Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Strici

149 bejegyzést írt és 16853 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kertészmérnökként nem állok napi kapcsolatban a mezőgazdaság történéseivel, ugyanakkor figyelemmel követem az agrárium híreit. A napokban két dolog is a kukoricára irányította a figyelmemet. A sajtót bejáró hírek szerint az idei kukoricatermés  mintegy 40%-a megsemmisült…..
Ha van olyan ezen a blogon, hogy hagyományos bejegyzés, akkor ez a mostani biztosan nem tartozik ezek közé. Korábban azt ígértem, hogy időnként beszámolok majd képviselői tapasztalataimról, egyelőre azonban csak egy saját beszéddel és egy ünnepi beszámolóval terheltem ezt az…..
Meglepő koalíciók lehetőségét veti fel a Republikon elemzése: egy most tartott választáson a modell szerint – hiába a többségibbé tett választási rendszer - senkinek sem lenne egyedül többsége, s ha nem akarnak a pártok megismételt voksolást, olyan lehetőségek maradnak, mint…..
Olyan érzése van az embernek, mintha fix évfordulós ünnepe lenne a dinnye árának. Ez valami hagyomány itt a Balkán sarkán, hogy a dinnye árának a piaci önszabályozás nem jó, lépten nyomon bele kell beszélnie valakinek. Tavaly szinte napra pontosan ugyanitt tartottunk, a dinnyeár…..
Strici 2012.07.23 12:14:21
  Életképtelenségét bizonyítja majd a baloldali-liberális gazdasági-politikai erőtér, ha nem lesz képes megmenteni a Neo FM-et. Orbán Viktorra és támogatóira biztos nem számíthatnak, mert a Fidesz vezetői 2002-ben a saját bőrükön is megtapasztalták, hogy mit jelent…..
2004-ben a CBS közvetítette a Super Bowl-t, azaz az amerikai futballbajnokság döntőjét, és egészen a félidei showműsorig nem is volt ezzel a műsorral semmi baj. Ekkor ugyanis Justin Timberlake és Janet Jackson lépett színpadra, és a duett közben Timberlake egy határozott mozdulattal…..
Birka nép Büdös birka 2011.06.11 08:41:00
Nyolcadikban tanultuk irodalomból József Attilát. Az volt a házi feladat, hogy képzeljük el a gyermek József Attila lakását. Mivel elég sok nyomorlakást láttam kicsi koromban a Csikágóban (Budapest egyik legnyomorultabb részén), valami olyasmit írtam le, hogy sötét szoba-konyha,…..
Strici 2011.06.13 10:56:22
@flea: Igen, de kicsit ellentmondók a szabályok. :-(((
Strici 2011.06.13 21:37:17
@egy nagyi: Tényleg alaposan megnéztem azóta. Egyetlen esetben kell fizetnie a dolgozónak: ha 14-18 éves közötti, és olyan munkakört tölt be, amihez kell a vizsgálat. Ilyen pl. az élelmiszer-eladó. De az árufeltöltő pl. nem.
Strici 2012.06.27 18:48:21
  A Médiatanács jogalkalmazóként érdeklődéssel figyeli a médiatörvény egyes módosításai körül kialakult polémiát. A jogszabály-módosításokat természetesen lehet és kell is bírálni, ez a parlamenti döntéshozatal természetes velejárója, ugyanakkor szomorú, hogy a…..
Mivel régóta vagyok nyelvvizsgabiztos, szeretnék néhány igen elterjedt tévhitet eloszlatni amelyekkel úton-útfélen találkozom. Az apropót az adta, hogy beol.hu-n ma megjelent,hogy ismét bíróság elé áll egy csaló, aki valaki más személyi igazolványával próbált "segíteni"…..
Szeretem, ha egyik másik nagy vitát kavart posztnak utóélete van, és önjáróvá válik. Egyrészt mutatja, eljut oda ahová szánom, másrészt azt az illúziót kelti, hogy hajlamosak az érintettek is a fejükhöz kapni néha. Vagy nem.Néhány hete téma volt az Ifjúsági…..
Birka nép A birka házhoz száll 2012.02.09 08:30:00
Sok-sok hónappal ezelőtt írtam legutóbb a blogomba. Több oka is volt ennek – leginkább a lustaság. Az élet továbbmenetelését mindez nem befolyásolta  –  én pl. rászoktam az internetes vásárlásra, A mérleg inkább kedvező, bár volt néhány ügyetlenkedésem,…..
Strici 2012.02.10 23:36:38
@Büszke_troll: Én viszont jó ügyfélszolgálatos voltam, mert nagyon türelmesen válaszoltam minden kérdésre. Akár órákon keresztül is. Ugyanis az volt a dolgom, hogy mindennek utána járjak. Soha nem válaszoltam úgy, hogy ez az intézmény belső ügye vagy hogy nem áll módomban többet mondani. Itt az alap-probléma az - ha netán nem derült volna ki -, hogy a házhoz szállítás kapcsán a szállító megszegte a szerződést. Egyébként a csajszi elismerte a honlap kezelési problémáját, a pasi nem; gondolom, megbütykölték közben. A számlaszám feltüntetése általános gyakorlat a neten, a hiányából volt problémám karácsonykor, ui. nem tudtam utalni egy megrendelt áruért. Ugyancsak karácsony előtt négy napig állt a honlap és minden számítástechnikai szolgáltatás (a belső is), mert akciót hirdetett a Praktiker, és ezt a vásárlók komolyan vették.
A válaszolóknak megírtam-megmondtam, hogy a nevük meg fog jelenni.
Igen, én ilyen gizda vagyok, a tényfeltárás minden apró részletre ki szokott terjedni, ha már úgy döntök, írok róla.
 Mostanában egyre többször kapnak szárnyra olyan hírek, amelyek a fizikai adathordozók feleslegessé válásáról szólnak. És bár talán korai még temetni a CD-ket, a mai délutánt mi is egy alapos selejtezésre szántuk. Gondolom, nem vagyok egyedül a problémával, hiszen  más…..
Strici 2011.11.21 12:45:34
@KovA: Ne haragudj, de a kérdésedre a válasz egy teljes félév az iskolában. Pszichoakusztika a címe. Ahol pl. azt is tanítom, hogy mit és hogyan érzékelünk, s hogy pl. nemcsak a fülünkkel, hanem a gyomrunkkal is hallunk. S főként persze az agyunkkal. A teljes hallásmechanizmus egy jó nagy tankönyvnyi anyag, s büszkék lehetünk rá, hogy a lényeget egy magyar származású kutató fedezte föl, Békesy György, aki ezért Nobel-díjat is kapott. Tehát ha kívánod, beszélgethetünk erről, ha kéred, megadom a telószámomat.
 „Forró ősz”, „megszorításokra készül a kormány” „megbukott a  matolcsyzmus” - ilyen és ehhez hasonló lózungok vezették be a sajtóban annak beismerését, hogy milyen tévútra is futott a kormány. A kénytelen fiskális restrikció…..
Strici 2011.09.18 14:19:04
Birka nép A birka és a jelek 2011.09.15 13:48:00
 „Akár egy halom hasított fa,hever egymáson a világ,szorítja, nyomja, összefogjaegyik dolog a másikáts így mindenik determinált.Csak ami nincs, annak van bokra,csak ami lesz, az a virág,ami van, széthull darabokra.”(József Attila: Eszmélet)Már amikor először…..
Kultvers ZAJT 2011.09.13 08:00:00
fiatal vagyok és felelőtlen,a pezsgőt is feléd tartva nyitom ki,bemutatok az ukrán határőrnek,holott Ukrajnából még nem engedett ki. gyere, ordíts az arcomba halkan,ez minden, amit tehetünk egymásért,ugráljunk önfeledten csendben,semmi másért, csak a lázadásért. tarts…..
Strici 2011.09.14 07:52:27
Birka nép A kommentelő birka 2011.07.01 23:51:00
 „A hír szent, a vélemény szabad.”(Pulitzer József)„A vélemény szent, hírek meg úgyis vannak”(Szerelem, házasság, prostitúció; avagy a közösségi, a közszolgálati és a kereskedelmi rádiózás – Pagoda, 1997. 3. szám)„Kossuth Rádió,…..
Strici 2011.09.11 22:13:48
Birka nép A birkalány bablevese 2011.09.11 22:09:00
Szenzáció kell? Folyjon a vér? Lehessen szurkolni a gyilkosnak, netán tüntetni is a visszaeső bűnös mellett? Igen, egyre inkább erről szólnak az úgynevezett híradások.  Ám ahhoz, hogy egy bűnügyi hír elérje a média és a médiahasználók – vagyis a birkák –…..
Eredetileg a svájci bicska és a nagy magyar benzinkútlánc kapcsolatáról szerettem volna egy pikáns történetet elmesélni, de a tegnapi rögzített árfolyamos végtörlesztős bejelentés után ebből csak Svájc marad, meg az ő jó öreg devizájuk. Majd talán visszatérek egyszer a…..
Birka nép Indexes birkák 2011.09.06 13:36:20
1994 nyarán egy Uj Péter nevű, fiatal, éppen csak érettségit szerezni tudó újságíró-féle a Népszabadság című világlapban megjelent egyik cikkében az egekig magasztalt engem.Egy évvel később a Magyar Narancsban olvasói levélnek álcázott, csaknem egész oldalas cikkben viszont…..
Uj Péter távozik az Indextől, ez a hír dugaszolja be most a netet, találgat mindenki, hogy miért, és legfőképpen hogyan tovább.Közismerten vonzódom az új kihívásokhoz, már pendelyes koromban is új kihívásokkal játszottam a porban. Az óvodában új kihívás volt a jelem.…..
Birka nép Birkafos 2011.09.02 14:05:00
Fosós korszakomat élem. Vagyis az utóbbi időben többször volt/van hasmenésem. A hasmenés rossz dolog, mert ha éppen nem vagy klozetközelben, és rád jön a szapora… de hadd ne részletezzem.A minap a körúton járva a Herbária nevű gyógynövény-kufár cég randa,…..
Petőfit tanítani kell, azt mondja. A szuverén embertanároknak, vagy a tanárembereknek, nem tudom már követni, mindegy azoknak kell. Kell, mondja, és tök szuverén módon mondja, mert az olyan cuki. A szuverén. Az olyan kicsit hasonlít a szinglire. Ami meg majdnem olyan cuki, mint kibaszva…..
  Nyaralni indulsz? Vagy ebben a randa novemberi időben csak bekuckóznál otthonra és olvasnál valami jó kis csajosat, avagy egy nehezebb világirodalmi remeket? Régóta köztudott, hogy ez a fajta kikapcsolódás jót tesz az idegeknek, sőt, esetenként a ráncokat is kisimítja.…..
Talán 2007-től kezdve sokat dumáltam egy Olaf Steenfad nevű figurával, aki még Rudi Zoltán mellett volt az MTV elnöki tanácsadója, amúgy tapasztalt német televíziós újságíró és vezető is volt. Volt egy víziója arról, hogy mit kéne csinálni Magyarországon. Gyakran emlegette…..