Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mapetso

49 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Potifár tehát teljes felelősséget adott Józsefnek minden tulajdonában lévő dolog felett. És mivel ott volt József, nem kellett aggódnia semmi miatt - hacsak nem amiatt, hogy milyen ételt egyen!" 1Móz 39,6 (NLT fordítás) Mi a legnagyobb dicséret, amit egy főnöktől kaphatsz? "Rád bízom, cseppet…..
„Józsefnek szép termete és szép arca volt. Ezek után történt, hogy Józsefre szemet vetett gazdájának felesége, és ezt mondta: Hálj velem! Ő azonban ezt nem akarta, és azt felelte gazdája feleségének: Nézd, az én gazdámnak semmi gondja sincs mellettem háza dolgaira, és rám bízta mindenét. Senki sem…..
  "Akiket Isten Lelke vezet, azok Isten gyermekei. Mert a Lélek, melyet Isten adott nektek, nem rabszolgákká tesz benneteket, és nem félelemre késztet benneteket; ehelyett a Lélek Isten gyermekeivé tesz benneteket, és a Lélek ereje által így kiáltunk Istenhez: Atyám, Atyám! Isten Lelke…..
"Nem a bűnös természeted irányít titeket. A Lélek irányít titeket, ha Isten Lelke él bennetek." (Róm 8,9 NLT) Manapság egyesek azt hangoztatják, hogy egyszerűen engedjünk minden vágynak, ami az utunkba kerül: "Ha jólesik, tedd meg!" "Ha téged szolgál, akkor hajrá!" "Ha mindenki más is csinálja,…..
"Most azonban változtassátok meg gondolkozásotokat és forduljatok vissza Istenhez, hogy eltörölje a bűneiteket!" ApCsel 3,19 (NIV)   Valahogy az idők során a "bűnbánat" negatív töltetű szóvá vált. Sokan, amikor ezt a szót hallják, egy olyan fickó jut eszükbe, aki egy táblát tart a sarkon, és…..
"Ha hagyjátok, hogy bűnös természetetek irányítsa elméteket, az halálhoz vezet. De ha hagyjátok, hogy a Lélek irányítsa elméteket, az élethez és békességhez vezet." Róm 8,6 (NLT) Észrevetted, hogy az elméd nem mindig azt teszi, amit mondasz neki? Néha az elmédnek saját akarata van. Néha a…..
"Ti vagytok a világ világossága - mint egy város a hegytetőn, amelyet nem lehet elrejteni." Mt 5,14 (NLT) Ha nem vagy biztos abban, hogy ki is vagy valójában, akkor manipulálhatnak és formálhatnak téged a körülötted lévő nyomások, problémák és emberek - és ez stresszhez vezet. Kultúránk…..
"Lássátok meg, milyen nagy szeretetet tanúsított irántunk az Atya: Isten gyermekeinek neveznek minket, és azok is vagyunk!" 1Ján 3,1 (NIV) Stresszes időket élünk. Minden eddiginél nagyobb szükségünk van arra, hogy megtanuljuk a rugalmasságot, hogy meg tudjuk tenni azt, amire Isten elhívott…..
"Isten azzal mutatta meg irántunk való nagy szeretetét, hogy elküldte Krisztust, hogy meghaljon értünk, amikor még bűnösök voltunk." Róm 5,8 (NLT) Mindent, amit Jézus érted tett, szeretetből tette. A Biblia azt mondja, hogy Isten téged azért teremtett, hogy szeressen. Az egyetlen ok, amiért…..
"Ezért, mivel a hit életének ilyen hatalmas tanúságtevő tömege vesz körül minket, vetkőzzünk le minden terhet, ami lelassít bennünket, különösen a bűnt, amibe oly könnyen elesünk. És fussuk meg kitartóan azt a versenyt, amelyet Isten kitűzött elénk." Zsid 12,1 (NLT) Meglepő lehet, hogy a "nem" az…..
"A szeretetet őszinte tettekkel kell kimutatnunk, nem üres szavakkal." (1Jn 3,18 GW)   Mindannyian különböző mennyiségben rendelkezünk energiával, vagyonnal és tehetséggel, de mindannyiunknak pontosan ugyanannyi időnk van: 168 óra egy héten. Több pénzt mindig lehet keresni, de több időt nem…..
"Mindenekelőtt az egymás iránti szeretet legyen kitartó bennetek, mert a szeretet sok bűnt elfedez." (1Pét 4,8 NLT)   Isten azt mondja, hogy a szeretet megtanulása a legjobb módja annak, hogy az életedet jól töltsd ki. Tegnap két okot néztünk meg, amiért ez igaz. Először is, a szeretet igazolja…..
"Mindnyájan egybe fogtok kapcsolódni, és dicsőséget fogtok adni Istennek, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyjának. Krisztus befogadott benneteket, ezért ti is fogadjátok el egymást, ami dicsőséget fog hozni Istennek". Róm 15,6 (NCV) A legtöbb ember azt gondolja, hogy a kereszténység egy hitrendszer.…..
"Aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül." Róm 10,13 (NIV fordítás) A Biblia azt mondja a Rómaiakhoz írt levél 6,23-ban: "A bűn zsoldja a halál, de Isten ingyenes ajándéka az örök élet Krisztus Jézus, a mi Urunk által" (NLT fordítás). Mondhatnánk, hogy a kegyelem az az ajándék, amely…..
"Még ha nyomasztanak is minket a gondok, az a ti vigasztalásotokért és üdvösségetekért van! Mert amikor mi magunk is megvigasztalódunk, bizonyára mi is megvigasztalunk titeket. Akkor türelmesen el tudjátok viselni ugyanazt, amit mi elszenvedünk." 2Kor 1,6 (NLT) Élete során mindenkinek szembe kell…..
"Tudom, hogy bármit megtehetsz, és senki sem állíthat meg. Azt kérdezted: 'Ki az, aki ilyen tudatlansággal kérdőjelezi meg a bölcsességemet?'. Én vagyok az - és én olyan dolgokról beszéltem, amelyekről semmit sem tudtam; olyan dolgokról, amelyek túlságosan csodálatosak voltak számomra. ...…..
"Mert bizony mondom nektek, hogy amíg az ég és a föld el nem múlik, egyetlen kicsi betű vagy vessző sem vész el a törvényből, amíg minden be nem teljesedik." Mt 5,18 NIV Talán hallottad már, hogy valaki azt mondta, "Jézusnak hiszek, de a többieknek, akik a Bibliát írták, azoknak nem". Ezzel a…..
"Mózestől meg valamennyi prófétától kezdve [Jézus] elmagyarázta nekik mindazt, ami az Írásokban róla szólt." Lk 24,27 A Biblia csak Isten műve lehet. A Biblia 66 könyvet tartalmaz, amelyeket 1600 év alatt 40 szerző írt – egyetlen témáról. Az, hogy egyetlen, egységes témája van, az az egyik oka…..
"Az én Istenem minden szükségedet kielégíti az ő dicsőségben való gazdagsága szerint Jézus Krisztusban." (Fil 4,19 ESV fordítás)   Te hol találod meg a biztonságodat? Ha a bankszámládba, a munkádba vagy a befektetéseidbe veted a bizalmadat, az a  biztos szenvedéshez vezető recept. Miért? Mert…..
"Egyedül Istenre hagyatkozom; reményemet belé helyezem. Egyedül ő véd meg és ment meg engem; ő az én védelmezőm, és soha nem fognak legyőzni. Üdvösségem és becsületem Istentől függ; ő az én erős védelmezőm; ő az én menedékem." Zsolt 62,5-7 (GNT fordítás) Mindig lesznek olyan emberek az életedben,…..
"Őszintén beszéltünk nektek; kitártuk a szívünket". 2Kor 6,11 (GNT) Szeretnél segíteni olyan  embereken, akik szenvednek? Akkor hajlandónak kell lenned megosztani, hogy hogyan figyeltél fel a saját fájdalmadra. A fájdalom egy figyelmeztető jelzés, amely azt üzeni, hogy valami nincs rendben és…..
"[Isten] megvigasztal minket minden bajunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat. Amikor ők is bajban vannak, mi is képesek leszünk nekik ugyanazt a vigaszt nyújtani, amit Isten adott nekünk." 2 Kor 1,4 (NLT) Életed egyik célja, hogy másokat szolgálj. Ráadásul Isten felhasználhatja a…..
"A fentről jövő bölcsesség mindenekelőtt tiszta. Emellett békeszerető, mindenkor szelíd, és hajlandó engedni másoknak. Tele van irgalommal." (Jak 3,17 NLT)   Az irgalom olyan, mint a gyémánt: sokoldalú. Ma ennek az irgalmasságnak a hét arcát fogjuk megvizsgálni. És garantálhatom, hogy ha…..
"Megtartja az ÚR mindazokat, akik őt szeretik." Zsolt 145,20 (NIV).  Ha Jézusba veted a bizalmadat, soha nem kell félned a jövőtől. Jósága és irgalma minden nap veled van. A Jó Pásztort követed, és ő ott van előtted botjával és vesszőjével. A nyáj hátsó részében pedig egy pár juhászkutya - jóság…..
„Ne aggódjatok a holnap miatt, mert a holnapnak is meg lesznek a maga gondjai. Minden napnak van elég saját gondja." (Mt 6,34 NCV fordítás) Két nap van, ami felől sosem kellene aggódnod: a tegnap és a holnap. Jézus azt mondja: „Ne aggódj a holnap miatt, mert a holnapnak is meg lesznek a maga…..