-13 éve, igaz, print kiadásban, mivel az online-felület akkoriban leginkább csak dísznek volt. Egy szerkesztőnek többek között az is a felelőssége, hogy az újraközlésekre figyeljen. Persze, azóta változtak a dolgok, és lehet, hogy a fideszes médiaérdekeltségeknél ez ma már másként van. Bár kétlem, mert ez egy szakmai alap.
Magánvéleményként, az "én-mit-tettem-volna-ha" égöve alatt .... a szerkesztőt tuti nem rúgtam volna, viszont meg sem úszta volna, figyelmeztetés, és fél havi fizu-levágás, biztos éberebbé teszi. Az újságíró viszont nálam repült volna, nem érdekel, hány évtizedes múltja van. Ugyanis egy saját cikket, nem lehet figyelmetlenségből, véletlenül újra eladni, ahhoz szándékosság kell. És aki szándékosan, mondhatni előre megfontoltan átver, az repül, mert nincs már bizalom a munkájában.
És ismét magánvélemény, de szerintem a hölgyet elsősorban ezért reptették. No, nem azért, mert általában véve csalt, hanem mert VELÜK szemben lépte ezt meg. És ez főleg a propaganda-gépezet "seggszagú" lapjainál főbenjáró bűn (már nem megbízható az elvtársnő, ha képes az elv-és akoltársakat is átverni).
1862. körül. IX. Pius pápa, születési nevén Giovanni Maria Mastai-Ferretti, az első pápa, akiről fotográfia készült. Az 1792-ben született egyházfő a leghosszabb ideig ült Szent Péter trónusán, 31 évig és 7 hónapig..
finisz 2019.02.04 13:50:28
@David Bowman: Detroit nem a fekete melósok miatt dőlt be, hanem mert már rohadtul nem volt akkora piaca a benzinfalóknak, amiket gyártottak.
Aki nem schengeni országba utazik Lisztferihegyről, egy ideje már megúszhatja a karámozást. Nem kell bokáig az esővízben gázolni, nem kell küzdeni a széllel, sem pedig ácsorogni a vizesblokk nélküli hodályban fél órán  át. Akkor ez már maga a csoda, nem? Hát, annyira nem. Volt szerencsénk már…..
finisz 2019.02.01 22:13:00
@ekat: Nos, mit is mondhatnék, Stuttgart egy viszonylag kis reptér, nem egy Köln/Bonn vagy Berlin ;) De olyan infrastruktúrája van, hogy őszintén nem értem, a reptéri taxisok, mégis miben reménykednek? ;)
finisz 2019.02.02 04:14:20
@tildy[UK]: Szerinted a regnáló hatalom melyik csatlósa nyert ezen? És legfőképpen, mennyit osztott vissza egyenesen Vityának?
És te még csodálkozol ... bár a magyarok, hülyébbek tudnak lenni, mint az angolok, akik mostanában esnek pofára abban, hogy a Brexit kurvára nem jó buli. Mert a lázadó-tini szerepnek kábé ott van vége, mint az Exploited karrierjének, és csak a legenda marad. Bár, te ezt jobban tudhatod, vagy legalábbis közelebbről.
finisz 2019.02.02 04:19:10
@Etniez: Elméletileg nem, de gyakorlatilag, mégis mire számíthatsz az alternatív "nagymagyar" valóságban, he?
De várd csak ki! Mert ha ebből mondjuk az index, a 24.hu vagy a 444 ügyet csinál, akkor majd kapsz választ is. Hivatalosan.
Ugye, tudod, mi lesz?
Hát, Soros!
Véget ért a felvételi. A lányomat és engem már nem érintett, mi tavaly estünk át ezen a tortúrán. Akkor összeomlottunk, mert teljesen kilátástalan helyzetbe kerültünk. Aztán Isten, sors, Univerzum, az élet megoldotta. És csodásan. A lányom azóta gimnazista, majdnem mindenből ötös tanuló. Pedig annak…..
  Magyarországon az utóbbi időben újra divatos lett a vendéglátásban dolgozni, aminek több oka is van. Reflektorfénybe kerültek séfek, hiszen egyre több műsor szól a konyhatudományokról, online felületek ontják magukból a recepteket, és számottevő azon kapcsolódó szakmák száma, ami ehhez köthető.…..
finisz 2019.01.19 18:28:17
@pingvin01: Ahogy mondod. A kurvaanyázva kommunikáló séf nem menő, mert Gordon Ramsay csak egy van, és ő is a show miatt nyomja a tahót. Nekem össz-vissz egy ilyen séfem volt. 3 hónapot maradtam a helyen, pedig volt alkoholista (már úgy értem, ténylegesen alkohol-beteg, nem alkalmi részeg) séfem is. Azt jobban bírtam.
Aki pedig a tanulóval csicskáztat, ugráltatja, nos, az egy utolsó tapló paraszt. Persze, nem kerül rögtön a frontvonalba egy tanuló vagy egy kezdő szakács, kellően nagy konyha esetén még egy sima beosztott szakács sem, de a "csicskáztatás", az visszataszító. Tanulni jött a szerencsétlen, nem az ostoba parasztja komplexus-kiélő céltáblájának.
Mélyen Tisztelt Bayer Úr! Tartózkodnék a blog által nyújtott névtelenség adta, pseudo-biztonságos fotelnácizmustól, ezért igen kúltúráltan igyekszem fogalmazni. Továbbá az is lehet, hogy vannak Önben rejtett értékek, melyeket azonban nem pazarol el a "köznek", megtartja magának, otthonra, mert…..
finisz 2019.01.17 21:09:45
@alfacharlybravo: @TCrown: Tehát, ha Bayer lófaszozik, az rendben van, az egy NER-kompatibilis lófasz. Ha ezt egy random 18 éves teszi, az meg undorító. Ahham.
A 444-nek már a második olyan, vágatlan videót juttatta el  a Kunigunda úti Mély Torok, ami egy normális országban simán alkalmas lenne arra, hogy vizsgálat induljon, és fejek hulljanak, mármint abban az értelemben, hogy a közszolgálat és a hiteles tájékoztatás szemen köpése miatt valakinek felelnie…..
finisz 2019.01.15 20:55:43
@6.Lenin: Mondom, hogy szinte senki sem ment el, ki is az az őrült, aki a gonosz öregember világában akarna élni, ahelyett a tejjel-mézzel és nyereg alatt puhított hússal folyó Kánaán helyett?
Komolyan, én vagyok a hülye, hogy hozzád szóltam ... neked 600 000 (a legoptimistább becslés) munkaképes és képzett ember hiánya "nagyon kevés". Oké.
finisz 2019.01.15 21:10:04
@6.Lenin: Értem, és természetesen a te saját ismeretségi köröd tapasztalatai általános érvényűek, sőt statisztikai jelentőséggel bírnak. Mellesleg, akiket te személyesen nem kedvelsz, az mind szar ember, mert te azt mondod.
Egyébként, mit kamuztam én? Semmit.
finisz 2019.01.16 12:32:46
@6.Lenin: Ó, tehát, te úgy kezdesz egy párbeszédet, hogy eleve feltételezed, a partner hazudik. Szép. Tudod mit? Beszélgess magaddal.
A legelsőt talán még 2017 legvégén készítettem el, de csak tavaly derült ki, mennyire rossz. Szedtem téli fülőkét, amit a kereskedelemben enoki gomba néven lehet beszerezni. Ugyanarról a fajról van szó, csak a termesztett változat zsúfoltan nő a sötétben. Ettől néz ki úgy, ahogy. A téli fülőkéről…..
finisz 2019.01.10 17:35:53
@Attilajukkaja: Gombát valóban nem áztatunk, viszont a szegfűgombát alaposan meg kell mosni, folyó vízben. Igen, tiszta pazarlás, igen, időigényes, a homok viszont gáz ;).
finisz 2019.01.10 20:14:08
@Attilajukkaja: Hát, leginkább lutri, mert nem tudhatod a piaci gombáról, hogy milyen termőtalajról szedték. Igaz, meg lehet vizsgálni a lemezkék között, ha az árus hagyja, hogy hozzányúlj a portékához. Ha nagyon homokos, akkor azt már tapintásra is látni fogod.
finisz 2019.01.11 22:05:08
@Attilajukkaja: Akkor talán számodra a megoldás lehet a szárított gombák palettája. Az sem 100% ugyan a kukacmentességre, de azért 99.99. Igen, tudom, a friss gomba nem összehasonlítható, viszont, ha raguba kell akkor a szárítottal talán még jobban is jársz.
És ilyenkor eszembe jut a gyerekkorom, amikor a nagyapámmal jártunk a város környéki hegyekbe, ahol a túra során frissen szedett keserűgombát és őzlábot, helyben parázs fölötti sütés után megebédeltük, a magunkkal hozott juhtúróval és némi zöldségekkel kísérve, amihez a desszert a mindenféle erdei bogyó volt, évszaktól függően a szamócától (nem, az nem a földieper, amit a budapesti piacokon hív így néhány elvetemült árus) a kökényig.
Az RTL Klub Reggelije január 2-től hatkor jelentkezik, és egy új műsorvezetővel, Szabó Zsófival, akiről ezek szerint csak nem mond le a csatorna és fogcsikorgatva is, de műsorvezetőt faragnak belőle. Nem lesz egyszerű, az biztos, drukkolunk minden érintettnek. Az eddig műsorvezetők azaz Peller Anna,…..
A két leghíresebb magyar szépségkirálynő a Balaton mellől származott. Nem csak ez volt bennük közös hanem, hogy túl ártatlanok voltak a szépségipar furmányos iparágához...
finisz 2018.12.15 16:37:40
@[megmondoember]: Hát ja, igazad van, az a sok festő, zenész, szobrász és egyéb művész, aki az adottságával született, ment volna el szénbányásznak inkább, hogy ne a készen kapott sajátosságaival foglalkozzon.
A 444 lelt rá erre a Híradó-részletre, amiben a tüntetésekkel foglalkoztak, egészen pontosan azzal, hogy micsoda mocsok maradt a felszínen a túlóratörvény miatt utcára vonuló, de jóval, több sérelem miatt ideges tüntetők levonulása után. És hát maradt egy olyan is, amin egy akasztott ember látható,…..
finisz 2018.12.15 08:57:48
@Málnafaló: Te tényleg nem tudsz különbséget tenni egy közmédia és egy üzleti alapon működő vállalkozás, ami lehet éppen egy híroldal is, között?
Másrészt meg, ez az ovis stílus, mondd csak, nem gáz, hogy de-ő-is? Mert úgy egyébként 5 éves kor felett gáz szokott lenni. Csaxólok.