Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hogyan szeressük jól az állatokat?

20 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egyik legnépszerűbb háziállat hazánkban a hörcsög, mégis nagyon kevés gazdi kap megfelelő tájékoztatást a helyes tartásukról. Ezt a hiányosságot szeretném most pótolni, amiben a Hörcsögmentés alapítója, Heni lesz a segítségemre. Milyen állat a hörcsög? Kiknek ajánlod a tartását? A hörcsög…..
Nem rég zárult a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár, ahol bárki betekintést nyerhetett abba, hogy hogyan készülnek az egyes termékek hazánkban. Első sorban az állatokról és a tartási körülményeikről lesz szó, akik bizony nem mások, mint termékek az iparban. Ugyan vannak…..
Sajnos napjainkban is sokan hordanak még szőrmét, pedig semmi szükségünk rá, máshogy is védekezhetünk a hideg ellen. Pont ezért ma már csak luxuscikk, státusszimbólum. De vajon mit akar üzenni az az ember magáról, aki egy halott állat bundáját viseli? Nekem semmi jó nem jut róla eszembe, a…..
Hogyan szeressük jól az állatokat? 2019.07.25 14:55:24
@ladiladi: Ebben semmi túlzás nincs, sőt 20 évesnél idősebb csincsillák is vannak. Csak sajnos a legtöbb gazdi nem ismeri az igényeiket és ezért 4-5 éven belül meghalnak. :(
Együtt A Kisállatokért Alapítvány: www.facebook.com/egyuttakisallatokert/photos/a.618083695233294.1073741868.212127342495600/618083791899951/?type=3&theater
Magyar Szőrmeellenes Liga: www.facebook.com/MSZEL/photos/a.1750417881927558/1758924914410188/?type=3&theater
Eddig még konkrétan soha nem írtam a vegánságról, pedig szorosan kapcsolódik az állatszeretethez és egyre többet hallani róla a médiában is. Viszont sokan nem tudják, hogy ez igazából miről szól. Egy új hóbortdiéta? Valami szélsőséges állatvédelmi szekta? Ennek tisztázására szeretném most megosztani…..
Biztos többen is hallottak és olvastak már arról, hogy Ausztráliában irtják a kóbor macskákat, mert veszélyeztetik az őshonos vadállatokat. Négy éve jelentette ki az ausztrál kormány, hogy 2020-ig kétmillió kóbor macskát fognak megölni. Repülőkből kiszórt mérgezett étellel és lőfegyverekkel…..
Hogyan szeressük jól az állatokat? 2019.07.21 11:11:22
@laci_52: Ha elolvastad a cikket, akkor alul láthattad, hogy van megoldás. Kifutót vagy macskabiztos kerítést könnyen lehet építeni, itt vannak erről részletek: www.tappancs.hu/hirek/hogyan-tartsuk-a-cicankat-a-sajat-telkunkon
Senki se tudja pontosan, hogy honnan ered a húsvéti nyuszi története, nagyon sokféle feltételezés van, de az biztos, hogy mostanra hazánkban is az ünnep részévé vált a színes tojásokat tojó nyúl. Sok szülő úgy érzi, hogy kevés, ha a gyerekek csak csokitojásokat keresgélnek a kertben, és szeretnék…..
Még napjainkban is sok állatbarát olyan szórakozási formát választ, ahol állatokkal találkozhat, mert szereti őket, szeretne látni, esetleg simogatni olyan fajokat, amiket nem tarthat otthon. Sajnos az ilyen szórakoztatóintézményekben a legtöbb esetben nem bánnak megfelelően az állatokkal, csak azt…..
2019. január elsején lépett érvénybe az AB485 nevű törvénymódosítás, ami megtiltja egész Kaliforniában, hogy állattenyésztő farmokról származó házi kedvenceket áruljanak üzletekben. Ezentúl a kisállat kereskedésekben csak menhelyről vagy örökbefogadó központokból kikerült kutyákat, macskákat és…..
Ünnepekkor sokan jó ötletnek gondolják, hogy házi kedvencet vegyenek a szeretteiknek, mert úgy hiszik, hogy ezzel nem lehet melléfogni. Ki ne örülne egy cuki, gombszemű kiskutyának? Például az, akinek nincs rá helye, nincs ideje napi többször sétálni vinni, foglakozni vele, nincs pénze minőségi…..
Az előző cikkemben arról volt szó, hogy egy állat nem ajándék, senkinek se jó, ha hirtelen felindulásból, vagy jobb ötlet híján egy kiskutya csücsül majd a fa alatt szenteste. Ezt a német menhelyek nagy része is így gondolja, ezért az ünnepek alatt nincs lehetőség örökbe fogadni náluk. Sajnos a…..
A Magyar Madártani Egyesület 10 hónapon át dolgozott azért, hogy betiltsák Tatán a tűzijátékozást november 1. és február 28. között, mivel itt található az Öreg-tó, ahol a vadludak nagy számban telelnek át. Szilveszter környékén eddig a ludak 70%-a menekült el innen. Az Öreg-tó 1977 óta helyi…..
Jön a hidegebb idő, mindjárt itt a gyapjúpulcsik, szőrös kapucnik, bojtos sapkák, tollkabátok, bundák ideje, de ezek drágább holmik, mint gondolnánk. A bolti árukon kívül sok-sok ártatlan állat életébe is kerülnek. A többség bele se gondol ebbe, a magát állatszeretőnek tartó emberek jó része is hord…..
Csak azért, mert ünnep van, miért kéne mindig ugyanazokat az ételeket enni ezen a napon? Mert ez a szokás? Szent Márton a legenda szerint egy libaólban próbált meg elrejtőzni, amikor püspökké akarták megválasztani, de a ludak elárulták a hollétét a gágogásukkal. Ez feljogosít arra, hogy libákat…..
Minden gazdi tudja, hogy egyszer eljön az idő, amikor kedvence eltávozik, de nem szeretünk erre gondolni, tabutémaként kezeljük a halált, és ezért sokakat felkészületlenül ér ez a fájdalmas esemény. Lelkileg mindenképp nagyon nehéz, de ha tudjuk, hogy mi a teendő, mik a lehetőségeink, akkor könnyebb…..
A Rágcsálók Világán immár ötödik alkalommal vett részt kiállítóként Baranyi Armand a Henry Cukrászdájával. Egészséges és nem mellesleg nagyon finom jutalomfalatokat készít kisállatoknak. Ráadásul mindezt a kevés szabadidejében teszi, mivel még tanul, hogy egzotikus szakállatorvos lehessen. Azon…..
Még manapság is sok szépségipari cég végez állatkísérleteket, használ állati eredetű összetevőket, amikor ma már ezek teljesen feleslegesek, ezért az állatszerető embereknek akkor sincs könnyű dolga, ha csak egy tusfürdőért ugranak be a legközelebbi drogériába. Sokan azt hiszik, hogy…..
Mostanában két hosszú hétvége is lesz, amikor sok állatorvosi rendelő zárva tart. Mit lehet tenni, ha ilyenkor lesz beteg a kedvencünk? Ha már most kezelésre szorul, vagy gyanús, hogy valami nincs rendben az állatunkkal, akkor a munkaszüneti napok előtt vigyük orvoshoz, hogy időben megfelelő…..
Jelenleg ez az egyetlen rágcsáló-specifikus rendezvény az országban, aminek a célja a helyes tartás népszerűsítése. Ez nem egy börze, mostanra már egyetlen élő állat se látható a ketrecekben, mivel nagy stressz lenne nekik az idegen környezet, a sok ember és az állandó zaj. Plüssökkel is tökéletesen…..
Tavaly októberben a Debra 24-nek volt egy nagyon jó kampánya, aminek a neve „BlackPets – A fekete szép!” volt. Szeretném, ha idén októberben is előtérbe kerülnének a fekete állatok ismét. Hogy miért tartom ezt fontosnak? Mert sok ember előítéletes, babonás napjainkban is. Hogy őszinte legyek,…..
Biztos, hogy a többség furcsának találja ezt a kérdést, és újabb kérdéseket vet csak fel. Mi az, hogy jól szeretni? Lehet rosszul is? Igen, sajnos lehet. Mégpedig úgy, ha nem vesszük figyelembe, hogy a másiknak mi a jó. Ezt lehet pusztán önzésből is csinálni, de sokszor tudatlanságból is, tiszta…..