Regisztráció Blogot indítok
Adatok
UtazóTódi

121 bejegyzést írt és 318 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Utazó Tódi Zágráb 2024.03.30 06:00:00
A zágrábi városnézés egy újabb, "Nézzük meg, hova megy repülőgép a Heathrow hármas terminálról" típusú tervezés eredménye volt. Athénhoz hasonlóan egyszer már majdnem eljutottunk oda, csak a járvány miatt le kellett mondanunk...
Utazó Tódi Klub szoba 2024.03.02 06:00:00
Az elmúlt években számos hotelben használtam Európától az Egyesült Államokon át Ázsiában ezt a Magyarországon talán kevésbé ismert, a hotelekben az alap és a panziós vagy all inclusive ellátás közé pozicionált szoba típust. Most úgy gondoltam megosztom a tapasztalataimat és véleményemet...
Utazó Tódi Athén 2024.02.03 06:00:00
Három nappal indulás előtt még úgy volt, hogy teljesen máshova repülünk, de párom megondolta magát közös döntés alapján inkább töröltük azt a repjegyet és megvettük az athénit. Szerencsére már egy ideje a bakancslistán volt Görögország, így nem a nulláról kellett a tervezést elkezdeni. Mint sok más…..
Utazó Tódi Évadzáró 2023.12.09 09:18:49
Bár az év nagy részében az Egyesült Államoké volt a főszerep egy váratlan fordulatnak köszönhetően, azért ne felejtsük el, hogy az év elején milyen felejthetetlen utakon vettünk részt a Távol- és a Közel-Keleten...
UtazóTódi 2023.12.10 15:55:06
@Vándorember: jajj, ne mondd, hogy Isztambulban is olyan lusták és erőszakosak: A pénz kell de tenni ne kelljen semmit érte. Jövőre gondoltam elmenni Isztambulba, de ha csak fele olyan rámenősek mint Marrakeshben, akkor elnapolom.
Utazó Tódi San Jose újra 2023.11.18 06:00:00
Mivel végéhez közeledik párom féléves Egyesült Államokbeli kiküldetése, visszatértem egy hétvégére San Joseba, hogy néhány dolgot hazahozzak a költözés előtt. Az idei év után elmondhatom, hogy életem legjobb befektetése volt a tavaly igényelt és két évig érvényes ESTA, mely fedezte a tavalyi…..
Utazó Tódi KLM Business Class 2023.10.21 06:00:00
Szerencsés helyzetben van az, aki a cége kontójára válogathat a business repülőjegyek között. Párom megtehette, ezért a félidei hazaútjához Kaliforniából a Virgin Atlantic helyett a SkyTeam szövetségi tag KLM járatát választotta, részben kíváncsiságból, részben pontgyűjtő stratégiai megfontolásból...
Utazó Tódi New Orleans 2023.09.16 06:00:00
Már régóta a listámon volt New Orleans és most, hogy idén ilyen sokat járok az Egyesült Államokba úgy gondoltam, ide is elnézhetnénk a párommal. A város egy hétvége alatt bejárható, nincs túl sok vagy nagy látványosság, de itt mindenből ízelítőt kaphat az ember: a déli államok gasztronómiájából és…..
UtazóTódi 2023.09.18 20:45:18
@Zelmo: A pöceszagot nem igazán éreztük, pedig hőség volt és szélcsend. Sajnos láttunk privát utcaszenészt, egy hatalmas hangszóróból bömböltetett valami diszkót és énekelt rá, gondolom őt nem a város bérelte fel.
Utazó Tódi New York II. 2023.09.02 06:00:00
A new yorki látogatás első bejegyzésében a repülőtérről városba való bejutást és Manhatten déli részének látnivalóit vettük sorra, most merészkedjünk kicsit beljebb a városba...
Utazó Tódi New York I. 2023.08.26 06:00:00
A kilenc évvel ezelőtti new yorki utunk után párom kaliforniai expatoskodása adott okot az újabb látogatásra. Hogy mindketten közel ugyanannyit utazzunk, igyekeztünk félúton találkozni, így esett a választás erre a városra. Mivel annakidején már egy hetet töltöttünk a városban, most nem nyomasztott…..
Pár héttel ezelőtt, mikor a prémium turista osztályokról szóló összehasonlítást írtam, nem sejtettem, hogy ilyen hamar szerencsém lesz a két társaság business osztályához is. Az American Airlines nagyvonalúságának köszönhetően és a British Airways minden bénasága ellenére sikerült a két hasonló…..
Utazó Tódi San Jose 2023.07.15 06:00:00
Ha egy hétvégi városnézést tervez az ember, akkor értelemszerűen valami közeli célpontot választ. Nos, nálunk ez nem mindig olyan egyértelmű. Utaztunk már a világ másik felére négy nap kedvéért és most is egy normálisnál hosszabb utat vállaltam be két napért...
Utazó Tódi Bahrein 2023.04.22 06:00:00
Bahrein nevét hallva sok embernek ugyanaz volt a reakciója: minek oda menni, ott nincs is semmi. Nos, valóban nem olyan látványos és nyüzsgő, mint Dubaj vagy Abu Dhabi, de pont a turista attrakciók hiánya miatt enged jobb betekintést az arab világba...
UtazóTódi 2023.07.09 13:26:06
@Vándorember: Hát nem emlékszem már a pontos árakra, de nem volt túl durva. A piacon lehet jókat enni reális áron, persze a rendes éttermek máris egy szinttel feljebb vannak. Boltban nem igazán voltunk, mert csak két napot töltöttünk ott. Az árusoknál próbáltam alkudni mikor cukorkát vettem, de egyáltalán nem voltak nyitottak rá.
Évekkel ezelőtt, a járvány előtt írtam a British Airways és az American Airlines prémium turista kabinjairól egy összehasonlítást. Akkor nem nagyon nyűgözött le az angol légitársaság koros B747 gépén a régi ülés, a lekapcsolhatatlan világítás és a lógó lábtámasz a törött asztalkával. Most úgy…..
„Hihetetlen, de igaz!”, „Hiszed vagy nem” – ismerős valamelyik jelmondat? Ha az előbbi egyből beugrott, akkor a 2000-es évek elején biztos te is imádtad a furcsaságokat bemutató amerikai dokumentum sorozatot, a Ripley’s Believe It or Not!-ot. Nekem nagy kedvencem volt. Az ő kiállítását néztük meg…..
Mivel idén év elején elég törzsutas pontot gyűjtöttünk a Oneworld szövetségben, ezért mikor páromnak lehetősége adódott egy céges út során business jegyet választani az Egyesült Államokba, más légitársaságok felé is kacsintgathatott. Már régóta ki szerette volna próbálni a Virgin Atlantic új…..
Utazó Tódi Marrákes 2023.04.08 06:00:00
Ez a városnézés  eredetileg három évvel ezelőttre volt időzítve, de ez lett az első járvány miatt törölt utunk. Most bepótoltuk a kihagyást és évek óta először tettük be a lábunkat egy új kontinensre. ..
Utazó Tódi Lounge paradicsom 2023.03.30 06:00:00
A Qatar Airways és a dohai repülőtér úgy látszik elhatározta, hogy minél több utasnak lounge hozzáférést biztosít. Ennek érdekében nemrég átrendezték a meglévő várókat és nyitottak pár újat, aminek köszönhetően lassan már több utasnak jár lounge, mint amennyinek nem. Kép…..
Ha jól számolom, a Qatar Airwaysnél jelenleg hatféle business ülés van rendszeresítve - nem számolva az ideiglenesen Qatar "fennhatóság" alatt lévő Finnair és Cathay Pacific gépek székeit. Nagy a szórás a székek típusa és minősége között, ami nem túl jó hír azoknak, akik szeretnék kipróbálni a…..
Lilla utazik Izgalmas Belgrád 2021.08.27 20:14:05
Gondoltál már arra, hogy megnézd a szerb fővárost? Ha nem, akkor remélem meghozom a kedvedet hozzá. Nemcsak, hogy itt találjuk az egyik legfontosabb diadalunk helyszínét, de Belgrád Európa egyik legbulisabb fővárosa és ráadásul még tengerparttal is rendelkezik. Belgrádba repülővel is utazhatunk,…..
Utazó Tódi Thaiföld VIII. 2023.03.04 06:00:00
Nyaralásunk utolsó állomása Pattaya volt. A vérmérsékletünktől és stílusunktól kissé idegen, nyüzsgő és éjszakai életéről (is) ismert helyet azért látogattuk meg, hogy megnézzük tényleg olyan-e, mint amilyennek mondják. Bár a felkészülésnek köszönhetően nem okozott csalódást, az tény, hogy nem…..
UtazóTódi 2023.03.09 10:19:14
@justStevee: Köszönöm, én nem találtam pontos dátumot, csak a netes infok alapján próbáltam belőni az évet.
Utazó Tódi Thaiföld VII. 2023.02.25 06:00:00
A nagyvárosi nyüzsgést hátrahagyva egy nyugalmasabb szakasza következett az utazásunknak. A Bangkoktól három-négy óra buszozásra és átkelésre lévő Ko Samet egy kevésbé ismert és népszerű sziget, ezért elsőrangú relax hely...
Utazó Tódi Thaiföld VI. 2023.02.18 06:00:00
Több, mint négy év elteltével tértünk vissza Ázsiába, méghozzá ismét Thaiföldre. Ebben némi szerepe volt a repülőjegy választásnak is, de főleg annak, hogy bőven van még mit bejárnunk ebben a hatalmas országban...
Thaiföldre érkezésünkkor egy fél napot eltöltöttünk Bangkokban (egy fél estét és egy délelőttöt), és azalatt az idő alatt a város nem lopta be magát a szívünkbe. Túlságosan zajosnak, nyüzsgőnek, kaotikusnak tűnt, elég nagy volt a kulturális sokk Budapest után. Mivel most már öt hét thaiföldi…..
Utazó Tódi Évadzáró 2022.12.20 11:19:28
Az idei év a legfejetlenebb és legkiszámíthatatlanabb volt a blog írása kezdete óta. A járvány alatt lenullázott kereskedelmi repülés a létszám- és kapacitáshiánnyal küszködve próbált talpraállni, miközben az ukrán válságtól kapta a következő ütést...