Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lauriston

31 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A technikai trading portfólióból stoppolódott pár elem, le is húzta a teljesítményt... -1 Capri, -1 Global Blood, -1 WPP, -1 EBEURHUFTS49. +1 Lancaster Colony Stabilizálódásból törhet felfele, jól viselte az elmúlt napok piaci esését is. stop: 154,2-nél, cél a korábbi csúcsoknál. A portfólió…..
A makro szempontok alapján összeállított portfólióban is kisebb változásokat tervezek. Az olaj esetében hiába a sok jó hír, egyelőre nem elég erős a piac, hogy emelkedjen az árfolyam. Hiába a kartell újabb kitermelés csökkentése, a gazdasági stabilizációs kilátások, sőt geopolitikai feszültségek,…..
Kistoppolódott az XLE ETF a trading portfólióból, de vannak olyan kiszemeltek, amik betöltik majd a hátrahagyott űrt. +1 Engie Nagyon tetszik, hogy bár a piaci hangulat romolgatóban van, ez a francia papír egy hosszú aljépítésből tud felfele kijönni. Előtte van potenciál bőven, és viszonylag jól…..
Pont, pont, vesszőcske Ola Mexico 2020.01.21 16:09:10
A trading portfólióból kistoppolódott időközben két tétel: Bankinter, Just. Veszek fel helyettük újakat: +1 EWW A mexikói piac igen jól fest, a trading portfólióban (is) veszek fel benne pozit 10%-osat, a stop szintet 44,8-ra lövöm be.    +1 short EURHUF A forint erősödésére nyitok, a…..
-1: Arcelor Mittal stoppolódott, nem sikerült megtartania a kitörését és elcsúnyult a technikai kép, ezért kikerül. +1 Halliburton: Egész szép a képe, hosszú negatív széria törhetett meg nemrég, és még tér is van előtte, hogy menjen. Stoppolni viszont távol, 20,8-nál lehet, vagyis itt nagyobb esést…..
Nem a legszebb technikai kép, még kicsit zavaros, de ha a jelenlegi szinteken tudna fordulni, úgy egy komoly trendfordulót láthatunk az XLE ETF-nél. Az olaj szépen mozog, szóval ha azt kezdi követni, akkor van remény. Közel lehet ráadásul stoppolni 57,7-nél, és ha megindul, akkor akár sokat is mehet…..
Már a figyelőlistán van egy ideje, de mostanáig várni kellett a jelre. Ez megérkezett, igen jónak tűnik a setup, ráadásul van rá certi is, aminek a kiütése az optimális stop szinttel is egybeesik. Szóval 2%-nyit allokálok ide (EBSILVTL007) a trading portfólióban, cél a korábbi csúcs lehet. A…..
Pont, pont, vesszőcske Még kettő 2019.12.20 12:49:04
+2  Myokardia, stop 64,1 Forrás: Tradingview Silicon Lab, stop: 110,5 Forrás: Tradingview A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8.…..
Mivel nem hozott eddig túl acélos teljesítményt az alapvetően makroszemlélettel összeállított portfólió (nagyjából 3,5% egy év alatt, nem sokkal több, mint amit egy lakossági állampapírral el tudok érni), megversenyeztetem magam egy tisztán technikai portfólióval is. Nem dobom el a makrós vonalat…..
Pont, pont, vesszőcske BuborékON 2019.12.13 12:14:15
Sok minden történt az elmúlt hónapokban, érdemes lesz a következő negyedévre átrendezni az eddigi portfóliót. A Fed megint gyors ütemben növeli a mérlegét, most rövid papírokat vesz a repo piac kiszáradása miatt, és a jegybankelnök elmondása szerint, ha kell, újraindítják a QE-t is. Vagyis a…..
Összpiaci szinten nem sok ötletem van. az elmúlt időszak inkább risk on volt, de most az amerikai piac ismét erős vízválasztóhoz érkezett. A jegybank sok fogódzót nem adott, októberben akár újabb QE is jöhet, de a részvények erre már nem tudtak tovább emelkedni. Igaz esni sem, szóval kivárok még a…..
Bár elég blőd a hír mögötte (lesz tárgyalás októberben USA és Kína között trade fronton, hurrááá), de a piac egyelőre risk on irányba hajlik. S&P kiment új lokális csúcsra, ami igazából jót jelent, nem kell ezzel sokat vitatkozni. Bár a mai piaczárás még számítani fog, ha visszakalapálnák a…..
Jól fest az orosz piac, ezért miközben a feltörekvők egészét shortolom, közben veszek fel long pozit az oroszok esetében (pl. RSX ETF), részben hedgelve is magam. Egy csökkenő trendvonal fölé ment az RTSI index, és a hosszú távú kép is inkább pozitív. A gazdaság nincs túlhevülve, sőt a növekedés…..
Nagyot fordult tegnap az S&P már a nyitást követően, vagyis a certin keresztül felvett short pozim nem sokat élt, kistoppolódtam az említett 2877-es szintnél. A labda megint a bikáknál pattog, egészen a sávtetőig elvihetik a piacot 2930-40 pontra, és ott eldől majd az irány. Sokadszorra megyünk…..
Az amerikai részvénypiac még nem döntötte el, merre akar elindulni, láthatóan várja mindenki a szeptembert, hogy trendszerű mozgás indulhasson. A napi, illetve napon belüli folyamatok alapján viszont rövid távon esély van rá, hogy az elmúlt napok kereskedési sávjának az alját ismét megnézi az…..
Az elmúlt időszakban a forint gyengülése sokat segített a portfólió teljesítményén, most viszont a kitettség (10% eurós, 45% dolláros) egy részét lefedezem. Rövid távon ugyanis lehet, hogy túl van már tolva a forint, némi relatív erőt várnék euróval és dollárral szemben.  A konszenzus, hogy az MNB…..
Jön a szeptember, érdemes tehát kicsit rendezgetni soraimat. A világképem nem sokat változott. Gázosak a gazdasági adatok, amit a kötvénypiac mostanra igen durva hozameséssel be is árazott, a részvénypiac viszont még mindig mintha álomvilágban élne. Egy pofon kéne a józanodáshoz, de ezt senki nem…..
Pont, pont, vesszőcske Hol állok? 2019.08.23 13:54:08
Kicsit hosszúra nyúlt a csend, de sebaj, legalább nem piszkálgattam a soraimat, és végre a teljesítmény is elindult szépen felfele. Nem is rossz, így még akár a szuperállampapírra is ráverhetek... Voltak jó egyedi részvénysztorik, amik segítettek, de shortoldalon is akadt, ami hozott a konyhára, és…..
Nyílegyenes emelkedésben van az amerikai részvénypiac. Az S&P történelmi csúcsnál, a Nasdaq már felette. Van azért már némi divergencia, és számítanék fáradásra is ezeken a szinteken. A kisebb cégeket tömörítő Russell 2000 index nem is tudja áttörni ellenállását, jóval le van maradva a nagyok…..
Azért van valami bizsergető abban, hogy a romló makrokilátások közepette az amerikai részvénypiac a történelmi csúcsa közelébe emelkedett vissza… Az amerikai hozamgörbe invertálódik, 2009 óta a leghosszabb bukó periódusban van a globális feldolgozóipar, a vállalati eredménykilátások romlanak, a…..
Pont, pont, vesszőcske Hááát... 2019.03.07 21:41:20
Roppant érdekes az amerikai részvénypiac igen kitartó emelkedése (ami mintha most kezdene megtörni). Gyors, és erős visszahúzás, és rátapadás a 2800-as szinthez. A medvék egyik utolsó bástyájához. Amerikai-kínai kereskedelmi megállapodás beárazva, Fed mérlegleépítés leállítása beárazva, kínai…..
Sokat tépelődöm azon, vajon benézek-e valamit a piacokkal kapcsolatban. Könnyen meglehet. Egyrészt a gazdasági adatok továbbra is negatívak, sok leading indikátor igen komoly lassulásról árulkodik, a profitkilátások is gyengülnek. Ebben nagy változás nem történt az elmúlt napokban, amik adatok…..
Az amerikai részvénypiac mindössze 7%-kal van történelmi csúcsa alatt. A feltörekvő piacok emelkednek, maguk mögött hagyták a csökkenő trendet. A magyar piac szintén rekordközelben, a forint erősödik. Tán minden rendben az amerikai gazdaságban? Á, dehogy. Az adatok romlanak, a napokban is jöttek…..
A világ legnagyobb hedge fundjának társ befigazgatója, Greg Jensen december végén azt mondta, hogy „The biggest theme developing is that you are going to have significantly weaker growth, near recession level growth in 2019, based on our measures, and the markets are generally not pricing that…..
Valahol ott fejeztem be legutóbb, hogy növeltem a kisebb amerikai cégekre felvett shortjaimat, és reménykedtem, hogy nem hiába teszem mindezt. Sajnos az ellenállásokon átszaladt az index, mint kés a vajon, szóval nincs mit tennem, kis mínuszban zárnom kell a legutóbb felvett pozikat. Annak ellenére…..
Lauriston 2019.01.27 08:35:46
@Republic Forever!: Egyetértek, a dupla alj szcenáriót látnám én is legkézenfekvőbbnek, de lehet pont ezért nem működik majd... Nálam a nagy visszahúzásból most kéne lefordulni, az kicsit bezavar, hogy közben a német és feltörekvő indexeken fordulós aljépítésekből felfele mocorognak.