Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Győri Toastmasters Retorika klub

44 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor a szerző (Caren) egy étteremben dolgozott évekkel ezelőtt, az egyik pincér mindig kellemetlen megjegyzéseket tett. Sohasem tudta, hogy mit mondjon, ezért megpróbálta figyelmen kívül hagyni. Aztán egy nap, a férfi ismét mondott valami ellenszenves dolgot. Ekkor Caren hagyta kitörni a dühét.…..
Schneider Éva a Győr Toastmasters alapító tagja. A területi humoros angol nyelvű versenyen elért aranyérme után a divíziós versenyen is sikeresen szerepelt. Évi beavat minket a felkészülésbe, a versenyen szerzett tapasztalataiba és a fejlődését, változását megalapozó lépésekbe.   Miért döntöttél…..
A 100. estünkre nem csak a jelenlévő tagok és vendégek, hanem az Iparkamara földszinti terme is ünneplőbe öltözött: feldíszítettük kék és fehér lufikkal és krepp papírral.  Az estünk házigazdája, a kis csapatunkat összehozó Mikóczi Feri százszoros szeretettel köszöntött minket az est elején. Feri…..
Október 21-én, több, mint egy év csúszás után végre részt vehettünk T. Bieniek Ildikó workshopján. Bevezetésként az est házigazdája, Mikóczi Ferenc a Toastmastersről, majd azon belül a győri klubról ejtett néhány szót, majd feltette a kérdést a közönségnek: „Mi a tanulás legnagyobb gátja?” Pár perc…..
A nyár vége még elhúzta előttünk a mézesmadzagot, mi pedig élve a meleg idő adta lehetőségekkel, a Rába-partra tettük át székhelyünket. Ezúttal kevesebben voltunk a megszokottnál, sokan nyaraltak, de lelkes kis csapatunk nagyot alkotott. Mikóczi Feri felkészült házigazdaként a lélekjelenlétre…..
Győr Toastmasters Kontrasztok hete 2021.06.29 21:01:10
Múlt héten, egymást követő napokon egy online és egy személyes retorika klubtalálkozón vettem részt. Szerdán a Bankmasters nyílt estjére került sor, melyen szívesen látták a csatlakozni vágyó érdeklődőket. Az est házigazdája az est kezdetén ismertette, hogy mi az a Toastmasters, majd a…..
Jún. 10-én végre eljött a nap: újra személyesen találkoztunk. Egyik tagunk kertjében volt erre lehetőségünk, némi hús, zöldségek, sütemények és italok elfogyasztása mellett. Délután 6 órára összegyűlt a csapat nagy része, és hosszú beszélgetések kezdődtek, mindenki kíváncsi volt, mi történt a…..
Február hónap az ünnepeivel lehetőséget teremtett arra, hogy tematikus Toastmasters esteket szervezzenek a klubok. Februárban és márciusban több tematikus és hagyományos esten is részt vettem. A Szóda klub Valentin-napi estjén megismertük a Valentin-nap eredetét, majd egy próba szavazás keretében…..
Csütörtök este, a szokásos időben gyülekeztünk a virtuális szobában, hogy megjelenjünk a bizalom képernyőjén. Az est házigazdája, Szabó Krisztián büszkén mesélte, hogy a Forbes magazinban, egy győri startupról szóló cikkben az ő nyilatkozatából emelt ki egy mondatot a cikk címévé az újságíró. Krisz…..
Ha megkérdeznélek benneteket, hogy milyen volt 2020, valószínűleg sok választ hallanék a korlátozásokról, kellemetlen eseményekről, de azokról a dolgokról is, amikért hálásak vagytok. 2020-ban a Toastmasters tagjai az egész világon megismerkedtek az online estekkel, ez így történt a győri klubban…..
Október első napján az est házigazdája, Kiss Anikó a Vitakultúra Akadémia szlogenjével nyitotta meg az estet: „Ahol súrlódás van, ott van szikra. Ahol szikra van, ott van láng. Ahol láng van, ott van fény.” Anikó elmondta a jelenlévőknek, hogy ezzel a rendezvénnyel klubunk két legyet üt egy…..
  Az elmúlt néhány alkalommal sajnos nem tudtam részt venni a klubesteken, ezért vártam, hogy újból egy tartalmas estét tölthessek el tagjainkkal, és vendégeinkkel. A házigazda, Sekk-Kovács Adrienn rögtön felkeltette a figyelmünket: rövid fejtörőkkel próbált rávezetni minket arra, hogy kitaláljuk,…..
Egy szép júliusi csütörtökön került sor a következő estünkre, melyen több hónap után újra viszontláttuk egymást. Az est házigazdája, Lányi Roland hatásosan indította az estet: három igen választ kapott a közönségtől. Ezt a következő kérdésekkel érte el: Jól érzitek magatokat? Jó napotok volt? Jó…..
  2020 májusa ismét retorikai élményekkel teli volt: három klubest, egy konferencia, és egy Storytellers' Sundays est. A klubesteken aktívan szerepet vállaltam, a többi eseményt pedig értő figyelemmel követtem. A május 14-én megtartott online klubest szerepvállalói érdekes kellékekkel dobták fel…..
  Az elmúlt hétvégén három retorikával kapcsolatos eseményen is résztvettem: csütörtökön a hagyományos győri klubestet tartottuk meg, szombaton a régió szintű beszéd és beszédértékelés verseny (Division A contest) került megrendezésre, vasárnap pedig a néhány hete indult Storytellers' Sundays…..
  A járvány kitörése óta a Toastmasters klubok tisztségviselői rendszeresen kapnak tájékoztató és segítségnyújtó leveleket az “anyahajóról”, a Toastmasters International-től. Például: A versenyek online kerülnek megrendezésre. Hogyan szervezzünk online találkozót? Hogyan vegyünk…..
Két héttel ezelőtt klubtagjaink egy csoportja Pál Feri atya magával ragadó előadását hallgatta meg. Élménybeszámolójukból kiderült, hogy Mikóczi Feri mindent megtett, hogy elhívja őt előadónak az 50. estünkre, de mivel ez nem sikerült, ezt megfordítva mi mentünk hozzá. Pál Feri „Hogyan őrizzük meg…..
A Győr Toastmasters klub novemberben Humoros Beszéd versenyt hirdetett. Az est háziasszonya, Békés Anita fantasztikus versenyt szervezett. Emlékezetes est volt, az biztos. A bizalom színpada ünnepi köntösbe öltözött, reflektorok világították be a teret, ami még rátett egy lapáttal az…..
Torkomban dobogott a szívem, miközben izgatottan vártam, hogy a Győr Toastmasters klub két legfiatalabb tagja - Mikóczi Krisztina és Vasánszki Milán - a Beszélj bátran konferencia színpadára lépjen. Nagyon izgultam értük.  Két fiatalért, akik elég bátrak voltak ahhoz, hogy jelentkezzenek erre az…..
Győr Toastmasters 2019.12.01 12:41:55
Torkomban dobogott a szívem, miközben izgatottan vártam, hogy a Győr Toastmasters klub két legfiatalabb tagja - Mikóczi Krisztina és Vasánszki Milán - a Beszélj bátran konferencia színpadára lépjen. Nagyon izgultam értük.  Két fiatalért, akik elég bátrak voltak ahhoz, hogy jelentkezzenek erre az…..
  Az est kezdetén a házigazda, Lányi Roland elmondta, ő a társaságért, és a nyilvános beszéd gyakorlásáért jár a Toastmasters klubba. Itt legyőzhetjük rossz szokásainkat, például csökkenthetjük, illetve elhagyhatjuk az ööö használatát. Ehhez, és a fejlődéshez jó hátteret biztosít a Toastmasters…..
„Az intelligencia velünk születik, a kreativitást tanulni kell.” A 47. klubest „Az ötletek ereje, azaz kreatív gondolkodás a mindennapokban” című workshoppal kezdődött, melyet Burján Andrea, a Budapest Business Branch Toastmasters klub tagja tartott meg nekünk. Andrea megkérdezte a résztvevőket, mi…..
A 46. esten én vállaltam a házigazda szerepét. Igyekeztem összeszedetten és pontosan koordinálni az eseményeket. (A visszajelzések alapján ez sikerült is.) Bemelegítésként egy egyszerű gyakorlatot hoztam, melyet egy improvizációs tréningen láttam. Mindenki köszöntött egy másik embert, kézfogással,…..
Az est házigazdája, Nagy Gizella a blog bemutatkozó szövegét hívta segítségül, hogy beszéljen a Toastmasters szervezetéről és a győri klubról. Ha még nem ismertek minket, itt elolvashatjátok: https://toastmastersgyor.blog.hu/2018/11/27/bemutatkozas_6075 Bemelegítésként nyelvtörőket gyakoroltunk,…..