Regisztráció Blogot indítok
Adatok
K0k4n

10 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ilyen asztalt szívesen néznék minden nap, nincs ikonokkal túlzsúfolva. Van egy Firefox és pár meghajtó, ezen felül pedig egy szinte üres tálca.   Na szóval most kellett reinstallálnom [...], mert a Winfos Pista kinyomta a taccsot. Ez egy visual style, amit WindowBindsszel kezelek,…..
Tulajdonképp egy templom tölti ki a hátteret, ezen kívül van még egy feltehetőleg lomtárként funkcionáló ikon. Meg egy msn partnerhez kapcsolódó folt(nem emlékszem már a pontos nevére). Arra igen, hogy régen én is használtam; volt is vele bajom. Gondolom nála is csak azért…..
K0k4n 2009.07.22 20:12:27
@szekelya: Az. Kicsit ciki, bár mentségemre szóljon, hogy sosem láttam róla csak szemből képet, és azon sem látszott, hogy víz lenne körülötte. Suliba pedig mi gesztust csináltunk, meg mindent ami mostanában "művészi".
A Sorozatjunkie-n olvasom, hogy készül a Big Bang Theory magyar szinkronja, merthogy az amerikai nörd sorozat nemsokára látható lesz az RTL Klubon. Nyilván geekek már látták az első évadot, úgyhogy nekik különösen rémisztő lesz ez a kis teaser a szinkronizált…..
K0k4n 2009.07.22 10:54:22
@exxbeem: Csak annyi, hogy szerintem sok informatikában jártas ember ismeri(Ez a tapasztalatom eddig.), és feltehetően szereti is. Ezért még belefér.
A Potter sorozat Birodalom visszavágja: sötétség, halál, gyilkosság, titkok, feltámadó hullák és gonosz minden sarkon, de azért van idő becsípett Hermionéra, bimbódzó tiniszerelmekre, féltékenységi rohamokra és egy frenetikusan bolondos Jim Broadbentre is. A Harry Potter sorozat…..
Bigyóblog 256 Gb-os usb-drive 2009.07.20 15:18:13
A Kingston bemutatta a világ első 256GB-os usb-meghajtóját, a DataTraveler 300-at. A Kingston DataTraveler 300 kupak nélküli, behúzható kialakítású. Ötves garanciát adnak hozzá. Még néhány adat: 20 Mbps olvasási és 10 Mbps írási adatátviteli sebesség, 70,68mm x 16,9mm x…..
A post címe gondolom fura, de ő így nevezte el a képet, én meg nem kötekedek :) Szóval ismét érkezett egy böngésző méghozzá Bachtermané. A képen egy 3.5-ös Firefox-ot láthatunk, ám abból még a beta-t. Felső sávban ikonok, ez nálam is hasonlóan van, gyorsabb mint ha a…..
Egyértelműen a zöld szín uralkodik az asztalon, ami szerintem pont beleillik a Windows itteni stílusába. A sidebar-on láthatunk naptárat, órát, időjárásjelentést, a rendszer aktuális állapotáról információkat grafikonnal ábrázolva. Az egész, mintha egy celluxon lenne , amit a…..
Idegőrlő játék, ahogy az Index-videóban fogalmaznak és tényleg falhoz vágtam volna az első öt perc után. Utána azonban valami történt és addig nem tettem le, míg ki nem raktam. A játék lényege: van három műanyag gömbünk és hat kis színes golyónk. A legbelsőbb gömbön egy,…..
K0k4n 2009.07.10 20:58:40
@A szerelő: majd a tulaj szépen él moderálási lehetőségével remélhetőleg. én próbáltam kezdeményezni, hogy máshol folytatódjon ez a beszélgetés, nem tudom miért kellett itt folytatni :(
K0k4n 2009.07.11 14:02:13
A háttérkép szerintem nagyon nagy, amikor megláttam rögtön le akartam csapni erre az asztalra. Szerencsére a tulajdonos bőven írt az asztaláról. Sziasztok! Jelenleg így néz ki az asztalom. Win XP oprendszert használok. A témát a customize.org oldalról töltöttem le, még…..
Egyszerű felülettel van dolgunk. A háttér, mintha egy világháborús játékból lenne ( A Német feliratból jutottam erre. ). Az első megfejtőé egy vállon veregetés, átvétel megbeszélés szerint. Az eredeti linuxhoz képest elég kevés változtatás lelhető fel, pár ikonnal…..
Beküldőnk háttere egyedi módon színes, ennél már csak a látható íróeszközökkel dekorált fal lenne színesebb:)Dock kizárólagos használata, egy kis google sidebarral fűszerezve (nem túlzsúfolt). Egyéb ismertető a beküldőtől:Igazából csak annyit szeretnék hozzátenni a…..
K0k4n 2009.06.30 09:25:26
@pottyoslabda: Tegnap szerintem inkább lusta Hétfő volt :D (Részemről legalábbis biztos)
Ez az elnevezés annyira megtetszett, hogy ezt választottam a poszt címének is, remélhetőleg nem zavarja a beküldőt/kiagyalót :)Színes, vidám háttere kellően feldobja a praktikusság és valószínűleg a használhatóság elegyét. További infókat a rendszer hozzáértőitől, vagy a…..
K0k4n 2009.06.21 11:13:03
@accountman: Igazából nem sok támpontot láttok a meghatározáshoz. De úgy gondolom, hogy a legújabb (Jaunty Jackalope) kiadás.
K0k4n 2009.06.22 07:33:11
@pottyoslabda: Semmi különös, egy szempár ami követi az egeret. (Beállítottam fél perc után gyors eltávolítás. )
Kicsit más, mégis hasonló. Ezúttal a kockák méretét változtatták meg, színtelenítették, és az összerakást is megbolondították. De Rubik-fanoknak kötelező kipróbálni. Via Übergizmo..
K0k4n 2009.06.18 16:41:41
Múltkor volt ~3000 Forintért :) Mo-n

@patrona-: Ugyan úgy kell, mint a rendes 3x3x3-ast mivel csak az egyes elemek aránya másabb (és hogy monokróm) felépítésében ugyan az.
K0k4n 2009.06.21 15:58:06
@drobee: Ez szerintem butaság. Egyrészt próbáld már kirakni teljesen új módszerrel :D, másrészt ha nem látod át akkor esetleg nem segít, de technikailag teljesen ugyan az a felépítés és a kirakás menete is.
Ezen az asztalon a háttérkép leginkább egy régi ház tapétájára emlékeztet, ezzel olyan hatást keltve, mintha egy falon lógnának az operációs rendszer programjai. A számológépből és átváltóból - ami oldalt helyezkedik el - lehet következtetni, hogy valamilyen számításokat…..
Egy szép letisztult asztallal van dolgunk most. Személy szerint nem találtam semmit, amibe bele tudtam volna kötni. A háttérben feltehetőleg két átszerkesztett kép látható, amik szerintem az évszakokat ábrázolják, nyugtatóak a szemnek. A tálca az asztal tetején bújik meg, ezzel…..
  a monitor jack bejegyzésre reagálva megküldöm a munkahelyem asztalát. Ikonokat ne nézzétek, még törölni sem tudom õket. hülye adminok.....   Alap téma, alap minden. Tetszik, ahogy a komoly szabályozások ellenére nyomokban feltűnik egy kis kreativitás. Az ikonok mintha a…..
Olyan érzést kelt ez a háttérkép, mintha egy futurisztikus repülőgépet vezetnénk. Oldalt a vezérlő elemekkel, pár ikon felismerhető a többi inkább fantázia kérdése. Call of Duty egyértelműen a kedvenc játékok közé tartozhat, de nem csak abból van több ikon. Az egész…..
K0k4n 2009.06.14 14:59:00
@des: Ha a fordítótól eltekintünk, akkor nem vagy egyedül ;)
Mostantól én is besegítek a blog szerkesztésében. Rólam csak annyit, hogy szabadidőmben szeretek olvasni, biciklizni és programozással foglalkozni. Az asztalomat pedig többször is láthattátok már. Egy linuxal kezdenék, mert én is azt használok. Az asztalon láthatunk rengeteg…..
K0k4n 2009.06.12 17:37:10
@PaganMaga: Majd megkérdezem ha lesz msnen. (Pedig mondta már... *-) )
Tudtad? Ballagási ajándékok. 2009.06.05 09:11:00
Közeledik az idő és "elballag" az unokám. Június 12-én búcsút vesz az általános iskolától, hogy szeptemberben egy  "emelettel" feljebb folytassa tanulmányait. Ennek már tétje van. Ő választotta a középiskolát. Talán egész életét meghatározza a…..
K0k4n 2009.06.06 21:02:57
[OFF]
@Évikati: Volt gyakorlatilag két ballagásom (bár az egyik "állballagás" volt, hatosztályos...), de nem igazán hatott meg. Sőt egyenesen gyűlöltem az egész felhajtást, úgy vagyok vele, hogy kösz inkább nem. Soha senki semmi célt/értelmet nem tudott megfogalmazni.
És íme, egy Borg kocka.Mi vagyunk a Borg. Kapcsolják ki a pajzsukat és állítsák le a hajtóművet. Biológiai és technológiai sajátosságaikat a miénkhez adjuk. Kultúrájukat a sajátunk szolgálatába állítjuk. Minden ellenállás hasztalan. Asszimiláljuk magukat.Reméljük, azért a…..
K0k4n 2009.06.03 16:14:23
K0k4n 2009.06.04 13:15:23
Csak, hogy ne off legyen végig.
Még mindig érdekelne(annyira nem hogy utánnaolvassak). Nekem a tálca kicsit elüt a háttérképtől, bár ez ugye szubjektív.


[OFF]

@Bachterman: miért lenne sunnyogás?

Egy egyszerű példa.

Beszélni szeretnék valakivel (tegyük fel, hogy máshol nem elérhető) azonban még nincs fent, vagy éppen beszélgetünk. Viszont senki mással nem akarsz jelen helyzetben beszélgetésbe bonyolódni.

Persze itt jön az, hogy írd ki állapotnak, hogy nem elérhető stb. Van aki ezt nagyon nem tartja be ( Attól még lehet rendes, hasznos számodra; tehát nem megoldás a törlés. Ráadásul sosem tudhatod kiből fakad ki ez! ), természetesen nem veszed figyelembe. de erre nem mindenki képes... Főleg ha mondjuk rezgő figyelmeztetést és egyéb jó dolgokat küldenek neki.

Aki meg azzal eljátszik, hogy addig letilt mindenkit annak gratulálok.

Az én szemszögemből pedig. Szoktam fájlcserét folytatni, vagy tanulni gépen. Ilyenkor nem lépek ki, meg be folyton a kliensből(és használok más protokollt is mellette, 20-30 állapotot körülményesebb kezelni) hanem egyszerűen csak rejtett állapot. Pl.: ez nem hiszem hogy sunnyogás lenne...
Tudtad? Kreativitás elmélet! 7. 2009.06.04 12:36:00
A sorozat mai részében is mutatunk egy fotót, egy olyan tárgyról, amelynek nem teljesen egyértelmű a funkciója. Az olvasónak ismét azt a feladatot szánjuk, hogy találjon ki valami frappáns/ötletes/poénos funkciót az adott eszköznek, és ossza meg velünk komment formájában. Nem…..
Nagyon komoly a háttérkép, ami azt hiszem az. Ez a tálcába belelógás kicsit fura.  Beküldőnk a kép tanulsága szerint Twitterezik, és honlapot is heggeszt. Kellemes, bár kicsit sokszínű színvilága van a desktopnak, már ami nem a képet illeti...
K0k4n 2009.06.01 12:40:03
@naive: Inkább a használhatóság, és az egyszerűség volt a cél. Sosem volt igazán design-hoz érzékem... Tehát ennél jóval többet ki lehet hozni; főleg, ha annál a 10 percnél többet foglalkozik vele az ember, mint én.

@gothmog: Kikérem magamnak. Semmi köze a w7 dockbárhoz - főleg miután utánanéztem google-n.

Azért lett ilyen átlátszó a panel, mert nem tudtam színt választani, ezért kézenfekvő volt, hogy ne is legyen színe. Háromszor volt háttércsere ( egyik esetben egy folyamatosan változó képpel ), és bevált. Szóval sajnálom, ha azt az érzést keltette, hogy majmolni próbálom. De nem!

[off]
Ha nem esett volna le valakinek, az én hátteremről van szó.
[/off]
K0k4n 2009.06.01 14:13:42
@gothmog: Nem szereztem be lőfegyvert megtorlás céljából :-)
A feltételeket lásd itt! S hogy miért rohanj most azonnal OTP lakáshitelt igényelni? Mert energiatakarékos izzókészletet adnak ajándékba! Azt a kutyafáját! Ez aztán a kihagyhatatlan ajánlat!Mennyibe kerül amúgy egy energiatakarékos izzókészlet? ..
Tudtad? Kreativitás elmélet! 2. 2009.05.01 15:27:00
Nem bírtunk várni egy hetet, így ismét itt van egy tárgy, amiről lövésünk sincs hogy mi lehet. Az olvasónak ismét azt a feladatot szánjuk, hogy találjon ki valami frappáns/ötletes/poénos funkciót az adott eszköznek, és ossza meg velünk komment formájában. Nem feltétlenül a…..