Regisztráció Blogot indítok
Adatok
maxvaI baIcán bircaman

0 bejegyzést írt és 176 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeretnék egy nézőpontot megosztani veletek a vírus kapcsán. Azt tudjuk, hogy több megoldással próbálkoznak jelenleg az egyes országok kormányai. Kettő van, amiről sokat hallunk: a nyájimmunitás kialakítása a terjedés lassítása, elnyújtása. Nem magyarázom el a lényegüket, rengeteg információ…..
Még 168 óra sem telt el október 13-a este óta. Az önkormányzati választáson az összeellenzék várakozáson felül teljesített, a Fidesz pedig nagy pofonokba szaladt bele. Megyei közgyűlési többségek ide vagy oda, a Fidesz felsővezetése sem számított olyan eredményekre, amelyek 13-án este kilenc óra…..
maxvaI baIcán bircaman 2019.10.21 19:24:14
@MACISAJT: Nem kellene vedelned az igazság szérumot, még igazat mondasz!
maxvaI baIcán bircaman 2019.10.21 19:26:55
@CCnick: Tudsz az EU-ban olyan miniszterelnököt aki a saját javára alakította át a választási rendszert?
maxvaI baIcán bircaman 2019.10.21 21:55:08
@illiberális: Mi van az önkormányzatoktól átvállalt 700 milliárd adóssággal?
Ahogy várható volt, beindultak az iratmegsemmisítők azoknál az önkormányzatoknál, ahol az ellenzék veheti át a település irányítását. A nagy balhék azonban így sem tűnnek elkerülhetőnek, hiszen a párton belül is nagy a tanácstalanság, mit is kezdjenek a számukra szokatlan helyzettel. A Fidesz…..
maxvaI baIcán bircaman 2019.10.20 22:39:52
@nemecsekerno_007: Tudhatnád, hogy csak az eredeti papír áll meg a vádban, te ostoba!
maxvaI baIcán bircaman 2019.10.20 22:43:39
A legszigorúbb takarékosságot kell behozni az állam és a közületek háztartásában. A minisztériumok számát 18-ról 12-re kell csökkenteni. Az államtitkárok számát legalább a felére. A hivatalos lepelbe burkolt külföldi kéjutazásokat meg kell szüntetni és a külföldi kiküldetések napidíját a valóban szükséges szerény összegre kell csökkenteni. Csökkenteni kell külképviseleteink számát, fizetésüket és reprezentációs költségeiket, mert a háborút viselt szegény Magyarország nem egy esetben bőkezűbben fizeti diplomatáit, mint a gazdag nyertes országok. Szigorúan korlátozni kell az állami és a közületi személygépkocsik számát és gondoskodni kell arról, hogy kizárólag hivatalos célra legyenek igénybe vehetők.

Az állami és közérdekű vállalatoknál a nagyszámú igazgatóságokat meg kell szüntetni és le kell építeni a nem dolgozó, de fizetést és jövedelmet húzó igazgatókat és igazgatósági tagokat. Hasonló rendszabályokat kell alkalmazni a nagy magánvállalatoknál is. Az állami kezelésbe vett vállalatok és állami vállalatok ráfizetését a jövő év május 1-ig meg kell szüntetni. A munkanélküliség megszüntetésére a terv keretében olyan munkálatokat kell megindítani, amelyeknél a felhasznált összegnek legalább 50%-a munkabér. A kollektív szerződéseket október 15-ig mindenütt meg kell kötni és a köztisztviselők státusrendezését ez év december 31-ig végre kell hajtani.
A héten 90 éve (zsidó dátum szerint tegnap, Áv hónap 17-én) annak, hogy arab terroristák és felhergelt csőcselék lemészárolták Hebron városának kicsiny zsidó közösségének tekintélyes részét, melynek következtében a várost néhány évre „zsidótlanították” az akkor a terültet fennhatóságuk alatt tartó…..
Lehet-e visszafogottan migránsozni, vagy úgy kiszorítani az országból a CEU-t, hogy közben mégis itt maradjon? El lehet-e játszani, hogy minden rendben van az igazságszolgáltatással, amikor a legkirívóbb korrupciós ügyekkel érdemben nem hajlandó foglalkozni az ügyészség? Ilyen kérdések tolulnak fel…..
  A nigériai feltaláló, Kofo Akinkugbe technológiai piacvezető cége az első olyan ATM cég a szubszaharális térségben, amely Verve, Visa és MasterCard minősítéssel rendelkezik. Vállalata, a SecureID, világszínvonalú gyártóüzem, amely az egyetlen smartcard-gyártó üzem…..
Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete nemrég lezárult játékában az európai választásokhoz kapcsolódóan 7+1 kérdést tettünk fel uniós intézmények döntéseiről: arról, hogy valójában milyen intézkedéseket hozott az EU az utóbbi időben. Ezek helyes megfejtéseit olvashatjátok most...
maxvaI baIcán bircaman 2019.06.15 06:23:49
Férfiszív Forever alone? 2019.06.13 07:18:14
Az első, tudatosan szingli generáció elérte a negyvenet hazánkban is. Vannak, akiknek ez semmit nem jelent, hiszen talán egész életükre tudatosan ebben az életformában látják a saját boldogságukat. Mások fordulóponthoz, válaszúthoz érkeztek. Az egyedül felépített csillogó élet (vagy éppen csak…..
Talán a hajdani rádiókritikus beidegződése, de a japán készüléket este tizenegy után tíz percre állítottam be. Körülbelül ekkor végződik a Magyar Rádió hírblokkja, és a szomszédos szobában felhangzik a sportműsor. Utána pedig az Ütköző című vitaműsor, amelyben két kormányközeli intézmény vagy…..
Béres András Orbán a barbár 2019.05.20 16:46:25
  Nem sokkal a világörökségről szóló UNESCO-szavazás előtt kivette a világörökségi státuszra javasolt helyszínek közül az Óbudai-szigetet (Hajógyári-szigetet) a kormány - derült ki a pénteki Magyar Közlönyből. Itt találhatóak a Hadrianus palota és a limes maradványai. A limes volt az a védvonal -…..
Heinz-Christian Strache osztrák alkancellár botránya kapcsán egy kicsit belepillanthattunk abba a sötét, mély kútba, amelynek aljára eddig még a zseblámpák fénye se hatolt le. Az európai populista vezetők ugyanis olyan titkokat rejtegetnek, melyek megismerése estén az istenadta nép vasvillával…..
maxvaI baIcán bircaman 2019.05.20 20:20:34
Orbán simán megszegte a Néppártnak adott ígéretét; Lehűlt a német-francia viszony, miközben erősödnek Európában a populisták, ám azok aligha tudnak közös frakciót létrehozni Strasbourgban; Az unió saját magának tesz keresztbe, noha az EP-választás előtt éppen hogy fokozottan kellene készülnie a…..
maxvaI baIcán bircaman 2019.04.15 18:14:16
@Hungryhorse: Este anál bulizunk édes?
A tegnap eseménye kétségkívül Bajnai Gordon felbukkanása volt. Engem is érdekel, hogy a volt miniszterelnök előkerülése a belső elszigeteltségből vajon összefüggésbe hozható-e a választásokra készülő ellenzék vezetőkeresésével. A friss fejlemény azonban elég nehezen illeszthető egy médiaszakmai…..
maxvaI baIcán bircaman 2019.04.14 08:02:58
@kropulax: Soros nem ad pénzt nekik, mert most az EP választás befolyásolására kell, hogy minék kisebb legyen a ballibsik bukása és a finánctőke veresége!
A független képviselő a Bozótharc rendelkezésére bocsátotta a Budapesten, a Szabad sajtó úton március 15-én elmondott teljes beszédét. Köszönet érte! Kitartó munkáját, a magyar közéletben oly ritka integritását továbbra is elismerjük, ezért közöljük a szöveget. Egyúttal közzétesszük az alkalomból…..
maxvaI baIcán bircaman 2019.03.17 14:31:35
@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember: A feltételek a mi kádermunkánknál is döntőek. Valahányszor a kiválogatásról szó kerül, természetesen első kérdés a politikai megbízhatóság és tudás. A másik azonban az, hogy azt a feladatot, amire kiszemeljük őket, el tudják-e végezni. Rendkívül vigyázni kell arra, hogy ne mechanikusan, gépiesen válasszuk ki az elvtársakat, akiket a munkába be akarunk állítani. Ezért döntő kérdés a káderek helyes kiválasztása.
Európa lelke a földrész jobb lelkiismeretére apellál, nehogy a demagógok, a nacionalista Internacionálé tagpártjai felégessék az uniót; Soros kitart liberális elvei mellett, Orbán viszont erősen átlendült jobbra, ez azután kibékíthetetlen ellentétekhez vezetett köztük;  Ausztriában ugyan a…..
maxvaI baIcán bircaman 2019.01.27 16:37:02
@Helga Beauty Salon: Anyádat fogod te munkára!
Néha az az ember érzése, hogy a nyilvánosságot csakis arra használja az Orbán-kormány, hogy naponta szajkózhassa azokat a mondatokat, melyekről a szóvivőik, minisztereik, megmondó embereik is jól tudják, hogy köszönő viszonyban sincsenek a valósággal. Hatalmas kommunikációs gépezetükbe folyamatosan…..
maxvaI baIcán bircaman 2019.01.27 11:31:38
@Peter Götz: Egy lopott nickkel társalogsz.
Kedves Olvasó! Eredetileg arról szerettem volna írni, mennyiben lehet bármely élő ember részéről (az Ügyészség szerint lehet- de az egy szervezet, így nem élő), politikai nyomásgyakorlásnak nevezni azt, ha bárki a bejáratuk elé a földre "témakörökkel kapcsolatos kijelentéseket" fest/firkál…..
Andy Vajna halálhíre végigsöpört az elmúlt 24 órában úgy a magyar interneten, mint a hollywoodi sztárok között egyaránt. Elképszető mennyiségű tartalom készült ebben a röpke egy napban a témával kapcsolatban. Tudjuk be annak, hogy híres filmes producerként és kevésbé kedvelt kormánybiztosként…..
maxvaI baIcán bircaman 2019.01.22 08:13:18
• A magyarországi tiltakozások sikeréhez döntő, hogy az ellenzék a maga oldalára állítsa a vidéket  • Elszabadultak az osztrák szélsőjobbosok, Orbánt Európa megmentőjének tekintik és a legközelebbi választáson le akarják nyomni a Néppártot  • Nem tudni, mi okból, de a német liberálisok főtitkára…..
maxvaI baIcán bircaman 2019.01.21 16:42:43
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Rendkívül fontos a politikai érettség és megbízhatóság mellett a jellemesség, a jó szakmunka, a szorgalom és hogy az, akit kiválasztunk a közvetlen környezetében és ha lehet szélesebb körben is népszerű és közszeretetben álló ember legyen. Ezeket a tulajdonságokat nem mindig tartjuk szem előtt.
Magyarország miniszterelnöke egy parlamentben adott válaszában kijelentette, hogy „üzleti ügyekkel nem foglalkozik”. Ezt a mondatát egy kérdésre adott válaszában a legutóbbi sajtótájékoztatóján megerősítette. Nyugodtan húzhatunk egy strigulát hazugságainak listáján. Hiszen 30 éves pályafutásának…..
A szélsőjobboldali izraeli- és a magyar belügyminiszter állítólag a közelmúltban megállapodott, hogy egy ortodox vallási háttérrel rendelkező civil szervezet búvárai a Duna fenekén a holokauszt idején meggyilkolt emberek csontjait megkeressék, s az áldozatokat Izraelben – más…..
maxvaI baIcán bircaman 2019.01.19 23:14:28
@AZ IGAZI HUNGAROFIL: Nácikám! Titeket szépen legéppuskáztunk a Don kanayarban.
Két nagy csapás is érte a rezsimet csütörtökön. ..
maxvaI baIcán bircaman 2019.01.18 18:42:03
@we dont want arabs here..So what: "Ostoba vagy mint egy faék" - Ritka hülye vagy.
Mélyen Tisztelt Bayer Úr! Tartózkodnék a blog által nyújtott névtelenség adta, pseudo-biztonságos fotelnácizmustól, ezért igen kúltúráltan igyekszem fogalmazni. Továbbá az is lehet, hogy vannak Önben rejtett értékek, melyeket azonban nem pazarol el a "köznek", megtartja magának, otthonra, mert…..
maxvaI baIcán bircaman 2019.01.17 22:19:03
@Midnight Run: Azt írjuk, amiért megfizetnek.
maxvaI baIcán bircaman 2019.01.18 17:52:50
@Én de genere Mi: Az egyházi vonalat csak azért kellett elhagynom, mert megrágalmaztak hogy hozzáértem a gyerekekhez, azért is kellett Szófiába kimennem, amíg tisztáztam magam.
maxvaI baIcán bircaman 2019.01.18 17:55:42
@Én de genere Mi: Én egy közíró vagyok az imperializmust terhesztő karvalytőke elleni harcban. persze hogy aljas pedofil vádakkal akarnak lejáratni. Amely vágyak ráadásul nem is természetellenesek.