Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Biromakönyvem

90 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belegondolni is szörnyű, átélni még szörnyűbb. Mit érezhet egy gyermek, akinek fogja az anyja a kezét és mindent hátrahagyva gyorsan menni kell? Ezt csak azok tudják, akik átélték. Oly sok anya menekül a gyermekével egy bőrönddel. Mi fér bele? Van-e fontossági sorrend a pakolásnál? Nincs. Idő…..
  Üzen a természet, üzen a rét, dalol a madár, viszi a szél….. Hé, Ember, várlak, hiszen neked rendezem a tájat! Csodás mester művem láthatod, ez ad neked varázslatot. Lépj be hát hozzám, légy boldog nálam, csodáld, amit adok, őrizd meg az álmom! Mielőtt belépsz, állj meg pár perce, gondold végig…..
Egy könyv, amely rólam, de neked és érted szól. Életem leckéi című könyvemben bemutatom neked, hogyan tudsz egy hányattatott, rendkívül nehéz és nagy kihívásokat tartogató létből kilépni, és egy boldogabb, nyugodtabb életet teremteni. Olvasd el ezt a könyvet, és jöjj rá, hogy mindig van…..
Manapság a bloggerként sokan vagyunk jelen a közösségi oldalakon, online felületeken.Vannak, akik csak a napi élménybeszámolóikat osztják meg velünk, de a bloggerek egy része tudást és tapasztalatot, rengeteg információt adnak át olvasóiknak. Elkezdjük követni őket, feliratkozunk oldalaikra, majd…..
Ha gyorsan kell egy finom, különleges ebéd vagy vacsora, akkor nagyon hálás a hízott liba- vagy kacsamell. A "fiatal" vagy a "pecsenye" liba- és kacsatermékekből mi nem kérünk, ég és föld a különbség ezek, és a hízlaltak között. Arról nem is beszélve, hogy másnap (harmadnap) reggelire olyan fínom…..
Hogyan is különböztetjük meg? Tegnap volt a napja, hogy eldöntöttem írok erről a témáról.Evidensnek tűnő étel nevek, de mégsem! Egy közel 200 ezer fős csoportban ment az adok kapok a tejfölös csirke kép, poszt alatt.Negatív kritikák, hogy miért ilyen világos.  Persze, láttam, hogy nem világos sokak…..
Biromakönyvem 2021.05.04 19:53:25
@motoroskonyhaja: Ó, de örülök ennek a hozzászólásodnak. Köszönöm, köszönöm. Nem vagyok egyedül :) :) Bocs, hogy csak most válaszolok. Végre átnéztem az összes kommentet. Nekem is van konyhai csoportom, de nem törekszem a több tízezres létszámra, mert más szabályok szerint "játszunk". Nem hagyom, hogy eldurvuljon az adok-kapok, a kritizálás. Döbbentem látom, hogy a kocsonya készítésén minden évben összevesznek. Ez az, amit nem engedek a csoportban. Valójában a tagok nem is teszik. Az elején volt talán 3 ilyen eset, ők már nem tagok. Értem, teljesen értem, igaz, amit írtál.
Miért is szeretjük azokat a vásárokat, falusi vendégasztalokat, ahol a házias ételeké a főszerep? Egyre több a vásár, egyre több porta nyitja meg kapuit a vendégek számára.Hagyományos ízek, adalékanyagoktól mentes, minőségi termékek kaphatók a vendégek, érdeklődök számára. A nagyüzemi…..
Miért jó, hogy egymás írásait is olvassuk bloggerként? Szerencsés vagyok, hogy egy olyan oldalon jelennek meg a cikkeim, ahol nők írnak nőknek.Ez a Miadele, ahol megtalálod azokat a témákat, amelyek Téged is érintenek. Érdemes ellátogatnod ide és böngészni a cikkek között. Mi bloggerek, amikor…..
KARDINÁLIS TORTA Isteni finom, légies torta, szelet. A megmaradt tojásfehérjéket használtam fel. Általában habcsókot, vagy Pavlova tortát sütök, de most ezt a csodás édességet készítettem belőlük.   Savanykás lekvár is kellene az alsó lapra, hogy egyensúlyba hozza az ízeket, de én a…..
Tészta: 17 dkg liszt, 10 dkg margarin, 7-10 dkg porcukor, 1 tojás. Csipet só. Összegyúrjuk gyorsan és fél órára hűtőbe tesszük. Azután egy 24 cm pite sütő tál méretére nyújtjuk a tésztát. Elhelyezzük benne és a felvert tojásokból annyit veszünk ki, hogy megkenjük a tészta alját, azután…..
Biromakönyvem 2021.01.22 04:35:05
Köszönöm az izcsiklandozo.blog.hu/2021/01/21/citromos_pite_529?fbclid=IwAR3tMD3soflRUK8pay2LBXQUfGvKGU5XKr2yXHoDSy7YQ9IMcqSLaBPC8UU
tulajdonosának Évanak, hogy a receptemet kipróbálta és megtetszett neki. Boldog vagyok, hogy a rozmaringos változatát készítette el.
Mi igazán fontos az életben? Valaki tavaly azt mondta, hogy milyen cím ez az Életem leckéi! Nem egyértelmű. Milyen leckékről van szó? Iskolában megoldott leckékről? Akkor meglepődtem, kicsit meginogtam. Ahogy telt az idő, rájöttem, ez is egy vélemény, de tudtam, hogy azok akik megvásárolják…..
Csokis pite recept A pite 17 dkg liszt, 10 dkg vaj, csipet só, 1 db tojás, cukor ízlés szerint. Gyorsan összegyúrjuk és hidegen pihentetjük minimum fél órát. Azután 24 cm átmérőjű pite sütőbe formázzuk és megsütjük 180 C fokon cca 8-10 perc alatt. (képeket már tettem fel tegnapelőtt, hogyan sütöm…..
Manapság ki számít sikeres nőnek? Egy sikeres nő rendelkezik álom munkahellyel, vagy saját jól menő vállalkozással. Jól szervezett élete van, biztos egzisztenciája. Rendezett családban él. Van ideje a munkájára, családjára, gyerekekre. Ráadásul férje biztonságot, szeretetet, elismerést nyújt neki.…..
  Mint olvasók, követők, bloggerek sokan, mint én is recepteket próbálok ki, recepteket alkotok és teszem közzé blogomon, közösségi médiában. Öröm a konyhában alkotni, akkor is, ha a főállásunk, hivatásunk más.   Számos recept oldal tulajdonosa jelenik meg az oldalakon, de mégsem követem…..
  Sosem felejtem el az illatát azoknak a kelt tésztáknak, amit annak idején a nagyanyám kivett a sütőből.Még most is érzem a túrós batyu, a kalács, a bukta meleg, édes illatát. Nem voltak akkor még univerzális konyhai eszközök, gourmet konyha, de minden megvolt, hogy a legfinomabb és a…..
A brióst bármikor készíthetjük az év során. Reggelire, uzsonnára, a gyerek tízórais csomagjába. Egyszerű a recept és ha van kelesztőtálad az időt is lerövidítheted. Recept 1/2 kg liszt, 2 dkg élesztő, 2 tojássárga a tésztába, 2.5 dl tej, 6 dkg olvasztott vaj, 5 dkg cukor a tésztába, csipet só…..
Amikor kevés időm van, de mégis valami ínycsiklandó ételt szeretnék az asztalra tenni, akkor veszem elő a gyors hozzávalókat. Isteni, látványos és finom étel készíthető, melynek a színei is csalogatnak, hogy az asztalhoz üljünk. A választásom a zöld tortellinire esett. Mindig van a hűtőmben, vagy…..
Emlékszem, amikor 20 évesen meg kellett tanulnom főzni. Hajtott a kíváncsiság, az érzés, hogy feleségként meg kell lepnek a férjem az ételeimmel. El kell kápráztatnom őt. Akik ismernek, tudják, hogy nem volt aki megtanítson főzni. Ezért szakácskönyvekből, ismerősöktől szereztem be az összes…..
Ananásztorta, recepttel, képekkel:   Légies, elegáns, isteni finom. Recept: Piskóta8 tojásból piskótát sütünk és hagyjuk kihűlni.8 tojás fehérjét kemény habbá verjük, 8 evőkanál cukorral.8 tojás sárgáját a felvert habhoz adagoljuk és addig verjük, cca 1 perc, amíg teljesen elkeveredik.8…..
Varárnap reggeli csoda Bárhogy is nézem, bárhogy is gondolom, már régen rájöttem, hogy sokszor apró örömökből áll össze a boldogság. Igaz, hogy ebben az évben másképp alakult minden a pandémia miatt, de valahogy a karácsony mégis apró csodákat rejtett számomra is. Többen elmesélték, hogy számukra…..
Karácsonyfám története Ez az év hozott örömöt bőven, de hozott veszteséget, bánatot is. Életem története reményekkel teli várakozásban telik most. Jövőre bízom benne, hogy a terveim megvalósulnak. Változások történnek. Karácsony előtt tornyosult pár elvesztés is. Emberi kapcsolatban is, de…..
Akárhogy is nézem, megszaporodott a száma a kutyatulajdonosoknak. Persze megszaporodott a száma a menhelyeken élő állatoknak is, hiszen a felelős állattartás, mint fontos kérdés, sokszor negatív értelmezésben van jelen állattartóknál. De beszéljünk most azokról, akik befogadnak egy kutyát,…..
Számomra elképzelhetetlen a karácsony karácsonyfa nélkül. Kedvenc fáim a Nordmann és az ezüst fenyő.Mindig is vágytam rá, hogy egyszer kipróbáljak valami újat, de évekig nem mertem.Persze vésztartaléknak van a garázsban egy műfenyő, amit akkor vettem, amikor kevés helyem volt. Nem bántam meg akkor,…..
A hamburger zsemle, amit otthon készítesz, az a legfinomabb. RECEPT 2.5 dl tej 2 dkg élesztő 60 dkg liszt 2 e.kanál cukor 1 tk.kanál só 45 g olaj 100 g tejföl 1 tojás a tésztába, 1 tojás a kenéshez vagy csak a sárgája. A hozzávalókból kelt tésztát készítünk, kétszeresére kelesztjük,…..
Biromakönyvem 2020.12.18 10:04:28
@Labasmaz: Szia, úgy is finom. Már sütöttem. Könnyebb nem lesz a tészta, az ízén sem érezni változást. Sok recept írja natúr joghurttal, ezért is próbáltam ki annak idején tejföllel, mert mindkét változatot készíthetjük, akkor is, ha nincs otthon joghurt éppen. Viszont íróval is készíthető. Leleményességünk és az épp aktuális konyhai készletünkből alkotunk. Köszönöm a hozzászólásod.