Regisztráció Blogot indítok
Adatok
UtazóTódi

42 bejegyzést írt és 212 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Utazó Tódi Észak-Vietnám IV. 2019.12.07 06:00:00
Egyetlen, Hanoiban töltött éjszaka után kora reggel indultunk Sa Paba, Vietnám északi részének hegyi városkájába. Ide két látnivaló miatt utaznak a turisták és túrázók: az egyik a város völgyében kialakított rizsteraszok látványa, a másik a közeli Phan Xi Pang (Fansipan) hegycsúcs, amely Indokína…..
UtazóTódi 2019.12.09 21:53:28
@élhetetlen: Örülök, hogy neked is előhozott emlékeket. Bosszantó, hogy nem minden "adja ki" mindig, de aki sokat utazik, annak ezzel is számolni kell. Sok évvel ezelőtt egy berlini várostúrát kellett megismételni másnap, mert eltűntek a képek a memóriakártyáról, aztán Svájcban szintén az időjárás miatt kellett ismételnünk egy napot, mert akkor volt derűs idő. Ha lett volna még egy napunk, talán összejön, de nem volt.
Utazó Tódi Észak-Vietnám III. 2019.11.30 06:00:00
Egy számunkra rekord hosszúságú, négynapos utazást követően érkeztünk meg végre Vietnámba, mert útközben megálltunk Dohában és Szingapúrban is. Hivatalosan még csak most kezdődött a nyaralás, de már úgy éreztem, hogy a felénél járunk. Az utolsó leget a Vietnam Airlines A321 gépén tettük meg. A…..
UtazóTódi 2019.12.03 11:55:04
@Hungarian Geographic: Köszönöm az észrevételt, további szép napot!
Érdekes cikket írt a Washington Post a kültéri légkondicionálás helyzetéről. Igen, kültéri — nem beltéri — légkondicionálás, mert bizonyos országokban már ilyen is van, sőt ilyen is kell, hogy létezzen. Forrás: Washington Post 46.7 fok van árnyékban, és úgy érződik, mintha egy óriási…..
UtazóTódi 2019.11.30 11:12:16
@roli101: Így van, szerintem is térjenek vissza a tevetartáshoz a kőolaj és földgáz kitermelés helyett. Akkor a világ többi része is nagyon gyorsan visszatérne az iparosodás előtti életformához, kihalna a lakosság fele és akkor egy csapásra megoldódna minden problémánk.
Utazó Tódi Észak-Vietnám II. 2019.11.23 06:00:00
A Changi repülőtér rendszeresen felbukkan az érdekes vagy különleges repülőtereket bemutató listákon és összehasonlításokban. Sok repülőtérrel ellentétben nem az elhelyezkedése, a futópálya kialakítása vagy a megközelítés/leszállás lélegzetelállító volta miatt kap kiemelt figyelmet, hanem az…..
Másfél évtizede csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz és lassan annak is évtizede lesz, hogy megnyílt az osztrák és a német munkaerőpiac a magyar határátkelők előtt. Egyik sem rövid idő, érdemes tehát kicsit közelebbről megnézni, mire számítsanak azok, akik lassan már a nyugdíjat tervezik...
UtazóTódi 2019.11.19 12:04:53
@London2009: igen, de a cikkben az állami nyugdíj számítgatását mutatták be. Azért szóltam, nehogy valaki azt higgye ilyen magasságokban mozog az alap nyugdíj.
UtazóTódi 2019.11.19 12:08:21
@Golf2: aki bejelentett, magas fizetést kapott, az nyugdíjként is szép összeget keres. Tudom, rokonságban van ilyen.

Sok panaszkodó nem teszi hozzá, hogy harminc éven keresztül zsebbe kapott kiegészítést, azért 80 ezer a nyugdíja.

Persze sajnos sokan vannak, akik nem kaptak zsebbe sem...
Utazó Tódi Luxemburg, Luxemburg 2019.11.02 06:00:00
Számos olyan város van, ami semmiről sem nevezetes, mégis érdemes meglátogatni, mert maga a városkép vagy a hangulat ragad magával. Így van ez Luxemburggal is (az országgal és a várossal is), melyet az európai miniállamok túra keretében látogattunk meg Andorra, Monaco és a Vatikán után. Igen, párom…..
UtazóTódi 2019.11.03 20:23:39
@sebi77: Az alcímet úgy értettem, hogy nincs olyan nevezetessége, amiről mindenkinek beugrik a város, mint mondjuk az Eiffel toronyról Párizs. Szerintem is szép és nagyon hangulatos, de nincs egy kiemelkedő alkotás, látványosság vagy épület sem, ami jellemezné.
UtazóTódi 2019.11.18 12:34:28
@Ződ2000: pontosan így van, mivel last minute döntés volt Vianden, ezért maradtunk a tömegközlekedésnél. Autóval húsz perc lett volna az út, bár tény, hogy a pár eurós napijegy többszöröse lett volna költségben.
Utazó Tódi Észak-Vietnám I. 2019.11.16 06:00:00
Nem tudnám megmondani, melyikünk bakancslistáján volt hamarabb rajta Vietnám, de mindketten egyetértettünk, hogy érdemes ellátogatni oda. Mondjuk az időpontban és az utazás módjában nem annyira, de mindegy, a végén sikerült az eddigi legbonyolultabb és leghosszabb utazást összeállítani két és fél…..
Aki ismeri az igazán nagyvárosokat, az tudja, hogy az egyik leginkább neuralgikus pont a közlekedés. Nincs ez másként Londonban sem, erről osztja meg tapasztalatait Világpolgár, aki előbb reagál a korábbi posztjai kapcsán érkezett megjegyzésekre, illetve a Brexit körüli huzavonára. (Korábbi…..
Nem hagyta sokáig tétlenül a LOT kihátrálását a Budapest és Chicago közötti útvonalon az American Airlines, és máris bővítette korábban meghirdetett menetrendjét. Fotó: Dallas Morning News Heti hat járatpárra növeli a korábban heti négyre meghirdetett Budapest-Chicago járatának menetrendjét az…..
2014. október 27-én új fejezet nyílt a budapesti reptér életében, hiszen a Malév csődjét követően az Emirates-nek köszönhetően indult újra a nagygépes menetrendszerinti forgalom a reptéren. Az elmúlt években a járat folyamatosan fejlődött, mind utasforgalom, mind a használt géptípus terén. Ennek…..
Van egy vissza-visszatérő nyavalya, ami néha elővesz. Na nem gyakran, körülbelül három-négy évente, de akkor elég rendesen. Befészkeli magát a fejembe, folyamatosan kínoz és nem tudom kiverni onnan. Én úgy hívom knédli kór, mert ilyenkor az van, hogy knédlit kellene enni. A gond az, hogy ez…..
„Olyan rengeteg közönséget, amilyen reggel óta türelmesen táborozott a Bristol-szálloda kapuja előtt és kíváncsian leste a levegő szouverénjének megjelenését, még a koronás fejedelmek sem igen csődítettek össze lakásuk elé” – jelent meg a Magyar­ország című napilap 1909. október 16-i számában…..
Az egyszer használatos műanyagok betiltása elindított egy zöldülést a csomagolós szakmában és az FMCG piacon. Erre újabb példa a KitKat (Nestlé) Japán kezdeményezése, amiben - egyetértésben a Nestlé 2050-re kitűzött hosszútávú plasztikmentes víziójával - mostantól papírral helyettesíti a kis…..
Mondta a napokban Ormándi Zoltán a Budapest Airport repülőtérforgalmi vezetője a Csodák Palotájában a budapesti repülőtérről tartott előadása során. Budapesten eddig csupán két alkalommal fordult meg az Airbus óriásgépe. Egyszer 2011. október 2-án a Lufthansa színeiben járt bemutatáson, másodszor…..
UtazóTódi 2019.10.07 13:58:56
@naplómente: Van rá esély, mert az Emiratesnek annyi A380 gépe van, hogy még a WC-re is azzal járnak.
Réka 3,5 éve él Malajziában, azon belül is Kuala Lumpurban. Nem kevés érdekes tapasztalat érte ez alatt az idő alatt a „kistigris”-ben, ezek közül osztott meg velünk néhányat. (No és jó pár fotót is, amit külön köszönök.)..
UtazóTódi 2019.10.07 13:55:09
Nahát, pont most jártam arra:
utazotodi.blog.hu/2019/09/21/kuala_lumpur_i/

Ételmérgezést (lekopogom) még egyik nyaraláson sem kaptam Ázsiában, de lelkiekben fel vagyok készülve, hogy egyszer úgyis elkap.

Az időjárás az valami borzalom. Egész évben konstans gőzfürdő, délben szakadó esővel. Jártam már Hong Kongban, Thaiföldön, Szingapúrban, de ez mindent űberel. A szabadban tíz perc után vállalhatatlanul folyt mindenemen a víz, a szennyes ruhát is teregetni kellett levétel után!
Több mint három éve már, hogy megírtuk nektek segítségképpen, milyen szempontok alapján válogatjuk a blogposztokat a blog.hu (korábban i2) címlapjaira. Azóta változott egy-két dolog, úgyhogy itt az ideje egy naprakészebb írásnak, reméljük, hasznosnak találjátok majd! A működésünk alapvetően…..
Utazó Tódi Kuala Lumpur II. 2019.10.05 06:00:00
A villámnyaralás előző részében bejártuk a város déli részét, félidőben pedig áttettük a székhelyünket egy másik hotelbe. Páromnak a Face Suite apartman hotelre esett a választása, mely a Petronas Tower közelében helyezkedik el, ráadásul egyike a város tetőmedencével rendelkező épületének...
UtazóTódi 2019.10.06 12:40:24
@Kelly és a szexi dög: igen, mi is azt használtuk, mint Ázsiában sok helyen.
UtazóTódi 2019.10.06 12:50:15
@Kelly és a szexi dög: Az utazás első részében említettem a Grabet: utazotodi.blog.hu/2019/09/21/kuala_lumpur_i/
Az elmúlt hetekben turistaként Bangkok és Doha városában barangoltam. A túra nagy élmény volt, hiszen ezelőtt Európán kívüli országban még egyszer sem jártam. Az élményt növelte az is, hogy utam egyik felét a világ legnagyobb utasszállító gépének fedélzetén, az Airbus A380-as fedélzetén tehettem…..
UPDATE! 2019. szeptember 9-től az Index címlapján régi-új nevén Blogketrec, tőle jobbra Blog.hu Címlap néven működik, ami korábban i2 volt. A névváltáson kívül minden maradt a régiben! Veled is biztosan előfordul néha, hogy az Index-címlapi vitrinünkben vagy az i2-n Blog.hu Címlapon találkozol…..
UtazóTódi 2019.02.03 13:58:44
@Time Goes By: @Jam01: Eredetileg csak azokat a képeket lehetett kiválasztani, amik a posztba voltak ágyazva, de ezt sok ember kifogásolta, ezért (?) most minden feltöltött kép közül lehet válogatni. Aki a posztból akar képet választani, annyi a dolga, hogy manuálisan olyan képet választ az összes közül, ami szerepel a posztban.
UtazóTódi 2019.10.03 00:55:34
Lehet egy naív kérdésem? Hogy van az, hogy elvileg több ezer blog közül válogattok, igyekeztek változatosak lenni, stb., stb., aztán mégis ugyanazon blog legalább hét (!) egymást követő (nem is egetverően fantasztikus) bejegyzése is címlapra került??? Nem írom meg a blog nevét, mert nem akarok vele kiszúrni, emelgessétek ki tovább szorgalmasan, hadd örüljön. Eközben hiába volt mindegyik cikkhez ajánló kitöltve, nem számított elég érdekesnek:

- Miniatur Wunderland látogatás, Hamburg:
utazotodi.blog.hu/2019/06/29/hamburg_i

- Tropical Island látogatás, Berlin:
utazotodi.blog.hu/2019/08/24/berlin_i

- Thaiföldi utazás:
utazotodi.blog.hu/2019/04/20/thaifold_i

- Qatar Airways Qsuite kipróbálása (fizetett jeggyel első magyar bloggerként):
utazotodi.blog.hu/2019/09/28/qatar_airways_qsuite

Építő jellegű kritikát elfogadok, de a színvonallal ne gyertek, mert egy VHS lejátszó kínairól fordított használati útmutatója is nagyobb értéket képvisel, mint némelyik kiemelt firkálás.

A címadással van a gond? Mert én tényleg nem adok "Hét olyan cím amire kattintanak szarásig" meg "UFO-k süllyeszthették el Atlantist??" tipusú címet.
Sokan olyan család van, ahol a szülők nem tudják feldolgozni azt, hogy a gyermekük külföldre költözik. Még akkor is nehéz ez, ha a másik gyermek viszonylag közel lakik hozzájuk. Ma egy ilyen történet következik...
UtazóTódi 2019.10.01 09:39:56
@Csodabogár: Ne aggódj, én sem tudom ezt a várost szeretni. Itt van megfizetett munka, ennyi. Ha holnap máshol ajánlanának jó pénzt, csomagolnék és vissza sem néznék. Zsúfolt, régi, mocskos, kaotikus, rosszul szervezett, stb.
UtazóTódi 2019.10.01 13:25:46
@Hari Seldon 2: Igen, van olyan környék, Kensingtonnak hívják és az arab meg orosz milliárdosok élnek ott.
UtazóTódi 2019.10.01 13:29:37
@Virago_1000: Szerintem egyik sem ilyen zsúfolt, öreg és mocskos. Most ne csak arra gondolj, hogy mennyi a szemét az utcán, hanem arra is, hogy itt a 200 éves épületeket pont 200 éve nem mosták le, a londoni szmog meg ugye dolgozik ezerrel. Máshol azért újravakolják őket néha. De nem is kell olyan regi épületet keresni, elég megnézni a Barbican beton tömbjét mennyit sötétedett.
Utazó Tódi Qatar Airways Qsuite 2019.09.28 06:00:00
"First in Business"  Ezzel a szlogennel indította útjára Qsuite elnevezésű business class termékét a Qatar Airways 2016-ban. A mondatot kétféleképpen lehet fordítani, mindkettő igaz a cég filozófiájára: az egyik az "első osztályú business", ami arra utal, hogy a cég lassan kivezeti az első…..
Téli nyaralásunk helyszínéül a Fülöp-szigeteket választottuk, azon belül is Palawan szigetét. Több ötletünk is volt előtte, de mindet elvetettük valamiért. Kíváncsiak vagytok, hogy mik voltak miért nem azok mellett döntöttünk? Akkor egy kis vitaindító: Maldív-szigetek, Seychelles-szigetek: azt…..
Szeptember második hetében látogattunk el a mesés spanyol városba, Barcelonába. A népes baráti társaság nagy nehezen választotta ki úticélját, de végül teljes mértékben elégedettek voltunk a választásunkkal. Sajnos a katalán riviérát korlátozottan tudtuk csak élvezni, de ettől függetlenül csodás…..
Lassan vége a nyárnak, éppen ideje egy kis trópusi kalandozásnak, ráadásul ezért nem is kell olyan messzire menni, éppen elég Berlinig, miként azt Utazó Tódi is tette. Következzen az ő beszámolója...
UtazóTódi 2019.09.20 18:49:01
@sak ti: Szerintem ez nem csak indexes marhaság, hanem úgy általában is az... :D
UtazóTódi 2019.09.21 11:28:40
@nyuszigonosz: örülök neki, a blogomon bővebben olvashatsz a helyről. Sőt, javaslom a hamburgi cikket is, ott a Miniatur Wunderlandet néztük meg! Nekem az is nagyon tetszett!