Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Geek Peet

37 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Windows nagysikerű októberi frissítését először kiadták, aztán gyorsan vissza is vonták, aztán megint kiadták, de csak limitáltan, aztán most már nagyjából azt sem tudjuk, hol tartunk. A 1809-es verzió elég nagy fiaskónak bizonyult, ha telepítetted és úgy érzed, életed hibáját követted el, akkor…..
Geek Peet 2019.08.01 09:57:45
@mázlicsku: céges gép vagy otthoni? Van hozzá kapcsolva Microsoft account? Eddig működött? Frissen installált Windows vagy régebb óta használod már? Win10 hanyas verzió? A legfrissebb patchek fent vannak?

Esetleg próbáld meg: fájlt kijelölöd, jobb klikk -> társítás. Kikeresed az alkalmazást, bepipálod, hogy mindig ez az alkalmazás nyissa meg, OK.

Ha ez nem oldja meg, akkor registry módosítás is szóba jöhet, de csak ha rgazda vagy a gépen.
Hol máshol terjedne a hülyeség a leggyorsabban, ha nem a közösségi médiában? Jelen sztorink a YouTube-on és a Facebookon kapott szárnyra, és egyelőre még nehéz megjósolni, meddig jut, de én személy szerint ígéretes karriert jósolok neki. Forrás: Unsplash..
Geek GYIK SPOILER alert 2019.05.08 15:44:32
Úgy száguldunk az infosztrádán a technológiának és az internetnek köszönhetően, amire korábban senki sem számított. Sokan ezt kihasználva élik ki azt az igényüket is, hogy tudassák a világgal: ők valami olyan tudás birtokában vannak, amivel más nem rendelkezik. Ez a természettől eredő vágy…..
Egy érdekes tesztet végeztek brit kutatók – nyilván – a brit egyetemek rendszerein, és azt találták, hogy egyetlen esetben sem tartott két óránál tovább érzékeny információkat összegyűjteniük az adott rendszerekből. Fotó: shutterstock..
A Google szerint a Google Playen keresztül telepített rosszindulatú szoftverek száma megduplázódott tavalyhoz képest. Azért nem kell megijedni, mivel a statisztikai adatok változása sokkal inkább arra vezethető vissza, hogy miként kategorizálja a Google az appokat, semmint arra, hogy több ilyen…..
Geek GYIK Ki lesz a No. 1 YouTuber? 2019.04.02 12:14:43
Még tavaly kezdődött a népszerűségi verseny a YouTube első helyéért, amiben a kék sarokban PewDiePie, egy vézna svéd srác áll egy szál magában (meg egy hordányi 9 évessel a háta mögött), a piros sarokban meg a T-Series, egy indiai zenei nagyvállalat. Az egészről részletesen beszámoltunk ebben a…..
Geek Peet 2019.04.03 12:43:57
@Willkommenskultur: Egy nagy kínai videomegosztóról tudok, méghozzá a Youkuról. 2018 októberi adatok szerint 580 millió felhasználója van összesen, napi adatokra vonatkozóan régebbi statisztikákat találtam csak, tehát azt most nem keverném ide, mert azóta nőhetett. De 2018-as adatok szerint a YouTube-nak 1,8 milliárd aktív usere volt havonta, tehát ez nem a regisztrált userek száma, hanem azoké, akik be is jelentkeztek.
Meg tudod esetleg mondani, hogy hol találtál eltérő adatokat? Kíváncsi lennék a forrásra.
Az EU a héten megszavazta az EUCD-t, az Unió új szerzői jogi irányelvét. Ez még önmagában nem hír, mert megszavazták ezt már tavaly is, meg egyébként ez egy 2001-es irányelv újra feldolgozása, szóval aki nem érti, mi ez a felhajtás most, annak leírom. Remélhetőleg érthetően, meg tőlem szokatlan…..
Geek Peet 2019.03.31 12:08:32
@Exploiter: keresgéltem bőszen, de sehol nem találtam egy országra levetített összesítést vagy listát vagy grafikont, úgyhogy csináltam egyet a magyar képviselőkről a jegyzőkönyv alapján. Így néz ki:

Mellette szavaztak: Bocskor Andrea (Fidesz-KDNP), Deli Andor (Fidesz-KDNP), Deutsch Tamás (Fidesz-KDNP), Erdős Norbert (Fidesz-KDNP), Gál Kinga (Fidesz-KDNP), Hölvényi György (KDNP), Kósa Ádám (Fidesz-KDNP), Molnár Csaba (DK - egyike azoknak, akik később rájöttek, hogy nem mellette, hanem ellene akartak szavazni, de ilyenkor az eredeti szavazatuk számít, úgyhogy ide soroltam), Szájer József (Fidesz-KDNP), Tőkés László (Fidesz-KDNP).

Ellene: Balczó Zoltán (Jobbik), Meszerics Tamás (LMP), Niedermüller Péter (DK), Szanyi Tibor (MSZP).

Nincs a jegyzőkönyvben: Gyürk András (Fidesz-KDNP), Járóka Lívia (Fidesz-KDNP), Jávor Benedek (Együtt-Párbeszéd), Kovács Béla, Morvai Krisztina, Schöpflin György (Fidesz-KDNP), Ujhelyi István (MSZP).
Nem az első vagyok, aki hozzányúl a témához (hát 15 perc hírnév címmel film is készült De Niróval a főszerepben), miszerint a bűnözők előszeretettel követnek el bűncselekményt pusztán azért, hogy a média felkapja őket – ami egyébként ebben tökéletes partner. A legutóbbi Új-zélandi terrortámadás…..
Újabb botránytól hangos a mainstream média és a YouTube közösség egyaránt, amiért már megint gyerekeken csattan az ostor csak azért, hogy a felnőttek minél több pénzt kereshessenek rajtuk. Már nem az első eset, hogy ilyesmi történik, de haladjunk szépen sorban. Forrás: unsplash..
Beszéltünk már mi is az Ar-ről, a VR-ről, az AI-ról, a FB-ról meg még többet, hogy most az eddigi kétbetűs rövidítések közé bejöjjön egy újabb: itt a CA, azaz Codec Avatar. De mi a fene ez már megint? Forrás: Facebook Reality Labs..
Geek GYIK Tisztogat a Facebook 2019.03.09 11:00:46
Kép: Unsplash Nemrég adta hírül a Facebook a hivatalos oldalán, hogy számos oldalt, csoportot és felhasználói fiókot tiltott a napokban a Facebookról és Instagramról egyaránt, a megfogalmazásuk szerint „hiteltelen viselkedés” miatt. Két külön országig, nevezetesen Nagy-Britanniáig és Romániáig…..
Geek Peet 2019.03.09 16:13:06
@TanNé: hát ezt a két clickbait bejegyzést miért kellett ide linkelni?

"Ha már az internetes naplók, azaz blogok világában is erőszakosan nyomuló felugró ablakokkal kell halásznia a kattintásokat, akkor már itt a vég." Ezt igazából a blog.hu ajánlja fel, van egy ilyen opció, ha valakinek van a bloghoz kapcsolt FB oldala, akkor beállíthatja popupnak. Én nem állítottam be, mert engem is idegesít, gondoltam másokat is zavar, tehát ez nem FB "nyomulás", hanem felhasználói döntés és egy opció a blog.hu-tól.
Geek Peet 2019.03.10 00:45:30
@Jakab.gipsz: nem igazán értem, hogy jön ez ide, de akkor tessék:
1 a saját felületére mindenki azt enged be, akit akar, tehát minden jogalapja megvan. 2 olvasd el a felhasználói feltételeket. 3 olvasd el a cikket, nem véleményeztem a FB terveit/tetteit. Minden más csak a te fejedben történik.
Sokszor fényév távolságnyinak látszik tőlünk nézve néhány nyugati megoldás, de a távoli nyugat mellett ott vannak a még távolabbinak tűnő skandinávok is, akik valami egészen más dimenziót képviselnek, ha modern és radikális új megoldásokról van szó. A finnek most például azt találták ki, hogy…..
Az elmúlt pár hónapban még csak tesztelték, most viszont már élesben is működik a Facebook új Dark Mode-ja a Messengerben. Viszont egyrészt kissé elrejtették az új funkciót, másrészt nem mindenkinek lesz elérhető...
A YouTube még pénteken bejelentette, hogy kivesz mindenféle reklámot azon videókból, amik oltásellenes propagandát terjesztenek, aminek természetesen azok nagyon örülnek, akik ellenzik az oltásellenes mozgalmat, utóbbiak tagjai meg persze nem túl vidámak. Kép: Unsplash..
Geek Peet 2019.02.27 20:01:01
@exterminador: ide most egy darabig nem fog.
Geek Peet 2019.02.27 20:01:55
@MAXVAL bircaman közíró: és ebben hol a cenzúra?
Mivel mégiscsak az USA-ról van szó, így hol máshol szeretnék használni a Hololenst, ha nem a harcászatban? Néhány pacifista Mircosoft dolgozó azonban ezt egyáltalán nem nézi jó szemmel. Forrás: Microsoft Hololens Twitter..
Geek Peet 2019.02.26 13:52:58
@pocokgeci: igen, sok minden, kivéve ezt, mert ez egy kész termék, amit a hadiipar szeretne megvenni.
 Egy elég komplex történetbe kezdek most bele, ugyanis egy nemrégiben feltett YouTube videó után kaptam az inspirációt, hogy körbejárjam a legnagyobb ingyenes videós felület körüli balhékat, az okokat és hogy mik lehetnek a potenciális megoldások – ha egyáltalán vannak. Tehát ha minden igaz, ez egy…..
Geek Peet 2019.02.22 10:16:23
@Darth Revan: pontosan ezt teszi a YT, és ezt bele is írtam a postba.
Leszögezem, hogy bár minden egyes típus igaz történeten alapul, a valósággal történő bármilyen egyezés pusztán a véletlen műve lehet. Ha bárki is supportos feladatkörre vágyna és/vagy úgy érzi, ebben megtalálta élete munkahelyét, jobb, ha előbb szem előtt tartja ezt az öt ügyféltípust. Kép:…..
Starbucks és az informatika, mégis hogy kapcsolódik a kettő? Hát az IoT-n keresztül. Kép: unsplash..
Geek Peet 2019.02.12 10:01:55
@pocokgeci: de igen, voltak, csak javítottam őket utólag vagy magamtól, vagy mert szóltak.
Geek Peet 2019.02.13 06:19:24
@DrSWAG_InstaProfessorOfYolo: nem gondoltam, hogy ezt bárkinek is magyarázni kell, de nyílván több műszakban dolgoznak...
Ettől függetlenül valóban jobb, ha inkább az olasz kávézóknál maradsz.
Ha valaki elgondolkodott már rajta, hogy miért olyan rohadt ügyes a Facebook az arcfelismerésben, de fogalma sem volt, hogyan csinálja, akkor most megpróbálom röviden elmagyarázni a saját tanulmányuk és egyéb netes források alapján. Kép forrása: pexels..
Geek Peet 2019.02.07 10:28:29
@David Bowman: sputniknews? Most komolyan? :D
Geek Peet 2019.02.07 10:34:02
@zord íjász: Igen, de a fake news jelenség ellen azért vannak eszközök, utána tudsz olvasni, nagyon sokan beszopják, de messze nem annyian, mint egy ilyen manipulált videót. Ezek a deepfakes videók még azoknak is kihívást jelentenek, akik egyébként általánosan tájékozottak, vagy legalábbis nem ugranak úgy minden clickbait cikkre, mint tyúk a takonyra.
Geek Peet 2019.02.07 11:25:55
@zord íjász: azt elfelejtettem az előbb, hogy egyébként teljesen ugyanígy vagyok én is azzal, amit az utolsó bekezdésben írsz, nálam is hasonló lenne a helyzet. Az okát nehezen tudom megmondani, nem állíthatom, hogy a generációs különbségek vagy iskolázottságbeli különbségek miatt, bár szerepet játszana. Az is lehet, hogy egyesek egyszerűen ennyire naivak és mindent elhisznek. Lehet, hogy soha nem lesz ellenszer.
A nemrégiben feltöltött Apple bakival kapcsolatos bejegyzésem alatt élénk diskurzus bontakozott ki arról, hogy miért kellenek erős jelszavak egyáltalán, miért nem hagyják a rendszergazdák végre békén szegény felhasználókat és engedik a legtriviálisabb jelszavak használatát.…..
Próbálok nem röhögni nagyon és csak kicsit arcoskodni, nem úgy, mint az Apple, akik szerint az ő rendszerük olyan marha biztonságos, hogy Vegasban egy fél utcát betakartak egy hirdetéssel, most meg a csapból is az folyik, hogy hangyányi kis problémába ütközött a cég a FaceTime hívásokkal...
Geek Peet 2019.01.31 16:48:07
@Bobby Newmark: egyébként pont nemrég olvatam egy tanulmányt erről, talán Microsoft volt, de erre nem vennék mérget, ott nagyjából épp ezekről van szó, amiket te mondasz, hogy bizonyos esetekben nincs értelme az erős jelszó kötelezővé tételének. Majd megkeresem, ha gép előtt leszek.
Geek Peet 2019.02.01 09:11:25
@teéjesenmindegy: nem ezt mondom, eléggé félremehetett a mondanivaló.
Geek Peet 2019.02.01 09:20:11
@Nyírjeslakó: "Biztonság: a mindennapok gyakorlatában inkább egy vicc." Teljesen egyetértek.

Jártam már én is olyan állami igazgatás alá tartozó szerverteremben, ahol a rack szekrény kulcsát először hetekig nem találták, aztán csak meglett: a rack szekrény tetején csücsült.
Lassan ott tartunk, hogy social media blog leszünk, de ha egyszer ilyen égetően fontos kérdésekre kaphatunk választ, akkor kénytelen vagyok engedni a kaland hívó szavának, és ezúttal fejest ugrani az Instagram pöcegödrébe...
Geek Peet 2019.01.25 08:15:44
@Le a spammerekkel: simán benne van a pakliban az, amit mondasz.
Vagy marha ügyes marketinges, vagy szimplán jókor volt jó helyen, láttunk már ilyet is.
Az teszi valószínűvé, hogy belső munka, hogy nagyon profi, bár erről nem írtam a cikkben, mert már így is nagyon hosszú lett, de amilyen további képeket közzétett (egy lassan repedezni kezdő tojás, amivel ugye fenntartja az érdeklődést, hogy vajon mi lehet benne) és a legutóbbi instasztorija például arra is engedhet következtetni, hogy valami marketingkampány része az egész, de akkor valami brutális bónuszt érdemelnek a kitalálói.
Idővel kiderül. Számomra egyelőre vicces, de főleg az, ahogy próbálják meglovagolni, még a legnagyobb sztárok is. Az biztos, hogy 2019 erősen indult ezzel :D
Történt, hogy Balázsék hivatalos Facebook oldalára felkerült péntek reggel egy bejegyzés a következő szöveggel: Vicces! 14 szülő, aki letörte a gyereke büszkeségét Facebookon, amikor trollkodva a gyerekük bejegyzése alá kommentelt egy ütőset. Volt hasonló oltásotok? És belinkelve egy oldal,…..
Geek Peet 2019.01.19 14:58:23
@Pepejoe: pont ezért szenteltem neki ennyit, mert szerintem ez teljesen tudatos. Mármint tudták, hogy mit osztanak meg, és mégis. Azt mondjuk nem tudom, ki felel a Facebook posztokért, de hát az ő nevük alatt fut.
Geek Peet 2019.01.19 15:02:19
@cso zsi: Én kifejezetten örülök, hogy sokszor beleállnak kényesebb témákba, a diskurzus már sokat számít, lásd a pénteki "harcikutya"-tartás, csak hogy a legutóbbit említsem. Aztán persze lehet velük egyetérteni meg nem egyetérteni, meg persze lehet, hogy sokszor hülyeséget beszélnek, de legalább elindul egy párbeszéd, ami mindenképp pozitív.
Geek Peet 2019.01.19 15:05:16
@mojoking77: ha az utánad következő kommentet nézem, akkor köszönöm, ettől most feltöltődtem :)
Geek GYIK Subscribe to PewDiePie 2019.01.08 07:30:00
Lassan minden cikk, ami az IT-ról szól, összekapcsolódik valamilyen formában a biztonsággal, most sem lesz ez másképp. De kezdjük a legelején.  ..
A Diligent Robotics nevezetű cég tervezte robot munkába állításával a céljuk nagyjából annyi volt, hogy Moxi beilleszkedési képességét teszteljék egy működő kórházban, hogy aztán élesben is elindíthassák az egészségügyi ranglétrán. ..