Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Garai Dóra

50 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akik évtizedek óta Erzsébetvárosban élnek, emlékeznek még arra, milyen élénk piacélet folyt a Klauzál csarnokban és az előtte levő téren. Ez sajnos már a múlté, pedig 2015-ben az önkormányzat pénzt nem sajnálva, 2 milliárdért fel is újítatta a védett műemlék épületet. Az óriási csarnokot menten ki…..
Személyi változások Vattamány Zsolt mandátumát Ripka András képviselő vette fel, a régi/új képviselőt a Pénzügyi és Kerületfejlesztési Bizottságba (PKB) delegálták, a Művelődési, Kulturális és Szociális Bizottság (MKSZB) elnöki pozícióját pedig Veres Zoltán vette át.   Szolgálati lakások A…..
Garai Dóra 2021.09.22 14:49:46
@Lord Ickenham: hogy pontosan mik hangzottak el a tárgyaláson, arról a polgármester nem tájékoztatott, nem ismertette velem ezeket az információkat a felszólalásomban feltett kérdéseimre és kérésem ellenére. Ezért ajnos nem tudom.
A múlt héten megkezdődött Czeglédy Csaba pere a Kecskeméti Törvényszéken. Bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással vádolják. Hosszú út vezetett idáig, elfogult bíróságok, DK-s mentőmellényként jött mentelmi jog, betegségek miatt elhalasztott tárgyalások. Hogy mennyi az annyi? Jelen…..
Nyilatkozatomban a következő gondolatokat fogalmaztam meg: A Blaha Lujza tér fejlesztése a Főváros régi adóssága, ami az erzsébetvárosiak szempontjából kiemelt jelentőségű, hiszen a kerület be-, és kilépési pontjaként funkcionál. Az egyesületünk által megismert vélemények alapján a…..
A mai egyeztető megbeszélés fontosabb napirendi pontjai: 1. 2020-as évi költségvetés számai, és a 2021. évi költségvetés elfogadása. Csak ez a kettő napirendi pont több száz oldalnyi anyag, rengeteg táblázatból áll, így most csak egy két érdekesebb részt emelnék ki belőle, ami kérdéseket…..
A mai napon kaptunk egy megkeresést az SZFE ügy kapcsán a legnépszerűbb közösségi oldalon, melyet teljes egészében itt lehet elolvasni.   Az idézett részek a levélből lettek kiemelve, alattuk a válasz olvasható. “Tudom a képviselőtestület összetétele, erősen lejt a polgármester felé, sőt több…..
Budapest szívében, Erzsébetvárosban, a Damjanich utca 4. szám alatt kapott új épületet a FreeSZFE Egyesület, és ahogyan az várható, az ellenzéki érzelműek ünnepelnek, a kormányoldaliak pedig dühösek. De vannak jópáran, akik a szekértábor-mentalitáson kívül állva értékelik a történéseket. Szerintük…..
Az ülés fő érdekessége a Wesselényi utca 17 bérbeadása, és, az Erőművház Kft számára történő iroda bérlése. Jómagam az előterjesztésből értesültem a megdöbbentő hírről, hogy miután a civilszervezetek székhelyei ki lettek paterolva ez Erőművházból, ami a kerület művelődési házaként funkcionál,…..
Január 19-én újra ülésezett a rövidtávú lakáskiadás munkacsoport. Ezen az ülésen két szomszéd kerület képviselői voltak a vendégek, akik beszámoltak arról, hogy az ő kerületükben hogyan áll a rövidtávú lakáskiadás szabályozása, milyen szempontok merültek fel.Józsefvárosból Könczöl Dávid volt…..
Elszomorító, hogy a kerület legrégebbi, 180 éves történelmileg különleges és értékes épületének elbontása fenyegeti Erzsébetvárost. Gazdag múltja a ritka kétszintes épületet kulturális örökséggé teszi, melynek elpusztítása hatalmas veszteség lenne mind Erzsébetvárosnak, mind Budapestnek. Bár ez még…..
EBBEN A POSZTBAN A MAI, SORON KÖVETKEZŐ AIRBNB MUNKACSOPORT ÜLÉSÉNEK BESZÁMOLÓJA KÖVETKEZIK. A MAI ÜLÉS TEMATIKÁJA ALAPVETŐEN A BEÉRKEZETT LAKÓI PANASZOK ÉS JAVASLATOK MEGVITATÁSA VOLT. EZEKET A MEGHÍVOTT VENDÉGEKKEL VITATTUK MEG. A VENDÉGEINK SZŐKE LÁSZLÓNÉ ÉS SIMON JÓZSEF KÖZÖSKÉPVISELŐK, ÉS…..
 Az idei közmeghallgatás 2020. november 23-án, 18:00 órára lett meghirdetve az Erőművház dísztermében. (Wesselényi utca 17.), de a járványhelyzetre való tekintettel a polgármester nem tartja meg.  Sajnos online közmeghallgatás tartását a kerületvezetés nem tervezi, pedig nagyon sok kérdés,…..
Ma megvolt a rövidtávú szálláshely munkacsoport második ülése. Az első órában megbeszéltük mi a jelenleg hatályos szabályozás, majd a második órában 10-10 percben lakhatási válsággal foglalkozó csoportok szempontrendszerei kerültek ismertetésre. Emellett elfogadtuk az új ügyrendet, mely szerint…..
A mai ülés egy performansszal indult, ahol Virágh Előd és néhány aktivista hosszabbítókat adott át az összefogás képviselőinek, megzavarva ezzel az ülés rendjét. Eúttal szerintem sokaknak jól jött, hgy maszkot kell viselni, nem kellett eltakarni aq reakciókat :) Mivel Borka-Szásztól hamarjában…..
Nem, nem fogok hazudni, a legkevésbé sem szimpatizáltam Borka-Szász Tamással, így mikor a legközelebbi testületiről már hiányzott, gondoltam is magamban, nekem ugyan nem hiányzik... Borka-Szász volt a testületiken az a "stróman", aki az ülések elején ügyrendi javaslatként levetette az…..
Zoom konferencia keretein belül megvolt az airbnb munkacsoport alakuló ülése. A munkacsoportban képviselők tekintetében Bárdi Zsuzsanna, Szücs Balázs és Borka-Szász Tamás vesznek részt. Emellett további hivatali dolgozók állandó meghívottként, tanácskozási joggal lesznek jelen, hogy segítsék a…..
Ismét SZMSZ módosításra érkezett javaslat: A momentum javaslata ezúttal számomra is elfogadható volt, javaslatuk lényege, hogy a meghívók kiküldése olyan ütemezésben történjen, hogy a meghatározott napok száma módosuljon munkanapokká, hiszen ha a felkészülési idő hétvégére esik, úgy a…..
A szeptemberi testületi ülés érdeklődés hiányában  ellenzéki túlerő hiányában elmaradt. Hivatalosan határozatképtelenség okán lett feloszlatva az ülés, velem együtt mindösszesen 3 képviselő jelent meg, plusz a polgármester. A történet szépségét itt részletezném: Információm szerint: van 2, de egy…..
Az Élhető Erzsébetváros Egyesület bejárást tartott Belső-Erzsébetvárosban 2020. szeptember 6-án.   Az éjszaka tapasztalatai a teljesség igénye nélkül: Még mindig számos gépkocsiból ordít a zene full basszus mellett, és továbbra sem nagyon szankcionálják a hatóságok ezeket a nyilvánvaló…..
Természetesen a meghosszabbított terasz nyitva tartás erőből át lett tolva, az érdeklődők számára még eseményt is létrehoztunk rá: A júliusi ülés anyaga IDE KATTINTVA megtekinthető. A terasz-nyitvatartás okán egyesületünk bátor tagjai minden hétvégén éjszakai bejárást tartanak a nyár folyamán,…..
Az ülés főbb pontjai a civil pályázati rendszer, a teraszok szabályozása, közvécék létesítésének elvetése és a Tesla klubos szerződési vita volt. 1. Javaslat az államháztartáson kívülre nyújtott támogatások rendjéről szóló 15/2020 önkormányzati rendelet módosítására A 3-mas napirendi pont szólt a…..
Az Élhető Erzsébetváros Egyesület Kőműves Zsófival és Gyenge Laurával bejárást tartott Belső-Erzsébetvárosban, 2020. augusztus 15-én, éjfél után. Az este tapasztalatai a teljesség igénye nélkül: A Gozsdu Udvar teljes területe gyakorlatilag szabadtéri diszkóként működött, a…..
Hármat találhatunk, mi volt napirenden...Niedermüller Péter előterjesztette, hogy a teraszok ne este 10-ig, hanem éjfélig lehessenek nyitva. Mikor és hol egyeztetett erről bárki is a munkacsoporttal, vagy a lakossággal?Senki. És sehol. Nem ezt ígérték. "Ezen felül nem szabad elfelejteni azt a…..