Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sági Zsófia

408 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vajkrémből elképesztően gyönyörű, egészen lenyűgöző tortákat lehet készíteni. Legutóbb csodaszép, virágokkal díszített változatokat néztünk meg, most viszont igazán különleges mintázatú tortákra bukkantunk.  A Los Angelesben élő cukrász és dizájner, Alana Jones-Mann, egyedi rendelésre készíti ehető…..
A polenta nem más, mint egy kukoricadarából és vízből készült köret. Azonban amilyen egyszerűnek hangzik, annyira finom és egészséges. Összegyűjtöttünk pár olyan érdekességet, amitől biztosan megjön a kedved ahhoz, hogy nekiállj gyorsan polentát főzni. A polentával először siófoki nagyszüleimnél…..
A rakott krumplit senkinek nem kell bemutatni - azonban a franciák gratinja sok mindenben eltér a miénktől, se kolbász, se tejföl, se tojás nem kerül bele, csak sok krumpli, tejszín és sajt.  Mivel se a tojással, se a kolbásszal nem kell bűvészkedni, sokkal kevesebb időbe és mosogatnivalóba kerül a…..
Manapság mindenki a kalóriákat számolgatja - veszünk egy kekszet, és rögtön azt nézzük, hogy mennyi az annyi, megehetjük-e.  Paula Norris, dietetikus, egy fotósorozatot készített ételekről, majd Instagramon kérte meg követőit arra, hogy találják meg a különbségeket a sok és a kevés kalóriát…..
Ez a recept egy véletlen folytán született - szerettem volna egy vitaminbomba levest készíteni, de annyira túlzásba estem a zöldségek mennyiségét illetően, hogy a lé elfogyott, a zöldségek megmaradtak.  Mégis mit csináljon az ember, ha egy nagy adag, ínycsiklandozó főtt leveszöldsége maradt, de…..
Sokan nem gondolnak bele, hogy a színeknek mekkora erejük van: egy-egy szín hatalmas hatást gyakorolhat ránk a tudtunkon kívül. Így van ez az étvágygerjesztő színekkel is - na, de melyek azok, amelyekre elég ránézni és már korog a gyomrunk?  Két oldalról lehet megközelíteni a szín kiválasztásának…..
A hummusz egy nagyszerű dolog: egyszerűen elkészíthető, gyors és olcsó. Ráadásul tényleg bármivel felturbózhatjuk, olyan ízűt készítünk belőle, amilyet csak szeretnénk. A hummusz felhasználása sokrétű, használhatjuk mártogatósnak zöldségek mellé, tehetjük szendvicsekre, ehetjük pita vagy pirítós…..
Ha gyorsan szeretnék valamilyen desszertet készíteni, akkor mindig muffint sütök: ez a banános-csokis recept a kedvencem.  A muffinban az a szuper, hogy lehet belőle sósat és édeset is készíteni, ezért tökéletes reggelire, vacsorára vagy csak szimplán nasizni, de egy sós muffin, ha mondjuk kínálunk…..
Nagyon közel áll a szívemhez az indiai konyha, az egyik kedvenc fűszerkeverékem a curry. Egyszerűen imádok vele főzni, annyira különleges ízvilága van, hogy bármit fel lehet vele dobni.  Az interneten nagyon sok currys receptet lehet találni, de ezek általában tele vannak tűzdelve olyan extra…..
Ha szeretitek a sima húsgolyót, akkor ezért a mézes-fokhagymás verzióért teljesen odáig lesztek, ez a szósz megkoronázza az egész ételt. Ebben a receptben az édes és a sós ízek tökéletes harmóniában vannak egymással, a méz és a fokhagyma hihetetlenül jól passzolnak egymáshoz. Ráadásul ez az isteni…..
Nyár végén sem állnak le a gasztroprogramok, továbbra is számos fesztivál várja az érdeklődőket, ahol nem csak isteni finomakat ihatunk, de ínycsiklandóakat ehetünk is. Számos borfesztivál lesz a héten, vidéken, a fővárosban és festői szépségű szőlőbirtokon is élvezhetjük a finom nedűket. Emellett…..
Az iskolai menzáról mindenkinek megvan a véleménye, sok-sok jó vagy rossz emlék kötődik hozzá gyerekkorunkból. De mit gondolnak róla a mai gyerekek? Változott valamit a minőség és a kínálat? Körbekérdeztük a körülöttünk élő iskolásokat. Főként általános iskolások, de ovisok és gimisek is…..
A karob nem más, mint a szentjánoskenyérfa termése, amelynek a szó szoros értelmében véve semmi köze nincs a kakaóbabhoz, mégis szívesen használják csokoládépótlóként. Mi az oka ennek? A karobbal való első találkozásom egy vicces történet. Nagynéném és az unokatestvérem látogatóba jöttek hozzánk,…..
Az édesköményhez fűződő viszonyom elég ellentmondásos, sokáig nem is fogyasztottam. Aztán nagymamám kertjében elkezdtek növekedni ezek a zöldségek, és valamit kénytelenek voltunk készíteni belőlük. Nagyszüleim váltig állították, hogy a gumó nem ehető, csak a levelek használhatóak fel a konyhában.…..
Néha sokkal jobban szeretek kenyér helyett tortillát, pitát vagy éppen soccát készíteni, hiszen sokkal tovább maradnak puhák, és nem csak szendvicsalapnak tökéletesek, de mártogatósnak is szuperek. A socca, más néven farinata, egy gluténmentes, vegán kenyérrecept, amelyhez öt hozzávaló és pár perc…..
A kreatív cukrászat fénykorát éli, változatosabbnál változatosabb díszítési technikákat láthatunk, olyan mintha az alkotók versenyeznének egymással, hogy kié a legkülönlegesebb és legdíszesebb desszert. Erre jó példa Siew Heng Boon munkássága, aki zseléből készít háromdimenziós tortákat. Tortái…..
Ez a cikk azoknak szól, akik szeretnek fűszeresen főzni, és akiknek bőven tele van a kamrájuk vagy spájzuk szárított fűszerekkel, amik csak arra várnak, hogy elhasználják őket. Én teljes mértékben ebbe a csoportba tartozom, nagyon sok fűszer van itthon, és bevallom, szeretem a fűszeres ételeket.…..
Van még hátra pár meleg nyári nap, úgyhogy most van még itt az ideje a grillezésnek. Ha a kedvenc zöldségeinknek már nincsen szezonja, akkor húst is grillezhetünk különlegesebben. A csirkenyárs nyári verziója a görög, citromos csirkehús, amely mellé krémes, joghurtos tzatziki és friss, omlós pita…..
A karfiol és a cheddar sajt zseniális páros. A karfiol enyhe, natúr, viszonylag semleges ízéhez nagyon jól passzol a cheddar sajt karakteres, jellegzetes íze, tökéletesen kiegészítik egymást. Erre akkor jöttem rá, amikor elkészítettem a karfiol mac'n'cheese-t, az utóbbi idők legnagyobb kedvencét.…..
Azért szeretem a dresszingeket, mert a legegyszerűbb, két hozzávalós salátákat is feldobják, különösen, ha olyan izgalmas és kellemes ízvilágúak, mint ez az avokádós.  Az avokádó nagy kedvencem, mert míg önmagában semleges, natúr, addig fűszerekkel és egyéb kiegészítőkkel párosítva karakteres és…..
A tortillalap az egyik nagy kedvencem, hiszen villámgyorsan elkészül és tökéletesen helyettesíti a kenyeret, lehet szendvicsalap, betölthetjük, ehetjük mártogatós mellé.  Ráadásul nem is szárad ki olyan könnyen, napokig finom és puha. Persze a házi kenyérnek nincsen párja, de azért az idő- és…..
Linda Miller Nicholson újragondolta a raviolit, tortellinit, spagettit és az összes többi tésztát - elképesztően színes módon. Kézzel készített, csak természetes alapanyagokkal színezett tésztákat gyárt otthonában.  Nicholson hihetetlen kreativitásáról és képzelőerejéről árulkodnak az elkészített…..
Lehet, hogy mostanában kicsit lehűlt az idő, de várnak még ránk forró augusztusi napok. Ezeken a meleg napokon pedig mi sem esik jobban egy friss, hűsítő koktélnál.  A daiquirit szerintem senkinek nem kell bemutatni, minden koktélbár alapreceptje, nem voltam még olyanban, ahol ne lett volna.…..
Imádjuk a bolognait, imádjuk a töltött paprikát, úgyhogy csak jó jöhet ki abból, ha ötvözzük a kettőt. Ízes, szaftos, látványos, tökéletes vendégváró főétel a töltött paradicsom. Kicsit munkás, az igaz, de a nagy részét a sütő végzi, nekünk csak a tölteléket kell előre összeállítanunk. Utána mehet…..
Ezek és az ehhez hasonló tippek már számtalanszor könnyítették meg a munkámat a konyhában: apróságok, mégis hatalmas segítségek. Lehet, hogy vannak köztük olyanok, amiket már ismertetek, lehet, hogy ki is próbáltatok már párat,  de akkor is érdemes végigolvasnotok ezt az összeállítást. A konyhai…..