Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Á.Sza

23 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A termékeny, két dobossal felálló, héttagú ausztrál zenekar nemrég már adott egy kis ízelítőt az ős-Metallicára hajazó metálos oldalukból, most viszont azt is bejelentették, hogy a második 2019-es lemezük Infest the Rats' Nest címmel augusztus 16-án jelenik meg. Az eklektikus pszichedelikus…..
Noel Gallagher kissé langyosra sikeredett visszatérése után most az állandóan dühös kistesó jelentkezett új dallal, ami az év vége felé megjelenő Why me? Why not című második szólóalbumának a beharangozója. A tegnap este bemutatott As It Was című dokumentumfilmje után Liam Gallagher már közzé is…..
Hamarosan érkezik a Jack White és Brendan Benson vezette The Raconteurs legújabb, sorban a harmadik nagylemeze, amit egy újabb beharangozó kislemezdallal vezet fel a White és Benson mellett Jack Lawrence és Patrick Keeler (a The Greenhorns nevű garázsrock-blues zenekar ritmusszekciója) alkotta…..
Stílusosan I'm Alive címmel, új dallal tért vissza az energikus, fekete-fehér egyenruhás svéd rockzenekar, hét évvel a legutóbbi albumuk (Lex Hives) és négy évvel a legutóbbi kislemezdaluk (Blood Red Moon) után. A koncerteken folyamatosan magas fordulatszámon pörgő, Budapesten a Sziget fesztiválon a…..
A két évvel ezelőtti, nagysikerű Who Built The Moon? lemez után hamarosan érkezik Noel Gallagher és zenekarának legújabb megjelenése, a Black Star Dancing című EP, amelyről már hallható is a címadó dal, illetve egy kattintás után az egykori Oasis-vezér minden egyes megmozdulását árgus szemekkel…..
Március elején, hosszú szünet után új dallal tért vissza a Black Keys, a nagylemezre áhítozó rajongóknak pedig nem kellett sokat várniuk az igazi örömhírre, pénteken ugyanis Auerbachék bejelentették, hogy június 28-án jelenik meg legújabb albumuk "Let's Rock" címmel (igen, idézőjelben), amiről egy…..
Erre utal legalábbis a zenekar dobtechnikusának, Davey Latternek a néhány nappal ezelőtti Instagram-posztja, amiben a Tranquility Base Hotel & Casino turné utolsó állomásának setlistje szerepel a következő rövid szöveggel: "90 koncert. Búcsúzunk. A következő albumig."..
A mindössze kilenc éve létező, de már tizenhárom (!) megjelentetett nagylemeznél tartó ausztrál pszichedelikus rockerek vadonatúj albuma április 26-án jelenik meg Fishing For Fishies címmel, amelynek az eddig közzétett előzetesei boogie-sabb vonalat sejtetnek. A tavaly Budapesten kétszer is fellépő…..
A zaklatott lelkivilágú amerikai színész-énekesnő 2013-as bemutatkozó albumának megjelenése óta több filmben is feltűnt (pl. az új Twin Peaks sorozatban, vagy a Magyarországon forgatott, május 9-én a hazai mozikban is megjelenő Lords or Chaos című Mayhem-filmben), illetve számtalan zenei…..
Ma jelentették be, hogy május 20-án Budapesten az Akvárium Klubban lép fel Courtney Barnett, a 2010-es évek egyik legizgalmasabb indie-rock dalszerző-énekese. A grunge, zajrock és a folk-pop előadók által egyaránt inspirált ausztrál előadónő Sometimes I Sit And Think, And Sometimes I Just Think című…..
A 2014-es Turn Blue album után a Black Keys két tagja, Dan Auerbach és Patrick Carney útjai egy időre szétváltak; új zenekarokat alapítottak, szólólemezeket készítettek, producerkedtek, más egyéb zenei projektekben vettek részt, most azonban újra együtt dolgozik a két Grammy-díjas garázsrock-zenész.…..
Peter Murphy, a posztpunk/gothic rock egyik úttörő zenekara, a Bauhaus énekese jelenleg egykori zenésztársával, David J basszusgitárossal járja a világot a Bauhaus 40 éves megalakulását ünneplő turnéval. A többször is drogbotrányba keveredett, szebb napokat is megélt 61 éves frontember szerda este…..
A provokatív nyilatkozatairól és politikai kirohanásairól is hírhedt Morrissey tegnap este a honlapján jelentette be, hogy érkezik vadonatúj lemeze, amelynek California Son lesz a címe, és 12 feldolgozás lesz rajta...
Az év elején már említettük, hogy filmes adaptáció készül a Mötley Crüe karrierjét megörökítő, botrányban, alkoholban és drogokban tocsogó 'The Dirt' című könyvből, most végre bejelentették a hivatalos megjelenési dátumát is. A hosszú évek óta készülő életrajzi film Vince Neil énekes tweetje szerint…..
Birmingham, a Black Sabbath szülővárosa elég sajátos emléktárggyal tervez tisztelegni a tavalyi búcsúturnéval végleg elköszönő zenekar előtt: egy egyedi, rozsdamentes acélból, kézzel készített padot állít fel a heavy metal úttörői számára, ami a tervek szerint a város Ékszer-negyedében (Jewellery…..
Két év után újra koncertről kellett kórházba vinni Joe Perryt, az Aerosmith gitárosát, aki ezúttal Billy Joel vendégeként lépett fel szombat este a Madison Square Gardenben, ahol a Walk This Way-t adták elő közösen. Az állítólag több hete légzési nehézségekkel küzdő Perryn látszott, hogy nincs túl…..
Még mielőtt a Barátok közt-rajongók elragadtatnák magukat, természetesen nem a sorozatbeli Berényi Miklósról van szó, hanem a pár éve rövid időre újra összeállt, 90-es évekbeli shoegaze, noise-pop színtérről ismert Lush zenekar énekesnőjéről, a félig magyar származású Miki Berenyiről, aki Piroshka…..
Nagy várakozás előzte meg az október 26-án megjelent Red Dead Redemption 2-t, az év egyik videójáték-szenzációját. A western témájú játék zenéjéről is elkezdtek szivárogni az infók, a QOTSA-főnök Josh Homme is szerepel rajta egy country-s beütésű balladával, amit Brian Eno producertársa, Daniel…..
A Stone Roses-rajongók hiába vártak epekedve egy új albumot kedvenc zenekaruktól a 2012-es újraindulás óta, a harmadik eljövetel helyett a rózsák lassú hervadását hozta az elmúlt pár év; mindössze két új dalt tudtak összehozni a nosztalgiakoncertek mellett, tavaly nyáron pedig szépen…..
Új dallal tért vissza a hiperaktív Damon Albarn, az egykori The Clash+basszusgitátos Paul Simonon, Simon Tong gitáros (ex-The Verve) és az afrobeat doboslegenda Tony Allen alkotta szupergroup, a The Good, the Bad & the Queen. A 2007-ben a Sziget fesztivál nagyszínpadán is megfordult kvartett…..
Pénteki hírek szerint megorrolt Rihannára az NFL, mert az amerikaifutball-szövetség és a CBS is őt szemelte ki a 2019-es Super Bowl félidei showjának fellépőjére, az énekesnő azonban visszautasította a felkérést arra hivatkozva, hogy nem ért egyet az NFL álláspontjával a Kaepernick-ügyben (Colin…..
"Most pedig megpróbálkozunk egy kis keresztbeporzással" - jegyezte meg Damon Albarn a szombati esti Gorillaz-koncert ráadása alatt Los Angelesben. Az Albarn-alapította Demon Days fesztivál zárófellépőjeként a Gorillaz 30+ dalos szettje alatt már addig is szupersztár vendégfellépőkkel kápráztatta el…..
Revelation címmel közös dalt jelentetett meg a Sigur Rós-os Jónsi és Troye Sivan, ausztrál énekes, youtuber. Az együttműködés gyümölcse a Magyarországon 2019 elején bemutatásra kerülő Kitörölt fiú (Boy Erased) című amerikai életrajzi drámában kap helyet (főbb szerepekben Nicole Kidman, Russell Crowe…..