Regisztráció Blogot indítok
Adatok
B.Balaskó Mária

12 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Nagy László (1925–1978) Adjon az Isten   Adjon az Isten szerencsét, szerelmet, forró kemencét, üres vékámba gabonát, árva kezembe parolát, lámpámba lángot, ne kelljen korán az ágyra hevernem, kérdésre választ õ küldjön, hogy hitem széjjel ne dűljön, adjon…..
KAPOSÚJLAKI FALUHÁZ Szilveszter 2008.12.28 19:00:00
 Ady Endre: Szilveszter (részlet)Eljön minden esztendőben, pontosan, hűségesen. Sohasem késik, és mindig egyforma vén, egyformán jókedvű. Bolondos agglegény, mindig nevet, és ezzel ríkatja meg az embereket. Hideg, kemény hideg van, mikor ő érkezik. Bejelentetlenül jön, és…..
Hull a pelyhes fehér hó, jöjj el kedves Télapó... Igaz, hogy hópelyhek helyett esőcseppek sokasága hullott rendesen, de azért mi csak énekeltük, míg vártunk, hogy megérkezzen a kaposújlaki gyerekekhez is a Mikulás. Úgy volt, hogy helikopterrel jön, de az időjárás közbeszólt,…..
KAPOSÚJLAKI FALUHÁZ Őszi séta 2008.10.13 13:41:00
2008. október 11.   Az ősz csodaszép színűre festi a tájat, bármerre nézünk, mindenütt a meleg földszínek fogadnak. Az erdő is különleges ilyenkor. Őszi szinekben pompázó fák és az enyhe szellőre is lehulló  leveleik látványa, a lábunk alatt az avar zizegése,…..
2008. szeptember 27.   Kellemes idő volt, se meleg-se hideg, pont a legjobb kerékpározáshoz. A Faluház előtt gyülekeztünk, majd útnak indultunk. A Reptéren Pusztai Roland már várt bennünket és hamarosan a hangárban nézelődtünk. Bemutatta az itt lévő repülőket és mesélt…..
2008. október 4.   Öt éve már, hogy a legelső "Tök jó nap!"-ra hívtam kicsiket és nagyokat a Faluházba. Az idén különleges segítségem is volt Margit néni, aki csak nemrég érkezett hozzám. Eddig egy sokemeletes ház erkélyén tengette életét, a szél kifútta…..
 Abaliget - Orfű   Szeptember 10-én, a Kaposújlaki Nyugdíjas Klub vállalkozó kedvű tagjaival kirándulásra indultunk. Abaligeten a Cseppkőbarlangot néztük meg.  Mintegy 500 méteres túra során nagyrészt a lábunk alatt/mellett folydogáló patak útját követtük.…..
2008. szeptember 06. Érdekes délután volt. Játszani hívtam a gyerekeket. Most a csocsó volt soron, melyet mindíg nagy örömmel és lelkesedéssel játszottak. Ezúttal is így volt.Közben felvetődött az ötlet: "Hajtogassunk papírrepcsit, és rendezzünk versenyt!"Nosza,…..
Sümeg - Veszprém Mint minden évben, így az idén is, Kaposúklak Önkormányzata kirándulásra hívta falunk fiataljait. ezúttal Sümeg várát igyekeztünk meghódítani.Fáradozásainkat siker koronázta, végre felértünk várkapuhoz és miután bebocsájtást…..
Holnapután útra kelünk és "meghódítjuk" Sümeg várát. Maroknyi kis csapat vág majd neki az útnak. Gyerekek szavával élve, "tök jó", "király", "karaj", stb... kirándulás  lesz.A napokban fura dolog történt velem... Ahogy jöttek a…..
KAPOSÚJLAKI FALUHÁZ KIRÁNDULÁS 2008.08.15 01:28:00
  Augusztus 28. csütörtök   Kaposújlak Község Önkormányzata egész napos kirándulásra hívja a kaposújlaki 8 - 16 év közötti gyerekeket, fiatalokat.   Az idén Sümeg várát igyekszünk bevenni!    Bejárjuk a vár minden zeg-zugát, megnézzük a …..
A Faluházban tartja összejöveteleit a Kaposújlaki Nyugdíjas Klub is. Ez az oldal a klub számára készült.  Lesznek itt hírek a klubnapokról, a nyugdíjasokat érintő dolgokról, s mindarról amiről itt szívesen olvasnának. Kedves Nyugdíjasok! Szóljanak, szóljatok hozzá!…..
B.Balaskó Mária 2008.06.17 21:24:06