Regisztráció Blogot indítok
Adatok
UtazóTódi

69 bejegyzést írt és 284 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavasszal még csak elmélet volt, mára valósággá vált egyes repülőgép típusok nyugdíjazása a nyáron is negyedgőzzel üzemelő és télre méginkább leálló légiközlekedés következtében. Egyes típusokra már ki is mondták az ítéletet, mások még reménykedhetnek. Kép forrása: Carlos Enamorado/Airliners.net..
UtazóTódi 2020.10.19 09:08:54
@kvp: mint írtam, engem a 747 azért nem fogott meg, mert akárhányszor repültem vele vagy kényelmetlen volt, vagy volt valami gond a géppel. Az elmúlt években a BA-nél már nem is költöttek rájuk, mert tudták, hogy pár évük van csak hátra. Utoljára februárban repültem 747-en, nem voltam lenyűgözve:
utazotodi.blog.hu/2020/03/28/aa_vagy_ba
UtazóTódi 2020.10.19 09:11:36
@odamondó: értem, csak azt mondom, hogy most rengeteg más megállapodás is köttetik a háttérben.
UtazóTódi 2020.10.19 14:45:46
@haXXXor: @kvp: nekem kimaradt a 747 fülkéje, pár másik gépen volt szerencsém bejutni a földön. Volt, amikor még nyomkodni is engedtek dolgokat, de jegyzőkönyvben letagadom ;)

utazotodi.blog.hu/2020/02/15/pilotafulke
A sussexi kisvárosban minden megvan, amit egy tökéletes turistacélponttól elvárhatunk: történelmi épületek, hangulatos vendéglátóhelyek és még a tengerpart is könnyen megközelíthető. Rye idilli utcái mégsem váltak a tömegturizmus áldozatává, így lökdösődés és sorbanállás nélkül fedezhetjük fel a…..
Noha a sokat emlegetett (a Határátkelő kezdeti időszakában voltaképpen szimbólummá emelkedett) édesség nem létszükséglet, azért egy idő után mégis csak tud hiányozni, csakúgy, mint az otthoni illatok és persze sok minden(ki) más – derül ki Boglárka írásából...
A világ egyik legfinomabb szendvicse elérhető teljesen autentikus változatban, ráadásul fantasztikus kávékínálat is van mellé!..
A székesfehérvári Bory-vár az egyike a legkülönlegesebb és legszebb látnivalóknak Magyarországon. A tornyok között sétálva, az oszlopok közt bolyongva a kertben, vagy a csigalépcsőn lesétálva a nők igazi hercegnőnek érezhetik magukat - a férfiak sem fognak unatkozni ennek az építészeti remekműnek a…..
Berlinben nemrég autómentes lett egy nagyon széles, központi utca, a Friedrichstrasse több szakasza. A Friedrichstrasse egy kb. 3 km hosszú út Berlin Mitte (Belváros) elnevezésű kerületében, rendkívül változatos szakaszokkal: rengeteg kávézóval, pékséggel, irodaházzal, lakóházzal és néhány kisebb…..
Utazó Tódi Magyarország III. 2020.09.19 06:00:00
Bár az országnak azon a részén nőttem fel, egészen kicsi gyerek voltam, mikor utoljára Szilvásváradon jártam. Így mikor párom felvetette egy egri városnézés ötletét, én azonnal rákontráztam a közeli Szilvásváraddal, így ez lett magyarországi csillagtúránk első és második állomása után a harmadik...
Utazó Tódi Magyarország II. 2020.09.12 06:00:00
Az első rész budapesti lazulása után - mint egy nyaralás a nyaralásban módon - vidéken, méghozzá a Csongrád megyei Makón és Szegeden néztünk körül. Mindkét dél-alföldi város változatos programokat kínál, a felkapott turista helyek tömegei nélkül...
Utazó Tódi Magyarország I. 2020.09.05 06:00:00
Bár már voltak jelei, év elején nem gondoltam volna, hogy egész nyárra egyetlen magyarországi utazást tudunk összehozni, ráadásul azt is milyen nehezen. Mialatt szorgalmasan látogattuk a vidéki Anglia látnivalóit, folyamatosan tervben volt egy hazaút, de valami mindig közbejött...
UtazóTódi 2020.09.06 19:29:41
@milkabögre: nem volt semmi olyan ami nagyon szúrta volna a szemem, de nem is ott ettünk. Nyilván ez egy büfé, nem volt sok elvárásom.
UtazóTódi 2020.09.06 23:11:46
@Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel: a tükör elé állsz, vagy a kocsi piperetükrét használod, a torkod oldalához érinted párszor a vattát és próbálsz nem öklendezni. Aztán az orrlyukadba dugod, betolod amíg megy és megforgatod. Ha kész vagy akkor már csak a haverok mélytorkos beszólásaihoz kell jópofát vágnod mikor elmeséled.
UtazóTódi 2020.09.08 09:03:16
@milkabögre: két adag babgulyásért, a húsért és karika burgonyáért fizettem 7000 Ft-ot. Brutális, de ha azt számolom, hogy ha jól emlékszem öt adagban ettük meg, akkor nem is olyan rossz.
Nem ment zökkenőmentesen a magyar határzár első napja, legjobban talán az ingázók járták meg azzal, hogy szeptember elsejétől a magyar kormány a szigorítás mellett döntött. Igaz, ez sem mindenhol igaz, az osztrák határon egész békés volt a helyzet. Az EU viszont figyelmeztett...
A mai naptól életbe lépő belépési szabályok szigorítása miatt a következő hetekben újra csökkenni fog a Budapest Airport utasforgalma, amely mértéke a tavaszi szintet is elérheti. A járattörlések már a mai napon megmutatkoztak egyes légitársaságok menetrendjében. Fotó: Budapest Airport A…..
Bár lehetett olvasni a tengerparti nyaralóhelyek gyengélkedéséről, július közepén a szófiai buszpályaudvaron ez puszta siránkozásnak tűnt. A naposparti buszra utolsónak szálltam fel. A busz teljesen tele volt, csak a hátsó sor középső ülése maradt szabadon. Remek utazásnak nézett ki, hét óra a…..
Más-más okokból ugyan, de Mexikó és Kuba is meglehetősen izgalmas terep az oda látogató turistának, pláne akkor, ha az kilép a szervezett keretek közül és például autót bérelve kalandozna egy sort az országban, mint azt Stevenék is tették. Aztán ez lett belőle...
Nem is olyan régen a repülés még varázslat és élmény volt, szabadon lehetett hosszabb-rövidebb nyaralásokra menni. A járvány kezdete óta azonban gyökeresen megváltozott minden és ez rányomja bélyegét a légiközlekedésre is. Lássuk, hogyan lehet repülni most és mi várható a jövőben...
Idén megvolt az első repülős utam. Ennek apropóján megosztom veletek a saját tapasztalatomat és röviden összefoglalom milyen új szabályokra és változásokra számíthatnak azok, akik a jövőben repülni szeretnének. Illetve szeretnék rámutatni, hogy bár manapság minden lépésünknél meg akar minket ölni a…..
UtazóTódi 2020.08.10 08:01:33
@Zed is not dead yet: ahogy a bloggazda is írta, ez volt idén az első repülős útja, gondolom azért, mert előtte lemondott párat, talán azért, hogy ne miatta történjen bármi baj.

Egyébként én is hasonló blogoló vagyok ( www.utazotodi.blog.hu/ ), tavaly 39 repulőjáraton ültem, idén viszont még akkor is mikor lett volna lehetőségem azt mondtam, hogy most nem repülök, mert ez az év nem erről szól nincs ertelme kockáztatni. És főleg nem magam miatt aggódtam, hanem mások miatt, akiknek átadhatja az ember. Szóval van ilyen is, csak ezt senki nem reklámozza mert nincs hírértéke.
  Olyan jól belejöttünk a vidéki túrázásokba, hogy a Bewl Water után másnap is felkerekedtünk és jeti vadászatra indultunk. Szerencsére jetit lehet találni az angol vidék lankás dombjainak ligeteiben is, így nem kellett nagyon megerőltetni magunkat...
Utazó Tódi Bewl Water 2020.07.25 06:00:00
Miután a gondtalan külföldi nyaralás továbbra is csak vágyálom a folyamatosan változó utazási szabályok miatt, továbbra is a kocsival elérhető vidéki célpontokon éljük ki a nyaralási vágyunkat. Miután meglátogattunk egy-egy Country Parkot és a tengerpartot, úgy döntöttünk egy nagyobb helyszínt…..
Délkelet-Ázsiába készülsz, de nem tudod eldönteni, hogy pontosan hová is mennél szívesen? Íme a legjobb helyek egy csokorba szedve – avagy a Nagy délkelet-ázsiai bakancslista utolsó része – ezúttal Vietnámról!..
Utazó Tódi Camber Sands 2020.07.11 06:00:00
Az angliai időjárásról mindenkinek a borús, hideg, esős idő jut eszébe. Csakhogy nyáron közel sem olyan rossz a helyzet és néha kifejezetten kánikula tud lenni. Ilyenkor pedig mindenki vízpartra rohan, távolságtartás ide, fertőzésveszély oda. ..
UtazóTódi 2020.07.12 14:17:36
@masada: Itt sirály nem volt, muszlimokat sem láttam, de ők egyébként sem zavarnak. Ha pancsikolnak, annyira nem lehetnek "koszosak" ugyebár.
Utazó Tódi Haysden Country Park 2020.06.27 06:00:00
Bár egyre több repülő szeli az eget és egyre több ország nyit újra, úgy gondoltuk nem rohanunk bele a vakvilágba, inkább továbbra is belföldre koncentrálunk. Így bepattantunk a kis kék golyóba és ismét kiruccantunk vidékre...
Elveszíti népszerűségét Dánia a határátkelők körében – derült ki egy friss felmérésből, mely szerint a tavalyi év utolsó 9 hónapjában megállt az uniós állampolgárok bevándorlása az országba...
UtazóTódi 2020.06.20 22:09:05
@Szaktanár: Hú, tényleg a dán kaja de semmilyen! Én csak turistaként jártam Koppenhágában, de pár nap után azt mondtam, én itt egy hónap után kolbászért könyörögnék.
Utazó Tódi Leybourne Lakes 2020.06.13 06:00:00
Mivel a karantén lenullázta a tervezett utazásaink listáját, a korlátozások enyhítése után úgy döntöttünk, hogy legalább helyben kirándulunk egy kicsit. Ehhez leporoltuk a blog eddigi utazásai során nem sok szerephez jutott kis autónkat és csavarogtunk egyet...
A magyar bűvös kocka elhozta a logikai játékok forradalmát, amiből jóformán mindenki meggazdagodott, bennünket kivéve...
UtazóTódi 2020.06.03 06:37:45
@Pic: a gyerek és az asszony megvan még azért?
Utazó Tódi Füstbement tervek 2020.05.30 06:00:00
Ha nem is olyan sok és gyakori utazást terveztünk mint tavaly, azért az idei évre is állítottunk össze egy listát. Ezek egy része már le is volt foglalva, másik fele még csak körvonalazódott mikor ment a lecsóba. Lássuk, mi lett volna, ha.....