Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cahil

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A helyzet az, hogy Gyurinak igaza van, Tajvan meglehetősen ritkán kerül elő a Határátkelőn, pláne olyan érdekes és részletes posztban, mint amit most ő küldött. Úgyhogy lássuk, hogyan került a távol-keleti országba és mit érdemes tudni Tajvanról. Tajvan egyik legjellemzőbb…..
cahil 2018.10.03 06:28:48
@Shanarey: nem konzulátus vagy követség, hanem kereskedelmi képviselet van. Tehát hivatalos képviselet, de nem diplomáciai képviselet. És mindenféle közokiratokat kezelnek, kiállítanak tudtommal.
Birca keveri a hivatalost a diplomáciaival. Magyarországnak nincs diplomáciai képviselete Tajvanon, de van kereskedelmi képviselete, ami egyben hitelesítéssel is foglalkozik, tehát nem lehet nemhivatalos. Egy nemhivatalos iroda hogyan is tudna magyar közokiratokat szerkeszteni, hitelesíteni stb?
cahil 2018.10.03 06:28:55
@verkagrafomanka: a Sun Moon Lake a legtúlhypeoltabb turistacsapda a világon. Tele ordítozó koreai turistákkal, csühögő, zajos hajókkal. Elmész Ausztriába, Svájcba vagy Észak-Olaszországba, szebb tavakat látsz. Vagy akár Japánban is.

@Cheeky Jimmy: az átlag tajvaniak sokkal gazdagabbak, mint az átlag magyarok, értsd, kétszerannyit keresnek legalább minden munkakörben, mint az ugyanazt a munkát végző magyarok Magyarországon, úgyhogy általában nem szorulnak rá, hogy a magyar vejük anyagilag támogassa őket, ellentétben a filippínókkal, akik nagyon kedves, de tényleg szegény népek. A piros boríték meg a vacsorák fizetése a kötelező tiszteletadás részei, valójában külföldi, nem Tajvanban élő vejtől nem várhatnák el, hisz nem az ő kultúrája. De ha egyszer adsz, akkor utána elvárják. Ezért kell az elején leszögezni, hogy nem fogsz adni, mert ez nem a te kultúrád része. Például ha elmondod nekik, hogy Magyarországon roppant nagy sértés, ha valaki szülinapra vagy karácsonyra pénzt kap, mert azt jelzi, hogy az ajándékozó nem gondolta végig, hogy valójában mire lehet szüksége a megajándékozottnak, azt érdeklődéssel hallgatják, megértik és onnantól nem kell vörös borítékoznod. Legfeljebb nem fognak annyira szeretni, mint aki ad nekik sok-sok pénzt. Hát igen, Ázsiában alapvetően minden kapcsolat a pénzről szól, még a házasság és a családi kapcsolatok is. De külföldiként semmi esetre se szabad ilyen kényszerekbe belemenni. Csak ezt már az elején tisztázni kell. Ha úgy indítasz, hogy adsz vörös borítékot, akkor onnantól mindig kell majd adnod.
cahil 2018.10.03 18:56:02
@exterminador: a másik meg az, hogy az indonéz őserdők nagyon messze vannak Tajvantól, elég ránézni a térképre, onnan aztán füst nem jut el Tajvanra. A kínai eredetű légszennyezés viszont valós probléma, de annak is jó része homok, porvihar, amiről a kínaiak se nagyon tehetnek.

Maradjunk annyiban, hogy a tajvani városok levegőjét a tajvaniak autómániája és milliószámra használt robogóik szennyezik el. Meg a taoista templomokban és az utcán elégetett ghost money, vallásos áldozatpénz, amit kilószámra égetnek minden ház előtt a fesztiválokon.
A tajvani ipar is kiveszi a részét a légszennyezésből.
De jó kelet-ázsiai szokás szerint mindig kell találni egy bűnbakot, akit lehet okolni. Lehetőleg valami csóró országot több ezer kilométerre tőlük.