Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bomberhopper

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Francia lapértesülések szerint Paul Pogba szeretné elhagyni a Manchester Unitedet, azonban az opciók közül inkább a Real Madrid keretét választaná, mint a régi kapcsolat felmelegítését az Öreg Hölggyel. A Juve nem egyszer felmerült a francia középpályás következő klubjaként, amennyiben Paul…..
bomberhopper 2019.12.07 17:34:57
@Jamal Jamal: egy a bombahoppa és oszthatatlan. Egyébként igen. Személyiségemmel a szomorkodás nem összeegyeztethető.

:)
Hány farmer nadrágot és kabátot selejtezel le évente? És a családtagjaid? Itt az ideje, hogy valami igazán menőt készíts belőlük, ahelyett, hogy a kukába kerülnének, ha már leszolgálták a maguk idejét eredeti funkciójukban!..
bomberhopper 2019.12.01 09:19:15
@geegee: lemaradt, hogy a cikket provident támogatta. Nem a lépcsőház.

Az egész blog arról szól, hogyan hasznosítj újra dolgokat, és ha nincsen pénzed, akkor kattints a provident linkre.

Neked sikerült?
A vasárnap esti Inter-Juventus rangadó ezúttal nem csupán a presztízs miatt lesz fontos, hosszú idő után először fordul elő, hogy a rangadó valódi, komoly téttel is bír, hiszen az Antonio Conte által irányított milánói házigazda a bajnoki tabella éllovasaként készülhet, míg a címvédő Juventus két…..
bomberhopper 2019.10.06 23:59:50
@GGábr81: csak egyszer, 22:45-kor, a tényszerűség végett. Holnap kinyomtatom, bekeretezem és kiteszem a falra.
Maurizio Sarri szerint a Juventusnak a minőségre kell koncentrálnia, nem pedig az eltökéltségre, és az Inter ellen a teljesítménnyel kell foglalkozniuk, nem pedig az eredménnyel, továbbá a mester szerint a meccs kimenetele egyáltalán nem számít a scudetto vonatkozásában. Az Inter elleni…..
Deansdale Három a magyar igazság 2019.08.04 12:51:20
Na, ha már írtam két testesebb cikket a napokban, jöjjön a harmadik. Az USA-ban tegnap 2 tömeggyilkosság történt, Dayton és El Paso városában, összesen 20-nál is több halottal. Természetesen mindenki észvesztve vitázik, hogy az elkövetőknek mi a pártállása, bőrszíne, vallása, stb., ugyanis mindenki…..
Oregon állam vezetése progresszív, olyannyira hogy a konzervatív erőket nyugodt lélekkel ignorálják. A szenátust 18-12 arányban vezetik, az alsóházban (nevezzük most így) még nagyobb túlerőben vannak. Eddig minden törvényjavaslatukat simán átnyomták, kb. mint a fidesz a kétharmadával. Most viszont…..
Azt remélem mindenki érzékeli, hogy ha kiderül, hogy muzulmán kéz van a dologban, akkor Franciaország egy héten belül vérben fog ázni. Most kezdjen bárki arról magyarázni, hogy milyen jó dolog a migráció. (A hülyék kedvéért szájba rágom, én nem állítom hogy muzulmán tette, de ha elterjed, hogy…..
bomberhopper 2019.05.08 21:09:57
@don Fefinho: 'emléklyuk'
+1

Mintha P. K. Dicket olvasnék. Megyek, olvasok is :)
bomberhopper 2019.05.09 06:22:22
@don Fefinho: szó szerint így van a könyvben? Nem emlékszem már rá, pedig többször olvastam. Viszont a kifejezés annyira egyszerű és találó (meg persze hátborzongató), mint Dick művei. Olyan egyszerű és paranoid nála minden. Igaz, Berkeley-ben szocializálódott, jutott neki minden, akkoriban Nixon és apparátusa dolgozott keményen a KGB inverzén, a hippik meg a szabadságon.
bomberhopper 2019.05.12 11:58:40
@Deansdale: wiki "A number of high-profile Islamist extremists came from Savile Town. Three of the four suicide bombers who carried out the 7 July 2005 London bombings including their leader, Mohammad Sidique Khan. It was also the home of Britain's youngest convicted Islamist extremist, Hamaad Munshi, and Britain's youngest suicide bomber, Talha Asmal."

Szóval. Adott egy angol városrész. Egy évszázada angol. Diverzifikáció welcome. Diverz. Most már muszlim. Nem diverz.
+1 Érdekesség a google térkép. Telón csak a mecsetet mutatja, de a város másik részén sem mutat semmilyen templomot. CSAK ha úgy keresel, hogy templom, akkor mutatja a templomokat, alapbeállításként Savile Town keresésre csak a mecset jelenik meg a térképen az ilyen-olyan boltok között.
A progresszívek teljesen megzakkantak - az egyik oldalról folyamatosan metoo-zzák a hetero férfiakat és hisztériáznak az egészséges férfi szexualitás bármilyen megnyilvánulásán, a másik oldalról viszont ezerrel nyomatják a gyerekek megrontását és agymosását LMBT-vonalon. Manapság egy nőt megkérdezni…..
bomberhopper 2019.02.14 14:22:40
@Mia and me: "Se a nők se a faszik nem akarnak 30 évet elpazarolni az életükből."

1, Ne általánosíts!
2, Milyen elpazarolt évekről beszélsz?
bomberhopper 2019.02.15 17:23:28
@csi szi: Mi a baj a ezzel? Azonkívül, hogy nettó konzervatív család-ellenes. A francia muzulmánok vajon helyeslik?

Töröljük le könnyeinket tréfával!
Most volt nálunk biziosztás, az anya aláírta a jókat, mint szülő, én meg a rosszabbat, mint gondviselő. :)
bomberhopper 2019.02.17 20:08:59
@yotta: a Férfiak 40 éves jogviszony utáni nyugdíját támogatom. Jelenleg ciszheteróként ez az esélyem rá. Azt kell eldönteni, hogy esetünkben a férfi, vagy a ciszheteró a bélyeg. Őszintén, ha egy éve azt mondják rám, hogy ciszheteró, azt gondolom, hogy sértegetnek.
Deansdale A szabadságról 2018.12.29 10:52:16
A fideszgyűlölők siráma az egekig hallatszik, hogy milyen sz*r itt élni, mert elnyomás van meg diktatúra, szabadság bezzeg nuku. Eközben a német rendőrök megállítják az utcán a copfos német nőket és a politikai nézeteikről faggatóznak, mert a copf köztudottan rasszista és iszlamofób szélsőjobbos…..
bomberhopper 2019.01.05 12:47:20
@Deansdale: Nem is rád gondoltam, hanem Trollra, itt alapvetően egy kultúrált, visszafogott vita zajlik, ő ebbe sikeresen beletenyerelt. Vagy megszökik, vagy megszökik.
bomberhopper 2019.01.05 12:56:09
@Mia and me: "f.szom már az elmúlt 8 év előtti elmúlt 8 évvel...
Mellesleg akkor egy világgazdasági válság kellős közepén "értek el" olyan eredményeket, mint most egy aranyesőben."

Szeretném látni, hogy a rendszerváltás óta egymást váltó kormányok mekkora államadóssággal adták át a kasszát, és ezt milyen irányba befolyásolta az általuk privatizált ill. deprivatizált vagyon.

Mint írtad 15 éve Te még virágot szedtél, nos akkoriban "duplázta meg" a családi pótlékot az MSZP, miközben a családi adókedvezményt éppen eltörölték. Jól jártak a vállalkozók, a minimálbéresek és a nem dolgozó nagycsaládosok. Mi éppen nem. Neked sem lesz soha jobb, vagy lehet jobb amiatt, hogy ki van kormányon. De rosszabb igen, és én itt most Deannel vagyok, nem akarsz Te kisebb családi pótlékot, mint amennyi a jelenlegi családi pótlék+adókedvezményed. Pedig megcsinálnák megint, hidd el!
bomberhopper 2019.01.05 14:48:31
@Mia and me: a szubjektív rész, azaz manyup vagy a adókedvezmény nem vita tárgya, elfogadom. Nekem inkább adókedvezmény :)

Az objektív résszel kapcsolatban, vagyis a kormányváltások/államkassza/privatizációs egyenleg kérek választ.
Deansdale Vigyázó szemetek 2018.12.09 12:58:11
Amikor EU-emblémás páncélozott harcjárművek verik le a helyi forradalmakat, akkor azért meghűl az emberben a jövőkép...
bomberhopper 2018.12.13 22:02:34
@bomberhopper: az előző kommentet Mia and me blogtársnak küldöm.
bomberhopper 2018.12.13 22:33:33
@Glokta: Egyrészt igaz. Sajnos minden vagy fekete, vagy fehér a magyar politikában, és ugyanattól a párttól ami ma fehér kormányzaton, holnap fekete ellenzékben. De ha holnap a szocialisták megdupláznák a családi pótlékot (megtennék, egyszer már megtették), akkor a családi adókedvezményt csökkentenék a másik oldalon. Aki itt kommentel, az mind rosszul járna, vagy húzna (ha tudna) a szürke szférába.

Azon gondolkodom, hogy ha sokáig füstbombáznak a Parlament és a Margit-híd környékén, akkor sárga mellényt kellene húzni, és szembemenni velük, de nem a rabszolga törvény kapcsán, hanem pl. a francia sárga mellényekkel szimpatizálva, a baloldallal szemben.
Mivel az előző cikk alatt már így is van 1100+ komment, meg az ott úgyis off, ide hozzátok az ökofalus-katasztrófatúléléses témákat :) Mindenkinek minden ötletére és véleményére kíváncsi vagyok, persze nem árt ha nincs nagyon elrugaszkodva a valóságtól. Kontextusnak pár kommentet idevágok odaátról:…..
bomberhopper 2018.11.07 23:30:35
@Mia and me: "egy szocialiszta rendszer sem működött megfelelően és 300 évig."

Nem baj, én nem kérek belőle egy évet sem többet.

Én úgy osztom fel a kasztokat, hogy melós/vállalkozó/tőkés. A vállalkozó az út felfelé. Ha sikeres, akkor az csak 7 nap 24/24 működik. Nem kérem. Nyugaton a melós 5 nap / napi 8 órával köszöni jól van. A vendégmunkás (legális) plusz túlóra, kisebb igények, kizsigerelés de köszöni, jól megvan. A tőkés köszöni, henyél. Ha sikertelen, elveri a vagyont. Nyilván kasztok között felfele nehezebb az út. Ingyen nincs semmi, csak a szocializmusban, cserébe ott is kevés és kicsi a választék. A kapitalizmussal sokszor az a baj, hogy azt hisszük, hogy amit más elért, azt nem érdemelte meg. Igen, vagy nem, nem ez a kérdés, hanem az, hogy amit mi elértünk, az oké-e, elég-e? Engem ezért nem érdekel Mészáros, mert nem érdekelt a Wallis sem. Munka, szerencse, kapcsolatok hármasból nekem az első jutott, ezzel sáfárkodok.
bomberhopper 2018.11.10 09:02:10
@Mia and me: "Hánynak tudtál vagy tudsz adni amikor 24 lesz, mondjuk egy 3-4 millát, ami az önerő egy lakáshitelhez?"

Pár dolgot elfogadok a hozzászólásodban, de ezt nem. A gyereket fel kell nevelni, jól-rosszul, majd kiderül, nem pedig lóvét (milliókat) kell neki adni. Ha ki akar repülni, kirepül, lóvétól függetlenül. A gyereknek családot kell adni, nem igényeket. Azokat kelti a fogyasztói társadalom. Majd ha meg tudja becsülni amiben él, akkor meg tudja mondani, hogy mit akar máshogy. Mert máshogy fogja akarni ez fix, hiszen másik generáció. Adhatsz nekik lóvét, ha impulzus vásárlásokkal ledes-zenélős vécédeszkára költi, mert az olyan cuki. Vagy szerinte kettő vécé kell három embernek a családi házban. Akkor lesz majd hó végén parizer (se).

Meg kell arra tanítani, hogy a hitelkártyával nem Tunéziába kell menni, facebook-selfiezni, hogy a többi nethuszár egy másodperc, egy like-ig bebólogasson, hogy mennyire bejött az élet. Facebook/Instán kívül meg parizer (se).

Mert a (hitel-) rabszolgaságot a kapitalizmusban a fogyasztói társadalom léte termeli újra generációról generációra. Nem a "feudális hűbérviszonyok".

Ki mondja ma azt, hogy mindent megérdemelsz(ne felejtsük el, a hétvégén Joy napok vannak), és ki azt, hogy a család egysége a fontos? Az egyik őszinte, az individualizmus mindenek felett, a másikat meg döntse el mindenki maga.
bomberhopper 2018.11.10 09:16:58
@Mia and me:
""az életszínvonal stabilan megy fölfelé"

az átlag."

Azon dolgozom folyamatosan, hogy az átlag felett teljesítsek, többé-kevésbé sikeresen.
Van meritokrácia, és van szerencse, örökség, kapcsolatok. Ki mire számíthat, nekem a munka a barátom.
...azért, mert némi "külső" segítséggel kevés ember is óriási rombolást tud véghez vinni a társadalmainkban. Ilyesmiről írtak már sokan, de a köztudatba sosem jutott el, és úgy sejtem az én cikkem sem fogja meghozni ezt az áttörést, dehát tegyen meg mindenki amennyit tud, aztán bízzunk a felsőbb…..
bomberhopper 2018.10.20 21:36:56
@Mia and me:

"Az államot én fizetem, tehát az állami szoc. bérlakás tulképp az enyém. És azért tartom - tartanám fenn, hogy ezek az emberek kapjanak egy második esélyt."

Én meg úgy gondolom, hogy álljanak be a sorba, jelentkezzenek, és ha pozitív az elbírálás eredménye, akkor kapjanak. De ha adóról van szó, akkor -ha tényleg úgy van, ahogy írod korábban, hogy kik, és mennyiért veszik igénybe a szociális lakásokat- akkor viszont az én pénzemből ne építsenek szociális lakásokat. Kinek a pénze az adó, az enyém vagy a tiéd?

Véleményünk különböző, a kormány majd dönt. Ilyen "szép" dolog a demokrácia.
bomberhopper 2018.10.23 22:04:58
@Glokta: és eljutnánk oda, hogy ezeket a kerületeket, ahol ezek a kicsi lakások vannak, gettónak hívnánk. Ezt persze így említeni is tilos, legyen inkább slum. Vagy PC megoldással szuverén szuterén. Ami az lenne, hogy nem koncentrálnánk, hanem minden kerület minden bérházába a'la multikulti betelepítünk egy rászorulót.

Vagy mégsem?