Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bаndibacsi34

0 bejegyzést írt és 86 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Izgalmas hónap volt a február a magyar politikai életben, ám valószínűleg a március is tartogat még meglepetéseket. Egyrészt, jól láthatók a repedések a NER építményében, mióta a kegyelmi ügy miatt Orbán Viktor kénytelen volt beáldozni két „asszonyságot”, másrészt az ellenzéki oldalon is látványos…..
A magyar kormány azt a látszatot kelti, hogy addig akadályozhatja Svédország csatlakozását a NATO-hoz, amíg csak akarja. Ez nem igaz, hiszen a skandináv ország csuklóztatása komoly károkat okoz Magyarországnak is, hiszen növeli a politikai és gazdasági elszigetelődésünket. Aki azt gondolja, hogy a…..
Nagy a titkolózás a Magyarországra szállított ukrajnai magyar nemzetiségű hadifoglyok ügyében, amin nem lehet csodálkozni. Valószínűleg most próbálja hatástalanítani azt a politikai pokolgépet a magyar kormány, amit saját széke alá rejtett. Ha igazak a hírek, akkor Semjén Zsolt…..
Valószínűleg már sok fideszes szavazó sem érti, miért tart ki továbbra is olyan eltökélten Vlagyimir Putyin rezsimjének támogatása mellett Orbán Viktor, amikor már sem politikai, sem gazdasági haszna nem származik az országnak belőle. Ráadásul nem állnak túl jól az oroszok a háborúban sem, így még…..
Bаndibacsi34 2023.05.22 23:09:38
@Bandibacsi34: Undorodom magamtól, de ezért fizetnek.
Sok politikus szerint a morális kérdéseknek nincs helyük az államot irányító emberek gondolkodásában. Nyíltan persze nem hangoztatják ezt, hiszen, azok, akik folyamatosan erkölcsi intelmekkel próbálják saját népszerűségüket növelni, egyben népüket nevelni, nem üzenhetik azt, hogy a morális…..
Az Orbán-kormány egy éve hajtogatja, hogy a béke pártján áll, és mielőbbi tűzszünetre van szükség Oroszország és Ukrajna között. Arra azonban mindig kínosan ügyelt a hivatalos kommunikáció, hogy a békét elvont értelemben emlegessék, vagyis véletlenül se konkretizálják, milyen feltételek teljesülése…..
Nehéz lesz kommunikációs trükkökkel elfedni a tényeket, mert a magyarok immár a saját bőrükön érzik az Orbán-kormány elhibázott gazdaságpolitikájának következményeit. A brutálisan felpörgő infláció és a látványosan hanyatló kiskereskedelmi forgalom csak a felszín, a problémák ugyanis mélyebben…..
Bаndibacsi34 2023.04.19 20:19:29
@6.Lеnin: Tudjuk. Egész nap be vagy baszva.
Kevés humoros elemet lehet találni a magyar politikában, és ha olykor van is min mosolyogni, azt leginkább kínunkban tesszük. Ma már az ellenzékből is hiányzik a humor, a kormánypárt viszont már évek óta kínosan ügyel rá, hogy egy pillanatra se lazítson komor stílusán. Pedig lehetne más is a…..
Bаndibacsi34 2023.04.02 08:40:31
@birkamenet: Dolgozom. Ne zavarj a munkámban!
Mint oly sokszor, most is alternatív valóság építésével hidalja át azt a problémát a kormány, hogy az ígéretei köszönő viszonyban sincsenek a realitásokkal. Arra használják Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli minisztert, hogy időről időre…..
Bаndibacsi34 2023.03.28 22:49:02
A helyére akarják tenni Prigozsint
Prigozsin, aki maga is volt fogoly, március elején egy bunkernek tűnő építmény tetejéről diadalmasan kijelentette, hogy erői egy kivételével szinte minden irányból bekerítették a várost, így az ukránoknak nem maradt más lehetőségük, mint a visszavonulás.

KAPCSOLÓDÓ
A háború kellős közepén Putyin az ellenségévé teheti a legfontosabb szövetségesét
A háború kellős közepén Putyin az ellenségévé teheti a legfontosabb szövetségesét
A szakértő szerint akár katonai puccsba is torkollhat a viszálykodás.

A Wagner-főnök látszólagos győzelmi nyilatkozatát azonban azonnal megcáfolta egy ukrán tábornok, aki szerint a harc csak most tetőzött Bahmutban. Néhány héttel később Ukrajna legfőbb katonai parancsnoka azt állította, hogy az ország erői visszaszorítják az orosz csapatokat, amelyek most védekezésbe vonultak.

Jelenleg úgy értékeljük, hogy az orosz védelmi minisztérium és a Wagner-csoporthoz tartozó Jevgenyij Prigozsin közötti belharcok miatt az oroszok arra használják Bahmutot, hogy nagyrészt megsemmisítsék a Wagner-csoportot, és úgymond a helyére tegyék Prigozsint

– mondta George Barros elemző, aki az Institute for the Study of War (ISW) Oroszországot és Ukrajnát figyelő geospatial intelligence csoportját vezeti. Barros a The Independent által szervezett, Kijev nem Kijev című ukrán online projekt műsorvezetőjével, Tetiana Gaidukkal beszélt.

Prigozsin, a Wagner-csoport szókimondó 61 éves vezetője március első hetében nyilvánosan is figyelmeztetett, hogy a harcosai által Oroszország nevében elért eredmények összeomolhatnak, mert nincs elegendő lőszerük a katonáinak.

Öt nappal később Prigozsin már azt mondta, Putyin elzárta őt, mivel a Kremlbe vezető összes útvonalat elzárták előtte. Ugyanakkor Oroszországot azzal vádolták, hogy még több embert dob a „húsdarálóba”, és kevés biztosíték van arra, hogy ez segít rajtuk.

Az orosz hagyományos hadsereget legyőzték. Ha holisztikusan nézzük az orosz hadsereget, az összes fontos harci egységet (…) mindannyian harcoltak Ukrajnában az elmúlt évben, és mindannyian különböző veszteségeket szenvedtek, amely révén bizonyos mértékig átcsoportosultak

– mondta Barros az Independentnek.
Ha durván akarunk fogalmazni, akkor teljesen elfelejtette a demokrácia alapelveit a magyar kormánypárt, ha megengedőbbek akarunk lenni, akkor azt mondhatjuk, hogy félreértelmezi a nemzetközi helyzetet, ami persze ettől még fokozódik. Történt, hogy a Fidesz legutóbbi frakcióülésén állítólag heves…..
A semlegesség álcáját kihasználva igyekszik politikai és gazdasági előnyökhöz jutni Orbán Viktor. Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban ezt már szinte mindenki tényként kezeli az Európai Unióban, de még a NATO-ban is gyanakodva figyelik azt, amit Magyarország tesz. Ez nem jelenti azt, hogy a nehéz…..
Bаndibacsi34 2023.01.22 17:51:14
@birса rákаttаnt Mаtyi péniszére: Én csak ámulok, bámulok.
A pontos választ természetesen nem tudjuk, de 2010 óta most először merült fel a komoly politikai és gazdasági krízis lehetősége Magyarországon, ami szűkíti a kormány mozgásterét. Az Orbán-kormány jövője nagyban függ az orosz-ukrán háború alakulásától, no és természetesen attól, mennyire gondolja…..
Bаndibacsi34 2023.01.08 09:11:40
@Bᶏndibacsi34: Ezt így kell profin csinálni.
Ha azt gondoljuk, hogy a történelem nem ismétli meg önmagát legalább nagy vonalakban, mintázatait tekintve, akkor egyúttal annak a feltételezésnek is helyt adhatunk, hogy egy kivételes korban élünk, aminek nincsenek kapcsolódási pontjai a múlttal, és mi minden tekintetben képesek lennénk meghaladni…..
Bаndibacsi34 2023.01.08 09:10:14
Na
Megjelent a magyar horizonton az új közellenség: a munkanélküli. Hamarosan a rettegésre alapozott gyűlöletpolitika csúcsmodellje lehet. Egyszerre olyan ingyenélő - jószágfelzabáló, mint a migráns. Ráadásul képes ugyanazt a pszichológiai mechanizmust is beindítani, mint a hajléktalan. Ellentétben az…..
Bаndibacsi34 2020.05.04 11:03:00
Az emberek többsége szereti a meglepetéseket, pláne ha ezek kellemesek. Számos szolgálati nyugdíjas (illetve szolgálati járandóságban részesülő) egykori rendőr, vámos, bévés, tűzoltó és (talán) egykori titkosszolga azonban nem kellemes meglepetésben, hanem konkrétan pofáraesésben részesült, amikor a…..
Mondják, irtózik, mint ördög a tömjénfüsttől. Így van Orbán mindazzal, ami Macront, illetve az egész francia gondolkodást jellemzi. „Liberté, Égalité, Fraternité!„ /Szabadság, egyenlőség, testvériség!”/ a Francia Köztársaság alkotmányának 2. pontjában szereplő mottó ez, amely a Nagy Francia…..
Bаndibacsi34 2019.04.07 13:10:10
A páratlan külpolitikai sikersorozat folytatódik. ..
Bаndibacsi34 2019.03.30 19:14:43
A Fdesz megbukhat, ha nem tud jólétet nyújtani a lakosság többségének. A Rogán-művek még azt is megszabja a közeli média számára, milyen kulcsszavakkal kell propagálni a kormánypolitikát. Orbán ugyan gazsulál a német autógyáraknak, de a CEU ügyében megy tovább a ködösítés...
Bаndibacsi34 2019.03.26 06:03:34
@John Brennan: "Azt is látom, hogy a Ceu fojtogató légkörű oktatási intézmény" - a papok után megtetszett a genderszak, hogy ennyire ismered a CEU-t belülről, kis buzikám?
Bаndibacsi34 2019.03.26 06:05:10
@John Brennan: Azt viszont látom, te gyengeelméjű, hogy a többiek felmosták veled a padlót, mert az hazudtad hogy az egyházi iskolák ugyanannyit kapnak.
Bаndibacsi34 2019.03.26 06:06:46
@TPK: A hülyék azt hiszik hogy kevesebbet adóznak. Pedig a fenét, a GDP arányos adó nőtt a szocikhoz képest.
„A hazugság mögötti igazságot éppen az a mód tárja fel, ahogy a hazugság megszilárdítja magát.” – írja Claude Lévi-Strauss, francia szociológus. Talán soha nem volt olyan aktuális ez a mondat, mint napjainkban. Ma már nem csupán a világ periférián találhatók olyan rezsimek, melyek komplett…..
Bаndibacsi34 2019.03.25 21:29:52
A független képviselő a Bozótharc rendelkezésére bocsátotta a Budapesten, a Szabad sajtó úton március 15-én elmondott teljes beszédét. Köszönet érte! Kitartó munkáját, a magyar közéletben oly ritka integritását továbbra is elismerjük, ezért közöljük a szöveget. Egyúttal közzétesszük az alkalomból…..
Bаndibacsi34 2019.03.17 10:26:25
• Lengyelország példája azt mutatja, hogy ha a lakosság az unió mellett van, akkor az EU le tudja törni az illiberális próbálkozásokat  • Orbán Viktor a rabszolga törvénnyel még a saját híveit is maga ellen fordította, de egyelőre nem kell izgulnia, bár ha nem vigyáz, könnyen rajtaveszthet  • A…..
Bаndibacsi34 2018.12.24 11:38:42
@Jon Bovi: A több éves nick 26 hozzászólással tipikus tartalék nick, hiába is kapálózol.
Bаndibacsi34 2018.12.24 11:41:20
@Ménár Atya: Tipikus buta paraszt vagy, aki a saját helyzetéből próbálja megítélni az ország állapotát. Fel sem tűnik neked hogy ez milyen ostoba érvelés technika?
Bаndibacsi34 2018.12.24 16:44:39
@Ménár Atya: Hazudsz. A magadét ecsetelted, te pedofil faszfej.

"Megnéztem a sárga csekkeket a hűtőm falán, de egyet sem találtam, már mind befizettem hó elején, és maradt annyi, hogy a karácsonyi költségeken kívül már a januárit akarom fizetni, de nem jön pedig úgy szeretném"
A fideszes publicista soros-csicskák ellen hergel, az ellenzék a provokátorokra figyelmeztet. Polgárháborús a hangulat a közéletben...
Bаndibacsi34 2018.12.16 20:55:06
@arabok balrol: Te barom! Az EU-ban csak a bolgárok szegényebbek nálunk.
A szegedi polgármester bojkottra hívja a munkáltatókat és az önkormányzatokat a rabszolgatörvénnyel szemben. ..
Bаndibacsi34 2018.12.16 07:01:12
@felső határ nincs: Látszik milyen buta vagy. Más egy törvény, meg más ha a munkáltató úgy dönt hogy nem él az általa nyújtott lehetőséggel.
Bаndibacsi34 2018.12.16 09:59:22
@eloi: Kérdezd meg Viktorkádat!
Bаndibacsi34 2018.12.16 10:00:34
@antiinternáci: Ne, seggfejkém, nem ezt mondtuk. Hanem hogy az emberek tudjanak vásárolni vasárnap is.