Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kontraszt

0 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A kapu már kész, de mögötte még építkeznek. Vajon mi lesz ott, ha elkészül? Gépgyár? Steampunk palota? Esetleg Batman rezidenciája? Vagy csak az utca névadójának, a Vasminiszternek állít emléket a bejárat? Bármi is legyen, nekem tetszik ez a mátyásföldi…..
Miért nem megoldás az atomenergia az energiaválságra?A Föld felmelegedése továbbra is a legsürgetőbb tünete annak, hogy az emberek rosszul bánnak a technológiai civilizációnkkal. Elkeseredetten kutatva egy szén-szegény energiarendszer után, néhány megfigyelő egy „nukleáris…..
A blogom kábé három hónapja működik, és szerencsére van annyi olvasója és kommentelője a bejegyzéseknek, hogy néhány következtetést le tudjak vonni. Plusz ehhez jönnek még hozzá a magánban elmondott vélemények. Két kritika hangzott el főleg, az egyik leginkább az elején: ne…..
Találjátok ki, mennyibe került a kőbánya-kispesti felüljáró építése. Negyedmilliárd forintba. Ezt az adatot egy 1980-as Magyarország hetilapban találtam, ahol egy remek látványtervet is közöltek a régi KÖKI-ről. Így első ránézésre ez a látványterv inkább az álom…..
A napokban jelent meg a Marketen a Gdf Suez programja. Jó látni, hogy ilyen kaliberű cégek is kezdik felismerni az Androidban rejlő lehetőségeket. Remélem a többi hasonló szolgáltató is a fejéhez kap, nem ártana haladni a korral ilyen téren. Az app meglehetősen egyszerűen működik,…..
 Hetvenezer négyzetméternyi irodafejlesztés akkor is ijesztően hangzik, ha csak 47.000 m2 területet foglal el. De nem kell megijedni. Mindez olyan helyen történik majd, ahol nem nagyon lehet tájképet rombolni: kinn Ferihegyen, a Liszt Ferenc Repülőtéren. Ezzel nem azt akarom…..
Cs. Dániel küldte el (többek között) a Hősök terén álló Milleniumi Emlékmű egyik hasonmását. A budapesti a magyar történelmet mutatja be, Hungáriával, a 7 vezérrel és uralkodóinkkal. A Madridban álló XII. Alfonz emlékmű nagyon hasonló kialakítással épült meg: (A kép…..
Mindössze öt perccel azt követően, hogy Manhattan mellett, a Hudson folyón hajott végre kényszerleszállást egy amerikai belföldi járat repülője, a Twitteren már megjelentek az első híradások.Az első fotó sem a hírügynökségektől érkezett. Egy férfi éppen a Hudson folyón…..
A Belváros közepén a parkolóházban (az aljában benzinkút) nem működik semmiféle tűzriasztó berendezés. Miközben egy autó lángolt a kocsikkal teli épületben, sűrű, fojtogató füsttel árasztva el egy szintet, és kigyulladással fenyegetve a többi járművet, a parkoló…..
kontraszt 2008.12.15 09:26:56
Blogunkkal elsősorban az ország vízfejében búvárkodunk, aminek egyszerű oka, hogy az Urbanista roppant nagy szerkesztőgárdájának minden tagja itt él. De természetesen az olvasók kérését igyekszünk teljesíteni, akkor is, ha az máshonnan érkezik a kommentekbe. Íme Usc üzenete:…..
kontraszt 2008.11.29 11:51:13
Az idézett látványtervek egy különálló épületről készültek, ahogy fentebb is írta már valaki, az a fintastúdió féle vásárcsarnok (piac gyk.)

a pályázati terv
epiteszforum.hu/?q=node/410
az épület
epiteszforum.hu/node/9024

Az épületben kb 2 hete jártam, 2 nappal a megnyitó után, brutál tömegnyomor volt benne, ami nemkicsit abszurd. maga a pláza szerintem nagyon kicsi, meglévőszövetbe illesztést nem ismerem eléggé, de mindenképpen meg kell hogy jegyezzem, hogy a MODEM is legalább ennyire furcsa képződmény, a FORUMtól párszáz méterre. És ami különösen furcsa, hogy kb 500 m-re ott a régebbi pláza.
Ekkora épületek egy vélhetően nőtt városszövetben mindenképpen furcsán mutatnak (ha pusztán nollis dolgokban gondolkoduk, akkor van pár új nagy paca)

Világos hogy nincsenek pólusok, amibe lehetne helyezni az épületeket debrecenben, de mégis szerintem ellentmondás ennyire közel egymáshoz két-három-négy ilyen kaliberű épület.

Mondhatnánk azt is hogy a város léptékének megfelelő plázáknak kéne születniük, belső udvaros akármikkel, outlet jelleggel, de egyrészt ilyen is van már a nagytemplom melletti utcáról nyitva, másrészt amíg ennek nincsen a plázaépítéssel racionálisan összevethető olyan modellje, ami közel azonos megtérülést erdeményez, addig ez max a szabályozás szintjén van meg. (Azaz pontosabban ott sincs, mert mindig megoldódik valahogy a helyzet, hogy meg lehessen építeni egy-egy ilyen épületet.)

Minden épület excell-ben terveződik gyakorlatilag ... megtérülés kell, nem érzelmek.
El tudják képzelni, milyen visszhangja lett volna, ha a WestEnd bejáratát Demján Sándor, TriGránit-vezér félmeztelen szobra díszíti kezében egy pénzeszsákkal. Márpedig a Párisi Nagy Áruház homlokzatán a megrendelő Goldberger Sámuel épp így van ábrázolva. Persze a szocialista…..
kontraszt 2008.11.13 09:27:32
Az Apple korábbi bejelentése, hogy idén nem mutatnak be több új Macet, leginkább a Mac mini rajongóit üthette szíven, hiszen lenne mit feljavítani a legolcsóbb Apple-gépben. Akkor még azt gondoltuk, hogy karácsony után biztosan láthatunk egy felújított fehér téglát.Még…..
MedIQ Halszag-szindróma 2008.11.07 17:13:22
Nagyjából 200 ember a világon ugyanazzal a problémával küzd: halszaguk, méghozzá rothadó halszaguk van. Persze nem a higiénia hiánya áll a dolog mögött, hanem egy genetikai szindróma. Az egyes kromoszómán található, a flavin-tartalmú monooxigenáz-3 (FMO3) enzimet kódoló gén…..
HL olvasónk nagyon felhúzta magát, amikor a hangos utastájékoztató rendszeren keresztül arról tájékoztatták, hogy a vonat amire vár, egyre többet késik. Felkereste az állomásfőnököt akivel elbeszélgetett, és több témában kikérte a véleményét: Hali!   Nem túl régen…..
Az utastájékoztatással foglalkozóknak is tanulniuk kell még a szakmát. A BKV-térkép kapcsán volt szó a spagettiábrákról. De most nézzünk inkább egy volánbuszos példát. A Megyeri híd átadásával a szentendrei buszok zöme nem az Árpád hídon megy a hasonló nevű…..
Igen. Például én. Beismerem, hogy nem túl szép, de hát ugye azért megszoktuk. Bár jó lenne tudni azt is, mit építenek a helyére. Az azonban ma már bizonyos, hogy az Erkel Színház épülete nem jár olyan jól mint a közelben álló kortársa (igaz az Erkel a Corvinnál tizenöt…..
A szigetmonostori gyaloghíd úgy néz ki megépül, na de mi van a budapestivel? Pontosabban a budapestiekkel, mert az elmúlt húsz évben rengeteg terv készült, egyik merészebb mint a másik. Valamelyiken park lett volna, valamelyiken a kisföldalatti ment volna át, valamelyiknek pedig egy…..
Hjajj drága kenyér, sóhajtana fel édes nagyapám ha ezt olvashatná. Igazából azt nem értem, hogy ha az utasok tájékoztatása, mármint az állomásokon a MÁV Zrt feladata, akkor miért nem képes valaki felemelni a telefont és a Direktes kollégáknak szólni, hogy fiúk szar van a…..
Félelmetes amikor a jv-k uralkodnak, es ők a tévedhetetlenek. Remélem a levélíró megkapja a kért kártérítést, hiszen a jv akadályozta utazáshoz való jogában.   Tisztelt MÁV-Start Ügyfélszolgálat! A 2008. szeptember 13-án az Önök által közlekedtetett 925. sz.…..
kontraszt 2008.09.15 15:44:57
 Na, nézzük, mit fog bemutatni az Apple, igazak-e az elmúlt napokban megjelent pletykák. A Gizmodo és az Engadget segítségével követjük itt is az esményeket.   Ma minden a zenéről fog szólni, elsőként az iTunesról beszél az Apple-vezér. Az iTunes store-ban hd-videók is…..