Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mermaidwater

19 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A cím kicsit csalóka, karantén ide vagy oda, ez a szuperanyaság egy bullshit. És ebbe most foglaltassék bele minden, hogy mindig mosolyogva olvasom a csodaszép meséket, hogy mindig friss, saját készítésű ebéd van az asztalon, hogy legalább kétnaponta eljutok sportolni, hogy lemenjenek a plusz kilók…..
Először is irány a gyógyszertár, tápszer. Hazajöttünk és kezdődött a buli. A férjem igazán odatette magát a tejfakasztón, a kórházba másnap alig bírt bejönni, de úgy látszik, még többet kellett volna innia, mert tejem még mindig alig volt, fejtem, jött szoptatási tanácsadó, fejt ő is, ittam teát,…..
Megemlékezés a '45-ös kitörésről. Ennek az eseménynek az apropójából kerül minden évben megszervezésre a kitörés túra. Három éve voltam először a férjemmel és pár barátunkkal, nem vagyok neonáci, se semmilyen ideológiát nem képviselek, képviselünk. Sima, egyszerű, mezei magyar állampolgár vagyok.…..
Baba a családban Hideg kávé 2019.12.09 14:46:54
Hogy miért hideg kávé? Mert amióta megszületett a mi kis Csodánk, azóta állandóan kihűl az általában koffeinmentes kávém, mire megiszom. Ugye ismerős, kedves anyukák? :)  Igen, ez lesz a sokadik babázós blog, nem mintha unatkoznék, de néha jól esik kiírni magamból a tapasztalatokat, élményeket.…..
Jól esik, hogy érdekel a történetünk, bár úgy gondolom, ez akár sokak története is lehetne.  Visszanézve az utolsó napokat, de úgy az egész 8 hónapot, egy merő rettegés volt. A szimpla aggódás szó nem tükrözné a valóságot. Utólag persze sajnálom, hogy ennyire stresszeltem, de utólag mindenki…..
Gondoltam már rá, hogy leírom a terhességem végét, de így, hogy volt külön kérés is, rávettem magam.  Most vagyunk a 35. hétben. Hogy hogyan éljük meg? Ilyen érzelmi hullámvasúton szerintem sose ültünk. Én nagyon nehezen bírom, a férjem is nagyon aggódik, ráadásul tűri a sok-sok sírást. Néha…..
Elvesztett baba utáni élet 1 év 2019.07.02 07:00:01
Ma lennél egy éves, kisfiam,  az ajándékod mégsem egy szülinapi torta.   Gyújtok Neked egy gyertyát, mely kis lánggal ég, kicsivel, mint amilyen Te voltál.  Kilenc hónapig voltunk együtt, Te én én egy testben, és ott volt Apukád, aki imádott minket.  Gyönyörű hónapok voltak, ezt köszönjük…..
Már a 14. hétben járunk. Túl vagyok egy mélyponton, annyira rágörcsöltem erre a terhességre, ami már minden volt, csak nem egészséges. Sok sírással telt az elmúlt időszak, de a férjemmel sokat beszélgettünk és összeszedtem magam. Nélküle szerintem a pszichiátrián kötöttem volna ki. Annyira…..
Ismét babát várunk. Még csak a 9. hétben vagyok. Nagyon örültünk, hogy most elsőre sikerült, nem kellett hónapokig próbálkozni. Az én jókedvem viszont gyorsan eltűnt, a helyébe folyamatos aggódás lépett. Vajon minden rendben lesz-e, lényegében ugyanazok a félelmek, mint tavaly is voltak, de 100-szor…..
December van. Már a múlt hónapban is volt "orvosi engedély", hogy újra próbálkozzunk, de még nem akartam. Most már azt hiszem, készen állok újra. A férjemmel azt beszéltük, ezek után, ha éveket is várunk, sose lesz olyan pillanat, amikor kételyek és félelmek nélkül fejest ugrunk a gyerekvállalásba.…..
A novemberi hosszú hétvégén elmentünk a hegyekbe pihenni, feltöltődni. A férjemmel - azóta már a férjem. Jó ezt leírni és kimondani is. - nagyon szeretünk túrázni. Ha van rá lehetőségünk, részt veszünk teljesítménytúrákon is. Ebben az évben nem mentünk el ugyan komolyabb túrára az állapotom miatt,…..
A nevéről még azt hiszem, nem írtam. Pedig nagyon bánt. Az apukája és az én apukám után kapta a nevét. Keresztelő nem volt, mert nem lehetett, de ettől mi még ezt a két nevet Neki szántuk. A búcsúztatón is így köszöntünk el Tőle, ezen a néven.  Ez lehet hülyén hangzik, hogy még ezen is túráztatom…..
A szülést pár helyen idézőjelbe tettem. A szülés egy szó arra, hogy az anya világra hozza a babáját, erre készül hónapokon keresztül. A születés az életet jelenti. Senki nem gondol arra, hogy az ellenkezője is bekövetkezhet. Néha fura is kimondani: szültem. És most ne menjünk bele a császár kontra…..
Gondolatok tömkelegét nem írom itt le egyébként. Egyszerűen azért, mert már eltelt majdnem 4 hónap a történtek óta és már nem tudom pontosan felidézni az érzéseimet, azok változását. Csak visszaemlékezni tudok. A párom javaslatára kerestem egy pszichológust, nagyon nem kellett győzködni, én is…..
A hormonháztartásom teljesen felborult...érzelmileg labilis vagyok és nem tudom hol áll a fejem, kavarognak a gondolatok. Hiányzik a kisfiam, hogy megöleljem. Próbálom elengedni és közben mégis szeretnék egy kisbabát. Ez volt a szülés után, mikor még nem voltam teljesen észnél, úgy gondoltam, hogy…..
Eltelt a 2 hét, a párommal minden nap együtt voltunk. Táppénzre ment 2 hétig, nem dolgozott. Tartottunk egy búcsúztatót a kórház kápolnájában egy református lelkész segítségével. Temetést, ahogy korábban említettem, nem tartottunk, de a gyermekünknek úgy éreztük, jár, hogy megfelelő módon…..
A barátoknál már kitértem arra, hogyan célszerű viselkedni ilyenkor. Ez nem egy mindennapi helyzet, a szavainkat válogassuk meg, miket mondunk annak, akivel hasonló eset történt. Amitől kiakadtam: "Majd a következő sikerült". "Majd lesz másik." Tényleg...??? Ha valakinek van két gyereke és az…..
Eddig főleg magunkról írtam, csak említettem a családot. Nekik óriási szerepük volt a gyógyulásunkban. Jöttek kitartóan, a tesóim, a párom tesói és a szülők, az ország több pontjáról. Ha kellett, csak ott voltak csendben, vagy hagytak beszélni. 2 hét után viszont láttuk, hogy ezt egymással is meg…..
Sokat gondolkoztam azon, hogy leírjam-e, ami velünk történt. Végül a párommal úgy döntöttünk, "tollat" ragadunk. Amiről írunk, az tabu a társadalom számára, erről nem beszélnek, ami miatt sokkal nehezebb a történtek feldolgozása. Bízom benne, hogy írásainkkal segítünk azoknak, akik hasonlón…..