Regisztráció Blogot indítok
Adatok
intrusion

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mostanában rendelt Norton Antivírust? Netán telefonon hosszabbította meg licencét? Akkor ideje ellenőrizni bankkártyája forgalmát, nem hiányzik-e pénz róla, mert szivárognak az ügyféladatok a Symantec házatáján. A riport szerint az Egyesült Királyságban élő ügyfelek…..
intrusion 2009.03.28 21:17:47
Én azt mondom teljesen elfogulatlanul, hogy a NOD32 nagyon a heurisztikában (az ismeretlen kártevők elleni védekezésben), valami zseniális heusztikus modult írtak alá. DE! Az adatbázis alapú felismerésben igen gyenge. Bár az is igaz, hogy mostanság mintha rákapcsoltak volna az adatbázis növelésére, ami meglátszik az AV Comparatives legutóbbi on-demand tesztjén. Csak el ne bízzák magukat, mert még van mit alakítani ezen. Az is jó lenne, ha megszüntetné az ESET azt a hibát, ha amivel elég sokszor lehet találkozni különböző netes fórumokon, hogy ugyan megtalálja a kártevőt, de eltávolítani már nem tudja. A felismerés nem elég, el kell tudni távolítani a vírust.

Én megmondom őszintén, nekem van egy három éves licenszem a NOD32-höz (amiből eltelt két év anélkül hogy használtam volna), de nem használom, mert még nem bízok benne. Majd ha az on-demand teszten meghaladja a 99 %-ot akkor és csak akkor beszélhetünk arról hogy felteszem. Tudom hogy az AV Comparatives tesztjei (és az összes teszt) nem fedik a teljes valóságot, de azért iránymutatásnak jó.

Most McAfee Total Protection 2009-t használok (előtte egy évig Avira párti voltam, de annak sok a téves riasztása), ami tartalmazza ezen cég legújabb fejlesztését az Artemist, pontosabb nevén, az Active Protectiont, ami állandó kapcsolatot jelent egy vírus laborral és a gyanús fájlokat ott is ellenőrzi. Az AV Comapartivesen 99.1 %-ot ért el és a teszt szerint a téves riasztása is megnyugtatóan kevés.
intrusion 2009.03.28 21:26:04
@freeware2000:


Én linuxon használom a Symantec Antivirus Corporate Edition 1.07 Linuxot. Nem veszek észre teljesítmény csökkenést.

Windowsra (ha ragaszkodsz a Symantec termékekhez) otthoni használatra a Norton 2009-et, céges gépre a Symantec Endpoint Protection ajánlanám. Hidd el nekem, mindkét alkalmazásnak nagyon kicsi a rendszerigénye, nem egy több évvel ezelőtti fejlesztésből kellene kiindulni és abból levonni konzekvenciát.
intrusion 2009.03.28 21:33:49
@intrusion:

... elnézést lehagytam egy szót: ...nagyon JÓ a heurisztikában...
olvasónk, Preserver írása Amióta világ a világ, minden közösség meghúzta maga körül az elfogadható gondolkodásmód és viselkedés határait, ahogy az előlények immunrendszere aktív határvonalat képez az egészség és a kóros fertőzés között. Ha nem lennének ezek a…..
intrusion 2008.06.21 13:37:57
Előljáróban annyit szeretnék közölni, hogy én volt Zsibriken, Ráckeresztúron, és a Komlói Leo Amici alapítványnál, ezek az intézmények egy munka és lekiterápiás otthonok drogfüggőknek.Hónapokat töltöttem ott mint szenvedélybeteg. Nagyon korán, már tizenéves koromban elkezdtem inni keményen, 20 éves koromban az alkohol mellett elkezdtem mákteázni (máktea+noxyron). Évekig éltem ezzel a két függőséggel, persze meg akartam szabadulni belőle, csak soha nem sikerült. Akármilyen elvonó, akármilyen munkaterápiás otthon voltam, csak visszaestem minden alkalommal. Az elvonási tünetek borzasztóak, az alkohol esetében volt rá példa hogy kikötözve a kórházi ágyon a rengeteg gyógyszer és infúzió ellenére olyan szinten deliráltam, hogy katéterezni, pelenkázni kellett. Komolyan mondom, ilyet még az ópium sem tud okozni, a máktea elvonása hasmenéssel, csontfájdalommal, alvászavarrral, rossz közérzettel, fázással (a nyári melegben dideregtem), sóvárgás állapottal, de nem okoz olyan súlyos, életveszélyes tüneteket, mint az alkohol elvonás. Történt, hogy az egyik házibuliban megkínáltak egy füves cigivel. Hamar rájöttem, hogy a marihuána hatékonyan csillapítja az alkohol és a ópium elvonási tüneteit, legyen az pszichés, vagy fizikális elvonás. A legnagyobb meglepetésemre kezdett a dolog a működni, a fű segítségével tudtam tiszta maradni a súlyosabb, kemény drogoktól (mert az alkohol is keménydrog). Azóta eltelt 8 év, elvégeztem egy főiskolát, van barátnőm, saját otthonom, kocsim, boldogan élek és elszívok egy hónapban két gramm mariskát.
A Konzervatórium liberális, dekriminalizáció-és legalizációpárti kommentelői örvendeztek a dekriminalizációt támogató – és ezen érveket konzervatívnak beállító – cikkek olvasása után (I., II.). Talán kicsit hamar örültek. A Konzervatórium tiltás-párti…..
intrusion 2008.06.18 09:21:23
kolbászoszsömle!

Én még nem láttam a garázdabillegetőhöz hasonló megátalkodott, az érveket semmibevevő tiltáspártit. Szerinte nincs összefüggés hogy a briteknél hogy 40 év tiltás után a heroinfüggők száma ezerszeres növekedést mutat, miközben a tiltást megelőzően a legális heroin idején folyamatos csökkenés volt jellemző. Mint ahogy a svájci eredményeknek sincs köze a tiltás/legalitás kérdéséhez és szerinte a svájc messze van, ami ott működik, nálunk nem működne, mindezt alapozza arra hogy Svájc magasabb fejlettségi szinten áll, mint Mo. Mi köze a GDP-nek a heroinhoz? A heroinfüggő így is, úgy megszerzi a heroinra valót nem számít mekkora az átlagkereset. Magyarázza a megmagyarázhatatlant.
Miért jó garázdabillegetőnek:
1. a heroin beszerzési bűnözés van.
2. a hepatitis/AIDS terjed körükben.
3. a drogtúladagolások, vagy a szennyezett heroin miatt bekövetkezett halálok.
4. növekszik a heroinfüggők száma.
5. hatalmas mennyiségű pénz áramlik a szervezett bűnözéshez.
6. milliárdokat költünk teljesen haszontalanul a tilalom fenntartására az adófizetők pénzéből.
Még be is vallja hogy a racionális énje nem kifejezetten tiltáspárti, de az érzelmi énje nagyon is az és itt van a gond. Érzelmek ellen nem lehet vitatkozni észérvekkel, sok ember egyszerűen NEM TUDJA racionális módon megközelíteni a drogkérdést.
Én elvesztettem a türelmemet, úgy néz ki ez az utolsó hozzászólásom. Olyan mintha a falhoz beszélnék.

PS: Egyáltalán miért tiltották be a heroint az Egyesült Királyságban ha olyan kevesen használták akkoriban? Az ellen az ötszáz ember ellen akartak háborút viselni? Komolyan nem értem.