Regisztráció Blogot indítok
Adatok
crEATe

18 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi már lázasan készülünk a Karácsonyra, nagyban tervezzük az ajándékokat. Ami minden évben felvetődik kérdés, az az, hogy mit is együnk Karácsonykor. A főételekért általában az anyukáink felelősek, mi inkább a sütiket csináljuk. Így hát ha karácsony, akkor mézeskalácsot kell készíteni! Megszállt…..
crEATe Macaron (?) házilag 2018.12.09 15:00:00
A Desszert.Nekedbe tett látogatásunk után valamiért elég bátorságot éreztünk magunkban, hogy elkészíthessük a francia finomságokat. A nehézségek már az alapanyagok beszerzésénél előjöttek, ugyanis 3 boltot kellet megjárjunk ahhoz, hogy minden hozzávalónk meglegyen. A mandulaliszt és az ételszínezék…..
December 6-a az a nap, amikor a kisgyerekek, vagy éppen nem is olyan kicsik, izgatottan nézik meg a csizmájukat, hogy mit hozott nekik a Mikulás. Ahogyan leírtuk ezt a mondatot, rögtön több kérdés is felmerült bennünk. Ismerősöktől, innen-onnan hallani, hogy hozzájuk 5-én este érkezik a Mikulás.…..
Úgy éreztük, hogy a korábbi tapasztalatszerzéseink után megértünk arra a szintre, hogy egy cukrászmestereket is megizzasztó receptet próbáljunk ki, és elkészítsük életünk első macaronjait. Ennek első lépése a macaron megkóstolása volt, mivel korábban még egyikünk sem próbálta ezt az apró francia…..
crEATe Burrito házilag 2018.11.30 11:40:30
Megpróbáltunk otthon a lehető legegyszerűbben burritot készíteni, és meglehetősen finom és laktató lett. Nem igényel túl sok időt és energiabefektetést, ahogyan különösebb szakértelmet sem, így bátran ajánljuk mindenkinek otthoni kipróbálásra az alábbi receptet! :)..
crEATe Ha mexikóira vágysz… 2018.11.25 10:48:48
A mindenki által kedvelt hamburger és pizza után ezúttal valami igazán különlegesre vágytunk: engedjétek meg, hogy bemutassuk kedvenc mexikói éttermeinket:..
A legutóbbi Waffle dogban tett látogatásunk után annyi ambíciót éreztünk magunkban, hogy úgy döntöttünk, mi is elkészítjük a koliban ezt az ízletes streetfoodot (több - kevesebb sikerrel). Kétféle ízvilággal próbálkoztunk, egy tömény csokis és egy pikáns kolbászos/sonkás variációt készítettünk...
crEATe Pizza? Pizza! 2018.11.13 18:40:18
Az étterembe való látogatásunk után elhatároztuk, hogy mi is kipróbáljuk, milyen is pizzát készíteni. Ebben a posztban megtudhatjátok, milyen tapasztalataink voltak...
2011-ben Bernáth Adrián és társai megnyitották az első Pizza Manufaktúrát az Erkel utcában. Olaszos pizzáiknak köszönhetően gyorsan nagy népszerűségre tettek szert. A hangulatos kis pince már nem volt elég, ezért a Lónyai utcába költöztek, ahol még tökéletesebb kombinációkkal szolgálják ki az…..
Elkészítettük saját ízlésünknek megfelelő hamburgerünket. Bucit hozzá vettünk, annyira bátrak nem voltunk, hogy azt is megpróbáljuk magunknak elkészíteni.Az elkészítés egyébként egész gyors, és nem is túl költségigényes, valamint tényleg sokkal nehezebb elrontani, mint gondoltuk, pedig voltak…..
Valószínűleg közületek is sokan szeretnek hamburgerezni, hiszen a választék szinte végtelen, a húsimádók, a vegetáriánusok, sőt még a vegánok is megtalálhatják a számukra szimpatikus variációkat.Budapesten rengeteg hely közül választhatunk, ha hamburgerre fáj a fogunk. Ezúttal az egyetemünkhöz közel…..
crEATe Halloween-i különkiadás 2018.10.27 16:03:06
Közeledik a Halloween-i buli és nem tudod mivel készülj? Jó hírünk van, mert az alábbi posztban erre választ kaphatsz!..
crEATe A gofrikészítés rejtelmei 2018.10.22 15:53:17
A múlt héten a Waffle & Love-ban jártunk, ahol nagyon finom édességeket ettünk. Ezután megpróbáltuk elkészíteni az ott fogyasztott gofrik mását, több-kevesebb sikerrel. ..
De mi is az a gofri? Mióta létezik? Hogy alakult ki? A gofri története jelentős múltra tekint vissza, hiszen már az ókorban is sütöttek vaslapok között ostyákat a görögök. Később kialakult a bordázott alakzat, mely egy kézműves ötlete volt. Amerikában inkább reggelire fogyasztják szalonnával és…..
Az éttermi látogatásunk után úgy éreztük, hogy ezt az ételt nekünk is meg kell csinálnunk a koliban. A blogunk legelső főzését kellően ambíciózus módon kezdtünk, hiszen csak elképzeléseink voltak az étel megvalósításának kapcsán, de fogalmunk nem volt, hogy hogyan tudnánk…..
crEATe 2018.10.15 15:20:01
@takacsveca93: úgy tűnik a tökéletességért mindenképp fel kell keressük újra a helyet, de az elkészítés valóban egy élmény volt :D
A Wesselényi utcában található Tölcsibe 2018-ban elnyerte a European Street Food Awards "Legjobb nemzetközi Street Food hely" címét. Első pillantásra ugyan kicsinek és kevésbé feltűnőnek látszik, de aki egyszer oda betéved, az garantáltan megjegyzi a helyet. Ahogy a Tölcsibe jelmondata is jelzi, "20…..
crEATe Üdvözlünk a blogunkon, 2018.10.08 14:14:00
Diák vagy? Esetleg kollégista? Már nem élvezheted minden nap anyu főztjét? Szeretsz finomakat enni és gyakran merül fel benned a kérdés, hogy mégis hol? Már megtaláltad a város legjobb kajáldáit, mégsem teheted meg, hogy rendszeresen ott étkezz? Költséghatékonyan szeretnéd megoldani az étkezést?…..