Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BIZA

12 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Folyamatosan érkeznek jelentések egy folyamatban lévő vírus terjesztési kampányról. Ebben egy korábbi levelezésüket felhasználva olyan leveleket kapnak, melyben egy fertőzött fájlt tartalmazó hivatkozás található. A feladó a hivatkozás kattintására és a letöltött dokumentum megnyitására szólít…..
Állapot jelentés Az orosz-ukrán háború olyan új helyzetet teremtett a kibertérben (Interneten), amire eddig még nem volt példa. Elsősorban az ukránok #ITArmy felhívására beinduló, laza szerkezetű kiberhadsereg civilekből álló, szabályrendszerek és kontroll nélkül működő, büntető szabadcsapatokká…..
2021. október 4-én magyar idő szerint 18 óra előtt pár perccel a Facebook minden szolgáltatása - köztük az Instagram, Messenger és Whatsup - elérhetetlenné vált. A Biztonság Akadémia CERT (Cumputer Emergency Response Team) pár perccel az esemény után kapott riasztást, hogy vizsgálja ki az…..
Egy új átverésben a Facebook nevében hívják fel a céges profilok adminjainak figyelmét egy állítólagos hibára. Azzal fenyegetőzik a szöveg, hogy felfüggesztik a címzett profilt, mert megsértette az ÁSZF-et. Lassan megtanulnak magyarul a csalók, de az ékezetes betűkészletük még gagyi.…..
Az Amerikai Kiberbiztonsági és Infrastruktúra Ügynökség (CISA) riasztást adott ki, amelyben figyelmeztetnek egy folyamatban lévő adatlopási kampányra. Valószínűleg kínai hackerek ismeretlen szoftverhibát kihasználva sikeresen támadnak MS Exchange szervereket. A felfedezett támadások jellemzője,…..
BizaBlog Zoom / Office 2020.05.03 00:36:59
Home office A járványügyi vészhelyzet olyan megoldásokat kényszerített ki a cégekből és munkavállalóikból, ami pár hónapja még nehezen elképzelhető lett volna. A tárgyalási szokásaink egyik napról a másikra változtak meg az „igyunk egy kávét” illetve a „8:30-ra mindenki a meetingroom-ba”…..
Ez a leírás azért készült, hogy segítsen megértetni a támadó szándékok közti különbséget. Ha ugyanis tudjuk a támadási eszközt, akkor tudunk ellene hatékonyan védekezni. Az itt felsorolt kártékony kódokat a szaknyelv Malware-nek nevezi a Malicious Software (rosszindulatú szoftver) rövidítésével.…..
BizaBlog A legjobb vírusirtó 2019.08.14 14:31:15
A HVG friss cikke totál kiverte nálam a biztosítékot. Nem azért, amit írt - na jó igazából azért is -, hanem azért, mert nem tette ki a Fizetett hirdetés jelzést. Ez pedig azt jelentené, hogy amit leír, az igaz. DE NEM. Az ominózus cikk: Windows 10 van a gépén? Akkor talán jobb, ha nem telepít rá…..
A Merriott Hotellánc is megtanulja egy életre: SOKKAL OLCSÓBB ELŐTTE hívni az etikus hackereket.   2018 őszén pattant ki a botrány, hogy a hotellánc foglalási rendszerét feltörve - vélhetőleg Kína - 2014 óta lopta a felhasználók adatait. Megközelítőleg 500 millió ember érintett a témában -…..
Minden cégvezető társamnak szeretnék jó napot kívánni! Olyan jót, amikor nem történik vele semmi komoly incidens, amiért nem tett volna meg mindent azért, hogy ne fizessen súlyos büntetést.   183 millió GBP bírságot kapott a British Airways a brit adatvédelmi hivataltól (ICO), írja a BBC. Az ügy…..
Az Apple felhasználók egyik legkedveltebb szolgáltatása a hang és videó hívások használatára is alkalmas FaceTime. Ebben a programban találtak most kutatók olyan durva hibát, amivel bármely FaceTime felhasználó lehallgatható – felhasználói beavatkozás nélkül. A hiba az iOS 12.1.2 verziójú rendszer…..
  Az európai cégek jelentős része küzd a GDPR (Európai Unió adatvédelmi rendelete) megfelelőség eléréséért. Teszik ezt azért, hogy ne büntessék meg őket, illetve – tegyük fel - azért is, hogy ügyfeleik, dolgozóik személyes adatai megfelelő biztonságban legyenek. Ennek a megfelelőségnek az…..