Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Terence Bird

95 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
CreepyPark Halloween 2 (1981) 2019.10.26 18:47:16
Mivel az első Halloween igen impozáns, 70 millió dolláros bevételt könyvelt el és mély nyomott hagyott a műfaj rajongóiban, nem volt kérdéses, hogy folytatni kell haddonfieldi mészáros legendáját. Menet közben a rendezőt, John Carpentert is lecserélték,és Rick Rosenthal ült a rendezői székbe, akire…..
       Mostanában nagyon divatos a szuperhősökről filmeket készíteni. Az se baj, hogy ha bevételi rekordokat döntögetnek. Legalább valaki jól megtömheti a zsebeit, mi meg egy élménnyel térünk haza, esetleg némi csalódással. Szóval szuperhősnek lenni egyáltalán nem könnyű feladat, hiszen a világ…..
CreepyPark The Prowler (1981) 2019.08.09 04:44:09
Oh, azok a nyolcvanas évek! Minden neon, és élénk színekben pompázott, a rádiókból szüntelenül szintipop szólt, és ez a dicső korszak sorra-rendre gyártotta a slasher-reneszánsz alkotásait. A trendinek számító zsáner elharapódzott, majd egyre jobban az ernyedés mély mocsarába süppedt, már mindent…..
CreepyPark 2019.07.30 21:26:08
   A Halloween III csúfos veresége után a producerek úgy döntöttek, érdemes kicsit pihentetni a szériát. Bár az előző rész nem szerepelt túl rosszul a kasszáknál, a világméretű özönvízzel egyenértékű negatív nézői reakciók és kritikák miatt még csak sovány vigasznak is nehezen volt nevezhető a…..
Kifejezetten szeretem a '80-as évek üldözős-szabdalós slasher horrorjait. Az ikonikus gyilkosokat, jellegzetes fegyvereiket, és azt a hangulatot amely ezt a korszakot többek között jellemzi. Ennek ellenére az 1981-es Az erdei fantomhoz még nem volt szerencsém. Hogy ez jó hír vagy rossz, rövidesen…..
Az 1984-ben bemutatott Rémálom az Elm utcában mind anyagilag mind kritikailag, az eredetisége miatt elsöprő siker lett, a folytatást azonnal berendelték, és szinte rekordidő alatt hozták össze. Ez azonban közel sem sült el jól, az első hatását már nem sikerült megismételnie, ezért a készítők valami…..
Egy nyaralás alatt lévő család, Carter-ék a kopár Nevadai sivatagon vág át, remélve hogy megtekinthetik a régi ezüst bányát. Miután lerobban az autójuk, hamar rá kell jönniük, nincsenek biztonságban, egy kannibálhorda módszeresen megpróbálja őket levadászni. A horda vezetője pedig nem más, mint,…..
CreepyPark Mi 2019.06.16 14:47:51
Jordan Peele, a Tűnj el! direktora, új mozija, a Mi eléggé erős menetnek tűnt, és az előzetese sem ígért mást, mint színtiszta őrületet. Sajnálatos módon nem fogok beszélni túl pozitívan az alkotásról. Miután sokkolta a kortárs popkultúrát és új mércét állított fel a provokatív, társadalmi…..
Elege lett Gagának a Bradley Cooper-es pletykákból és gyanúsítgatásokból, úgyhogy tömören, lényegre törően kifejezte nem tetszését, mielőtt előadta a nagy sikerű Shallow-ot.  És még valami. Legyetek kedvesek vagy basszátok meg. Vagyis hogy törődjön mindenki inkább a maga dolgával. De tudja,…..
Nem sokan tarják egy kimagasló horrornak, de az is biztos, hogy nem lehet csak úgy ellapozni a 2001-es Jeepers Creepers, magyarul Aki bújt, aki nem c. film felett. Nem mutat semmi újat, de  a megszokottat úgy tálalja, hogy a nézőt garantáltan odaszögeli az adott vetítő médiumhoz. Történetünkben…..
CreepyPark TOP10 Horrorfilm 2019.04.28 14:09:55
Összeszedtem a 10 legjobb horrorfilmet. A lista összeállítása teljes mértékben szubjektív, kizárólag az én véleményemet tartalmazza. Próbáltam nem tipikusan régi vagy újabb filmeket csokorba szedni, de így sikerült. Annyi kiváló alkotást láttam mind a kortárs, mind pedig a klasszikus horrorok…..
Terence Bird 2019.05.01 14:09:16
@LordAlyr: Michael Myers és Jason Voorhees filmek felett eljárt az idő, és nem képesek megborzongatni. Az Aki bújt, Aki nem pedig egyfajta múltidézés számomra, hísz az kulcsfontosságú része volt abban hogy megszeressem a horror/thriller filmeket. :)
Terence Bird 2019.05.01 14:23:14
@Jericho 1: Ezzel azért vitatkoznék! :D
Vagy nem láttad az összes szóban forgó filmet, vagy nem vagy tisztában vele hogy milyen nyomott hagytak a horror történelmében, 1-2 kivételel. A Psycho méltán szerepel több toplistában, ikonikus film. A Texasi láncfűrészes mészárlás egyik kópiáját pedig múzeumban őrzik... :-) stb.
Terence Bird 2019.05.06 16:00:47
@MEDVE1978: A texasi láncfűrészes mészárlás (1974) még negyven év után is borzongató darab. Ha az ember megnézi, meglátja, a későbbiekben mennyien építkeztek ebből az alapműből. Pluszban nem félt bemutatni az Amerikai álom ideáinak hamisságát. Az alkotás nem annyira véres, mint ahogy azt a cím sejteti, sokkal inkább építkezik a bizarrabbnál bizarrabb jelenetekre, (Vagyis a csak érzékeltetett véres események pedig inkább pszicho-horrorrá teszik) ezeknek is a csúcspontja a film végi vacsora jelenet.
Freddy Krueger ötödször csap le a védtelen Elm utcai középiskolásokra, hála a producerek pénzéhes mentalitásának. Persze ezúttal egész más módot eszelt ki újdonsült ellenségei ellen, de az már nem olyan biztos, hogy a fiatalok hagyni is fogják magukat. Freddy Krueger (Robert Englund) újra lecsap.…..
A slasher a horror egyik méltán híres alzsánerének számít, ami számtalan nagyszerű, vagy kevésbé nagyszerű alkotással ajándékozta meg a nagyérdeműt (Az első deklarált slasher alkotás a Black Christmas volt, Bob Clarktól, 1974-ben, és a Texasi láncfűrészes mészárlás, Tobe Hoopertól, innentől kezdve…..
1963. október 31-e, Haddonfield, Myers-ház. Egy titokzatos alak egy konyhakéssel lép be a takaros kis házikóba. Felmegy az emeletre, ahol megpillant egy csinos, hiányos öltözetű lányt. A kés hirtelen felemelkedik, és a kéz lecsap. Aztán még egyszer. És még egyszer. Majd az alak lesiet a földszintre,…..
Tobe Hooper idegtépő klasszikusa, az 1974-es számos folytatást megért, eredeti Texasi Láncfűrészes Mészárlás, ami bemutatta a világnak a Sawyer család kannibál üdvöskéjét, Bőrpofát. Hooper második rendezése szupernovaként robbant, és örökre megváltoztatta mindazt, ahogyan a horrorról, az…..
Hiába előzte meg hatalmas várakozás a filmet, a kritikusoknál és nézőknél is hatalmas csalódás volt a film. Ennek a negatív visszhangnak a legfőbb oka, hogy maguk a készítők sem tudták, mit akarnak csinálni. Folytatást? Előzményt? Reboot-ot? Esetleg mindezt egyszerre? A rendezői széket az a Jonathan…..
A Suspiria című film Argento ismert Anya-trilógiájának első darabja. Dario Argento a specifikusan olasz műfajtól, a giallótól tért át, ekkor kezdte el a szürreális mese és a horror műfaj kereszteződését. Az 1977-es klasszikus boszorkányhorrort még két folytatás kísérte: 1980-ban az Inferno és a…..
A texasi láncfűrészes mészárlás igazi kultuszfilm, az egyik első slasher mozi, megkerülhetetlen klasszikusa a műfajnak, ami nem kevesebbet tett, mint egy teljes alműfajt teremtett, és útjára indította a horror történelem egyik legikonikusabb gyilkosát, Bőrpofát. Tobe Hooper az eredetivel olyan…..
A kellően elmebeteg Chucky, a játékbaba először lesokkolt, majd összezúzta a belé vetett reményeimet. De mégis van benne valami szégyellnivalóan szórakoztató trash faktor, ami számomra nagyon is szerethetővé teszi mindegyik részét. A folytatások nagyon kevés esetben vannak olyan jók, mint az első…..
A slasher műfajon belüli egyik kedvencem, és egyben a legmegosztóbb darab bemutatására szántam el magam. A 2003-as Magasfeszültség Alexandre Aja második nagyjátékfilmje, amely a a francia újhullámú extrém műfaj első darabjának mondható. Marie és barátnője, Alex egyetemista. Két szemeszter közötti…..
A bohócok kettős érzéseket képesek kiváltani az emberekből: vannak akik imádják a komolytalan, mindig életvidám bohócokat és vannak akik viszolyognak ezektől a szétkent képű, néha már-már túl ijesztőre sikeredett "hangyás" emberkéktől. Én az utóbbiba tartozom, hísz miért bízhatnánk egy olyan…..
CreepyPark TOP15 Elfeledett slasher 2019.03.16 17:07:00
A slasher műfaj igazi áttörését a 70-es években az 1974-es A texasi láncfűrészes mészárlás (Talán ebben a horrorban teljesedik ki minden, ami a slasherre igaz, kezdve a fiatal főszereplőkkel, és a gyilkos pszichopatával) és a Fekete karácsony jelentette, melyben egy titokzatos gyilkos kollégista…..
Az olasz horrorfilmek atyja, Dario Argento, az 1977-es Suspiria cimű filmjével írta be magát a horror képzeletbeli nagykönyvébe. Argento és forgatókönyvíró-cimborája, Daria Nicolodi, a Suspiria de Profundis (Sighs from the Depths) című prózaverset vették alapul, amelyet Thomas de Quincey írt…..
Meir Zarchi ultra erőszakos 1978-as botrányfilmje a Köpök a sírodra számtalan országban került tiltólistára vagy ha mégis akkor is csak megnyírbálva adhatták el. 2010-ben felújítottak, és az eredmény meglepő: a remake jobb, mint az eredeti. Steven R. Monroe (Ogre – Halott város, Jabberwock) jól…..
CreepyPark April Fool's Day (1986) 2019.02.24 11:49:44
Annyi meg annyi pozitívumot olvastam az évek folyamán az April Fool's Day-ről, hogy kénytelen voltam venni a bátorságot és próbát tenni vele, de sajnos a döntés elhamarkodott volt, az elvárások magasan, két méter környékén tetőztek, a film pedig nem tudott ekkorát ugrani, sőt mi több nem elég, hogy…..