Regisztráció Blogot indítok
Adatok
b1 blog

32 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már az új helyen vagyunk. És egy remek cikkel indítunk. Butaság lenne kihagyni.  Klikk ide: Az új NAT szerint a családi élet fontos elemei az alá- fölérendeltség és a termékenységtudatos szemlélet        ..
Úgy tűnik, a kormányzati kommunikáció is gyorsan változik. Néhány napja még kiplakátolták, hogy ne hordj maszkot. Azóta meghalt pár tucat ember. Más a kommunikáció is. Mondjuk a csempe lehullott, a lift nem jár, a tűzoltókészülék a földön, az orvos még felvenni sem tudja a sebészmaszkot. Orbán olyan…..
Nem igaz, hogy a nép digitálisan nem képzett. Pér perccel Orbán Viktor nagy bejelentése után, ami némára sikeredett, ellepték az internetet a mémek. Gyors válogatás belőle: ..
Egy Olaszországban élő magyar nő beszámolója a karanténról. ..
A Twitteren próbálja megállítani a víruspánikot és a világgazdasági összeomlást..
Túl a nyilvánvaló rasszizmuson, a Jobbik konszolidálódása miatt pártnélkülivé vált rasszista szavazói csoportok meghódítására tett kísérleten, meg a jogállam maradékainak lebontásán (ti. jogerős bírósági ítélet tudatos ignorálása) még alapvető számtani problémák is adódnak a Fidesz-kormány…..
Talán, ha nulla fok van, egy szeméthegy mögött, a vasúti töltés oldalában nőtt szétfagyott nádasban, színevesztett, félig szétfoszlott sört reklámozó napernyő alatt üldögél a késő téli nap bágyadtan szitáló havas esőjében négy fiatal férfi. Apró tábortűz próbál valami meleget adni a vizes göncökbe…..
b1 blog 2020.02.09 14:20:36
@$pi$: brit egy t. Ennyit a hiba nélkül való nyelvtudásról.
B1 BLOGCSALÁD Elhatárolódás 2020.01.30 15:55:15
Felirat egy üzlet kirakatán Budapest XIII. kerületében, 2020. január 30-án...
Külön akarnak indulni. ..
"Mi, a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának alulírott tagjai tiltakozunk Siklósi Beatrixnek a Kossuth Rádió csatornaigazgatójává történt kinevezése ellen. Fő indokaink Nevezett számos alkalommal, a legkülönfélébb fórumokon tett gyűlölködő megnyilvánulásokat...
 A fotókat legalábbis biztosan ő küldte el az önkormányzati lapnak. ..
„Kérjük a média munkatársait(…)  tartózkodjanak találgatások, valótlan állítások közlésétől. Válásunkkal kapcsolatban egyebet nem kívánunk megosztani a nyilvánossággal” – szól a Miniszterelnöki Kabinetiroda közleménye a Rogán házaspár válásáról. Hogy miért a Miniszterelnöki Kabinetirodam dolga…..
„adjátok is tovább, de kizárólag általatok ismert, megbízható címekre” – írja a levélíró, többek között a „Tormay Cecile Kör” képviselője. És, hogy miért csak megbízható, ismerős címekre szabad továbbküldeni egy tudományos(nak látszó) konferenciára szóló meghívót, még ha azt demonstrative a…..
Rejtély, ki nyerhette meg a budapesti választásokat. Az állami hirdetésekből (vagyis közpénzből, értsd a tiedből meg az enyémből) kitömött Lokál néven megjelenő pofátlan propaganda kiadvány szerint a Fidesz nyert. Hogy a Fidesz elvesztette a legtöbb fővárosi kerületet és Karácsony Gergely lett a…..
Ilyen egy szabad választás: a kampány előtt lenyúlták az ellenzéki újságot. ..
Érdekes képet kaptunk. Karácsony Gergely mellett kampányolnak aktivisták, ahogy az kell. De a pulton leragasztották az őt jelölő MSZP nevét. Hmm. Vajon miért?..
Az előválasztás miatt fanyalgók frappáns választ kaptak vasárnap este arról, mire is jó mindez. Az ATV-n sugárzott vita megmutatott abból valamit, mi is a demokrácia. Értelmes jelöltek értelmes elgondolásaikat fogalmazzák meg. Mire jó a vita? Egyrészt ez adja a demokrácia alapját, az eltérő…..
Az előválasztás nagy előnye, hogy végre felpezsdül az ellenzéki politikai élet. Érdemi viták alakulnak ki, a jelölteket szemmel láthatóan inspirálja a verseny. Vége az apátiának, felcsillan a remény a változásra. Olyan dolgokról esik szó, amelyek fontosak az embereknek. S nyilván azok a sorok,…..
Nyakunkon az előválasztás, aminek a tétje, hogy a lehető legjobb ellenzéki jelölttel le lehessen győzni a Fidesz fővárosi helytartóját. Tarlóst. Miközben a jelöltek szerencsére érdemi szakmai vitát folytatnak, a háttérben megy a fúrás, elárulta-e a DK, egész pontosan…..
Már a gimnázium utolsó éveiben is érdekelni kezdett a történelem, közelebbről a II. világháború, ami akkoriban nem is tűnt olyan nagyon távolinak. Persze a kommunizmusban mint mindent, ezt is hazugságok és elhallgatások özöne vette körül. (Mint utóbb kiderült, nem csak itthon,…..
A hatóságok számára elérhetetlen pártblogot Tarlós István a sajtószabadság napja alkalmából tüntette ki. A javaslattevő Borbély Lénárd csepeli polgármester volt, akiről naponta átlagban hármat posztolnak. ..
Marslakó elégedetten csettintett mind a 3 nyelvével, amikor észrevette, hogy a Margitszigeten milyen praktikus leszállópályát alakítottak ki neki a fák és bokrok kiirtásával. Amikor legutóbb itt járt még minden ronda zöld volt és a lombok beleakadtak a leszállóegységbe, alig tudta földre manőverezni…..
Több híresztelés is arra utal, hogy nem minden úgy történt a fogolyszökéssel kapcsolatban, ahogy azt eddig elmondták nekünk. A Büntetésvégrehajtás Országos Parancsnoksága konkrét kérdéseinkre előbb egy semmit mondó közleménnyel próbálta kiszúrni a szemünket, majd szolidan megfenyegetett és…..
Igaz-e, hogy nem egy kiképzett őr, hanem egy a BV állományába tartozó, de más beosztásban lévő ember kisérte a vádlottat? Ezzel a kérdéssel kezdtük azt a sort, amelyt a  Büntetésvégrehajtás Országos Parancsnokságának küldtünk, hogy tisztázzuk az esetleges félreértéseket, a minapi fegyveres…..
A most újraindult Magyar Nemzet címen megjelenő lap kalandos története során már minden volt. A viszonylag szabadabb hangú lap, amely a rendszerváltás előtt határozottan a változást szolgálta hamar a jobboldal, sőt a szélsőjobb birtokába került. Ettől kezdve ismét nem hírlap…..