Regisztráció Blogot indítok
Adatok
John Brennan

0 bejegyzést írt és 1347 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
via GIPHY Olvasónk még azelőtt elindította a hitelkérelmét, hogy kiderült, december 31--ig nem kell fizetni a lakossági fogyasztási hitelek törlesztőrészleteit. Nem erre alapozott akkor, amikor a felvette a kapcsolatot a Cetelemmel és úgy tűnt, hogy nem is lesz gond a folyósítással. Jó adós, jó…..
Miután az állam illetékesei több esetben is elutasították újságírók adatigényléseit, szerdán levelet írtunk a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnak (NAIH), amiben arra kértük, hogy foglaljon állást a koronavírusos fertőzési adatok nyilvánosságáról. Úgy gondoljuk, a fertőzésre…..
A szerzőről: Kovács János Mátyás a bécsi Institute for Human Sciences (IWM) munkatársa és az MTA Közgzdaságtudományi Intézet külső munkatársa. Fő kutatási területei: a közgazdasági gondolkodás története Kelet-Európában, valamint a kommunizmus és az átmenet…..
John Brennan 2020.03.03 06:06:05
@ricardo: A tájékozatlanság csimborasszója Carl Mengert matek vénájúak közé sorolni!
Az elmúlt években ismét fellángolt a vita azzal kapcsolatban, hogy hol is legyen új híd Budapesten. Konkrétabban arról van szó, hogy kell-e nekünk a Galvani híd, vagy sem, de a probléma persze ennél jóval tágabb. Hogy egy látványos központi folyóval rendelkező városban a hidak építése/felújítása…..
John Brennan 2020.01.11 09:57:58
@szánmonoxid: jól nyomod a hülye trollt
Laborczi Pál - A kapitalizmus nem piacgazdaság  című írásáak feltétlenül előnye, hogy tisztázza a szerző fogalom-értelmezését. A többi - számomra - sokkal inkább köldök-nézelődés...
Az ENSZ az emberi jogok súlyos megsértését még csak nem is dokumentálja a térségben - fogalmazza meg éles kritikáját Aminatou Haidar emberi jogi aktivista. Nyugat-Szahara az utolsó gyarmat Afrikában. A gyarmat, melyet Marokkó ural. 1975-ben az ENSZ Biztonsági Tanácsa felszólította a megszálló…..
Ennek a cikknek az első részét (A globális felmelegedésre a válasz Afrikában van) másfél éve írtam. Megírtam, négyszázezren (!) olvasták, majd többségünk nem csinált semmit - én sem. Azóta is csak a sodródás megy. Ebben a cikkben arról írok, mi az, ami felé sodródunk. És persze arról is,…..
2015. őszén kezdtem régi blogomat. Siklósi Botond álnéven írtam a swinger életformáról, érzelmekkel, saját gondolatokkal és tapasztalataimmal töltöttem meg történeteinket. Posztjaimat hiánypótlásnak szántam, és nem merült fel bennem olyan gondolat, hogy egyszer arcomat és polgári nevemet adom…..
A "kik a magyarok ősei?" kérdés rendszeresen felvetődik a hazai médiában és Kőrösi Csoma Sándor óta - vagyis már kerek két évszázada - hogy kiemelten foglalkoztatja a magyarságot. Kőrösi Csoma 1819 novemberében (vagyis épp most 200 éve) indult el Erdélyből gyalog-szerrel (!) Indiába és Tibetbe, hogy…..
John Brennan 2019.10.18 17:36:50
@chrisred: Kímélj meg a marxista hülyeségeidtől. Nincs olyan hogy Werbőczy szerint a nemesség magyar, a jobbágyság meg nem magyar. Ennek annyi értelme van, mintha azt írnád, hogy Werbőczy az A kezdőbetűvel írt emberek eredetével foglalkozott.
Erre válaszolj: Miért vagy ilyen gőgös, arrogáns és másokat lesajnáló? Miért hazugozod le egyfolytában a krónikaírókat?
Az úgy mondják azt jelenti a kontextusban, hogy úgy volt, különben nem mondanák úgy. Nem a Washington Post újságíróiról van szó, hanem igazmondó krónikásokról.
John Brennan 2019.10.18 17:40:29
@chrisred:
Itt van, te szemét akadékoskodó, Werbőczytől:
"Különben nem történhetett volna, hogy az egyik úrrá, a másik szolgává, ez nemessé, az nem nemessé és paraszttá legyen, mert mindnyájan ugyanegy nemzetségből, tudniillik Hunortól és Magortól származtak."
Ja, majd biztos cáfolod ezt is, hogy Werbőczy hazudott, meg hogy Werbőczy csak a nemességgel foglalkozott. Hitvány alak vagy!
John Brennan 2019.10.21 22:10:46
@FILTOL:
Egy aktívan magyarellenes hazudozó a chrisred, ez egyértelmű.
Ha lebukik a hazugságaival, sunnyog vagy mellébeszél.
A hétvégi önkormányzati választások után hosszasan vitatkoztunk baráti körben egyes leköszönő és újraválasztott polgármester teljesítményéről és ekkor jöttem rá, hogy valójában teljesen szubjektív érveket használunk a vitában. Nemrégiben olvastam a világbank egyik igazgatójának kifejezetten érdekes…..
Bár a Borkai-ügy nem ejtett végzetes sebet a Nemzeti Együttműködés Rendszerén, arra mindenképpen jó volt, hogy rávilágítson az Orbán-rendszer leggyengébb pontjaira. Egyértelművé vált például, hogy az egyszemélyi vezetés komoly hátrány olyan helyzetekben, amikor gyors, ugyanakkor megfontolt döntést…..
John Brennan 2019.10.17 17:03:07
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Orbán eleve vesztes helyeken kampányolt, és sikeres volt, mert növelte a jelöltek támogatottságát.
John Brennan 2019.10.18 10:18:38
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
A korábbi választási eredményekből tudható, hogy Orbán olyan helyeken kampányolt, ahol nem volt esélye a Fideszes jelöltnek. Orbán kampánya sikeres volt, mert növelte a Fideszes jelölt támogatottságát, de nem annyira, hogy győzni tudjanak.

A logikád szerint Borkai kampánya és szexbotránya sikeres volt, mert Borkai nyert. Ezzel szemben az a tény, hogy Borkai 2014-ben 61%-ot kapott, most meg csak 45%-ot.
A Malév GH eddig sem pályázott nagy eséllyel a legkedveltebb cégnek járó babérkoszorú elnyerésére, de lassan inkább az aranybékasegg díjra lehet méltó (a díjat egy reklámblog találta ki, nem én). Olvasónk, Dóra (kérésére a nevét megváltoztattuk) tanulságos esete következik. Frissítés: a Wizz Air…..
John Brennan 2019.10.10 22:32:20
@cattaneo:
Nesze, te hungarofób okoskodó:
"Twitter user Shannon Watts noted that her complaint originated when the gate agent refused to allow three girls to board their flight, and asked why the airline was policing clothing choices. While one girl was ultimately allowed to fly after changing, two others were reportedly not."
John Brennan 2019.10.10 22:54:40
@cattaneo:
Magyargyűlölő pöcs vagy.
Többször lett volna alkalmad ezt cáfolnod, nem tetted.
Köszi, pápá!
John Brennan 2019.10.10 23:25:28
@cattaneo: megnyugtatásod céljából közlöm, hogy a hozzád hasonló magyargyűlölő pöcsök nem borítanak ki, mindez a te bajod
A minap megjelent egy nagyon fontos cikk a Huffington Post-on, a címe: Azt hiszed 100%-ban introvertált vagy? Jó eséllyel tévedsz! Valahogy magamtól is ezen a véleményen voltam, a tapasztalataim alapján kizártnak tartottam azt, hogy ha valaki introvertált, akkor szükségszerűen embergyűlölő is,…..
  Debrecen három éve foglalkozik okos megoldásokkal és ma itt valósul meg a  legnagyobb okosváros pilotprojekt az országban. A legtöbb smart city megoldás a megyeszékhelyen a közlekedéssel kapcsolatos, közülük az egyik egy olyan magyar startup, amely nemzetközi díjak sorát söpörte…..
via GIPHY A futár is ember. Ez egy nehéz nap volt, sok csomag, kilométerek, dugó, türelmetlen ügyfelek, ez meg itt folyamatosan hívogat? Hát kiszakadt belőle, na. Tamás meg hiába várta a csomagját, az csak nem akart megérkezni. Az Express One futárszolgálatnak küldött panaszlevele következik,…..
John Brennan 2019.09.29 09:40:49
@ö...mikó?: proli vagy
Az elmúlt években felerősödött a keresztény és a nemzeti értékek védelme, illetve ezek hangoztatása. A keresztény értékekről már elég sokszor írtam ITT. Többször keveredtem az interneten olyan csoportok oldalára, ahol ezen értékek miatt hangoskodtak, és mellüket verve védelmezték. Most a legutóbb…..
John Brennan 2019.09.28 12:11:38
@Attilajukkaja:
nem olvastam félre, az egész okfejtés arról, hogy az egykori MSZMP tagok megszállták a Fideszt úgy ahogy van ostobaság; szellemi irányzatokról van szó, nem emberekről
az MSZMP örökösei az MSZP, Momentum, DK
John Brennan 2019.09.28 14:34:38
@Attilajukkaja: reklamálj az ügyben beverneky haverodnál
John Brennan 2019.09.28 16:43:17
@Attilajukkaja:
Mert én beverneki haverodnak már válaszban hoztam fel két példát. Az én mazsolázgatásom ugyanúgy ostobaság, mint az övé, de én nem is akartam azt bizonyítani, hogy a Fdesz tele van MSZMP-sekkel és a FIdesz MSZMP utódpárt.
Mind úgy élünk, hogy megbántunk dolgokat, ám a mi tévedéseinket mégse hirdetik, a színészek baklövéseinek megfelelőlen, dollár milliókat érő produkciók, amelyek világszerte visszaköszönnek a mozi vásznakról, és örökké fennmaradnak a film történelemben. Senki nem fogja tudni, ha elrontottad az…..
Nagy hagyománya van a rendszerkritikának Magyarországon. Feltűnik a semmiből egy párt a fiatalok, az öregek, a baloldaliak, a jobboldaliak, a kék vagy a barna szeműek megnyerésére, bátorságot és új lendületet kínálnak, majd a legközelebbi választások alkalmával azon kapják magukat, hogy…..
A második világháború kirobbanását a Hitler vezette náci Németország első olyan agressziójához szokták kötni, mely már egyértelműen háborús cselekménynek minősült: azaz Lengyelország megtámadásához. Arról azonban már kevés szó esik, hogy 17 nappal később, 1939 szeptember 17-én (vagyis épp 80 éve) a…..
John Brennan 2019.09.17 05:44:01
@MAXVAL bircaman közíró: Ne viccelj, Szilézia sokkal fontosabb volt, a világ egyik legszebb városával, Boroszlóval!
Köteles leszel munkavállalókat előállítani az államnak. Vagy finanszírozni őket...
John Brennan 2019.09.08 21:55:06
@nu pagagyí: baromságokat írsz, ugye tudod.
John Brennan 2019.09.08 22:10:35
@chrisred: A zsidók nem voltak gettóba zárva, a gettó azt a zsidónegyedet jelenti, ahova saját maguk önszántából különültek el. Legalábbis a történelem 99,9%-ában ezt jelenti a zsidó gettó, önkéntes elkülönülést.
John Brennan 2019.09.09 09:20:15
@chrisred: történetileg a zsidó gettók önkéntesek voltak, nem törvények írták elő az elkülönülésüket, hanem önkéntes volt. Abszurd a következtetésed!
A Fidesz még mindig azt a lendületet szeretné használni, melyet 2015 nyarán szerzett a menekültellenes kampány beindításakor. Kétségtelen, a migránsozás sokat hozott a konyhára, egy önkormányzati választás esetében azért mégis elég anakronisztikus dolog, hogy ellenzéki győzelem esetére a déli…..
John Brennan 2019.09.02 18:00:06
@chrisred: Hülyegyerek, ki mondott valaha is olyat, amiből ez a baromság következne?
John Brennan 2019.09.05 09:04:18
@chrisred: hülyegyerek, Kövér nem azt mondta, hogy a cigányok jó magyarok, te meg azt mondtad, hogy azt mondja
John Brennan 2019.09.06 12:53:40
@chrisred: Anyáddal szórakozz, tudok szöveget értelmezni, te viszont baromságokat írsz és jó lenne, ha ezt belátnád.
Nem ismerték fel amerikai turisták II. Erzsébet brit királynőt - ezt a hírt kétszer is el kellett olvasnom, mire elhittem... Skóciai birtokán botlott néhány amerikai látogatóba a 93 éves uralkodó, aki Balmoralban szinte állandóan kendőben sétál. A kíváncsiskodók talán éppen emiatt nem ismerték fel.…..
John Brennan 2019.09.02 18:18:00
@s: Beosontak helyekre, és lopkodtak, te szerencsétlen!?
Manapság eléggé megosztó téma, hogy ki milyen formátumban hallgat zenét. A digitális és az analóg szerelmesei is görcsösen ragaszkodnak az általuk favorizált hangminőséghez. Kevesen vannak viszont, akik mindkét formátumot egyaránt kedvelik. Mi most nem fogunk egyik oldalra sem állni, egyszerűen csak…..