Regisztráció Blogot indítok
Adatok
igorB

67 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Épp most olvastam egy érdekes blogbejegyzést tegnapról, ahol a szerző azzal érvel, hogy az az olcsó területi listás mandátum, ahol kevés szavazóval lehet azt megszerezni. Ha tehát x megyében 10.000 szavazat, y megyében pedig 20.000 szavazat kell egy mandátumhoz, akkor x megyében…..
PoliTech Európa itthon? 2010.03.03 01:00:58
Rövid brüsszeli kitérő. Most újra itthon. Nagyjából szokásos minden, de a kagyló-én versenyben már 2-0 a kagylónak. Vajon kialakulhat allergia csak úgy? Remélem nem, mert jó pár éve a Chéz Leon kagylótál sültkrumplival a kedvenc étkem...A kint töltött pár nap alatt volt…..
PoliTech Legyőzni a Jobbikot... 2010.02.27 17:57:03
"- Itt van ez a Jobbik dolog. Nem kéne kezdeni velük valamit?- Á, dehogy. Majd elmúlik."Ha jól sejtem ez a párbeszéd játszódhatott le nagyjából egyszerre az MSZP és a Fidesz vezérkarában is, persze megfűszerezve azzal, hogy "nekünk ezért, nekünk meg azért jó,…..
PoliTech Intelem az eljövendőnek 2010.02.26 11:10:22
Kevés dolgot mernek oly bizonyossággal kijelenteni ma politológusok és politikai elemzők, mint azt, hogy az áprilisi választások tiszta többséget fognak eredményezni a Fidesznek. E gondolattal én sem mernék vitába szállni, s bár pár hónapja még úgy gondoltam meglepetést okoznak…..
Zack Exley - szerintem a politikai újságírás egyik gyöngyszemeként fennmaradó - cikke óta tudjuk pontosan mi egyszerű halandók, hogy mi is kell egy jó mozgósító kampányhoz. "Respect, empower, include" - ez volt az Obama "neighborhood program" jelszava,…..
Hmmm... Úgy tűnik mégsem tudtam beindulni úgy, ahogy korábban gondoltam. Hogy miért - ha egyáltalán van értelme magyarázkodni - talán egy későbbi posztban kifejtem. Röviden csak annyit, hogy egy munka miatt nem voltam biztos benne, hogy etikus-e nekem blogolni, s ha igen akkor…..
Eljött hát a 2009-es év vége, a blog közben a megszűnés határára jutott, nem foglalkoztam vele, de közben persze végig hiányzott. Most jó lenne azt mondani, hogy időm engedi, s rendszeresen megosztok valamicske hírt, de nem lenne igaz. Időm nem engedi, mégis megpróbálom. Ha…..
PoliTech Létezik-e újrakezdés? 2009.06.23 15:43:33
Igazság szerint magam sem tudom... Annyi biztos, hogy a kedvem meglenne rá. Őszintén megvallva - november óta nem írtam - eléggé hiányzik ez a kis blog (talán nektek is).Az okokról annyit, hogy álláshalmozó lettem (egy időre, a két projektnek most vége, maradt egy, dehát úgyis itt…..
Filmdroid Taking Chance trailer 2008.12.27 12:07:28
A Taking Chance igaz történeten alapul, Michael Strobl Irakban szolgált és egy 19 éves fiú holttestét kellett hazaszállítania. A forgatókönyvet Strobl írta Michael Katz (Az elveszett jelentés) segítéségvel, a főszereplő pedig Kevin Bacon. A filmet januárban mutatják be a Sundance…..
Forintblog Ki állja a cechet? 2008.11.18 13:26:00
Az alábbi kis példabeszéd már körbejár egy ideje az angol nyelvű blogokon és fórumokon, és most, hogy helyettünk a nép ismeretlen gyermeke lefordította, kis erőfeszítéssel megoszthatjuk a közzel, mert szerintünk érdemes. A történet bárszék-közgazdaságtan (barstool economics)…..
A drága blog.hu - ki motorjával forgatja a blogom - most eléggé felhúzott. Olvasom, hogy asszondja (nem szószerint): mostantól a blogger (c'est moi) választhat (mer ugye kénytelen) kettő (vagy három, de ötöt szádra ne vedd) opció (nálunk ezt úgy hívják pofon) közül.Az egyik…..
Az emlékezetes, és halálosan idegesítő "wazzup?" Budweiser-reklámkampányt aktualizálták a mai gazdasági helyzethez, és csináltak belőle egy keserédes választási kampányfilmet. Az ugrás után az eredeit is megmutatjuk. ..
Hát, igaz ami igaz nem jött be minden tippem, bár úgy érzem elég közel jártam az igazsághoz. Nézzük sorban:1. ElnökválasztásÍme a térképem:Úgy tűnik három helyen tévedtem. Először is Florida, amiről azt írtam, bár fifti-fiftire áll, én McCain-nek adom. A feldolgozottság…..
Először is! Magyarországon nem szokás - bár én szeretném ha az lenne -, hogy egy-egy nyilvános orgánum közzétegye kit is támogat fontos versenyekben. Így hát én megteszem most, és meg fogom tenni a jövőben is, mindig a választás napján. Szóval...PoliTech endorses John…..
Oké, azt hiszem ez az elmúlt év legnagyobb poénja. Két kanadai komikus megviccelte Sarah Palin republikánus alelnökjelöltet, nem is akárhogy. Nicolas Sarkozy francia elnök nevében hívták fel és elég nyilvánvaló, hogy Palin kőkeményen bevette.Halgassátok meg ti is, a videó alatt…..
Onlinemarketing blog Kortesbeszéd 2008.11.02 14:09:00
Hírbehozó a Webisztánon nagyon jól összeszedte, milyen szerepe volt (illetve van) Barack Obama kampányában az internetnek. Ezért erről most nem is beszélnék, sokkal inkább a hazai politikusokhoz szólnék.2009 nyara nagyon közel van. Ekkor lesz biztosan a következő választás…..
Sokan úgy gondolják, hogy mutassanak bármit a közvéleménykutatások, a szavazófülkében majd előjön az egyszerű amerikaiak rasszizmusa, s Obama veszíteni fog. Érdemes hát körbejárni a kérdést.A jelenségnek neve is van: Bradley-effektus. Az eset 1982-re datálódik vissza, amikor…..
Remek hírt találtunk a Mirax oldalán: novemberben jön dvd-n A négy páncélos és a kutya című 1966-os lengyel sorozat, ami alapvető filmélménye volt a mai 30-as, 40-es generációnak. A II. világháború allatt játszódó sztoriban minden megvolt, ami kell: jók és gonoszak,…..
A közvélemény-kutatások nem erős oldalam, azonban amint csurognak a számok, valami elindította a fantáziámat. A Gallup október közepén készített egy felmérést, melynek részeként megkérdezték az amerikai polgárokat, hogy mennyire lekesek a szavazással kapcsolatban. Az eredmény…..
igorB 2008.10.31 11:59:01
Elfogult? Nem. Egyoldalú? Főleg nem. Wishful thinking? Szívesebben látnám McCain-t, ezt nem tagadom, de sok értelme ugye nem lenne Magyarhonban hazugságokat leírni annak érdekében, hogy meggyőzzem az embereket arról, nyerni fog az Öreg.

Becsületemre mondva (:)) egybéként azon az egy helyen, ahol kellett jeleztem, hogy hasraütés, ez az én személyes tippem, ha úgy tetszik. Florida egy különleges helyzetben van most, ezért foglalkoztam vele.

Azt is leírtam, hogy elképzelhető szkenárió, hogy téves a felmérés. Azonban tudni érmdemes, hogy minden ilyen jellegű korai szavazásos felmérésnél hasonlóan nagy a hibahatár, ugyanis csak kevesen vannak, akik már szavaztak, és közülük se mindenki mondja meg, hogy kire. Ugye a legtöbb kutatás 6-700as mintára (valószínű szavazó) koncentrál, jó esetben max 5-10% aki nem mondja meg közülük, hogy kire szavaz. Ennek talán (nagyon maximum) harmada szavazott korán,tehát egy nagyjából 200 fős bödön az, akiből következtetnek.

Amire ki akartam jukadni, hogy McCain valószínűleg szorosabban fog zárni, mint azt korábban gondolták (erre írtam, hogy 1,5%-on belül lesz).

Azt nézni, hogy országosan hogy teljesítenek a korai szavazáson nagy hiba. Ugyanis az államoknak csak egy részében van korai szavazás. Ha pl. csak néhány keményen demokrata államban lenne, akkor könnyen láthatnánk 80-20-as Obama vezetést. Persze republikánus államokban is van, de ilyen jellegű országos kutatásokkal nem érdemes foglalkozni szerintem, inkább államonként kell megnézni az állást.

Azt viszont tartom, amit fent is mondtam, ti. nem meglepő, ha a demokraták vezetnek a korai szavazáson, mert az ilyen magas lelkesedés és a jó mobilizáció pont ennek kedvez. Ugyanakkor még 5 nap van hátra, és ugye csak most kezdődik majd a kiterjesztett meg a sime 72 órás program a GOP részéről.

Szinte minimális esélyt látok, hogy McCain nyerjen, főleg mert Ohio-ban szerintem veszíteni fog, ami kulcsfontosságú lenne a Fehér Házhoz. De nem osztom a liberális oldalakon elterjedt feltevést, miszerint itt popular vote-ban Obama 8-10%-ot ráver McCain-re (még 5-6-ot sem). Elektori szavazat más tészta, még nem számoltam végig, de bőven 270 felett lesz Obama.
PoliTech A kapitalizmus halott? 2008.10.29 12:43:00
Nem vagyok közgazdász. A matematikához sem értek. Sőt. Kifejezetten írtózom mindkettőtől. Hogy miért? Talán valami gyerekkori trauma, egy rossz álom, amiben prímszámok vesznek üldözőbe a GDP sötét erdejében. Vagy egyszerűen a tény, hogy számomra ingoványos talaj, ahol…..
A Gran Torinot Clint Eastwood rendezte és saját maga játssza a főszerepet is, állítólag ez lesz az utolsó film, amelyben szerepet vállal, később már csak rendezni szeretne. A filmben Eastwood egy rasszista veterán katonát alakít, akinek kocsijára fáj a foga a környékbeli…..
Palik László klasszikusa jutott eszembe tegnap, miközben egy, a Népszabadságban hónapokkal ezelőtt megjelent cikket kerestem. Többszöri próbálkozás után is ez fogadott:A keresett cikk nem található...HTTP/1.0 404 Not Found :-( vissza a főoldalraHmmmm, hát ez nem jó - mondtam…..
Mivel már jóideje nem jelentkeztem, azt hiszem illenék néhány gondolatomat billentyűzetre vetni az amerikai választásokról, hogy ti majd jól rámszólhassatok, miben is tévedek:) Úgy érzem, hogy az utóbbi időben elterjedt néhány félig igaz, de inkább téves feltevés, néhány…..