Regisztráció Blogot indítok
Adatok
májnémiz nobádi

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A témát mindig is nagy érdeklődés övezte és napjainkban számtalan honlap, blog, szaklap szeret foglalkozni az emberiség históriájának nagy hadseregeivel. Kérdés azonban: mi alapján lehet kiválasztani a legjelentősebbeket? Ha végigtekintünk az emberi krónika elmúlt 5 ezer évén (az írásbeliség…..
májnémiz nobádi 2019.09.02 12:09:39
@Történetiró: hali. Engemet az érdekelne, miért halad a civilizácios trend észak felé? Globális felmelegedés? Északi pólus vándorlás? Ha messziről tekintek rá, azt mondanám, a következő nagyobb háború az északi térségben lesz várható. Skandinávia, Grönland, Szibéria...
A héten 90 éve (zsidó dátum szerint tegnap, Áv hónap 17-én) annak, hogy arab terroristák és felhergelt csőcselék lemészárolták Hebron városának kicsiny zsidó közösségének tekintélyes részét, melynek következtében a várost néhány évre „zsidótlanították” az akkor a terültet fennhatóságuk alatt tartó…..
Számlacsomag-váltás egy bankban? Ugye, hogy nem hangzik ördöngősségnek? Nem is kéne, hogy az legyen. Olvasónknak mégis ritka kalandosra sikeredett, amin mi szerencsére nem érintett félként elég jól szórakozhatunk. Kedves Homár! Nem egy egetverő történetről van szó, nem is biztos, hogy az oldalra…..
májnémiz nobádi 2019.07.17 16:42:14
@ebella: Megkérdezhetem, hogy hol bankolsz?
Emlékszel arra az érzésre, amikor azért aggódsz, hogy a gyereked vajon haza ér-e egy hétvégi buli után? Arra, amikor álmatlanul forgolódsz az ágyban, nézed az órát, figyeled az ajtóhoz vezető lépteket, azt, ahogy fordul a zár és belép? Akkor megnyugszol és egy sóhajjal végre elalszol. Nem számít,…..
májnémiz nobádi 2019.06.22 17:33:26
@Ésszelteli: 1. A természetben nincs természetfeletti (természet ellenes) 2. Az evolucio története kihalások története. (Ergo, ami marad az evolucios szükség) 3. A homoszxualitás nem mennyiségi (reprodukcios) kérdés. A lényeg a másfajta szinapszis kapcsolat= másfajta gondolkodás mód, más fajta probléma megoldo készség. Pl. túlnépesedés esetén nem túl praktikus növelni a populációt. Persze lehet fújolni, de ez baromira nem fogja meghatni Gaiát...
májnémiz nobádi 2019.06.22 17:44:52
@MAXVAL bircaman közíró: nem betegség, hanem evolucios válasz a nőstény, majd a hím gondolkodásmodja és probléma kezelő-megoldó készsége melett egy 3. variáns. Mint az inmagináriusszámok. A reprodukciós készség hiánya v. alacsony szintje elfogadható, ha cserébe az evolucio kap egy újfajta problémamegoldókészséget.
májnémiz nobádi 2019.06.22 20:01:34
@Full metal burka: ezen az alapon a hímek-férfiak sem alkalamasak önmagukban a reprodukcióra
Egy új elmélet szerint 7 millió évvel ezelőttről kezdve a sugárzás növekedése események sorozatát vonta magra után. Ezek között erdők felgyulladását  is, ezért a két lábon járásnak voltak előnyei – írta a La Repubblica. A Journal of Geology-ban megjelent amerikai…..
májnémiz nobádi 2019.06.19 08:46:33
@Papp Levente: Hm... Talán jobban tud futni, esetleg a felszabaduló kezeivel faágat markolva védekezni... Csak tippelgetek.
Ez a jövő évi költségvetési törvény tervezete alapján jelenthető ki teljes biztonsággal, melyet az elmúlt héten terjesztett be a Kormány az Országgyűlésnek, és várhatóan érdemi változtatás nélkül el fogják fogadni azt, ahogy az utóbbi években mindig megtették. Az előterjesztés alapján ugyanis…..
májnémiz nobádi 2019.06.17 09:40:18
@Wildhunt: tudod testvérem az úrban, lehet hogy neked van igazad... Mi pár ezren akik a drogprevencióban, ill. az un. elterelésben dolgozunk, szociális munkások, terapeuták, pszihológusok, ... meglehet tényleg csak ennyit érünk. De ha a balsorsod úgy hozza hogy a rendőrök lekapcsolnak alkalmi drogfogyasztásért-birtoklásért, szívesen látunk a Segítőpontnál. Igaz, kissé kopottasak a körülmények (se paripa, se poszto) de lelkesedés van (még). Az úr világosítsa meg utadad! (Az erő legyen veled)
"There is no Plan B, because there is no Planet B!" (Nem létezik B-terv, mert nem létezik B-bolygó!") Az összesen 81 év innen, vagyis egy ember élete. 2 fok feletti emelkedés az átlaghőmérsékletben azt okozza, hogy a tengerszint 70 méterrel megemelkedik majd. A folyamat már elindult, és ott tart,…..
májnémiz nobádi 2019.06.12 13:43:53
@Ma Baker: Kis othonomban Pomázon beindult a “kövezzük ki a patakpartot” program. Ennek első lépéseként elkezdték kivágni fákat. (Merthogy körbe kövezni nem lehet?!) Mikor haza értem azt látom, hogy a kb. 50 éves egészséges fa kivágva-darabolva, és (most baszagyon a guta) rádobálva a 2 hónapja ültetett facsemetére. Szerinted mit lehet tenni egy ilyen országban?
Meglepően sokan vannak, hiszen a Föld népességének körülbelül 8-10 százaléka balkezes. Mégis keveset tudunk róluk, és a mai napig rengeteg tévhit terjed azokról, akik a többséggel ellentétben nem a jobb kezüket használják elsődlegesen. Miért lesz valakiből balkezes? Igaz, hogy a balkezes gyerekek…..
Az éjszakát a játszótéren töltöttem. Egyedül. Az a játszótér volt a bástyám. A legtöbb időmet ott töltöttem. Talán ezért is gondoltam azt, hogy ott sokkal jobb lesz nekem, mint vele otthon. Nem akartam otthon lenni. Anya éjszakás volt.   Amikor egy gyerek szülei elválnak relatív korán, nem…..
Hello kedves olvasóm! Ma egy a Munkástanácsok Országos Szövetségének oldalán, Vidó Attila (Htfsz Alelnök) tollából érkező írásra szeretném felhívni a figyelmet azzal, hogy megkérdem: - anno 2012 tájékán tulajdonképpen átgondolta ezt valaki, vagy csak simán kiszolgálták a miniszterelnök egyéni…..
Éppen 114 évvel ezelőtt, 1905 március 29 -én született a magyar ponyva- és légiós regényírás legnagyobb alakja, Reich Jenő, aki íróként a Rejtő Jenő nevet használta (melyre egyébként hivatalosan soha nem változtatta meg a nevét). Különleges ember volt, bámulatos memóriával, iszonyatos munkabírással,…..
Valaki elárulja nekem, hogy mi folyik itt?? Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
májnémiz nobádi 2019.02.24 22:30:40
májnémiz nobádi 2019.02.24 23:03:53
  Korunk hősével, Nagy Blankával akar találkozni az EB alelnöke, arcát az MKKP pedig pénzre nyomta. Ez pedig sok szempontból aggasztó. Elsősorban azért, mert ezen kívül a legtöbb ember tudomása szerint nem sok mindent tett eddig. Félreértés ne essék, Blanka beszéde arányos és jogos volt, mivel ezt…..
Zord idők Konok ikon 2019.02.10 13:01:06
Mottó 1.: "Csak növeli, ki elfödi a bajt." (Illyés Gyula) Mottó 2. : "Évikeee, fogadjál szót a fidesznek!" (egy igazán európai, szabad, független, polgári eszményben nevelkedett ember, egy szabadságharcos nép gyermekének szavai) ♦ Tegnap este, Tétényi Éva, egykori esztergomi polgármester volt…..
májnémiz nobádi 2019.02.11 21:58:32
májnémiz nobádi 2019.02.12 14:32:17
@zord íjász: Asimov: Alapítvány És mindenki azt ért ki belőle amit akar. Vagy amiből fussa neki...
Sötétedik. Még csak fél öt, de lassan sötét van. Nem tesz jót a lelkének, mert a sötétben sokat gondolkodik. Mást sem tesz, csak gondolkodik. Hogyan oldja meg a gondját? Mi  lesz majd Petivel? Már nem sír. Talán elsírta az összes könnyét. Vagy már nem képes sírni. Sírt ő eleget, mégsem változott…..
májnémiz nobádi 2018.11.19 10:16:47
@Jakab.gipsz: Lehetséges, hogy te egy másik Magyarországon élsz? Na csak azért, mert ahogy én látom, az az új trend, hogy nem hagyunk senkit az útszélén.... lerugdossuk az árokba.... Alulról kezdődik. De ne aggódj! Mindenkire sor kerül. Még én rám is. +++
Anya egyedül Gének játéka 2018.11.14 08:54:27
A vizsgálat hosszú percekig tartott, az orvos arcán láttam a diagnózist, és persze gyakorló anyaként a csendekből is értettem. Amikor a feltett kérdésre ilyen sokáig nem tud válaszolni, akkor nem látja, tehát baj van. Bíztatóan mosolyogtam közben fiamra, igyekeztem humorral kezelni a helyzetet a…..
májnémiz nobádi 2018.11.15 06:30:48
A Paradigma Intézet blogja 2+2=5 2018.10.11 15:39:48
Sok vészharang kondult már meg a közösségi médiában kialakuló véleménybuborékok kártékony hatásaira figyelmeztetve. Tudjuk és tapasztaljuk, hogy könnyedén kerülhetünk és ragadhatunk bele ebbe a buborékba. Az emberek hajlamosak az információik nagy részét innen beszerezni, és az így erősödő…..
májnémiz nobádi 2018.10.12 15:07:43