Regisztráció Blogot indítok
Adatok
langolier

0 bejegyzést írt és 91 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sajnos semmi sem tökéletes, még az Amazon világ sem. Van az kellemes lehetőség, hogy a saját olvasónkra emailben küldjünk mindenféle olvasnivalót. Ha ezt megfejeljük azzal, hogy böngészőből küldözgetjük a későbbi olvasásra szánt oldalakat, vagy csak simán installáltunk…..
langolier 2013.01.23 16:24:23
@naplómente: @Dworkyll tök jól leírta, nem tudok többet hozzátenni!
Infographics Bloody Mess 2011.07.27 11:24:00
A CSI (Crime Scene Investigation) filmek vagyis a Helyszínelők rajongóinak azt hiszem már nem kell bemutatni mi mindenre deríthet fényt néhány csepp vér. A következő infografika a BPA (Bloodstain Pattern Analysis) vagyis a vérfolt minták elemzésének világába kalauzolja el az…..
langolier 2011.07.27 13:24:02
Egy különleges belvárosi kis tavacska képével lepett meg Balázs barátom, a Vörösfenyő formáció énekes-gitárosa. (Nagyításért klikk a képre!)   Helló!  Néztem a mostani árvizes posztot és eszembe jutott egy kép, amit az ablakomból fotóztam amikor beköltöztem. Ez…..
 A Flickr-en aki feltölt egy fotót megjelölheti, hogy pontosan hol lőtte a képet - szép szóval geotegelheti azt. Egy Eric Fisher nevű fószernek eszébe jutott, hogy városonként megnézi, hogy a helyiek (akiknek a a szülőhelye vagy a lakhelye az adott település) merre…..
Appleblog Bocsánat 2010.06.04 14:44:46
Nem volt szó eddig politikáról az Appleblogon, és ezután sem lesz, de NORMÁLISAK EZEK?..
langolier 2010.06.04 15:47:01
langolier 2010.06.04 15:48:17
@slima: +1
Kész, eddig vártam, és a következő napokban döntésre fogok jutni. Az iPhone 3GS és a Nexus One merült fel, mint lehetséges kiszemelt prédák. Az elmúlt időszakban egy sok pro és kontrát olvastam, hallottam mindkét telefonról. Ám továbbra sem tudtam nyugodt szívvel eldönteni,…..
Pár napja az Olimpiában ebédeltem egy barátommal. A menü mellé adott pohár szikvízzel vártuk az előételt, miközben az élet nagy dolgairól beszélgettünk: ételekről, barátnőkről, tartozásokról, nyaralásokról. Mindketten iPhone-t használunk, méghozzá a 3G-s modellt, így…..
langolier 2010.03.17 11:52:25
@langolier: Külön jókat mosolyogtam az iPad bejelentés után azokon a cikkeken, amik _megmagyarázták_, hogy miért nem tervezett kamerát Steve az iPad-be, miután kiderült, hogy az iPad-ben pont ott a kamera helye, csak nem rakták be. (Eljött a határidő gondolom, és letettek róla.)
Appleblog Elindult a Megyék Harca 2010.01.28 14:03:00
Ez most nem Apple, csak hozzám köthető, de szerettem volna írni pár sort arról a munkáról, ami az utóbbi pár hetemet kitöltötte. Még tavaly nyáron jutott eszembe, hogy kéne az Indexre egy olyan vetélkedő, amiben a játékosok a saját megyéjükért harcolhatnak. Egy olyan kvíz,…..
langolier 2010.01.28 14:51:16
Steve Ballmer tegnap este mutatta be a HP gyártásában készült "slate PC"-t, ezzel kapcsolatban van néhány észrevételem. 1: A vezér az Apple által választott 2007-es megjelölést használta a termék megjelölésére, valószínűleg mások is így tesznek, tehát várható a…..
langolier 2010.01.07 13:01:14
@macilaci: Nekem azért tetszik az ötlet, mert van egy asztali gépem (iMac), amivel elégedett vagyok, mindent itt csinálok. De kéne egy kicsi, könnyű, mégis használható számítógép, amivel bárhol (fotel, ágy, udvar, akármi) kényelmesen tudnék nézelődni (képek, filmek, weblapok, stb. semmi komoly), apróbb dolgokat elintézni.

A tablet azért és akkor lehet jó, hogy ha az irányítása ezekben a helyzetekben is kényelmes. Laptopot utálok ágyban használni, mert vagy a monitor áll bénán, vagy a kezem törik meg a tapipadon/billentyűzeten. Nem is beszélve arról, hogy búg, meg meleg. Kérdés, hogy tablet milyen lesz majd. Lehet, hogy ugyanilyen fos, akkor majd jól nem veszem meg én sem. Az igény attól még viszont megmarad.
  Csatoltam néhány fotót a Szerémi út elején lévő aluljáróról. Hát van nekünk ilyen szép aluljárónk? Válasz: már nincs. A hajléktalan pár azonnal visszavette, a tagekre pedig egy hetet kellett várni. - írta a levelet egy kedves olvasó, aki kérésemre küldött pár…..
Végre megtörtént, amiről hónapok óta megy a pletyka, frissítette gépkínálatát az Apple. Mindkét, az átlagembert érdeklő asztali kategóriában nagy vérengzést hajtott végre a cég, megújult az iMac és a mini, de hozzányúltak a MacBookhoz is. A monitoros gépből ezentúl 20…..
Az iskolai erőszak egy -reményeink szerint- ritka formáját ismerhetjük meg a következő levélből. Levélírónk fiát egyszerűen megpofozta  a tanár, amikor látta, hogy egy vélt baleset után nincsen semmilyen baja. A fiam egy nagyszájú, öntörvényű gyerek. Volt már vele…..
langolier 2009.09.28 18:04:48
Appleblog Vonattal utaztam 2009.09.28 11:52:00
A hétvégén szülővárosomban, Győrben voltam. Jön az ősz, elmúlt a kabriózás időszaka, szóval leraktam a Barchettát téli pihenőre. Visszafele úgy döntöttem, vonattal jövök, mert jók voltak az emlékeim: az IC-k csöndesek és gyorsak, óriási a hely bennük, nagyságrendekkel…..
Eddig nem értettem, hogy miért akarja a Microsoft mindenáron az Apple Store-ok mellé felhúzni a saját üzleteit, és miért tekinti ezeket a boltokat a cuperinói üzletek konkurenciájának. Most azonban lehullt a lepel, kiderült a mesteri cselszövés: a redmondiak valójában nem az Apple…..
langolier 2009.09.22 19:40:11
addict A nagy márkapárosok 2009.09.22 09:35:00
Tegnap az adidas és a Puma kapcsán felmerült, hogy rajtuk kívül is sok páros küzdelem van a márkák között. Nem véletlen ez, hiszen az emberek szeretik az ilyen heroikus, vagy éppen vadnyugati leszámolós sztorikat, és a két márka vezető szerepét is bebetonozza egy ehhez hasonló…..
langolier 2009.09.22 10:17:36
Megkaptam kipróbálásra az ApComtól az új, két terabájtos modellt. Alapos tesztről nem nagyon lehetett szó, hiszen ez egy tipikusan olyan eszköz, amivel legalább egy hónapig együtt kellene élni a kapcsolat rejtett nehézségei miatt, és igazi kielégítésről is csak évek múlva…..
langolier 2009.09.22 10:03:46
@hauz: 400 GB folytó csak egy helyen volt meg??? Minden fotónak legalább két helyen meg kell(ene) lennie.

A legnagyobb veszélben általában a memóriakártyán van a fotó, amint feltetted a számítógépre, már jó mert két helyen megvan (memóriakártya, vinyó). Aztán a kártyáról csak azután lehet törölni, ha meg volt a biztonsági mentés.
Visszatértünk a nyaralásból, újra friss, ropogós hírekkel sokkolunk titeket. Ádám még meghosszabbította kicsit a szabadságát, szóval a következő pár napban főleg én tolom majd nektek a kontentet, rögtön a kedvenc témámmal kezdek: ez egyik külföldi forrás szerint a…..
langolier 2009.09.16 12:15:33
De most komolyan. Meg kell próbálni elfogadni mindenkit olyannak, amilyen. Nem azért, mert egyetértünk vele, hanem mert megérdemli, mint ember. A legkevesebb, hogy befogjuk a pofánkat, és csenden tűrünk, de ha már haladó szintre léptünk, mondhatjuk azt is, hé, nem is rossz, legyen.…..
Mindig ez a kérdés motoszkál a fejemben, amikor olvasom az ehhez hasonló írásokat. Tévedés ne essék, nem a Suzuki(s)-jelenségről van szó, nem is az autóhitelezéssel kapcsolatos buktatókról, megénekelték azt már épp elegen. Hanem az újautó-hitel-nagybukta spirálon…..
Tudom, hogy még csak a nullás sorszámú verziónál tartunk, és lesz még hiba bőven, én mégis elkészítettem nemtetszési listámat. Azt is elmondom, miért. Míg Csaba összességében egy jobb, gördülékenyebb operációs rendszert kapott, nekem sok esetben a bosszúság maradt, amit…..
Talán a leggeekebb Gmail téma a Terminal óta. Az early adopterek máris nyomtak rá egy installt. (Settings/Themes/High Score alatt lehet rátalálni a levelezőtökben.) Ha már itt tartunk: ti milyen Gmail-témát használtok mostanában? Még mindig a Tree a nyerő? ..
Pár éve még a leggeekebb, mondhatni az egyik leginkább lenézett devianciának tartották, hogy ha valaki az ébredést követően bekapcsolja a számítógépét, és a reggeli kávé mellett kattintgat, elkezdi élni virtuális közösségi életét. A New York Times néhány napja közölt…..
Na gyerekek, elájultok: az Arstechnica áttúrta az iPhone SDK 3.1-es USBDeviceConfiguration-fájlját (bocs D., ebből egy szót sem értettél), és mit talált benne? Hát az iProd 1.1-es verzióját. Az összes korábbi update-ben benne volt a 0.1-es változat, amivel a prototípusokat szokták…..
Múltkori paradicsomos posztom kikerült a blogketrecbe, így ismét megtapasztalhattam én is a trollok áradását.Az, hogy valaki hülye(=buta, ostoba, sötét), sajnálatos, de önmagában még nem lenne baj.Ami baj, hogy ehhez a butasághoz nemritkán naaagy arc és a humorérzék teljes hiány…..
A péntek este otthon csücsülők kezdjék a mai tévézést Monkkal (19:10 TV2), aztán folytassák a Falusi románc (20:00 Filmmúzeum) című 84-es csehszlovák filmmel, ami egy tizenéves parasztlányról szól, aki a városban szeretné megtalálni a szerelmet. Helena Bonham Carter alakítása…..
langolier 2009.07.03 22:12:10